Udinese Calcio S.P.A.

Udinese Calcio komt uit Udine in Italië en speelt thuisduels in het markante Stadio Friuli. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de volgende wedstrijd in het programma van Udinese, terwijl ook de laatste tien uitslagen en de stand van Udinese worden belicht.

Het overzicht met de Udinese selectie verstrekt je kennis over welke spelers dit seizoen behoren tot het eerste team van de club.  Bij elke speler vind je specifieke betting statistieken over gescoorde doelpunten, gegeven assists en verzamelde gele en rode kaarten.

Over betting gesproken, het Udinese Calcio nieuws staat vol met artikelen waarvan de inhoud gebruikt kan worden voor voetbalweddenschappen. Het gaat hierbij om interessante statistieken, of algemene informatie welke direct of indirect invloed heeft op de volgende wedstrijd.

Is voetbal jouw leven en wil je niets missen van al die legendarische confrontaties tussen teams uit de Serie A, Coppa Italia, de UEFA Champions League en meer competities uit de top van Europa? Via Voetbal Vandaag kun je dit werkelijkheid laten worden door te profiteren van een ongekende aanbieding voor voetbal op tv. Lees snel verder en kom te weten wat jou te wachten staat.

Zo kun jij geld winnen met het Udinese programma

Bovenaan de pagina wordt de volgende wedstrijd getoond die op het Udinese programma staat. Je ziet of dit een duel in de Serie A of bijvoorbeeld Coppa Italia betreft en welk stadion er is aangemerkt als locatie. De klok telt ondertussen af richting het beginsignaal.

Voor aanvang kun je laten weten welk team jij denkt dat de wedstrijd gaat winnen. Nadat je een team hebt geselecteerd, of beide clubs gelijk laat eindigen, klapt het venster open. Je ziet nu drie percentages in het scherm, die elk staan voor hoeveel procent van de bezoekers deze specifieke uitkomst verwacht.

Deze unieke weergave wordt wisdom of the crowd genoemd. Aan deze publieke opinie kun je aflezen of het algemene beeld overeenkomt met je eigen verwachting. De volgende stap is namelijk het afsluiten van een weddenschap op deze wedstrijd uit het Udinese programma.

Als je gaat wedden op de club uit Udine, wil je daar de maximale winst uithalen. Om die reden vergelijkt Voetbal Vandaag bookmakers met elkaar voor de hoogste quotering. Deze odd verzilver je door een inzet te plaatsen, waarmee de potentiële winst wellicht wordt omgezet in een klinkende uitbetaling.

Loop alle Udinese uitslagen nog eens op je gemak na

Het tempo waarmee er wedstrijden in Italië worden gespeeld, is soms lastig bij te houden. Om de laatste tien uitslagen van Udinese te bekijken, pak je het schema er gewoon bij. Hier zie je op welke datum er is gespeeld, welk team de tegenstander was en natuurlijk de uitslag.

Wil jij meer resultaten uit de ijzersterke nationale competitie? Op de Serie A pagina vind je het aankomende programma, uitslagen en de stand. Desgewenst kun je terugkijken tot aan het begin van het huidige seizoen.

De snelste live uitslagen vind je exclusief bij Voetbal Vandaag

Live uitslagen zijn tussenstanden van wedstrijden die momenteel worden gespeeld. Wanneer jij de actuele Udinese stand wilt weten, is een live uitslag die gepaard gaat met vertraging wel het laatste waar je op zit te wachten.

3 betting statistieken die je uit de Udinese selectie haalt

De spelers uit de Udinese selectie kunnen allemaal zo hun eigen cijfers overleggen. In het schema met de teamleden vind je allereerst de huidige leeftijden terug en de hoeveelheid gespeelde wedstrijden tijdens dit seizoen. Bovendien worden er per speler drie statistieken getoond die je absoluut niet over het hoofd mag zien.

  • Gescoorde doelpunten

  • Gegeven assists

  • Gekregen gele en rode kaarten

Deze data leent zich perfect voor een lekkere playerspecial als Player to be Booked of Anytime Goalscorer. Wil jij weten welke andere mogelijkheden er bestaan ten aanzien van (live) betting? Op de voetbalweddenschappen-pagina lees je er alles over.

