UC Sampdoria

UC Sampdoria is een voetbalclub uit Italië die net als Genoa CFC haar thuiswedstrijden speelt in Stadio Luigi Ferraris. Op deze pagina vind jij onder andere de aankomende wedstrijd binnen het programma van UC Sampdoria, de laatste tien uitslagen uit alle competities en de stand van UC Sampdoria in de Serie A.

Bekijk de UC Sampdoria selectie voor een gedetailleerd overzicht van de spelers, waarbij ook aandacht wordt besteed aan specifieke statistieken van diezelfde leden van het team. Dit gaat om doelpunten, assists en kaarten. Niet onbelangrijk daarbij is het gegeven dat er vermeldingen staan bij spelers van Sampdoria UC die geblesseerd en eventueel geschorst zijn.

Weet jij hoe het logo en het UC Sampdoria shirt eruit zien? Geeft niets, want de widget met daarin het thuis- en uitshirt laat je zien in welke tenues de spelers dit seizoen aan de aftrap verschijnen. Extra mooi is dat je als voetbalfan in de mogelijkheid wordt gesteld zo’n gaaf shirt te bellen.

Is voetbal jouw leven en zijn er volgens jou maar weinig zaken die kunnen tippen aan een relaxed avondje voetbal op tv? Met een Ziggo Sport Totaal pakket kijk je alle wedstrijden uit de adembenemende Serie A en het nationale bekertoernooi Coppa Italia live op televisie. Bezoekers van Voetbal Vandaag hebben tijdelijk voorrang op het activeren van deze kanalen, met een exclusieve aanbieding.

Datzelfde principe is van kracht bij het kijken van live streams. Lees snel door om te weten te komen waar je altijd gratis naar een UC Sampdoria livestream kunt kijken en waarom dit niets kost.

Hoe jij geld kunt winnen met het volledige UC Sampdoria programma

De volgende wedstrijd die op het programma van UC Sampdoria staat, vertelt je binnen welke competitie er wordt gespeeld en welk team de tegenstander is. Daarnaast kun je aan de aftellende klok afleiden op welke datum er wordt gespeeld en hoe laat de scheidsrechter de aftrap verricht.

Bovendien kun jij exclusief laten weten welk team jij denkt dat de wedstrijd gaat winnen. Hiervoor klik op je op UC Sampdoria, de tegenstander of op een gelijkspel. Door je prognose te geven, laat je het venster uitklappen. Daarmee krijg je percentages te zien van welk resultaat overige voetbalfans verwachten.

Deze unieke tool wordt Wisdom of the Crowd genoemd en uit de kennis van de massa haal je veel voordeel. Want als zo’n beetje iedereen het eens is over het aankomende resultaat, zouden we er dan allemaal naast zitten?

Maak je voorspelling letterlijk waardevol door er geld op in te zetten. Voor de hoogste quotering is er door Voetbal Vandaag al een rondje gemaakt langs verschillende bookmakers. Grijp die kans met beide handen aan en win geld met het programma van UC Sampdoria.

Check de laatste tien UC Sampdoria uitslagen uit alle competities

Het overzichtelijke schema met daarin de laatste tien resultaten die de club heeft geboekt, bevat UC Sampdoria uitslagen uit alle competities. De uitslagen van UC Sampdoria staan van boven naar beneden gesorteerd op basis van datum volgens het nieuw-ouder principe.

Wil jij meer resultaten uit de nationale competitie? Op Serie A vind je het programma, uitslagen en de stand. Daarnaast kun je er interessante feiten vinden zoals welke spelers de topscorerslijst completeren en welk team vorig seizoen tot kampioen werd gekroond.

Live uitslagen zonder vertraging vind je alleen bij Voetbal Vandaag

Er zijn veel websites in omloop die volgens eigen bewering live uitslagen aanbieden van wedstrijden die momenteel worden gespeeld. Maar wat is de definitie van het woord ‘live’ eigenlijk? In de optiek van Voetbal Vandaag is vertraging bij het doorgeven van live uitslagen not done. Dan kun je uitslagen live beter ‘vertraagde uitslagen’ noemen.

