UEFA Europa Conference League

UEFA Europa Conference League is het nieuwe toernooi van de Europese voetbalbond UEFA dat voor het eerst wordt gehouden per het seizoen 2021/2022. Op deze pagina vind je onder andere informatie over het Conference League programma, de Conference League uitslagen en natuurlijk de Conference League stand in alle acht poules.

Voetbal Vandaag geeft je extreem gedetailleerde uitleg over hoe clubs Conference League kwalificatie afdwingen en alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal deelnemende teams en de hoeveelheid kwalificatierondes.

De Conference League play-offs vormen het laatste obstakel voor het bereiken van het hoofdtoernooi alias de groepsfase. Je krijgt een complete toelichting over de hoeveelheid teams die hieraan meedoen en waarom clubs die in de UEFA Europa League uitkomen, alsnog kunnen instromen.

Heb jij je altijd afgevraagd wat het verschil is tussen geplaatste en niet geplaatste teams en wil jij weten waarom er bij de Conference League loting ook onderscheid wordt gemaakt tussen kampioen en niet-kampioenen? Zorg dat je deze enorm belangrijke informatie niet laat schieten en lees snel verder.

De uitzendrechten van Conference League wedstrijden zijn in handen van zowel Talpa als ESPN. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over ESPN zenderpakketten en over gratis livestreams. Van de kwalificatie tot aan de UEFA Europa Conference League finale: Bezoekers van Voetbal Vandaag krijgen altijd voorrang. Hoe en op welke manier dat is, lees je verderop deze pagina.

De Conference League is een geweldig toernooi, maar bij Voetbal Vandaag vind je ook andere hoogstaande competities en cups uit Europa.

Alle wedstrijden uit het UEFA Europa Conference League programma

Het programma van de UEFA Europa Conference League geeft je een overzichtelijke weergave van alle aankomende duels binnen de huidige speelronde. Rechts bovenaan zie je in welke ronde het toernooi is aanbeland en aan de datums kun je aflezen wanneer welke ploegen exact in actie komen.

Met de superspannende UEFA Europa Conference League wedstrijden voor de boeg, is het enorm uitdagend om te gaan voetbalwedden. Zo maak je duels veel spannender en win je ook nog eens geld met je grootste hobby. Reken maar dat veel mensen daar jaloers op zullen zijn, terwijl ze het zelf ook kunnen!

Om je op weg te helpen met het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over een wedstrijd, doet Voetbal Vandaag al het uitzoekwerk voor je met betrekking tot statistieken. Door een duel aan te klikken, krijg je de volgende informatie te zien:

 • ⚽ Een goed onderbouwde voorspelling van Voetbal Vandaag

 • ⚽ De vijf laatste resultaten inclusief de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under

 • ⚽ Seizoensgemiddelden aan goals en corners inclusief gele en rode kaarten.

 • ⚽ De hoogst uitbetalende odds voor diverse bets bij verschillende bookmakers

 • ⚽ Vermoedelijke opstellingen van beide teams

 • ⚽ Informatie over geblesseerde en geschorste selectieleden.

Het volledige voetbalprogramma van deze week met alle wedstrijden uit de grote Europese competities staat op Voetbal Vandaag.

Check je betting resultaten met de UEFA Europa Conference League uitslagen

Ben jij gegaan voor een traditionele 1X2 weddenschap, dan ben je afhankelijk van UEFA Europa Conference League uitslagen. Zodra de scheidsrechter voor de laatste maal op zijn fluit blaast, worden uitslagen van afgelopen wedstrijden direct toegevoegd aan het overzicht. Met je betslip bij de hand, is het nu een kwestie van alle resultaten afvinken.

Wanneer je aan live betting doet en inzet op bijvoorbeeld Both Teams To Score of Over Under weddenschap die tussentijds gewonnen kan worden, kun je terecht op de homepage van Voetbal Vandaag. Hier worden alle live uitslagen zonder vertraging gepresenteerd, waarbij je specifieke wedstrijdinformatie kunt vinden door simpelweg een duel aan te klikken.

