SSC Napoli

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over SSC Napoli, afkomstig uit de stad Napels, dat gelegen is aan de westkust van Zuid-Italië. Op deze pagina vind je de komende wedstrijd uit het programma van SSC Napoli, de laatste tien uitslagen en de stand van SSC Napoli in de Serie A.

Als jij meer wilt weten over de SSC Napoli selectie dan alleen de spelers die deel uitmaken van het team, scroll dan naar het daarvoor bestemde overzicht. Hier vind je statistieken zoals de hoeveelheden gescoorde doelpunten, gegeven assist en het aantal gepakte gele en rode kaarten.

Zit jij met de prangende vraag op welke manier je alle SSC Napoli wedstrijden kunt volgen? De alinea die je hier een duidelijk antwoord op geeft, bevat ook informatie over de mogelijkheid tot het kijken van gratis voetbal. Altijd en overal. Als dat nog niet genoeg reden is om door te lezen, kom je ook te weten waarom nieuwe en bestaande klanten tijdelijk van een exclusieve aanbieding kunnen profiteren.

Tenslotte zijn er twee speciale widgets geplaatst, waarmee je direct op de hoogte bent van het nieuwste SSC Napoli shirt en het allerlaatste nieuws vanuit een betting perspectief kunt doornemen.

Welk team is de volgende tegenstander en in welke competitie

SSC Napoli speelt jaarlijks behoorlijk wat wedstrijden in verschillende competities. Naast de Serie A en de Coppa Italia (TIM CUP), is SSC Napoli in de UEFA Champions League bepaald geen vreemde eend in de bijt. Mocht de eindklassering uit het voorgaande seizoen geen toegang geven tot een ticket voor het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa, dan kun je SSC Napoli in de Europa League aantreffen.

Het is dus altijd een verrassing in welke competitie de volgende wedstrijd binnen het programma van SSC Napoli wordt gespeeld. Aansluitend zie je waar er wordt gevoetbald, op welke datum de degens worden gekruist en op welk tijdstip er wordt afgetrapt. Je kunt het duel daarnaast voorspellen. Dit doe je door onder een van de teams te klikken, of de X die symbool staat voor een gelijkspel te selecteren.

Een extra reden om dit te doen, is omdat je daarmee toegang krijgt tot voorspellingen van andere bezoekers. Je ziet onder beide teams en onder de optie van een puntendeling een percentage staan. Met die informatie kun je jezelf begeven op het gebied van experts, door het plaatsen van een weddenschap.

De quotering die wordt getoond, is de uitkomst van een vergelijking tussen verschillende bookmakers. Dat betekent dat je nergens een hogere odd zult vinden. Grijp deze buitenkans met beide handen aan en plaats je weddenschap.

De laatste tien SSC Napoli uitslagen uit alle competities

Zoals je inmiddels weet ontbreekt het binnen het SSC Napoli programma allesbehalve aan wedstrijden. Van elk gespeeld duel wordt er een uitslag genoteerd. De laatste tien SSC Napoli uitslagen vind je terug in het schema, waarbij er wordt gesorteerd op datum. Wil jij alle uitslagen uit de nationale competitie? Ga dan naar de Serie A pagina. Hier vind je nog meer informatie zoals de topscorers en de laatste kampioenen.

Live uitslagen zonder vertraging vind je alleen bij Voetbal Vandaag

Een van de specialismen waar Voetbal Vandaag in uitblinkt, is het verzorgen van actuele live uitslagen. Daarmee wordt bedoeld dat je op de homepagina van Voetbal Vandaag altijd tussenstanden ziet staan die ook echt de live score zijn op dat moment. Dat uitslagen live zonder vertraging worden bijgewerkt, komt tot stand dankzij samenwerkingen met de meest betrouwbare bedrijven.

Deze specifieke statistieken vind je bij de SSC Napoli selectie

Bekijk de volledige SSC Napoli selectie en kom meer te weten over individuele prestaties van de spelers binnen het team. Langs elk selectielid staan van links naar rechts vijf kolommen met de volgende vijf statistieken:

 • De huidige leeftijd
 • Het aantal in actie gekomen wedstrijden
 • De hoeveelheid gescoorde doelpunten
 • Het cijfer gegeven assists
 • Het aantal ontvangen gele en rode kaarten

Met deze data heb je goud in handen als in het overwegen van weddenschappen op player specials. Denk jij dat een notoire kaartenpakker in de volgende wedstrijd weer op de bon wordt geslingerd? Kijk eens welke odd daar tegenover staat? Als je meer informatie wilt hebben over welke bets er zoal mogelijk zijn en wat de betekenissen hiervan zijn, ga dan naar de voetbalweddenschappen-pagina voor de meest complete uitleg.

Check het nieuwe SSC Napoli shirt en plaats een bestelling

Kun jij ook niet wachten tot de club uit Italië de nieuwe wedstrijdcollectie openbaar maakt? Vanaf dat moment zie je het officiële SSC Napoli shirt verschijnen in de widget aan de rechterzijde van deze pagina. Voor de duidelijkheid gaat het om het thuisshirt dat wordt gedragen in het SSC Napoli stadion, Stadio Diego Armando Maradona, en het tenue waarmee het team in uitwedstrijden voor de dag komt. Via de bijgevoegde knop kun je overgaan tot bestellen.

Kijk vanaf nu live topvoetbal uit Italië en de rest van Europa

Voetbal kijken is voor veel mensen het mooiste wat er bestaat. Wanneer SSC Napoli jouw favoriete team is, is het moeilijk voor te stellen dat je wedstrijden niet live op televisie wilt bekijken. Met het Ziggo Sports Totaal pakket haal je letterlijk live voetbal uit de beste competities van Europa in huis voor een prijs waarvan je absoluut niet wakker hoeft te liggen.

