BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

Sparta Rotterdam

Op deze pagina vind je informatie vanuit een betting perspectief over Sparta Rotterdam, de oudste betaald voetbalclub van Nederland.

Je wordt direct geconfronteerd met de eerstvolgende Sparta Rotterdam wedstrijd, die je kunt voorzien van een voorspelling. Met de laatste tien uitslagen van Sparta Rotterdam wordt niet alleen de vorm duidelijk, maar ook het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten.

Van de uitslagen binnen het Sparta Rotterdam programma, naar de ranglijst. In de Eredivisie stand is Sparta Rotterdam voorzien van een markering.

Wie is er dit seizoen clubtopscorer en welk teamlid kost de club de meeste KNVB boetes aan kaarten? Dit en meer komt naar voren in het overzicht van de Sparta Rotterdam selectie.

Ook niet onbelangrijk is dat je op deze pagina kunt lezen hoe je Sparta Rotterdam op tv, of via een livestream kijkt.

Als je er toch voor gaat zitten, doe dat dan meteen in je fonkelnieuwe Sparta Rotterdam shirt. Via de daarvoor bestemde widget heb je de keuze tussen het meest recente thuistenue, of de variant die in uitduels wordt gedragen.

Hecht jij er waarde aan om clubgerelateerde actualiteiten te lezen die volledig in het teken staan van voetbalwedden? In de laatste alinea lees je meer over welke onderwerpen er zoal voorbijkomen aangaande het Sparta Rotterdam nieuws.

Voorspel de wedstrijd en maak kennis met wisdom of the crowd

Sparta speelt haar wedstrijden in de Eredivisie en in de daaraan gekoppelde cup: De KNVB Beker.

Bovenaan deze pagina staat het eerstvolgende duel dat de Spangenaren afwerken, inclusief datum en tegenstander. Binnen een oogopslag zie je van de laatste vijf wedstrijd hoevaak er gewonnen, verloren en gelijk gespeeld is.

In het midden van het blok staat de vraag ‘wie gaat er winnen?’. Hier wordt ruimte geboden om jouw voetbal voorspelling te geven. Dit doe je door te klikken op een van de twee ploegen, of op een puntendeling.

Met de unieke wisdom of the crowd tool, laat het scherm jou vervolgens zien wat overige bezoekers voorspellen. Dit wordt uitgedrukt in percentages.

Voetbal Vandaag geeft jou persoonlijk de hoogste odd die aansluit bij je voorspelling. Dat gaat niemand anders voor je doen. Het enige wat je hoeft te beslissen, is de hoogte van het bedrag dat je wilt winnen. Dit bevestig je met de knop ‘plaats bet’.

Gebruik de tien laatste Sparta Rotterdam uitslagen voor je analyse

Analyseren en winnen hebben behoorlijk veel met elkaar te maken. Natuurlijk kun je out of the blue een bet plaatsen. Is dat verstandig? Nee.

Met een blik op de laatste tien uitslagen die de ploeg heeft behaald, haal je informatie -van onschatbare waarde binnen. Zaken die je hieruit kan afleiden zijn bijvoorbeeld het winst en verliesratio, maar ook de scoringsdrift versus het functioneren van de verdediging. Als je wil gaan inzetten dien je dus goed naar recente uitslagen te kijken.

Voor het bekijken van meer resultaten in de meest toonaangevende competitie van Nederland, ga je naar de Eredivisie pagina. Hier kun je selecteren op speelronde en ook clubpagina’s van andere teams bezoeken.

Wedden dat live uitslagen nergens anders sneller worden bijgewerkt

Niets zo vervelend als het vertraagd doorkomen van tussenstanden. Als je live uitslagen opzoekt, wil je de stand weten op het exacte moment van kijken. De score moet synchroon lopen met de gebeurtenissen op het veld.

Zodra een wedstrijd is afgelopen, wijzigt een live score naar een eindstand. Als je meer resultaten wil weten dan alleen de Sparta Rotterdam uitslag, klik je bovenaan de pagina op ‘competities’. Hier selecteer je de competitie waarvan jij direct alle uitslagen wil bekijken binnen de huidige speelronde. Desgewenst kun je maximaal terugkijken tot aan het begin van het lopende seizoen.

Haal voordeel uit individuele statistieken van de Sparta Rotterdam selectie

Het overzicht met daarin alle contractspelers van het eerste team van de Kasteelclub, toont belangrijke data.

Wat je ziet zijn gemaakte goals, assists en kaarten van Sparta Rotterdam spelers. Met deze informatie kun je prima gaan inzetten. Als je nog niet zo goed weet welke opties je hiertoe allemaal hebt, of je wil je kennis opfrissen, bekijk dan de pagina over voetbalwedden strategie  voor de meest complete uitleg.

Bestel de Sparta Rotterdam shirts van dit seizoen

Rechts onderaan vind je een widget waarin de shirts staan die tijdens deze voetbaljaargang gedragen worden door elke Sparta Rotterdam speler. Voetbal Vandaag update de tenues zodra de nieuwe lijn bekendgemaakt wordt.