Bekijk elke gedetailleerde UEFA Europa Conference League stand in de groepsfase 

In de UEFA Europa Conference League groepsfase worden er 32 teams verdeeld over acht poules met elk vier teams. Deze clubs spelen drie keer in eigen stadion en driemaal op vreemde bodem tegen elkaar en spelen dus zes wedstrijden. Aan de Conference League stand kun je aflezen hoe clubs presteren en of Europese overwintering binnen handbereik ligt. De statistieken die bij de stand van de Conference League worden weergegeven zijn:

 • ⚽ Het aantal gespeelde wedstrijden

 • ⚽ Onderscheid tussen winst, gelijk en verlies

 • ⚽ Doelpunten voor en tegen

 • ⚽ Hoeveelheid behaalde punten

 • ⚽ De laatste vijf resultaten (winst, gelijk, verlies)

 

Uitleg over Conference League kwalificatie en voorrondes

Zoals je reeds hebt kunnen lezen is de toernooiopzet gelijk aan de UEFA Champions League. Dat betekent in het uiterste geval dat clubs maar liefst vier voorrondes door moeten komen voordat de groepsfase wordt bereikt. 

De ticketverdeling gebeurt op basis van de UEFA coëfficiëntenlijst, waardoor niet alle deelnemende clubs in de eerste kwalificatieronde hoeven te beginnen. Zo worden er ook startbewijzen verstrekt voor de play-offronde. Het volledige UEFA Europa Conference League schema ziet er vanaf begin tot eind als volgt uit:

  • – 1e kwalificatieronde
  • – 2e kwalificatieronde
  • – 3e kwalificatieronde
 • UEFA Europa Conference League play-offs

  • – Groepsfase
  • – Tussenronde
  • – Achtste finales
  • – Kwartfinales
  • – Halve finales
 • UEFA Europa Conference League finale

 

Wie ondertussen zit mee te rekenen, komt tot de conclusie dat er teams minimaal 15 en maximaal 23 wedstrijden moeten spelen om de UEFA Europa Conference League finale te bereiken. Dat is een flink aantal. 

Het UECL deelnemersveld tot aan de groepsfase

Hoeveel clubs doen er eigenlijk mee aan het toernooi en hoe zit het nu met instromen van Europa League en Champions League clubs? De bulletpoints belichten het schema tot aan de groepsfase.

 • 1e kwalificatieronde

Aan de eerste ronde doen in totaal 72 teams mee uit landen die op de coëfficiëntenlijst staan tussen plek 29 en 55. Dan moet je dus denken aan landen als Moldavië, Wit-Rusland en pakweg Kosovo.

 • 2e kwalificatieronde

In de tweede kwalificatieronde wordt het deelnemersveld vergroot naar 110 clubs. Vanuit de vorige ronde stromen er 36 teams door, terwijl er eveneens 20 afvallers uit de Eerste kwalificatieronde van de UEFA Champions League aan het toernooi worden toegevoegd.

De overige 54 teams zijn bekerwinnaars en niet-kampioenen uit landen die op de UEFA-lijst gerangschikt staan tussen de plaatsen 6 en 29.

 • 3e kwalificatieronde

Vanuit de vorige ronde blijven er 55 teams over. Dit wordt aangevuld met zeven nieuwe teams, die dankzij competitieprestaties een direct ticket hebben ontvangen voor deze ronde. Het totale aantal deelnemers komt hiermee op 62 clubs.

 • UEFA Europa Conference League play-offs

De play-offs kent in totaal 31 winnaars van de voorgaande ronde. Hier worden nog eens 13 teams aan toegevoegd.

Dit zijn acht verliezers van de 3e kwalificatieronde van de Europa League, de winnaar van de EFL Cup Engeland en vier clubs op basis van prestaties in nationale competities.

In totaal doen er dus 184 clubs mee aan een editie. Geen enkel team plaatst zich op voorhand van de groepsfase

De groepsfase en de zogeheten tussenronde

Wanneer alle kwalificatierondes zijn gespeeld, vangt de groepsfase aan. Hieraan doen uiteindelijk maar 32 clubs mee. Dit zijn 22 winnaars uit de play-offronde, die worden aangevuld met de tien verliezers uit de play-offronde van de UEFA Europa League.

De acht nummers één uit elke poule stromen door naar de achtste finales. In een tussenronde gaan de nummers twee en drie uit de poules uitmaken welke laatste acht clubs zich bij eerstgenoemde acht reeds geplaatste teams voegen.

De achtste finale bestaat zoals inmiddels bekend dus uit zestien clubs, die op basis van een knock-outsysteem gaan uitmaken wie er verder bekert naar de kwartfinales.

Dit moet jij weten over de Conference League loting

De loting voor de UEFA Europa Conference League wordt verricht vanuit het hoofdkantoor van de UEFA in het Zwitserse Nyon. In totaal wordt er maar liefst acht keer geloot. Dat begint voor aanvang van elke ronde tot aan de achtste finales. Bij de laatste Conference League loting, voor de kwartfinales, wordt ook direct bekend welke ploegen elkaar kunnen treffen in de halve finale.

