Venezia FC

Venezia FC is een voetbalclub uit de karakteristieke regio Venetië in Italië, een bekend toeristenoord met haar grachten en gondels. Op deze pagina vind jij de volgende wedstrijd binnen het Venezia FC programma, de laatste tien uitslagen van de club en natuurlijk de Venezia FC stand.

Door middel van specifieke statistieken over de Venezia FC selectie, haal jij meer informatie uit prestaties van spelers. De data die binnen dit overzicht is opgenomen, bestaat onder meer uit cijfers over het aantal gemaakte doelpunten en de hoeveelheid gegeven assists. Dankzij vermeldingen wordt het bovendien duidelijk welke spelers van Venezia FC zullen ontbreken vanwege een schorsing of blessure.

De nieuwe shirts waarin Venezia FC dit seizoen speelt, zijn op deze pagina te bekijken en meteen te bestellen. Met een druk op de knop wordt je doorgelinkt naar de officiële webshop, of naar een derde partij die rechtmatig doet aan shirtverkoop.

Of de club nu in de Serie A, of een niveau lager in de Serie B speelt; jij kunt er altijd bij zijn. Als je niet in staat bent de tocht richting het Stadio Pierluigi Penzo tweewekelijks te maken, dan zorg je op zijn minst voor een stabiele verbinding. Lees snel verder om te weten te komen hoe je de club op televisie volgt en waarom een Venezia FC live stream voor volgers van Voetbal Vandaag gratis is.

De tweede widget op deze pagina betreft clubnieuws vanuit een betting perspectief. Hier staan artikelen die zijn toegespitst op individuele spelers, of op het gehele team. Als jij met voetbalwedden winst wilt maken op de lange termijn, dan mag je het nieuws over Venezia FC absoluut niet overslaan.

Voorspel de volgende wedstrijd op het Venezia FC programma

Je aandacht wordt meteen getrokken door de volgende wedstrijd die staat genoteerd op het Venezia FC programma. Hierbij zie je of dit duel in de Serie A of de Coppa Italia wordt gespeeld. De klok telt ondertussen af naar de speeldatum en het tijdstip van aftrappen. Heb jij nog tijd genoeg om een winnaar aan te wijzen?

Je kunt de wedstrijd namelijk voorspellen door te klikken op een van de drie opties die onder de teams staan. Daarmee activeer je bovendien het unieke wisdom of the crowd. Dat is een hulpmiddel dat alle voorspellingen van bezoekers opslaat en vervolgens weergeeft middels percentages.

Daarmee zie je dus meteen of Venezia FC kansrijk wordt geacht voor een overwinning en hoeveel procent van de bezoekers daar zo over denkt. Met deze kennis in je bagagedrager, is het tijd om next level te gaan. Je kunt namelijk flink wat geld winnen met wedden op voetbal.

Het is belangrijk om voor jouw inzet, de hoogst mogelijk uitbetaling te ontvangen. Voetbal Vandaag vergelijkt bookmakers met elkaar en plaatst de beste odd direct in het scherm. Het enige wat jij hoeft te doen, is het kiezen van je inzet.

Kijk met analyserende blik naar de laatste tien Venezia FC uitslagen

Door het overzicht met de laatste tien uitslagen van Venezia FC erbij te nemen, zie je welke tegen welke teams er gespeeld is en op welke datum. Bovendien kun je hieraan afleiden hoeveel punten er totaal zijn gepakt en het aantal gescoorde en en geïncasseerde doelpunten.

Laatstgenoemde statistiek is met name interessant voor een Over/Under weddenschap. Wil jij meer weten over wat er zoal mogelijk is op het gebied van het voorspellen van wedstrijden? Ga dan naar de weddenschappen-pagina. Hier vind je deskundige uitleg over verschillende soorten bets, maar ook tips die jou gaan helpen om winstgevend te wedden op lange termijn.

Live uitslagen zijn bij Voetbal Vandaag altijd zonder vertraging

Als jij tussendoor live uitslagen wilt bekijken uit de Serie A of de Coppa Italia, is het fijn als de juiste scores worden weergegeven. Je hebt helemaal niets aan Teletekst 818 of websites en live score apps die het begrip ‘live uitslagen’ interpreteren op een andere manier dan de daadwerkelijke betekenis.

Voetbal Vandaag slaat spijkers met koppen en verplettert de concurrentie op het gebied van live uitslagen zonder vertraging. Keurt de VAR een zojuist gemaakt doelpunt goed? Dan wordt de homepage geheel automatisch direct bijgewerkt. Daar hoef je helemaal niets voor te doen. Alhoewel, als je het wedstrijdbeeld bekijkt kun je met een live weddenschap inspringen op de volgende gebeurtenis.

Haal klinkklare cijfers uit het overzicht met de Venezia FC selectie

Binnen de Venezia FC selectie zie je meteen voor welke spelers er dit seizoen een plaats is weggelegd in het eerste team. Bijgaand worden er per afzonderlijke statistieken getoond die betrekking hebben op de volgende punten:

 • De huidige leeftijd

 • Het aantal wedstrijden dit seizoen

 • De hoeveelheid doelpunten en assists

 • Geïncasseerde gele en rode kaarten

Bovendien krijg je belangrijke informatie over spelers die de volgende wedstrijd ontbreken vanwege een blessure en/of schorsing. Bekijk dus eerst altijd de selectie voordat je eventueel een weddenschap gaat afsluiten op een player special.