Omgerekend ligt het tarief op nog geen vijftig cent per dag. Activeren is tijdelijk mogelijk met een extra voordelig aanbod en is te realiseren door het volgen van onderstaand stappenplan.

 • Ga naar de pagina voetbal op tv
 • Selecteer je tv provider
 • Klik op de banner van Voetbal Vandaag
 • Completeer het kortdurende proces
 • Wacht tot je zes! zenders zijn geactiveerd
 • Bepaal zelf welke wedstrijden je kijkt

SSC Napoli in de Champions League is een happening op zich die je toevallig ook kunt zien via Ziggo. Als je niet thuis bent op het moment dat er wordt afgetrapt, dan heb je met dit zenderpakket recht op een livestream via een applicatie. Mogelijkheid nummer twee voor het bewonderen van SSC Napoli live, is kijken via een rechtstreekse uitzending van een betting site.

Op deze pagina zie je de bookmakers staan waar je nu meteen een account kunt aanmaken om voetbal te kijken. Op de livestream pagina vind je zelfs nog meer bookmakers. Bijkomend voordeel is dat je zowel pre match als live weddenschappen kunt plaatsen. Zo wordt voetbal kijken nog spannender!

Volg het laatste clubnieuws vanuit de insteek van voetbalwedden

In het nieuwsoverzicht staan artikelen die inhoud bevatten vanuit een betting perspectief. Dat betekent dat je hier geen berichten kunt vinden waar je niets mee kunt op het gebied van weddenschappen. De content kan zowel statistieken als informatie over individuele spelers, of over het team in het algemeen bevatten. Open alvast een artikel om er direct je voordeel mee te doen.

Vijf weetjes over de Gli Azzurri uit Napels

 • ⚽ De club speelt sinds het seizoen 2007/2008 onafgebroken in de Serie A. In die 14 jaar weet het geen landskampioen te worden, maar wel vier keer als nummer 2 in de Italiaanse competitie te eindigen.

 

 • ⚽ Haar onbetwiste hoogtijdagen worden beleefd nadat Diego Armando Maradona in 1984 heel verrassend is overgekomen van FC Barcelona. In 1987 leidt de Argentijn de ploeg naar de eerste landstitel, gevolgd door een tweede scudetto in 1990. Het bezorgt hem een eeuwige heiligenstatus in de Zuid-Italiaanse stad.

 

 • ⚽ Stadio San Paolo wordt in 1959 in gebruik genomen. Op 15 december 1974 wordt het recordaantal van 90.736 toeschouwers geteld bij de wedstrijd tegen Juventus. Op 4 december 2020 verandert het gemeentebestuur de naam Stadio San Paolo officieel in Stadio Diego Armando Maradona.

 

 • ⚽ Naast Maradona wordt ook een Nederlandse oud-speler vereerd in de hoofdstad van Campania: Ruud Krol. De centrale verdediger kwam van 1980-1984 voor de club uit.

 

 • ⚽ De voorzitter is een beroemdheid: filmproducent Aurelio De Laurentiis. De inmiddels bejaarde De Laurentiis neemt nooit een blad voor de mond en zorgt daardoor regelmatig voor reuring – in de voetbalwereld én daarbuiten.

Een korte samenvatting van de Napolitaanse clubgeschiedenis

In 1904 richten twee Engelsen de Naples Foot-Ball & Cricket Club op, die in 1922 samengaat met het in 1912 opgerichte Internazionale Napoli. De combinaam wordt FCB Internaples. Die wordt na vier jaar veranderd in AC Napoli. Tegenwoordig heet de club Società Sportiva Calcio Napoli (SSC Napoli).

In het tijdperk-Maradona wint de club de allereerste landstitel en, in 1989, de toenmalige UEFA Cup, na winst in de dubbele finale tegen Vfb Stuttgart: 2-1 en 3-3. Na het vertrek van Maradona komt Napoli FC in een neerwaartse spiraal terecht. In 1998 degradeert de club zelfs, na een seizoen waarin de Napolitanen maar twee wedstrijden hebben weten te winnen.

In 2000 slaagt men erin terug te keren op het hoogste niveau, maar na het seizoen 2001-2002 verdwijnt Napoli FC weer naar de Serie B, waarna het van kwaad tot erger gaat. In 2004 wordt het faillissement uitgesproken. De club maakt vervolgens onder de naam Napoli Soccer een doorstart in de Serie C1, dankzij de – vooral financiële – inspanningen van De Laurentiis.

Sinds de laatste promotie, in 2007, is de ploeg een geduchte subtopper, die het de grote rivalen uit Rome en het noorden (o.a. Juventus, AC Milan) altijd lastig maakt. Een speler die het opvallend lang uithoudt bij de altijd roerige Zuid-Italiaanse club, is Dries Mertens. De Belg kwam in 2013 over van PSV. Dat voorzitter De Laurentiis Mertens op zijn 33ste jaar nog contractverlenging gunde, duidt op zijn buitengewone status in de Zuid-Italiaanse stad.

Campaanse derbies en de clash met aartsrivaal Juventus FC

De regio Campania kan bogen op een handvol clubs die in de Serie A uitkomen of ooit uitkwamen, waaronder Benevento, Avellino, Casertana en Salernitana. Napoli FC is de meest vooraanstaande club van de regio. Campaanse derby’s te over, dus, in de competitie én de beker.

De absolute aartsrivaal is echter Juventus FC uit Turijn. Een wedstrijd tussenbeide wordt door sommige supporters ook wel ‘de koude oorlog’ genoemd.