Via de knop ‘bestel hier’ kom je terecht in de Sparta Rotterdam fanshop, of bij een erkend verkooppunt.

Kies je zenderpakket of kijk live voetbal via een livestream

Om geen enkele Sparta Rotterdam wedstrijd op tv te hoeven missen, heb je een abonnement op ESPN Eredivisie nodig. Ga naar de Voetbal op TV pagina en selecteer je provider. Voetbal Vandaag heeft altijd een exclusieve aanbieding voor je klaarstaan.

Een livestream Sparta Rotterdam pak je met ESPN Eredivisie ook meteen mee. Je kunt hiervoor echter ook terecht op de Bookmaker pagina. Hier vind je betting sites die gratis voetbalwedstrijden streamen. Je maakt kosteloos een account aan en kunt vanaf dat moment thuis of onderweg genieten van live verrichtingen.

Een ander voordeel dat een Eredivisie livestream met zich meebrengt, is dat je tegelijkertijd kunt wedden op het duel waarnaar je kijkt. Daarmee spring je handig in op het wedstrijdverloop.

Actueel Sparta Rotterdam nieuws met wedden als insteek

Het Sparta Rotterdam nieuws bevat interessante artikelen over de Rotterdammers die een dunne lijn bevatten met voetbalwedden. Vanzelfsprekend zijn er een heleboel onderwerpen mogelijk, bijvoorbeeld een Sparta Rotterdam transfer of een fraaie doelpuntenreeks van een speler.

Vijf interessante weetjes over de Kasteelclub

  • ⚽ Sparta Rotterdam is de oudste betaald voetbalclub in Nederland, die al bestaat sinds 1888.

  • ⚽ De Kasteelheren bewaken de clubkas prima, getuige het feit dat de duurste inkomende transfer in 1994 ‘slechts’ 440.000 euro kost. In de tijd van de gulden komt Marco Bogers over van RKC Waalwijk.

  • ⚽ Daar staat tegenover dat Marvin Emnes de speler is die het meest oplevert. In 2008 heeft het Engelse Middlesbrough vier miljoen euro over voor de centrumspits.

  • ⚽ In de tweede speelronde van het seizoen 2010/2011 is Almere City figurant in een galavoorstelling. Op Het Kasteel behaalt Sparta een recordzege van maar liefst 12-1. Johan Voskamp scoort acht! keer.

  • Ajax is daartegen een echte angstgegner, waartegen de grootste nederlaag in de clubhistorie wordt geleden. Op 18 maart 2001 stopt de doelpuntenteller pas bij 9-0.

De geschiedenis van Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam wordt opgericht op de Eerste Paasdag 1 april 1888. Vanaf de oprichting van het betaalde voetbal per seizoen 1954/1955 speelt de club tot aan 2002 onafgebroken in de Eredivisie.

Na drie jaar Eerste Divisie voetbal, promoveren de Spangenaren gelukkig weer. Tot aan 2019 volgen er nog twee degradaties en twee promoties. In de prijzenkast staan in totaal tien tastbare prijzen. Dit zijn zes landskampioenschappen (de laatste in 1959), drie KNVB Bekers en een Keuken Kampioen Divisie titel.

Het Sparta Stadion waarin de club speelt bestaat al sinds 1916, zij het niet in haar huidige vorm. In de loop der jaren zijn oude tribunes vernieuwd of zoals in 1998/1999 compleet herbouwd.

In haar rijke geschiedenis hebben een hoop bekende namen het rood-witte clubtenue gedragen. Een willekeurige greep levert de namen op van Pim Doesburg, Louis van Gaal, John de Wolf, René van der Gijp en ook Dick Advocaat.

De Rotterdamse stadsderby met Feyenoord staat op zichzelf

Er is slechts een club die beschouwd wordt als aartsrivaal en dat is stadgenoot Feyenoord. De Rotterdamse derby wordt tweemaal per jaar gespeeld indien beide clubs in dezelfde divisie uitkomen.

De rivaliteit is voornamelijk terug te leiden naar het klasseverschil, dat vroeger tussen de twee verenigingen bestond. Toen de Kasteelclub werd opgericht, was voetbal een typische sport voor de hogere klasse. Feyenoord daarentegen zag het levenslicht in de wijk Feijenoord, een district dat niet bepaald bekend stond als welvarend.

De Spangenaren en ‘die club uit Zuid’ in een ontmoeting duelleren in een rechtstreekse ontmoeting om, in ieder geval tot de volgende confrontatie, zichzelf de beste ploeg van de stad te mogen noemen. Om Feyenoord-fans te plagen, zingen supporters van andere clubs vaak ‘Sparta is de club van Rotterdam’.

Met de derde Rotterdamse club Excelsior bestaat geen echte rivaliteit. Mooi is natuurlijk dat Rotterdam de enige stad in Nederland is, die zes stadsderby’s op het programma heeft staan wanneer de die clubs allen in de Eredivisie uitkomen.