VfL Bochum

VfL Bochum is een Duitse voetbalclub uit het Ruhrgebied. Binnen het programma van VfL Bochum zie je de wedstrijden en de stand in de Bundesliga competitie. Als extraatje kun je bij de volgende wedstrijd van VfL Bochum direct zien hoe andere voetballiefhebbers de uitslag voorspellen.

Op deze website vind je ook de laatste tien uitslagen van VfL Bochum, zodat je exact kunt zien in welke vorm de club verkeert. De Bundesliga uitslagen kun je trouwens live bekijken en daarbij wordt de live score van Vfl Bochum in een wedstrijd supersnel voor je bijgehouden.

Natuurlijk wil je VfL Bochum op tv of via een livestream bekijken om te zien hoe je weddenschap uitpakt. Op deze site vind je alle informatie over voetbalzenders en livestreams. Kijk ook eens bij de hele leuke aanbiedingen voor nog meer voordeel.

De volledige selectie van VfL Bochum met alle wedstrijdstatistieken kun je hier eveneens vinden, zodat je je nog beter kunt voorbereiden op je weddenschap.  Het nieuwste tenue van Bochum is ‘hot’ bij veel voetballiefhebbers. Deze bestel je snel en gemakkelijk via Voetbal Vandaag in de widget. Volg hier het laatste nieuws over VfL Bochum dat uitsluitend gericht is op de inzet van je weddenschap, zodat je een nog grotere winstkans hebt.

De volgende wedstrijd die VfL Bochum gaat spelen

Binnen het Bundesliga programma van VfL Bochum zie je direct tegen wie, wanneer, hoe laat, in welke competitie en waar de ploeg de volgende wedstrijd speelt. De vraag aan jou is nu: wie gaat deze wedstrijd winnen?

Kies hier voor een overwinning, gelijkspel of een nederlaag en je ziet in percentages welke mening andere voetballiefhebbers erover hebben. Het is namelijk statistisch bewezen dat ‘the wisdom of the crowd’ heel dicht bij de werkelijkheid ligt.  Doe met deze kennis dus je voordeel.

Denk erom: Voetbal Vandaag checkt alle odds bij de bookmakers en daardoor krijg jij hier altijd de beste quotering. Pak daarom nu deze uitgelezen kans en zet in op de volgende wedstrijd van VfL Bochum.

De laatste tien uitslagen overzichtelijk neergezet

Ga jij inzetten op de volgende wedstrijd van VfL Bochum? Bij ‘de volgende wedstrijd’ kun je de laatste vijf uitslagen van deze club bekijken. In dit aparte overzicht op de website zie je maar liefst de laatste tien uitslagen van ‘Die Unabsteigbaren’.

Vanzelfsprekend kun je nu nog beter beoordelen hoe de club ervoor staat en dat helpt je weer bij het voorspellen van je weddenschap. Is VfL Bochum op weg naar een toppositie, zit het team constant in de middenmoot of vecht het juist tegen degradatie? Kun jij voorspellen wat de uitslag is van de volgende wedstrijd? Spit zelf de uitslagen door, voorspel wat het resultaat is en win.

Voetbal Vandaag heeft de snelste live score

Op deze pagina kun je de live score volgen van alle wedstrijden die VfL Bochum speelt. Mocht je denken dat het lang duurt, voordat de laatste tussenstand in beeld komt dan heb je het mis. Zodra er gescoord wordt in het Vonovia Ruhr Stadion of op een ander veld, geven we dat direct door in het live overzicht.

Je kunt op de homepage van Voetbal Vandaag de wedstrijden rechtstreeks volgen. Hiervoor ga je naar voetbalvandaag.nl/live.  Ook de uitlagen van VfL Bochum worden live bijgewerkt in het overzicht. De snelste live score vind je namelijk altijd bij Voetbal Vandaag.

Gebruik de wedstrijdstatistieken van de VfL Bochum- selectie

Zodra er wedstrijden gespeeld worden, komen er allerlei statistieken naar boven. Zo worden er doelpunten gemaakt, assists gegeven en kaarten gepakt. Op deze website zie je de complete selectie van VfL Bochum plus alle wedstrijdstatistieken. Wil je inzetten op de exacte doelpuntenmaker? Kijk dan bij de topscorers.

Wil je weten met welk team de trainer de eerstvolgende match gaat beginnen? Kijk dan in het overzicht van schorsingen en blessures. Je ziet direct welke spelers wel en niet beschikbaar zijn. Zijn er spelers die bij de club vertrekken of er juist naar toekomen? Uiteraard werken we de inkomende en uitgaande transfers ook bij. Met deze informatie kun je je weddenschap nog beter voorbereiden.

Bestel het nieuwste shirt van die Blau-Weissen

De clubkleuren blauw en wit komen uiteraard terug in het tenue van VfL Bochum. Ook het uitshirt van de club heeft deze kleuren, maar deze bevat meer wit dan blauw. Daarbij beschikt het team ook nog over een alternatief tenue in het geval het tenue van tegenstander erg lijkt op die van de Bochumers.

Wil je het shirt van VfL Bochum bekijken of zelfs bestellen? Dat kan gemakkelijk in deze widget. Je hoeft alleen maar de button ‘bestel nu’ aan te klikken en je komt automatisch op een website die deze shirts verkoopt. Dit kan de fanshop of een officieel verkooppunt van de club zijn.