Check de shirts van dit seizoen en haal er eentje in huis

De clubkleuren van Venezia FC zijn oranje, zwart en groen. Deze unieke kleurcombinatie plus het logo vormen samen een prachtig Venezia FC shirt. In de speciale widget vind je  altijd het actuele thuis- en uitshirt dat tijdens dit seizoen wordt gedragen, welke je meteen kunt bestellen. Middels bijgevoegde knop, kom je terecht bij een officieel verkooppunt.

Mis niets van topvoetbal uit de Serie A en de spannende Coppa Italia

Venezia FC is sinds 2018 actief in de Serie A na promotie vanuit de Lega Pro, het tweede niveau van Italië. In het nationale bekertoernooi de Coppa Italia, is er de laatste jaren gespeeld tegen bekende clubs als Parma Calcio 1913 en Hellas Verona FC. Het goede nieuws aan deze informatie, is dat je vanaf vandaag geen enkele wedstrijd van het Venezia FC programma hoeft te missen.

Je kunt namelijk live topvoetbal uit de belangrijkste competities van Europa, live op televisie kijken. Dat doe je met het Ziggo Sport Totaal zenderpakket, waarin maar liefst zes sportkanalen zitten. Voor de prijs van een wedstrijdticket, kun je ongeveer twee maanden voetbal kijken. Voor het activeren van dit zeer uitgebreide pakket met een keiharde aanbieding van Voetbal Vandaag, doorloop je de volgende korte stappen:

 • Ga naar de voetbal op tv pagina

 • Selecteer je televisieaanbieder

 • Bekijk de pakketten en prijzen

 • Klik op de banner van Voetbal Vandaag

Met zo’n pakket heb je automatisch recht op een Venezia FC live stream, voor momenten die je niet voor de televisie doorbrengt. Mogelijkheid nummer twee is gratis voetbal kijken via een bookmaker. Aan de rechterzijde zie je betting sites die de volgende wedstrijd uitzenden, terwijl de livestream-pagina nog veel meer moois voor je in petto heeft. Gratis en voor niets voetbal kijken, wie wil dat nu niet?

Lees belangrijk nieuws over de club vanuit betting perspectief

Voor jouw dagelijkse portie nieuws over Venezia FC vanuit een voetbalwedden-insteek, raadpleeg je het overzicht. Je komt hier louter artikelen tegen die informatie bevatten welke dienen als hulpmiddel bij het maken van je analyse. Dit kunnen cijfers en statistieken zijn, maar kan net zo goed algemene informatie bevatten. Open snel een bericht om te lezen wat dit voor jou in petto heeft.

Vijf onomstreden feiten over ‘ArancioneRoverdi’

 • ⚽ Stadio Pierluigi Penzi dient voetbalclub Venezia FC tot thuishaven. De capaciteit van het complex uit 1913 is beperkt: 7.450 toeschouwers.
 • ⚽ Er valt een aardig lijstje op te stellen met namen die de club uit Venetië in de loop der tijd heeft gedragen – in veel gevallen gaat het om naamsveranderingen vanwege een doorstart na een faillissement. Met de huidige naam Venezia Football Club is de cirkel bijna rond: bij de oprichting was het Venezia Foot Ball Club.
 • ⚽ Net zoals Venezia FC financieel hoogte- en dieptepunten kent, zo gaat het ook sportief op en af in de loop der jaren. Van 2017 tot 2021 speelt de ploeg in de Serie B.
 • ⚽ Het seizoen 2020-2021 sluit Venezia FC af met een vijfde plek in de Serie B. Die geeft recht op deelname aan de play-offs voor promotie. Daarin wordt  achtereenvolgens afgerekend met Chievo, Lecce en Cittadella.
 • ⚽ Trainer Paolo Zanetti, oud-voetballer met een bescheiden carrière, gelooft in het project Venezia FC: na de promotie verlengt hij zijn contract tot 2025.

Een samenvattende blik op de geschiedenis van de club

De geschiedenis van Venezia FC kent vele hoogtepunten, maar nog meer dieptepunten. De club weet echter na iedere tegenslag weer te herrijzen, al of niet onder een andere naam – met als ultieme beloning de promotie naar de hoogte Italiaanse voetbalklasse, de Serie A, in 2021.

Het grootste hoogtepunt is de Coppa Italia die de club in het seizoen 1940-1941 weet te winnen. In de loop der decennia komt men uit op uiteenlopende niveaus: Serie B, Serie C, Serie C1 en nog lager. In het seizoen 2000-2001 weet het team  met trainer Cesare Prandelli na vele jaren weer naar de Serie A te promoveren, maar daar eindigt de ploeg het jaar daarop alweer als lantaarndrager.

In 2002 pleegt de toenmalige eigenaar, zakenman Maurizio Zamparini, een unieke coupe: hij neemt voetbalclub Palermo over en laat 12 spelers van Venezia FC en hun toenmalige coach vanuit het trainingskamp van de club naar Palermo overbrengen, een gebeurtenis die bekendstaat als ‘il furto di Pergine’, de roof van Pergine, naar Pergine Valsugana, waar Venezia FC haar trainingskamp heeft opgeslagen.

Er volgen meer faillissementen en overnames – never a dull moment bij Venezia FC. De promotie naar de Serie A betekent dat de ploeg voor de eerste keer sinds het seizoen 2001-2002 weer op het hoogste niveau van het Italiaanse voetbal actief is.

De klassieke Venetiaanse derby tegen AC Mestere

Mestre maakt deel uit van de gemeente Venetië en telt bijna 100.000 inwoners. De plaatselijk club, Associazione Calcio Mestre, komt tegenwoordig uit in de Serie D. Het zal dus nog wel enkele jaren duren voordat de Derby van Venetië tegen AC Mestre zal worden gespeeld. Andere ploegen uit de buurt van Venetië: Hellas Verona, Chievo, Padova en Vicenza.