US Salernitana

US Salernitana is een club uit Italië en afkomstig uit de stad Salerno in de Zuid-Italiaanse regio Campania. Op deze pagina vind je de eerstvolgende wedstrijd van het US Salernitana programma, de laatste tien US Salernitana uitslagen en de stand van US Salernitana in de Serie A.

Binnen het overzicht met daarin de spelers die behoren tot de US Salernitana selectie, vind je individuele statistieken zoals het aantal gescoorde doelpunten, gegeven assist en verzamelde gele en rode kaarten. Bovendien kom je alvast te weten welke spelers geschorst en geblesseerd zijn.

Het traditionele logo en de clubkleuren vallen prachtig samen bij het officiële shirt van US Salernitana. De tenues zijn bovendien direct te bestellen.

Wil jij zes sportkanalen vol met topvoetbal, waarmee je zelf bepaalt voor welke duels de tv aangaat? Lees dan snel verder, want voor bezoekers van Voetbal Vandaag wacht een aanbod dat niet te weerstaan valt. Bovendien krijg je belangrijke informatie over hoe jij gratis een legale US Salernitana live stream kunt kijken.

Iets dat je eveneens niet mag missen, is het laatste nieuws over de club vanuit een betting perspectief. Dat betekent artikelen die jou gaan helpen met je analyse. Daarmee zet je verliezen om in lekkere winsten, waarbij je ook op lange termijn succesvol gaat wedden.

Voorspel de volgende wedstrijd binnen het Salernitana FC programma

Bij de volgende wedstrijd op het programma van US Salernitana staat in welke competitie er wordt gespeeld. Dit kan bijvoorbeeld de Serie A of de Coppa Italia zijn. Daarnaast staat aangegeven of er thuis in het US Salernitana stadion wordt gespeeld, of op een andere locatie. Tenslotte vertelt de aftellende klok je op welke datum en welk tijdstip er wordt gespeeld.

Tijd om je kennis te tonen en de wedstrijd te voorspellen. Klik op US Salernitana, de tegenstander of ga voor een gelijkspel. Daarmee verschaf je jezelf toegang tot wisdom of the crowd alias de kennis van de massa. De getoonde percentages geven weer welke uitkomst overige bezoekers van dit duel verwachten.

Nu je deze statistieken bij de hand hebt, kun je jouw geluk beproeven met een weddenschap voor geld. Voetbal Vandaag gaat voor je op zoek naar de hoogste odd en plaatst deze automatisch in het scherm. Daarmee ben je nog maar één stap verwijderd van geld verdienen aan het programma van US Salernitana. Kies je inzet en bevestig je weddenschap.

Check de laatste tien US Salernitana uitslagen

Door te kijken naar de laatste tien uitslagen van US Salernitana, weet je alles over de vorm van de ploeg over een langere periode. Bovendien kun je er ook belangrijke statistieken uithalen, zoals het doelsaldo en de sterkte van tegenstanders.

Voor meer uitslagen uit de hoogste competitie van Italië, ga je naar de Serie A pagina. Hier vind je tevens het programma en de stand.

Nergens vind je snellere live uitslagen dan bij Voetbal Vandaag

Als je wilt weten wat de stand van US Salernitana is, of je bent op zoek naar tussenstanden van andere wedstrijden uit de Serie A, dan is de homepage van Voetbal Vandaag jouw redding. Hier vind je in tegenstelling bij andere websites live uitslagen die zonder vertraging worden weergegeven. Live score apps kun je allemaal deleten en Teletekst 818 kan uit je geschiedenis worden gewist.

Haal specifieke statistieken uit de US Salernitana selectie

Als jij de club op de voet volgt, kun je vast wel wat spelers opnoemen. Maar slaag jij er ook in de leeftijden, gespeelde duels, gescoorde doelpunten, assist en gekregen kaarten op te noemen van elke speler van het team?

Het overzicht met de US Salernitana selectie geeft je bovenstaande statistieken allemaal. Daarbij zie je direct welke spelers een schorsing uitzitten of erger nog: te kampen hebben met een blessure. Daarmee weet je meteen dat zij tijdens de volgende wedstrijd van de club niet in actie komen.

Check de meest actuele US Salernitana shirts en bestel er eentje

Salernitana FC voetbalt in Stadio Arechi in het bordeauxrood, geheel in stijl met de clubkleuren. In uitwedstrijden is het uiterlijk van het tenue jaarlijks moeilijker in te schatten. De widget laat je zien in welke twee shirts de club dit seizoen voetbalt. Als voetballiefhebber kun je de tricots meteen aanschaffen.

Loop niet langer achter de feiten aan en bepaal zelf welke duels je kijkt

Wil jij geen enkele wedstrijd missen van I Granata en ook andere duels uit de Serie A en tal van topcompetities uit Europa op televisie kijken? Met een Ziggo Sport Totaal pakket loop je nooit meer achter de feiten aan. Bezoekers van Voetbal Vandaag kunnen rekenen op een exclusieve aanbieding voor maar liefst zes sportkanalen.

Om de aanbieding te bekijken en er gebruik van te maken, ga je naar de voetbal op tv pagina. Hier selecteer je jouw tv provider, waarna je op een pagina terechtkomt die volledig is gewijd aan desbetreffende leverancier. Je bekijkt het aanbod en het maandtarief en klik op de banner van Voetbal Vandaag. Volg de stappen en kijk vanavond nog live naar de mooiste wedstrijden.

Als je niet thuis bent en toch wilt kijken naar de trots van de Italiaanse stad Salerno, dan kun je gratis kijken naar een US Salernitana live stream. Kijk maar eens naar rechts, waar je bookmakers ziet staan die dit duel volledig kosteloos voor je uitzenden. Om gratis voetbal te kijken, maak je even snel een account aan en c’est ça.