Bekijk de nieuwe clubshirts en bestel jouw exemplaar

Een officieel Udinese shirt is niet zomaar iets. Het tenue heeft namelijk een bepaalde uitstraling over zich hangen, waardoor het met trots gedragen wordt. In de widget worden het thuis- en uitshirt weergegeven waarin dit seizoen wordt gespeeld.

Nieuw seizoen = nieuwe shirts. De tenues worden dan automatisch van een update voorzien. Een bestelling plaatsen doe je via de gelijknamige knop. Er volgt een link naar de fanshop of een ander erkend verkooppunt.

Gebruik het laatste Udinese nieuws in je voordeel

In de categorie met het clubnieuws, vind je artikelen die zijn opgesteld vanuit een betting perspectief. De inhoud kun je gebruiken als onderdeel van je analyse, voordat je gaat wedden. Open meteen een artikel, want met een beetje mazzel helpt de informatie jou een Value Bet te vinden. Daarmee maak je nog meer winst!

Vijf interessante feiten over Udinese Calcio

  • ⚽ Udinese FC, uit de in het uiterste noordoosten van Italië gelegen stad Udine, weet in haar bestaan nooit de Italiaanse scudetto te winnen. Maar de ploeg uit de regio Friuli-Venezia Giulia kwalificeert zich wel drie keer voor de Champions League: 2005/2006, 2011/2012 en 2012/2013.

 

  • ⚽ In het seizoen 1997-1998 weet de club, onder coach Alberto Zaccheroni, als derde te eindigen in de Serie A, achter Juventus en Internazionale. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de 27 seizoenstreffers van de Duitse spits Oliver Bierhoff.

 

  • ⚽ Clubicoon Antonio Di Natale kwam tussen 2004 en 2016 twaalf seizoenen voor Udinese uit, waarvoor hij 385 wedstrijden speelde en 191 doelpunten scoorde.

 

  • ⚽ Nederlandse oud-spelers van de club zijn: Eli Louhenapessy, Henri van der Vegt en doelman Harald Wapenaar.

 

  • ⚽ Sinds 1994 speelt de club als bescheiden middenmoter onafgebroken in de Serie A.

Een korte samenvatting over de rijke clubgeschiedenis

Udinese Calcio S.p.A. wordt in 1896 opgericht. Daarmee is het een van de oudste Italiaanse clubs, al luidt de oorspronkelijke naam Società Udinese di Ginnastica en wordt het pas een specifieke voetbalclub in 1911. Het huidige thuisstadion is Stadio Friuli, ook wel Dacia Arena genoemd, dat in 1976 werd geïnaugureerd en waar in 1990 drie poulewedstrijden van het WK voetbal werden afgewerkt.

In het seizoen 1997-1998 weet Udinese, onder leiding van de onvolprezen trainer Alberto Zaccheroni, beslag te leggen op de derde plaats in de eindstand van de Serie A, na een seizoen waarin de ploeg elke wedstrijd minstens één keer tot scoren is gekomen. Die derde plaats is de hoogste positie in de eindrangschikking ooit, een prestatie die de club evenaart in het seizoen 2011-2012.

Internationaal behalen de Noord-Italianen het beste resultaat in 2009, als Udinese de kwartfinale van de UEFA Cup bereikt. Het seizoen 2020-2021 eindigt Udinese op de 14de plaats in de Serie A, met 40 punten, slechts 7 meer dan Benevento, dat naar de Serie B degradeert.

De regionale derby tegen aartsrivaal Triestina

De regio Friuli-Venezia Giulia kent maar twee clubs die het tot de Serie A hebben weten te brengen: Udinese en Triestina uit Triest. US Triestina speelt tegenwoordig in de Serie C. De laatste keer dat de twee ploegen elkaar treffen is in het seizoen 1991/1992, voor de Italiaanse beker, de Coppa Italia. Udinese kwalificeert zich voor de volgende ronde: 3-1 en 1-1.