Bij lotingen tot aan de achtste finales, wordt er rekening gehouden met twee zaken. Dit zijn ‘geplaatste en ongeplaatste teams en het voorkomen van tegenstanders uit dezelfde competitie. 

 • Geplaatste en ongeplaatste teams

Een ‘geplaatst’ team ontleent die status aan haar positie op de coëfficiëntenlijst. Wanneer wordt geloot tussen een aantal teams, wordt het deelnemersveld als het ware in tweeën gesplitst.

Afhankelijk van hoeveel clubs er meeloten, krijgt de bovenste helft een geplaatste status en de andere helft een ongeplaatste status. De reden hierachter is zodat sterke teams elkaar kunnen ontlopen, waardoor de kans niet aannemelijk is dat er vroege uitschakeling volgt.

 • Teams kunnen geen tegenstander uit hetzelfde land loten

De ploegen die zich voor de Conference League uit de Eredivisie kwalificeren, kunnen niet tegen elkaar loten tot aan de achtste finale. Het zou natuurlijk dramatisch zijn voor de coëfficiëntenlijst wanneer bijvoorbeeld Vitesse wordt uitgeschakeld door AZ Alkmaar.

De UEFA Europa Conference League finale 

Teams die in de finale van de UEFA Europa Conference League staan, weten al een tijdje in welk stadion er moet wordt aangetreden. De UEFA maakt dat ruimschoots van tevoren bekend. 

De uiteindelijke winnaar verzekert zich niet alleen van miljoenen euro’s aan bonussen, maar wordt eveneens beloond met een ticket voor de groepsfase van de Europa League in het volgende seizoen. Dat wil zeggen wanneer men zich via de competitie niet heeft gekwalificeerd voor de Champions League.

Kijk de UEFA Europa Conference League live op televisie

Wil jij niets missen van deze splinternieuwe Europese competitie waarin ook clubs uit de Nederlandse Eredivisie actief zijn? De uitzendrechten zijn opgekocht door Talpa en betaalzender ESPN.

De Talpa-zenders SBS, Veronica en NET5 zitten bij elke Nederlanders met een televisieabonnement in het basispakket. Ondanks dat je hier dus niets extra voor hoeft te betalen, kun je niet zelf kiezen welke wedstrijden uit de Conference League live kunnen worden bekeken.

Met het pakket ESPN International heb je die keuze wél en dat is superfijn. Bovendien krijg je bij dit pakket ook live wedstrijden uit de Duitse Bundesliga en tal van andere prestigieuze competities en toernooien. Als trouwe fan van Voetbal Vandaag kun je momenteel extra voordelig profiteren van een abonnement.

Ga naar voetbal op tv en selecteer jouw tv provider. Lees de getoonde informatie goed door en klik op de banner van Voetbal Vandaag om per direct gebruik te maken van een exclusieve aanbieding. Dat is pas écht waar voor je geld.

Kijk gratis naar elke UEFA Europa Conference League live stream

Het is tegenwoordig enorm populair om voetbal te kijken via internet. Terecht ook wel, omdat het je meer mobiel maakt. Je hoeft niet langer thuis te blijven om voetbal te kunnen kijken.

Met jouw ESPN abonnement heb je automatisch recht op een Conference League live stream. Er bestaat echter een nog een optie, die niet heel erg bekend is bij veel mensen. Heb jij namelijk wel eens voetbal gekeken via een bookmaker?

Dan weet je dat je hier streams van topkwaliteit vindt en deze, na het aanmaken van een account, volledig gratis te bekijken zijn. Waarom een betting site ook enorm aansprekend is, is vanwege het feit dat je er tegelijkertijd weddenschappen kunt afsluiten. 

Dat kan zowel voorafgaand aan wedstrijden als met live betting. Registreer je bij een bookmaker en probeer het meteen uit!

Meest gestelde vragen

Wat is de UEFA Europa Conference League?

De UEFA Europa Conference League is na de Europa League en de Champions League het derde Europese clubtoernooi.

Op welke zender wordt de Conference League uitgezonden?

Wedstrijden uit de Conference League worden uitgezonden door de partij die de uitzendrechten heeft gekocht. Ga voor een actueel zenderoverzicht naar voetbal op tv deze week.

Waar wordt de finale van de Conference League gespeeld?

Overkoepelend orgaan UEFA maakt om de zoveel jaar bekend in welke stadions aankomende finales worden gespeeld. Dit staat dus al ruim van tevoren vast.

Hoe kun je voetbalwedden op de KNVB Beker?

Voetbalwedden op de Conference League is mogelijk bij legale en betrouwbare bookmakers.