Valencia CF

Valencia is een Spaanse voetbalclub afkomstig uit de gelijknamige stad en regio. Verdiep je je in het programma van Valencia dan kom je er al snel achter wat de volgende wedstrijd is. Ook zie je de plek die Valencia inneemt in de stand van de competitie.

Daarbij lees je hier de laatste tien uitslagen van Valencia, waardoor je kunt bepalen in welke vorm de ploeg verkeert. Altijd handig om je voorspelling nog beter voor te bereiden. De uitslagen van Valencia worden live direct bijgewerkt, dus je blijft ook nog eens precies op de hoogte.

Als liefhebber van Spaans voetbal wil je natuurlijk geen wedstrijd van La Liga missen. Hier lees je hoe je Valencia op tv kunt volgen of via een livestream. Daarnaast kun je altijd nog de wedstrijd volgen via de supersnelle live score van Valencia.

Daarnaast krijg je alle statistieken van de selectie van Valencia en ook het nieuws (vanuit betting perspectief) over de club ontdek je hier. Door deze schat aan informatie moet het voor jou een eitje zijn om een juiste voorspelling te doen. Pak dus vandaag nog deze uitgelezen kans en zet in op de wedstrijden van Valencia.

De volgende wedstrijd van Valencia is altijd interessant voor jou

Op deze pagina vind je het wedstrijdprogramma met daarin de volgende wedstrijd van Valencia. Je krijgt hierover de volgende informatie:

 • Datum en aanvangstijdstip
 • Het stadion waar gespeeld wordt
 • Wie de tegenstander is
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt.

Met deze gegevens kun jij aan de slag om de uitslag van deze wedstrijd te voorspellen. Dat lukt nog beter met de voorspellingen van andere voetballiefhebbers erbij. Het is namelijk zo dat als je een mogelijk resultaat aanklikt, je direct kunt zien hoe andere voetbalwedders hierover denken.

Deze gegevens zijn voor jou ontzettend handig, want de zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ komt vaak heel dicht in de buurt van de werkelijkheid. Gebruik dus deze gegevens goed.

Daarbij komt ook nog dat je hier altijd de hoogste quotering krijgt. Voetbal Vandaag checkt namelijk bij alle bookmakers wat de hoogste odds zijn en die krijg jij dus ook. Het kan haast niet anders of er zit voor jou een winnende weddenschap aan te komen.

De laatste tien uitslagen laten jou winnen

De laatste tien uitslagen van Valencia zijn een heel goed hulpmiddel om te bepalen hoe het zit met de vorm van het team. Je kunt uit de laatste resultaten namelijk een aantal belangrijke aspecten halen, zoals:

 • Behaald aantal punten
 • Aantal gescoorde goals en tegendoelpunten
 • Soort competitie (Europees, La Liga, Copa del Rey)
 • De kracht van de tegenstander (topclub, middenmoter, degradatiekandidaat)

Op deze manier stel jij vast hoe de ploeg op dit moment presteert en dit neem je vanzelfsprekend mee naar je weddenschap. Het kan best zijn dat je nog meer uitslagen wilt bekijken om tot een nog betere voorspelling te komen. Hiervoor ga je naar de speciale pagina van La Liga. Hier vind je ook het speelprogramma en de stand in de competitie.

De live score van Valencia houdt je up to date

Kun je een wedstrijd van de ‘Valencianistes’ niet op tv of middels een livestream bekijken dan is er altijd nog de mogelijkheid om deze te volgen via Voetbal Vandaag. Als je hebt ingezet op een wedstrijd wil je natuurlijk weten hoe deze verloopt. Ga daarom naar de pagina: voetbalvandaag.nl/live om de wedstrijd via de live score van Valencia exact te kunnen volgen.

In tegenstelling tot sommige andere voetbalwebsites hoef je hier nooit lang te wachten op een tussenstand. Sterker nog: Voetbal Vandaag geeft altijd de snelste live score. Ook de uitslagen van Valencia zie je direct live in het overzicht. Kortom: jouw weddenschap is hier altijd up to date.

Lees alle informatie over de spelersselectie van Valencia

Alle spelers die onder contract staan bij de club uit de sinaasappelstad vind je op deze site. Hieraan is een aantal waardevolle statistieken aan toegevoegd. Denk hierbij aan:

 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Gescoorde doelpunten
 • Ontvangen gele en rode kaarten
 • Leeftijd
 • Gegevens assists

Ook kun je hier lezen welke speler een schorsing uit moeten zitten of wie er geblesseerd is. Uiteraard zal de trainer deze spelers niet opstellen in het team. Daarnaast worden binnenkomende en uitgaande transfers verwerkt, zodat de selectie van Valencia altijd up to date is.

Het is heel interessant om ook eens in te zetten op bijvoorbeeld een doelpuntenmaker of de gever van een assist. Dit is namelijk vooral heel lucratief bij een juiste voorspelling. Over deze zogenaamde ‘player specials’ lees je meer op de voetbalweddenschappen pagina.

