SS Lazio Roma

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het programma, uitslagen en de stand van de Italiaanse voetbalclub SS Lazio Roma. Het team speelt in de Serie A en komt uit hoofdstad Rome.

Eén blik is genoeg om te weten tegen welke tegenstander en in welke competitie de volgende wedstrijd wordt gespeeld. Het programma van SS Lazio Roma wordt opgevolgd door de laatste tien SS Lazio Roma uitslagen en de ranglijst van de Serie A, waar natuurlijk voor de Romeinen is ingeruimd.

Welke spelers behoren er dit seizoen eigenlijk tot de selectie van SS Lazio Roma? Dit en onder meer statistieken over het aantal gemaakte doelpunten per speler is verwerkt in het schema met alle selectieleden.

Verder worden de nieuwe shirts waarmee in het SS Lazio Roma stadion en op vreemde bodem wordt gespeeld, weergegeven in een widget aan de rechterzijde van deze pagina. Daaronder vind je ook nieuws over de club vanuit een betting perspectief dat meer dan de moeite waard is om te lezen.

De club staat bekend om geleverde strijd op het veld en haar fanatieke supportersschare. Wil jij vanaf nu alle wedstrijden live op tv kijken of via een live stream Roma Lazio? Lees dan snel verder, want dat kan je letterlijk geld opleveren.

Voorspellingen van Lazio Roma wedstrijden

De volgende wedstrijd die op het programma van SS Lazio Roma staat, kan naast de Serie A ook worden gespeeld in de:

Er is jaarlijks dus enorm veel om voor te spelen. Bij het programma van SS Lazio Roma  vind je ook informatie over welk stadion de speellocatie betreft, de datum en het tijdstip waarop de aftrap wordt verricht.

Als je naar het aankomende affiche kijkt, welk team denk jij dan dat er aan het langste eind trekt? Je kunt de winnaar aanklikken of kiezen voor een puntendeling. Een extra reden om je prognose te geven, is dat er hierna wordt getoond wat overige bezoekers van de wedstrijd verwachten.

Die informatie kun je direct omzetten in financieel gewin door het plaatsen van een weddenschap. De hoogste odd voor Lazio wedstrijden krijg je cadeau en staat reeds in het beeldscherm. Voer het bedrag in dat je met deze quotering wilt vermenigvuldigen en grijp die centen.

Bekijk meteen de laatste tien SS Lazio Roma uitslagen

Onder het programma, vind je een schema met daarin de laatste tien uitslagen van SS Lazio Roma uit elke competitie waarin het team actief is. Er wordt hierbij gesorteerd op datum.

Aan uitslagen kun je bijvoorbeeld aflezen tegen welke teams er is gespeeld, maar ook hoeveel punten er zijn gepakt en het aantal gemaakte doelpunten. Wil jij een overzicht van de uitslagen uit de meest recente competitieronde? Hiervoor kun je terecht op de Serie A pagina. Je kunt er ook terugbladeren naar speelrondes die eerder dit seizoen zijn afgewerkt.

De snelste live uitslagen vind je alleen bij Voetbal Vandaag

Voetbal Vandaag laat er geen gras over groeien en heeft als missie dat jij live uitslagen zonder vertraging kunt waarnemen. Op de homepage van Voetbal Vandaag vind je daarom altijd uitslagen, die live worden bijgewerkt zonder dat je zelf het beeldscherm hoeft te refreshen.

Als je op zoek bent naar de actuele SS Lazio Roma stand terwijl er meerdere wedstrijden uit meerdere competities worden gespeeld, dan gebruik je de filter om eenvoudig te selecteren op competitie of aanvangstijdstip.

5 statistieken die je kunt halen uit de selectie van SS Lazio Roma

Een blik op de spelers die behoren tot de selectie van SS Lazio Roma, vertelt je welke voetballers er dit seizoen onder contract staan bij Le Aquile. Daarnaast krijg je per selectielid specifieke statistieken te zien. De kolommen met cijfers geven je van links naar rechts informatie over:

  • De huidige leeftijd
  • In actie gekomen wedstrijden
  • De hoeveelheid gescoorde goals
  • Het aantal gegeven assists
  • De hoeveelheden gele en rode kaarten

Je kunt deze data ter kennisgeving aannemen, maar het is ook mogelijk om voordeel te halen uit deze statistieken. Dit doe je door weddenschappen op bepaalde spelers af te sluiten. Als je bijvoorbeeld ziet dat bepaalde SS Lazio Roma spelers wel erg veel kaarten pakken, dan is het interessant om hier rekening mee te houden bij de eerstvolgende wedstrijd.

Wil jij graag weten welke bets er bestaan en kun je wel wat extra uitleg over de betekenissen van verschillende inzetmogelijkheden gebruiken? Op de voetbalweddenschappen-pagina vind je alles wat je nodig hebt. Zo kom je wellicht ook op nieuwe ideeën, om je wedpatroon wat te variëren.

