BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

3 Way Handicap

3 Way Handicap is de Europese variant van de Asian Handicap. Inzetten op een voetbalteam dat door een bookmaker als zware favoriet wordt bestempeld? Grote kans dat de odd niet aantrekkelijk genoeg is. In het geval dat je de odd wil boosten, kun je kiezen voor deze weddenschap. Op deze pagina vind je uitleg over de 3 Way Handicap.

Antwoord op de vraag: wat is een 3 Way Handicap?

Om te kunnen begrijpen wat de 3 Way Handicap inhoudt, dien je eerst kennis te vergaren over een 1X2 weddenschap. Hierbij starten twee teams met een 0-0 score aan de wedstrijd en zijn er drie mogelijke uitkomsten. Ofwel de thuisploeg wint, de wedstrijd eindigt in een gelijkspel of het uitspelende team gaat er met de zege vandoor.

Ontleed je de 3 Way Handicap, dan staat 3 Way voor dezelfde drie uitkomsten als bij de 1X2 weddenschap. Tot zover is er geen verschil. Bij een Handicap laat je een van de twee teams aan de wedstrijd beginnen met een virtuele voorsprong. Dat houdt dus in dat een 0-0 beginstand niet mogelijk is, virtueel gezien.

Dan is er nog een derde aspect, namelijk het gelijkspel. In tegenstelling tot de Asian Handicap, waarbij een gelijkspel geen winst oplevert, kun je hier wél op inzetten en belangrijker nog: winst maken.

Wedden met 3 Way Handicap op een voetbalwedstrijd

De 3 Way Handicap is in dat opzicht iets eenvoudiger dan zijn Aziatische verwant. Bij de Asian Handicap kun je namelijk naast een voorsprong of achterstand van hele doelpunten, tevens inzetten op kwart en halve goals. Bij deze bet is het alleen mogelijk om op hele doelpunten te spelen.

Een van de redenen waarom 3 Way Handicap populair is bij spelers is terug te leiden naar de odds. Wanneer je bij een 1X2 weddenschap een inzet plaatst op de favoriet, valt de odd lager uit dan wanneer je de favoriet met twee doelpunten achterstand aan de wedstrijd laat beginnen. Het risico dat je neemt is dan immers groter.

Naast het spelen op doelpunten kun je bij sommige bookmakers ook een handicap plaatsen op corners of gele en rode kaarten.

VVV Venlo | Clubpagina met de stand, uitslagen en programma image-left

Voorbeelden van dit soort weddenschappen bij voetbal

Om een en ander overzichtelijk te houden zie je hieronder drie voorbeelden van een 3 Way Handicap met evenzoveel scenario’s:

Voorbeeld weddenschap 1

FC Barcelona speelt thuis tegen Eibar en je schat in dat de Catalanen met minimaal 3 doelpunten verschil gaan winnen. De bookmaker noteert hier een odd voor van €2.90, wat veel beter is de odd van €1.10 bij een standaard thuisoverwinning.

In dit geval plaats je €10 op een Starts 0-2 weddenschap en ken je Eibar een virtuele voorsprong toe van 0-2. De wedstrijd eindigt in 4-1, maar volgens de geplaatste weddenschap is het 4-3 geworden, waarmee de weddenschap nog steeds in jouw voordeel is beslist. Je €10 inzet wordt vermenigvuldigt met de odd van €2.90, waarmee je dus €29 wint.

Voorbeeld weddenschap 2

Bij voorbeeld nummer twee nemen Feyenoord en Ajax het tegen elkaar op in De Kuip. Na je analyse van de statistieken kom je uit op een marginale overwinning voor Ajax. De bookmaker biedt je hier een odd voor van €2.20. In dit geval plaats je €10 op een 1-0 / Gelijkspel, waarmee je Feyenoord dus een voorsprong van één doelpunt geeft. Om je weddenschap te winnen, dient Ajax hoe dan ook met niet meer dan één goal verschil te winnen; 0-1, 1-2, 2-3 enzovoort. De odd ligt op €3.80.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 3-4, maar volgens jouw bet is het 4-4 geworden waarmee je je weddenschap hebt gewonnen. Het duel is namelijk virtueel in een gelijkspel geëindigd. Je viervoudigd je €10 inzet, door een winst te pakken van €38.

Voorbeeld weddenschap 3

In dit laatste voorbeeld speelt Catania thuis tegen Juventus. Je vermoedt dat de formatie uit Turijn met minimaal twee doelpunten verschil gaat winnen. Een standaard uitoverwinning levert €1.70 op bij de bookmaker, maar je besluit €10 op een handicap -1 weddenschap in te zetten. Die laat de odd stijgen naar €3.15. Hierbij laat je Catania dus met een virtuele voorsprong van 1-0 aan de wedstrijd beginnen.

Nadat de scheidsrechter heeft afgefloten staat er een 1-3 uitslag op het scorebord. Volgens de keuze op jouw betslip is het echter 2-3 geworden, waarmee je je weddenschap alsnog winnend afsluit. De €10 inzet levert een bedrag op van €31.50.

Na het plaatsen van deze weddenschap, wil je op de hoogte blijven van de tussenstand en de einduitslag. Het refreshen van je browser is niet langer nodig, zolang je Voetbal Vandaag gebruikt als jouw live score partner.

Hoe pas je 3 Way Handicap toe in een strategie?

Soms is het niet lonend om te voetbalwedden op een 1X2 weddenschap met een bij voorbaat torenhoge favoriet. Met 3 Way Handicap maak je het voor jezelf veel aantrekkelijker. Des te groter de Handicap, des te hoger de odd.

Het komt er simpelweg op neer dat je met deze bet die je als single speelt, bij de juiste wedstrijden ongeveer dezelfde odd kunt krijgen als wanneer je een Acca plaatst met daarop meerdere weddenschappen.

Wanneer je besluit te gaan voor dit type weddenschap dan zou je dat kunnen doen op basis van intuïtie. Het is echter verstandiger om je huiswerk op orde te hebben door statistieken onder de loep te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de H2H (Head To Head) resultaten van twee teams die het tegen elkaar opnemen, of de recente vorm.

Belangrijk om te onthouden is dat je bij een 3 Way Handicap geen weddenschap plaatst op het aantal doelpunten dat er gescoord gaat worden, maar op de marge die er aan het eind van de wedstrijd overblijft.