Schaf hier het nieuwste Valencia tenue aan

Valencia speelt in een wit shirt met een zwarte broek. Toch komt ook de kleur oranje veelvuldig voor in de tenues, omdat oranje de kleur van de stad is (door de sinaasappelteelt). Meestal is er oranje verwerkt in het uitshirt van Valencia.

Je hebt hier de mogelijkheid om het allernieuwste shirt van ‘los Murciélagos’ (de vleermuizen) aan te schaffen. Klik in de widget op de ‘bestel nu’ button en je wordt automatisch doorverwezen naar de fanshop of een officieel verkoopkanaal van de club. Ongetwijfeld loop jij straks in dit unieke tenue.

De wedstrijden van Valencia bekijken via een livestream of op tv

Natuurlijk wil jij de verrichten van ‘los Murciélagos’ volgen als je hebt ingezet op een wedstrijd van de club. Op je laptop, pc, tablet of smartphone kijk je een wedstrijd gemakkelijk via een livestream. Voetbal Vandaag heeft al voor je uitgezocht welke bookmakers een kwalitatief goede livestream van Valencia aanbieden.

Het enige wat jij nog moet doen, is een stream aanklikken en een account aanmaken. Je kijkt dan helemaal gratis en voor niets.

Een andere mogelijkheid is kijken op tv. Ziggo Sport zendt namelijk alle wedstrijden in La Liga rechtstreeks uit. Heb je dit zenderpakket nog niet dan lees je via de website ‘voetbal op tv’ hoe je hieraan komt. Kijk dan ook direct even naar de spetterende aanbieding die Voetbal Vandaag voor je heeft. Zo zit jij straks naar nog veel meer voetbalzenders te kijken.

Het clubnieuws is alleen gericht op weddenschappen

Het nieuws over Valencia lees je hier rechts onderaan de pagina. De laatste informatie over de club is namelijk goed te gebruiken als je gaat inzetten op een weddenschap. Voetbal Vandaag brengt daarom niet alle actualiteiten, maar alleen het nieuws vanuit een betting perspectief.

Hier lees je dus bijvoorbeeld niet dat de toegangsprijzen zijn verlaagd. Voor de supporters is dit natuurlijk belangrijke informatie, maar voor jou als voetbalwedder is dat niet het geval. Je leest bijvoorbeeld wel dat de spits transfervrij is en vertrekt naar een andere club.

Vijf voetbalfeiten over ‘los Murciélagos’ (de vleermuizen)

Valencia is tot nu toe zes keer kampioen van Spanje geworden (laatste keer in 2004) en heeft acht keer de Copa del Rey gewonnen (laatste keer in 2019).

De ‘Valencianistes’ hebben tot nu toe vier Europese bekers behaald: de Europacup II in 1980, de Jaarbeursstedenbeker en de UEFA Cup (voorlopers van de Europa League) in 1962, 1963 en 2004.

Twee keer bereikt ‘de Vleermuizen’ de finale van de Champions League. In 2000 wordt met 3-0 van Real Madrid verloren. In 2004 wordt na strafschoppen verloren van FC Bayern München.

De duurste speler die de club ooit kocht, luistert naar de naam Gonçalo Guedes. Hij wordt in 2018 voor veertig miljoen euro gekocht van Paris Saint-Germain.

De grootste uitgaande transfer staat op naam van Gaizka Mendieta. In 2001 verkast hij naar Lazio Roma voor 48 miljoen euro.

Een korte blik op de geschiedenis

Valencia wordt opgericht in 1919 en promoveert in 1931 naar het hoogste niveau. In de veertiger jaren kent de club een zeer succesvolle periode met het winnen van drie landskampioenschappen en twee Spaanse bekers.

Na enkele mindere jaren komen de successen terug in de jaren zeventig als de wereldberoemde Alfredo di Stefano trainer wordt van de club. Dit levert een landskampioenschap, de Copa del Rey en de Europacup II op. Sterspeler van het team in die tijd is de Argentijnse spits Mario Kempes.

De supporters van Valencia moeten tot de jaren 2000 wachten tot er een nieuwe periode van succes aanbreekt. Onder coach Rafael Benitez wordt de club twee keer kampioen van Spanje en worden de UEFA Cup (nu Europa League) en de Europese Supercup gewonnen. Tegenwoordig speelt de ploeg, onder meer door financiële problemen in de middenmoot van La Liga.

De rivaliteit met Levante en Villareal

Van oudsher is stadgenoot Levante de grootste rivaal van Valencia. Echter, deze club bivakkeert vele jaren op een lager niveau, waardoor er maar weinig stadsderby’s op het programma staan. Vanaf 2005 is Levante zeer regelmatig op het hoogste niveau te vinden, waardoor de derby weer regelmatig gespeeld wordt.

Een andere rivaal van de Vleermuizen is provinciegenoot Villareal. Deze club komt vanaf 2000 uit in La Liga, waardoor de rivaliteit met de ‘Valencianistes’ is ontstaan. Qua grootte en supportersschare is deze club ongeveer gelijk aan Valencia waardoor de rivaliteit nog meer betekenis heeft dan die met Levante.