Villarreal CF

Villarreal is een voetbalclub uit Spanje afkomstig uit de gelijknamige stad in de regio Valencia. Het programma van Villarreal en de stand in de competitie, lees je op deze website. Uiteraard ben je dan ook op de hoogte van de volgende wedstrijd van Villarreal.

Op de wedstrijden van Villarreal kun je inzetten en daarbij kun je veel informatie goed gebruiken. Daarom vind je hier de laatste tien uitslagen van Villarreal. Voor de duidelijkheid: de uitslagen van Villarreal worden direct live bijgewerkt, zodat je altijd up to date bent met je weddenschap.

Daarnaast krijg je hier alle statistieken van de selectie van Villarreal te zien en ook het nieuws over Villarreal komt hier voorbij. Aangezien deze actualiteiten uitsluitend gericht zijn op weddenschappen kun jij hier een maximaal voordeel uithalen.

Natuurlijk wil je je eenmaal afgesloten voorspelling ook volgen. Daarom vind je hier alle info over hoe je de wedstrijden van Villarreal via een livestream of op tv kunt bekijken. Het is trouwens altijd mogelijk om de wedstrijden te volgen via de live score van Villarreal. Kortom: jouw weddenschap kan niet meer misgaan.

Wanneer is de volgende wedstrijd van Villarreal

In het speelprogramma zie je in een oogopslag de volgende wedstrijd van Villarreal in onder andere La Liga. Je komt hier de volgende gegevens tegen:

 • Datum en aanvangstijdstip
 • In welk stadion er gespeeld wordt
 • Wie de tegenstander is
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt

Uiteraard ga jij voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen. Om je te helpen, kun je gebruik maken van de mening van andere voetbalwedders. Zodra je een mogelijk resultaat aanklikt, zie je in percentages hoe andere voetballiefhebbers hierover denken.

Deze zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ komt heel vaak in de buurt van de werkelijkheid, dus sla deze informatie op in je achterhoofd. Sowieso heb je bij Voetbal Vandaag altijd de hoogste odds, want deze worden gecheckt bij iedere bookmaker. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het bedrag bepalen. Piece of cake, toch?

De laatste tien uitslagen in vier belangrijke punten

De resultaten van een club geven vaak een heel goed beeld van de vorm waarin het team verkeert. Dit kun je natuurlijk gebruiken voor jouw volgende voorspelling. Uit de laatste tien uitslagen van Villarreal kun je de volgende belangrijke punten halen:

 • Het aantal gescoorde goals en tegendoelpunten
 • Behaalde punten
 • De tegenstander (sterk, zwak, gemiddeld)
 • In welke competitie er gespeeld is. (La Liga, Copa del Rey, Europees).

Laat hier je analyse op los en je komt er vanzelf achter hoe het team presteert. Rijgt de ploeg de zeges aaneen, speelt het vaak gelijk of wordt er veel verloren? Het is allemaal mogelijk en jij baseert hier je volgende inzet op.

Ga voor de snelste live score van Villarreal

Het is vrijwel altijd zo dat als je hebt ingezet op een wedstrijd je deze ook wilt volgen. Je weet dan namelijk zo snel mogelijk of je ook winnende weddenschap hebt. Lukt het niet om de wedstrijd op tv of via een livestream te kijken dan is er altijd nog de live score.

Op de pagina voetbalvandaag.nl/live/ kun je alle wedstrijden van Villarreal rechtstreeks volgen. Zodra er iets gebeurt in het Estadio de la Cerámica (of in een ander stadion), zie jij dit ook. Hier hoef je dus niet urenlang te wachten tot er eens een tussenstand wordt doorgegeven. Dat komt jouw weddenschap (en je humeur) zeker ten goede.

Beter wedden met hulp van de selectie van Villarreal

Om nog beter te kunnen wedden vind je op deze pagina de voltallige selectie van de club. Daar is een flink aantal statistieken aan toegevoegd, zoals:

 • Leeftijd speler
 • Gescoorde doelpunten
 • Gegeven assists
 • Gespeelde wedstrijden
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Daarnaast lees je hier ook welke speler een blessure heeft opgelopen of wie er geschorst is. De trainer zal deze speler natuurlijk niet opnemen in het team voor de volgende wedstrijd. De selectie wordt altijd bijgewerkt als er transfers plaatsvinden.

Gebruik deze statistieken om je weddenschap nog beter voor te bereiden. Daarnaast kun je ook inzetten op bijvoorbeeld de doelpuntenmakers of gever van een assist. Deze zogenaamde ‘player specials’ zorgen voor een hele leuke uitbetaling bij een juiste voorspelling.

Koop het shirt van ‘El Submarino Amarillo’

In Spanje wordt Villarreal ook wel ‘El Submarino Amarillo’ (de gele onderzeeër) genoemd). Dit is een verwijzing naar het gelijknamige liedje van de Spaanse band Los Mustang. Aangezien het thuistenue helemaal geel is, wordt de vergelijking al snel gemaakt.

