Spaans getinte oudjaarsdag op Ziggo met toffe voetbaldocumentaires

Hola, damas y caballeros. De laatste dag van het oude jaar alweer en voor die gelegenheid tovert betaalzender Ziggo deze dag om naar Spaanse vrijdag. Of er nog interessante voetbalwedstrijden op tv of iets anders voetbalgerelateerd wordt uitgezonden? Er is een live duel uit de Spaanse competitie, die je kunt kijken en verder...

Sierd de Vos die zich opmaakt voor een televisie uitzending
© VoetbalVandaag Images | 31-12-2021 06:37

Sierd de Vos op je beeldscherm! In maar liefst twee van de drie afleveringen van 'De zolder van El Sierd', krijg je een reeks unieke voetbalverhalen die de legendarische voetbalcommentator en Spanje-kenner rijk is. Opvolgend kun je kijken naar de beste La Liga wedstrijden van dit seizoen en 55 minuten lang naar de mooiste goals.

Valencia CF - RCD Espanyol

  • Competitie: La Liga
  • Tijd: 16.10 uur
  • Zenders: Ziggo Sport, Ziggo Sport Select

Het Valencia CF van doelman Jasper Cilessen bekleed momenteel de 8e positie in de La Liga stand. De ploeg speelde tot op heden 9 thuiswedstrijden en verloor daar slechts een van. Sterker nog, de club uit het prachtige Estadio Mestalla won haar laatste vijf wedstrijden. Komt Valencia met 1-0 voor tijdens een wedstrijd? In 80% van de gevallen komt de ploeg als overwinnaar uit de strijd. Komen ze met 0-1 achter, dan wint Valencia de wedstrijd alsnog in 27% van de gevallen. De topscorer van het team is Carlos Soler. In de 14 wedstrijden die hij meedeed, scoorde hij 7 maal.

Espanyol is bezig aan een stabiel seizoen en staat met slechts 5 punten minder dan de tegenstander van vandaag op de 11e plaats de competitie. De club won 3 van de laatste 5 wedstrijden. Mocht Espanyol met 1-0 achterkomen, dan wijst de geschiedenis uit dat het dit slechts in 11% van de gevallen weet om te draaien naar winst. Raúl de Tomás is de clubtopscorer met 8 doelpunten.

Valencia CF - RCD Espanyol

De Zolder van El Sierd

Om 17.15 uur is het tijd voor de legendarische El Sierd en kun je zien wat hij op zijn zolder heeft liggen aan voetbalverhalen in de gelijknamige documentaire, die wordt uitgezonden op Ziggo Sport Extra 1. Het eerste deel duurt anderhalf uur, terwijl deel III om 20.05 uur aanvangt op de kanalen Ziggo Sport en Ziggo Sport Select. Deel II ontbreekt inderdaad. Die wordt morgen niet uitgezonden.

La Liga Best Matches

Om 18.15 uur wordt er op de kanalen Ziggo Sport en Ziggo Sport Select La Liga Best Matches 2021 uitgebreid teruggekeken op de meest spraakmakende momenten en wedstrijden in de Spaanse competitie.

La Liga Top Goals 2021

Ziggo Sport en Ziggo Sport Select presenteren om 19.10 uur de mooiste doelpunten uit La Liga 2021. Dat zijn er blijkbaar nogal wat, want de documentaire duurt 55 minuten.

Dit is slechts een beknopte selectie vanuit Voetbal Vandaag. Ben jij benieuwd naar wat er vandaag 31-12-2021 nog meer wordt uitgezonden op de kanalen van Ziggo? In onze unieke Ziggo voetbal tv gids vind jij het actuele uitzendschema met tijden, de namen van programma's en de juiste zenders. Happy New Year!