Een extra voordeel van kijken via een betting site, is natuurlijk dat je er pre match weddenschappen kunt afsluiten. Ook het super populaire live betting wordt aangeboden. Ga jij voor een single, of wordt het dit keer een Bet Builder?

Volg de club op de voet met nieuws vanuit een betting perspectief

Voordat je weddenschappen gaat plaatsen op Unione Sportiva Salernitana, is het verstandig om zoveel mogelijk informatie over de club te verzamelen. Dit is een essentieel onderdeel van een analyse. Op deze pagina vind je US Salernitana nieuws vanuit een betting perspectief.

Dat wil zeggen dat de geplaatste artikelen inhoud bevatten die je goed kunt gebruiken voor diezelfde analyse. Hierbij kan het gaan om statistieken en cijfers, maar ook om nieuws over bijvoorbeeld inkomende of uitgaande transfers. Scroll naar het nieuwsoverzicht en open meteen een bericht.

Vijf interessante feiten over de Italiaanse club

  • ⚽ Salernitana, zoals de club kortweg heet, verandert in de loop van de tijd nogal eens van officiële naam: US Salernitana Salerno (1919), US Fascista Salerno (1927), US Salernitana Salerno (1945), Salerno Sport Salerno (1979), Salernitana Calcio 1919 (2005), Salernitana Calcio (2011) en US Salernitana 1919 (2012).

 

  • ⚽ De club kent een behoorlijk bewogen geschiedenis. Zo wordt in 2005 het faillissement uitgesproken, en in 2011 moet de club een doorstart maken vanwege financiële onregelmatigheden.

 

  • ⚽ Stadio Comunale Arechi, ligt ten zuiden van de stad, vlakbij de kust van de Golf van Salerno. Het wordt in 1990 in gebruik genomen. Naast de thuisclub werkt ook de Italiaanse nationale ploeg er – sporadisch – wedstrijden af, de laatste keer in 1998, een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje.

 

  • ⚽ De lijst met oud-spelers telt een paar bekende namen: de legendarische doelman Walter Zenga, spits Marco Di Vaio, Ciro Ferrara en Gennaro Gattuso, de voormalige bikkelharde middenvelder van onder meer AC Milan.

 

  • ⚽ Nog een oud-speler: de in het Brabantse Veghel geboren Stefan Jansen, die de club van 1996-1998 dient. In het seizoen 2020-2021 voegt Reda Boultam, geleend van US Triestina, zich bij de selectie. Boultam, Nederlander van Marokkaanse afkomst, speelde onder meer in Jong Ajax.

Een korte samenvatting van de clubgeschiedenis

Unione Sportiva Salernitana 1919 wordt opgericht in – inderdaad – 1919 door een groep liefhebbers, onder wie Matteo Schiavone. Hij is ook de eerste trainer van de club. In 1922 komt Mussolini in Italië aan de macht. Veel Italianen bekeren zich tot het fascisme. De club draagt jarenlang, tussen 1927 en 1943, het bijvoeglijk naamwoord ‘fascistisch’ in de officiële naam van de club: US Fascista Salerno. De huidige vereniging werd in 2012 opgericht als Salerno Calcio.

De vele organisatorische en financiële perikelen hebben tot gevolg dat de club nogal eens promoveert en degradeert, maar de vereniging speelt het grootste deel van haar geschiedenis in de Serie C en de Serie B. In 1947 promoveert de club van de Serie B naar de Serie A, maar verdwijnt na een jaar alweer naar de op een na hoogste voetbalklasse. In 1998 herhaalt de ploeg uit de regio Campania het huzarenstukje van promotie, maar ook dit keer blijft het verblijf in de Serie A beperkt tot één seizoen.

En niet alleen degradeert de club na één seizoen alweer uit de hoogste klasse, ze wordt ook getroffen door een drama. Op de terugweg van de uitwedstrijd tegen Piacenza trekken enkele supporters in de trein aan de noodrem. Wanneer er in de consternatie ook nog een rookbom wordt afgestoken, breekt er brand uit. De trein is in een tunnel tot stilstand gekomen, vier mensen weten niet aan de vlammen te ontkomen en sterven.

Op 10 mei 2021 keert de club na 22 jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau, de Serie A, door achter Empoli tweede te worden in de eindstand van de Serie B. De promotie in mei 2021 betekent dat er voor de derde keer in de clubgeschiedenis op het hoogste niveau van het Italiaanse voetbal wordt gespeeld.

In de regio Campania ontbreekt het niet aan derbyvoetbal

De regio Campania, waar ook de stad Salerno toe behoort, kent nogal wat vooraanstaande clubs, zoals Benevento, Avellino en Casertana. En Napoli natuurlijk, de grote rivaal uit de regio.

In het seizoen 2008-2009 bereikt US Salernitana de achtste finale in de Coppa Italia, sinds het begin van deze eeuw de beste prestatie van de club in deze competitie. In die achtste finale van het bekertoernooi 2008-2009 is Napoli thuis te sterk: 3-1 Ook in het seizoen 1985-1986 is Napoli in de beker tegenstander van US Salernitana.

Het toernooi kent dan nog een groepsfase en US Salernitana vormt met Vicenza, Lecce, Padova, Napoli en Pescara Groep 2. Op 28 augustus 1985 speelt de club de wedstrijd tegen Napoli. In Stadio San Paolo in Napels wint Napoli met 3-1, Diego Armando Maradona neemt twee treffers voor zijn rekening. Uiteindelijk wordt het team laatste in de groep, met 2 punten uit 5 wedstrijden.