Voetbal Vandaag hecht er enorm veel waarde aan dat uitslagen standaard up to date zijn. Dankzij intensieve samenwerkingen met betrouwbare bedrijven, kunnen we de concurrentie op een niet meer in te halen achterstand zetten. Op de homepage vind je dus altijd uitslagen die live worden bijgewerkt bij ieder doelpunt. Zelfs het refreshen van de pagina gebeurt automatisch.

De UC Sampdoria selectie met toevoeging van specifieke statistieken

Met een blik op de UC Sampdoria selectie zie je welke spelers er dit seizoen actief zijn voor het eerste team van de Italianen. Van elk selectielid wordt zijn huidige leeftijd plus het aantal gespeelde wedstrijden weergegeven. Er wordt echter nog dieper ingegaan op statistieken dankzij de toevoeging van het aantal gescoorde doelpunten en de hoeveelheid gegeven assists.

Natuurlijk is er ook aandacht voor gele en rode kaarten. Misschien kroont een bepaalde speler zich wel tot koning kaartenpakker, waarmee hij om het x-aantal duels verplicht moet toekijken. Bij de spelers van UC Sampdoria die een schorsing uitzitten of last hebben van een blessure, staat een vermelding. Houd er dus rekening mee dat zijn bij het volgende duel niet aan de aftrap zullen staan.

Toon je liefde voor de club met de aanschaf van een officieel shirt

Voorafgaand aan elk seizoen lanceert de club een persbericht waarin het nieuwe UC Sampdoria shirt voor thuis- en uitwedstrijden bekend wordt gemaakt. Het tenue dat in het eigen Stadio Luigi Ferraris wordt gedragen, is vaak volledig in de clubkleuren.

Het uittenue (en het derde shirt voor wedstrijden in de Coppa Italia) zijn een regelrechte verrassing maar daarom niet minder mooi. Zit er een UC Sampdoria shirt van jouw gading bij, dan plaats je een bestelling via de gelijknamige knop.

Profiteer nu van een mega aantrekkelijk aanbod op live Italiaans voetbal

De Serie A en de Coppa Italia staan in heel Europa bekend om hun aantrekkingskracht en dat is niet zo gek met al die topteams. Als voetballiefhebber kun je jezelf eigenlijk ook niet recht aankijken als je live wedstrijden van dit formaat laat lopen. Activeer daarom vandaag nog het zenderpakket Ziggo Sport Totaal.

Daarmee heb je toegang tot zes sportkanalen, waarbij live voetbal uit de beste competities van Europa oververtegenwoordigd is. Daar komt nog eens magistraal toernooi als de UEFA Champions League bij. Kortom: Je bepaalt helemaal zelf waar je kijkt, wanneer je de televisie aanzet, welke wedstrijd je wil zien en wie je uitnodigt om gezellig met je mee te kijken. Activeren doe je als volgt:

  • Ga naar de voetbal op tv pagina

  • Selecteer jouw televisieprovider

  • Spit de pagina volledig door

  • Lees alles over het exclusieve aanbod

  • Klik op de banner van Voetbal Vandaag

Om nog even terug te komen op het ‘waar kijken’. De kanalen van dit pakket zijn ook te bekijken via een computer of mobiel apparaat. Dit is inbegrepen bij je abonnement en kost derhalve dus niets extra’s. Optie nummer twee betreft livestreams via een bookmaker. Rechts zie je betting sites staan die de volgende wedstrijd van UC Sampdoria aanbieden tegen een tarief van €0,00.

Via een bookie kun je de wedstrijden zelfs nog spannender maken, met het afsluiten van weddenschappen. Geld verdienen met gratis voetbal kijken, het leven gaat soms niet over rozen.

Wees up to date bent met statistisch nieuws over de club uit Genua

Het overzicht waarin het nieuws over UC Sampdoria ter sprake komt, bevat geen verhaaltjes over bloemetjes en bijtjes. Het gaat om feitelijke berichtgeving vanuit een betting perspectief. Dat zijn dure woorden die in jip- en-janneketaal hetzelfde betekenen als: Informatie over spelers en/of de selectie die gebruikt kan worden tijdens het analyseren van de club.