De nieuwste shirts kun je bekijken en meteen bestellen

Weet jij hoe het SS Lazio Roma shirt dat in thuiswedstrijden om de schouders van SS Lazio Roma spelers hangt eruit ziet? Door te scrollen naar de widget met de shirts, zie je de twee tenues die in Stadio Olimpico en tijdens uitwedstrijden worden gedragen. Vind jij de shirts letterlijk onweerstaanbaar? Speciaal voor bezoekers geeft Voetbal Vandaag de mogelijkheid tot het plaatsen van een bestelling.

Lees als eerst het laatste nieuws over I Biancoselesti

Ben jij al tijden op zoek naar nieuws waar je echt iets aan hebt als het aankomt op voetbalwedden? De nieuwscategorie met artikelen over SS Lazio Roma geven je informatie over de club vanuit een betting perspectief. De inhoud kan gaan over individuele spelers van SS Lazio Roma, of over prestaties van de club in het algemeen.

In ieder geval kun je de verstrekte inhoud te allen tijde gebruiken bij het maken van een analyse. Open dus snel een artikel en ervaar welke voordelen je hiermee kunt behalen.

Vijf interessante weetjes over SS Lazio Roma

  • ⚽ Lazio speelt haar thuiswedstrijden, net als grote rivaal AS Roma, in het Stadio Olimpico van de Italiaanse hoofdstad. Dat wordt in 1937 geïnaugureerd. In de huidige vorm biedt het plaats aan ruim 70.000 toeschouwers.

 

  • ⚽ Lazio weet twee keer in haar geschiedenis beslag te leggen op de Italiaanse titel: in de seizoenen 1973-1974 en 1999-2000. De laatste scudetto dateert dus alweer van ruim twintig jaar geleden.

 

  • ⚽ De succesvolste coach van Lazio is de Zweed Sven-Göran Eriksson, die tussen 1997 en 2001 de scepter zwaait over de ploeg. Hij bezorgt de ploeg het landskampioenschap, twee keer de Italiaanse beker en twee keer de Italiaanse Supercup.

 

  • ⚽ Tot de supporters van Lazio behoort een invloedrijke stroming ‘ultra’s’, met extreemrechtse opvattingen. De zogenaamde ‘Irriducibili’ (de Onverzettelijken) maken in 2020 bekend dat ze zichzelf, na 33 jaar, opheffen. Eerder, in augustus 2019, werd de leider van de Irriducibili, Fabrizio Piscitelli (bijgenaamd Diabolik) met een pistoolschot vermoord.

 

  • ⚽Nederlandse spelers die voor Lazio uitkwamen: Aron Winter, Jaap Stam, Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna.

Een korte samenvatting van de clubgeschiedenis

Een groep vrienden roept op 9 januari 1909 de Società Podistica Lazio in het leven, atletiekvereniging Lazio. Door voor de naam van de regio te kiezen, en niet voor ‘Roma’, maken de initiatiefnemers duidelijk dat hun ambities verder reiken dan de stadsgrenzen.

Tot eind jaren tachtig kent de club een bewogen geschiedenis, met meer dan eens degradatie naar de Serie B en (beschuldigingen van) betrokkenheid bij omkoopschandalen. Als in 1992 de zakenman Sergio Cragnotti het voor het zeggen krijgt bij Lazio, beginnen betere tijden. Er worden dure spelers aangetrokken (Aron Winter, Paul Gascoigne), wat sportief zijn vruchten afwerpt.

Hoogtepunten zijn de jaren 1999 en 2000, als Lazio de Italiaanse Supercup, de Europacup II en de Europese Supercup wint. Ondanks nieuwe dure aankopen weet Lazio de felbegeerde scudetto niet winnen. Als vervolgens het bedrijf van Cragnotti met economische tegenwind te maken krijgt, moeten er topspelers die zwaar op de begroting drukken van de hand worden gedaan, met de te verwachten weerslag op de prestaties van Lazio.

Sinds het seizoen 1987-1988 speelt Lazio onafgebroken in de Serie A. Naast het landskampioenschap in 2000 eindigt de Romeinse ploeg in die periode twee keer als tweede en vier keer als derde in de rangschikking.

De strijd met aartsrivaal AS Roma in de Derby della Capitale

De Derby della Capitale, de Derby van de Hoofdstad, ook wel Derby Capitolino of Derby del Cupolone genoemd, kent als strijdperk natuurlijk het Romeinse Olympische Stadion. De twee spelers die in al die onderlinge ontmoetingen het meeste scoren, zijn Dino da Costa, die in de jaren vijftig voor Roma speelt, en de nu al legendarische Francesco Totti, met beiden elf treffers.

De Romeinse derby wordt verhit door allerhande sentimenten, met ook een sociaal-maatschappelijke component: AS Roma is meer de volksclub, Lazio de club van de betergestelden. Romanisti zijn – om het even zwartwit te zeggen – links, Laziali rechts – en sommigen dus ultrarechts. Geen wonder dat het Olympisch Stadion tijdens de Derby van de Hoofdstad vaak ziedt als een snelkookpan.