Standard Luik

Welkom op de clubpagina van Standard Luik, ook bekend als kortweg Standard of de Rouches. Deze pagina neemt je mee in de verhalen en weetjes van de trots van Wallonië. Standard dat is passie gekruid met eeuwige trouw aan de clubkleuren en een van de fanatiekste supportersclans van België. Of je nu de live score van de Rouches wilt volgen, het programma wilt bekijken of de volgende wedstrijd wilt analyseren… this is the place to be!

Op de hoogte blijven van alles wat met Standard te maken heeft? Dan zit je goed. Spelersprofielen en uitgebreide analyses en statistieken geven je belangrijke inzichten en inside informatie die je nodig hebt om de wedstrijden van de Rouches goed in te schatten. Neem je laptop erbij of ga lekker in de sofa zitten om live op TV of via livestream de volgende wedstrijd van Standard te bewonderen. Het volledige schema vind je online alsook alle cruciale informatie over de selectie die het moet doen.

Fanatiek als ze zijn, vind je ook geen Standard-supporter die niet de kleuren van zijn of haar ploeg draagt. Rood en wit zit gewoon in het bloed en dat merk je aan de populariteit van de shirts en tenues van Standard Luik. De webshop biedt je de kans om de meest recente shirts en tenues aan te kopen. Zo leef je intens mee met de selectie en wordt de kans op een overwinning meteen een stuk groter.

Check zeker ook de geschiedenis en weetjes over Standard. Leuke en nuttige informatie die je vertelt over het wel en wee van de club en die van belang kan zijn voor toekomstige wedstrijden.

Plaats een bet op de volgende wedstrijd van Standard Luik

Het is altijd uitkijken naar de volgende wedstrijd van Standard Luik. Voor sommige supporters begint de spanning al op het moment dat de vorige wedstrijd is afgelopen. Het programma en schema met de uren en datums waarop de Rouches in actie moeten komen, is dan ook van cruciaal belang. Het programma toont je alle wedstrijden van Standard. Dit zowel van de klassieke competitiewedstrijden in de Belgische Eerste klasse als van wedstrijden in de Beker van België of in Europa.

De uitslagen uit het verleden bepalen vaak de uitslagen van het heden. Kijk wat Standard de afgelopen wedstrijden heeft gedaan en je ziet meteen of de selectie in vorm is. Trends zijn er uiteindelijk op gericht om je bet een betere kans van slagen te geven.
Wat je ook een grotere kans geeft op een succesvolle bet is de Wisdom of the Crowd. Een unieke functie die je gaat vertellen hoe de meerderheid van de voetballiefhebbers de volgende wedstrijd van Standard ziet verlopen. Sommige zullen voor een verlies gaan, anderen dan weer voor winst, maar het algemene resultaat zou je toch een goed beeld moeten geven van wat je van de rood-witte selectie mag verwachten.

Het programma en de uitslagen van Standard

Op basis van het programma en schema op Voetbal Vandaag zit je meteen klaar voor de live actie. Elke actie wordt letterlijk en figuurlijk op de voet gevolgd zodat je niets van het tiki-taka van Standard hoeft te missen. Real-time met oog voor elk detail was Standard nog nooit zo dichtbij. Kijk zeker ook eens naar de uitslagen van de afgelopen wedstrijden van Standard en laat de kleurcodes je helpen om de juiste beslissingen te nemen.

Live score, live updates en live uitslagen van Standard Luik en andere clubs

Het grote toverwoord als het op de ultieme beleving van voetbal aankomt is natuurlijk “live”. Bij de wedstrijden van Standard is dat niet anders. Spelers van de Rouches spelen steeds met de nodige passie en vuur waarbij het publiek haar naam 12de man waardig maakt. Zulke wedstrijden wil je gewoon live meemaken. Niet alleen de live score maar ook de live updates horen daar gewoon bij. Tegelijkertijd kan je alle uitslagen van alle andere partijen raadplegen. Je waant jezelf in het stadion als je de volgende wedstrijd van de Rouches live op TV of via de livestream volgt.

Spelersprofielen en statistieken van de selectie van Standard

Wie speelt, wie niet? Wie kampt er met blessures en wie heeft er last van ‘transferitis’? De selectie van Standard heeft geen geheimen meer voor jou dankzij de laatste spelersnieuwtjes, gedetailleerde spelersfiches en allerhande statistieken die de huidige vorm van de spelers van Standard benadrukken. De trainer kiest uiteindelijk welke selectie het veld wordt opgestuurd en in welke systeem er wordt gespeeld, maar jij kunt vooraf al je eigen analyse maken.

Outfits, shirts, tenues en shorts van Standard Luik

Wie al eens een wedstrijd van Standard heeft bijgewoond, weet hoe fanatiek de supporters zijn. Dat uit zich niet alleen in de helse gezangen, maar ook in de kleding die ze dragen. Een rood-witte zee van shirts, tenues en outfits zijn standaard van de partij bij iedere supporter van de Rouches. Als supporter of liefhebber van Standard vind je in de webshop alle recente shirts, outfits, tenues en nog veel meer van deze fiere Waalse club. Laat je aangenaam verrassen en hul je in de kleuren van je club!

Live op TV of via livestream kijken naar Standard Luik

Zeg nu zelf… kan iets het live bekijken van wedstrijden van Standard Luik evenaren? Neen, natuurlijk. Heb je de kans niet om zelf in het stadion te zitten dan kan je de volgende wedstrijd nog steeds live op TV of via de livestream volgen. Check het programma en kijk op welke kanalen de ploeg van je hart haar voetbalkunstjes toont. Je vindt alle kanalen waar je Standard live op TV of via de livestream kunt volgen terug.