Volg de gebeurtenissen in het Ruhr Stadion op tv of via een livestream

De wedstrijden van VfL Bochum op tv kun je rechtstreeks volgen als je over het zenderpakket ESPN International beschikt. Op onze “Voetbal op TV”- pagina vind je hierover veel informatie. Daarnaast zie je een aantal zeer interessante aanbiedingen om nog meer voetbalzenders aan je pakket toe te voegen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om ‘de Bochumers’ te bekijken op een laptop, smartphone of tablet. In dat geval heb je een livestream van Vfl Bochum nodig. Bij ESPN International is een livestream altijd inbegrepen, dus die heb je alvast. Livestreams van de bookmakers kun je vinden op de “Voetbal op TV” pagina.

Het laatste nieuws op het gebied van weddenschappen

Je leest hier veel nieuws over VfL Bochum. Kijk maar eens rechts onderaan de pagina bij de nieuwsartikelen. Voor jou wordt alleen het clubnieuws weergegeven waar je iets aan hebt voor je weddenschap.

Hier kun je dus nieuwtjes lezen die gerelateerd zijn aan de wedstrijden en de statistieken daarvan. Denk hier bijvoorbeeld aan een nieuwe speler voor de club. Nieuws wat niet gelinkt kan worden aan een weddenschap wordt niet getoond. Doe daarom je voordeel met nieuws over VfL Bochum vanuit een betting perspectief bereid je weddenschap zo optimaal voor.

Vijf interessante weetjes over ‘De Grijze Muis’ van de Bundesliga

  • ⚽ De blauw-witten spelen 22 jaar (van 1971 tot 1993) onafgebroken in de Bundesliga. De club reikt in die periode nooit hoger dan de achtste plek op de ranglijst. Dit levert de vereniging de bijnaam ‘die Graue Maus’ (de grijze muis) op.
  • ⚽ De Griek Theofanis Gekas wordt in 2007 verkocht aan Bayer Leverkusen voor 4,7 miljoen euro. Dit is het hoogste transferbedrag dat de club ooit ontving voor een speler.
  • ⚽ De spits Tommy Bechman wordt in 2004 voor 1,5 miljoen gekocht van de Deense club Esbjerg fB. Voor de aanvaller Georgi Donkov wordt in 1996 hetzelfde bedrag betaald. Meer gaf de club nog niet uit voor een aankoop.
  • ⚽ VfL Bochum haalde twee keer de finale van de Duitse beker “DFB Pokal“: in 1968 en in 1988. Beide finales gaan verloren.
  • ⚽ De Ruhr-club wordt vier keer kampioen van de Tweede Bundesliga. In 1994, 1996, 2006 en 2021 weet het de titel voor zich op te eisen.

De geschiedenis van VfL Bochum in het kort

Zoals veel Duitse clubs is VfL Bochum een vereniging waar meerdere sporten onder vallen. Zo wordt de turnafdeling al in 1848 opgericht. De voetbalafdeling volgt in 1938 en komt voort uit een fusie van drie Bochumer sportverenigingen. De voetbaltak wordt helemaal zelfstandig vanaf 1949.

In de beginjaren van de club speelt deze nauwelijks een rol van betekenis, maar halverwege de jaren zestig beginnen de Bochumers aan een sportieve opmars. In 1965 weet de ploeg te promoveren naar het tweede niveau van Duitsland en in 1971 is er de promotie naar de Bundesliga.

Vanaf de promotie in 1971 weet de relatief kleine club zich ieder seizoen te handhaven, waardoor de bijnaam ‘Die Unabsteigbaren’ in zwang komt. Helaas degradeert de ploeg toch in 1993 en wordt vanaf dat moment een ‘liftclub’. De club pendelt voortdurend heen en weer tussen het eerste en het tweede niveau. Tussendoor weet de ploeg zich twee keer te plaatsen voor de UEFA Europa League .

Rivaliteit in het Ruhrgebied

Van oudsher heet de grootste rivaal van VfL Bochum SG: Wattenscheid 09. De plaats Wattenscheid grenst tot 1974 aan de gemeente Bochum en wordt daarna aan de stad toegevoegd. De stadions van beide clubs staan slechts veertien kilometer uit elkaar. Vanaf 1943 tot 1993 treffen beide clubs elkaar zeer regelmatig. Na 1993 verdwijnt Wattenscheid uit het betaald voetbal en is de rivaliteit voorbij.

Daarnaast kent VfL Bochum een zekere rivaliteit met drie andere clubs uit het Ruhrgebied: Fortuna Düsseldorf, Schalke 04 en Borussia Dortmund. De stadions van al deze clubs staan namelijk ook niet heel erg ver uit elkaar en daarbij komen de teams elkaar de laatste jaren regelmatig tegen in verschillende competities.

Ten slotte is er rivaliteit tussen VfL Bochum en Arminia Bielefeld, vanwege geografische en historische aspecten. Beide verenigingen komen uit de deelstaat Nordrhein Westfalen en pendelen voortdurend heen en weer tussen het hoogste en het eennahoogste niveau. Daarbij zijn de clubs qua, stadion, prestaties en aantal fans ongeveer even groot.