Natuurlijk heeft Villarreal ook een uitshirt en een alternatief tenue. Deze kun je allemaal kopen via Voetbal Vandaag. Klik in de widget op ‘bestel nu’ en je komt uit bij de fanshop of een officieel verkoopkanaal van de club. Hier kom jij aan het nieuwste shirt van ‘El Submarino Amarillo’.

Mis geen wedstijd van Villarreal via een livestream of op tv

Veel voetbalwedders willen geen enkele wedstrijd waarop ze hebben ingezet missen. Daarom is een abonnement op een tv-zender die voetbalwedstrijden uitzendt zeer welkom. De wedstrijden van La Liga worden uitgezonden door Ziggo Sport.

Je kunt heel eenvoudig dit zenderpakket bestellen door naar de website ‘voetbal op tv’ te gaan. Als je je eigen tv-aanbieder klikt, opent zich een scherm met daarin alle mogelijkheden. Er staat trouwens ook nog eens een leuke aanbieding voor je klaar. Klik hiervoor op de banner van Voetbal Vandaag.

Er zijn ook voetballiefhebbers die liever op hun laptop, tablet, smartphone of pc de wedstrijden in La Liga kijken. Dit kan natuurlijk ook, maar daar heb je wel een livestream voor nodig. Bij Voetbal Vandaag vind je de livestream van Villarreal die door de bookmakers wordt aangeboden.

Het enige wat jij nog hoeft te doen, is een account aanmaken. Je kijkt dan helemaal voor noppes naar de wedstrijd. Daarnaast kun je bij de betreffende bookmakers ook nog eens je inzet plaatsen.

Check het laatste clubnieuws voor jouw weddenschap

Als je wilt wedden op een wedstrijd dan kun je meestal nuttige informatie halen uit het clubnieuws. Hier kom je namelijk vaak actualiteiten tegen die van invloed zijn op de volgende wedstrijd van de club. Daarom lees je hier rechts onderaan de pagina het nieuws over Villarreal.

Om het je gemakkelijk te maken, selecteert Voetbal Vandaag alleen de nieuwsberichten die je kunt linken aan een weddenschap. Om een voorbeeld te geven: hier lees je bijvoorbeeld dat een speler weer terug is na een Covid19- besmetting. Wat je hier niet tegenkomt, is een bericht dat er naast een derde ook nog een vierde tenue is gepresenteerd.

Leuk voor de fans, maar een weddenschap win je er niet mee.

Vijf belangrijke voetbalfeiten

⚽ Op internationaal niveau worden tot nu toe drie grote prijzen gewonnen. Twee keer wordt de Intertoto Cup (2003, 2004) binnen gesleept en een keer de Europa League (2021).

⚽ In Spanje is de beste prestatie van de club een tweede plek in de competitie in 2008.

⚽ De grootste aankoop van Villarreal is de Nederlander Arnaut Danjuma. Hij wordt in 2021 voor 23,5 miljoen euro overgenomen van het Engelse Bournemouth.

⚽ De grootste uitgaande transfer staat op naam van Cédric Bakambu. In 2017 maakt hij voor veertig miljoen euro de overstap naar BJ Guoan uit de Chinese Super League.

⚽ Villarreal plaatste zich vijf keer voor de Champions League, waarvan de laatste keer in 2021. In 2006 worden de halve finales bereikt van dit toernooi.

Een korte terugblik op de historie van de club

Villarreal ziet het levenslicht in 1923 en geldt aanvankelijk als een omni- sportvereniging. Vanaf 1940 richt de club zich voornamelijk op voetbal. Na een jarenlang verblijf in de lagere klassen van het Spaanse voetbal weet de club in 1998 te promoveren naar de Primera Division, 75 jaar na de oprichting.

Op degradaties in 1999 en in 2012 na, speelt de ploeg onafgebroken op het hoogste niveau. De successen beginnen pas echt te komen als Manuel Pellegrini in 2004 hoofdcoach wordt. Onder zijn leiding speelt ‘de gele onderzeeër’ in de top van La Liga en weet het in Europese toernooien ver te komen.

Na de degradatie in 2012 komt de club sterk terug. Villarreal speelt weer een sterke rol in de competitie en doet het goed in Europa. De kroon op het werk volgt in 2021 als in de finale van de Europa League Manchester United wordt verslaan.

De rivaliteit met Valencia

De grootste rivaal van Villarreal is Valencia. De rivaliteit is ontstaan in 1997 als Fernando Roig besluit om zijn broer Francisco niet op te volgen als eigenaar van Valencia CF. Hij kiest ervoor om Villarreal CF te kopen, een tot dan toe relatief onbekend team uit een stadje op ruim vijftig kilometer van Valencia.

Roig investeert flink in de club en weet al snel de suprematie van Valencia te evenaren. Zo ontstaat uit een voorheen onbestaande rivaliteit ineens een van de belangrijkste derby’s in Spanje. De rivaliteit is inmiddels de regio Valencia al ver ontstegen, want beide clubs treffen elkaar ook in de halve finale van UEFA Cup in 2004 en de Europa League in 2019.