Vijf onuitwisbare clubfeiten over I Blucerchiati

  • ⚽ Unione Calcio Sampdoria, voortgekomen uit een fusie in 1946, is een ‘jonkie’ onder de Italiaanse voetbalclubs, zeker in vergelijking met stadgenoot Genoa, de oudste club van het land.

 

  • ⚽ Sinds haar oprichting speelt US Sampdoria bijna elk jaar in de Serie A. Vier keer degradeert de ploeg naar de Serie B, de laatste keer in 2011.

 

  • ⚽ De prijzenkast is rijker gevuld dan die van aartsrivaal Genoa. De beste periode voor de club is van halverwege de jaren tachtig tot halverwege de jaren negentig. UC Sampdoria wint vier keer de Italiaanse beker, legt in 1990 beslag op de Europacup II en haalt in 1991 de scudetto binnen. Het zijn successen die de Genuese club voor een belangrijk deel te danken heeft aan het koningskoppel Roberto Mancini en Gianluca Vialli.

 

  • ⚽ In mei 1992 speelt UC Sampdoria de finale van de Europacup I tegen Barcelona. De Spanjaarden winnen in de verlenging met 1-0 door een doelpunt van Ronald Koeman.

 

  • ⚽ UC Sampdoria heeft de kleurrijkste voorzitter van de Serie A: Massimo Ferrero. Ferrero’s taalgebruik is onnavolgbaar, zijn logica ondoorgrondelijk en zijn liefde voor UC Sampdoria onpeilbaar.

Een samenvatting van de clubgeschiedenis in 222 woorden

De fusie tussen Sampierdarenese (uit de wijk Sampierdarena) en Andrea Doria, club vernoemd naar een Genuese vrijheidsstrijder, vindt in 1946 plaats. Het levert een van de wonderlijkste namen in het Italiaanse voetbal op: Sampdoria, vaak afgekort tot ‘Samp’.

Na de gloriejaren met onder anderen Roberto Mancini en Gianluca Vialli kent Sampdoria een sportieve terugval, en in 1999 degradeert de ploeg naar de Serie B. In 2003 is UC Sampdoria weer terug op het hoogste niveau, waar het met uitzondering van één enkel seizoen (2010-2011) sindsdien op actief is.

Twee Nederlanders prijken op de lijst met oud-spelers van UC Sampdoria. Clarence Seedorf maakt in 1995 de overstap van Ajax naar de club uit Genua, waar hij één seizoen voor uitkomt alvorens naar Real Madrid te verkassen. Ruud Gullit speelt zelfs twee seizoenen voor Samp. In 1993-1994 wordt de ploeg met hem in de gelederen derde in de Serie A, mede dankzij de 16 treffers die Gullit dat seizoen laat aantekenen.

Bovendien bereiken de Genuezen de bekerfinale, waarin ze moeten aantreden tegen Milan, de vorige club van Gullit. En het is Gullit die het winnende doelpunt maakt. Het brengt Milan ertoe om Gullit voor 1994-1995 terug te halen, maar halverwege het seizoen laat de ploeg uit Milaan terugkeren naar UC Sampdoria, waar hij zijn waarde opnieuw bewijst, onder meer door in 22 wedstrijden 9 keer te scoren.   

De Derby della Lanterna met stadiongenoot CFC Genoa

Genoa is de veel oudere maar ook veel minder succesvolle stadgenoot van UC Sampdoria. De onderlinge wedstrijden, de Derby della Lanterna (La Lanterna, De Lantaarn, is de naam van de beroemde vuurtoren van Genua), zijn voor veel Genuezen de kersen op de taart van het voetbalseizoen.

Veelzeggend is dat jaren geleden de coach van een van beide ploegen spelers rust gaf voor wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Cup met het oog op de stadsderby een paar dagen later.

De rivaliteit tussen Genoa CFC en UC Sampdoria is die tussen de oudste club en een van de ‘jonkies’ onder de profclubs. Wie alles – vooral veel cijfers – wil weten over de Derby della Lanterna, moet het boek De Derby van Menno Pot lezen.