Het laatste nieuws over de Rouches

Wat er gebeurt op de club, speelt ook een rol in de keuze voor je bet en inleg. Je up-to-date houden gebeurt via het laatste nieuws en het nieuwsoverzicht. Elke beweging wordt nauwlettend gevolgd; van de voorbeschouwing op de volgende wedstrijd over alle nieuws wat betreft de selectie tot wijzigingen in het programma.

5 feiten over Standard Luik

  • ⚽ Standard Luik verkeert de laatste jaren in een moeilijk financieel vaarwater en is op zoek naar oplossingen en investeerders om weer wat financiële ademruimte te verkrijgen. Hierdoor is het genoodzaakt om telkens de beste spelers te verkopen.

 

  • ⚽ Standard beschikte in 2008, toen het de titel won, over een beresterk middenveld met onder meer Fellaini, Witsel en Defour.

 

  • ⚽ Ondanks de financiële problemen wordt er toch werk gemaakt van een nieuw stadion “Sclessin 2.0” dat de club meer financiële mogelijkheden zou moeten geven. Enkele ex-spelers investeren mee in het verhaal.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfers van Standard Luik zijn Marouane Fellaini (21,7 miljoen euro) naar Everton, Zinho Vanheusden (16 miljoen euro) naar Inter Milaan en Moussa Djenepo (15,7 miljoen euro) naar Southampton.

 

  • ⚽ De supporters van Standard staan bekend als zeer fanatiek en vurig en er hangt een zuiderse soms licht agressieve sfeer. Indrukwekkende tifo’s en pyrotechnische materialen zijn tijdens de topwedstrijden steeds van de partij.

De geschiedenis van Standard Luik

In 1898 wordt Standard Football Club boven het doopvont gehouden, genoemd naar een Franse club Standard Athlétic Club die in die tijd onklopbaar lijkt. In 1909 wordt de titel in de tweede afdeling behaald waardoor de club voor het eerst, onder de naam Standard Club Liégeois, in eerste klasse mag aantreden. De jaren die volgen schommelen de Rouches tussen de eerste en tweede klasse tot ze in 1921 weer naar eerste klasse promoveren om daar tot nu toe onafgebroken te blijven.

De jaren die volgen verandert de naam van de club naar Royal Standard Club Liégois. Standard Luik is in die tijd een middenmoter met nu en dan een tweede en derde plaats in het eindklassement. In 1957/58 dan behaalt de ploeg een eerste succes en wint ze de landstitel. Het startschot van een zeer mooie periode waarbij de club op 10 jaar tijd 5 maal kampioen wordt. Daarnaast wordt ook een paar keer de Beker van België gewonnen. In 1972 verandert de club haar naam naar Royal Standard de Liège.

De naamsverandering brengt echter geen geluk want het is maar liefst 10 en 11 jaar wachten op een 7de en 8ste landstitel in 1982 en 1983. Standard Luik gooit in 82 ook hoge ogen in Europa door de finale van de Europese Beker de Bekerwinnaars te bereiken en daar met 2-1 van FC Barcelona te verliezen.

De jaren erna zakt Standard Luik, na betrokkenheid in een omkoopschandaal, weg in de rangschikking en wordt de ploeg een middenmoter. In 1998 waait er een nieuwe wind door de club door het aantrekken van nieuwe investeerder via Luciano D’onofrio en Robert Louis-Dreyfus. Er vinden enkele noemenswaardige transfers plaats en ook de jeugdopleiding krijgt een grondige make-over. Hierdoor grijpt Standard in 2006 maar nipt naast een nieuwe landstitel. In 2008, onder leiding van trainer Michel Preud’homme is het dan wel raak.

Ok Europees doet Standard Luik het verre van slecht het seizoen nadien met een gelijkspel tegen Liverpool en overwinningen tegen Everton, Sevilla en Sampdoria Genua. Het seizoen nadien, 2008-2009, behaalt de club opnieuw een landstitel na een testmatch tegen Anderlecht. De jaren die volgen zit er geen titel meer in voor de Rouches. Ze eindigen wel steeds in de top 10 van het klassement en meestal ook in de top 5. Door financiële problemen moeten de Rouches tegenwoordig wel de tering naar de nering zetten.

De Waalse Derby en de Clásico

Terwijl de fans van Eupen elk jaar weer uitkijken naar de derby tegen hun naaste buren liggen de supporters van Standard Luik eerder van andere wedstrijden wakker. Allereerst is er de Waalse derby tegen Charleroi. Noem het maar de strijd om Wallonië; de wedstrijd tussen de twee grootste clubs uit Wallonië die de laatste jaren steeds in de subtop eindigen. Waalse ploegen staan bekend om hun hevige, zuiderse sfeer en dat weerspiegelt zich nog eens zo hard tijdens de Waalse derby. De tribunes tijdens deze derby staan letterlijk in vuur en vlam.

Een andere wedstrijd waarbij men met het mes tussen de tanden speelt, is de Clásico van België tussen grootmachten Standard Luik en Anderlecht. Door de jaren heen zijn er tal van voorbeelden waarbij de wedstrijd zowel op als naast het veld volledig uit de hand liep. Regelmatig moeten wedstrijden van de Clásico dan ook worden stilgelegd omwille van supportersacties of drieste tackles en akkefietjes tussen de spelers. De Clásico is geen wedstrijd voor mietjes.