Southampton FC

Deze pagina is de perfecte encyclopedie voor voetballiefhebbers die informatie (vanuit een betting perspectief) willen over Southampton FC uit het Verenigd Koninkrijk.

De eerstvolgende wedstrijd uit het programma van Southampton FC is bovenaan te zien, gevolgd door de laatste tien uitslagen van Southampton FC. In het klassement van de Premier League zie je de positie van Southampton FC in de stand snel terug dankzij de aanwezige markering.

Voor specifieke statistieken over spelers die onderdeel uitmaken van Southampton FC selectie, pak je het betreffende overzicht erbij. Belangrijk voor weddenschappen zijn onder meer de cijfers over doelpunten, assists en kaarten.

In de twee widgets aan de rechterkant is plek ingeruimd voor afbeeldingen van het Southampton FC shirt dat in thuis- en uitwedstrijden wordt gedragen. Het tweede venster bevat artikelen met essentiële informatie uit de club, waarbij de nadruk ligt op voetbalwedden.

Het beste wordt vaak voor het laatst bewaard. Of dat in dit geval ook zo is, mag je zelf invullen nadat je de alinea hebt gelezen die inhoud bevat over live wedstrijden uit de Premier League en elke andere hoogstaande competitie in Europa.

Waag je aan een voorspelling over de eerstvolgende voetbal wedstrijd vandaag

Het aankomende duel binnen het programma van Southampton FC staat direct aangegeven. Daarbij staat de volgende informatie

 • Welk team de opponent is
 • De naam van de competitie of het toernooi
 • De speeldatum
 • Het tijdstip van aftrappen

Als toevoeging geeft Voetbal Vandaag je de mogelijkheid om de FC Southampton wedstrijd te voorspellen. Door op een uitkomst te klikken, activeer je wisdom of the crowd. Dit is een principe dat percentages weergeeft over de verwachtingen van jouw medebezoekers. Je ziet dus meteen hoeveel procent dezelfde uitkomst als jij verwacht.

Als je geld wil verdienen met het programma van Southampton FC, dan zit je goed. De hoogste quotering is alvast weergegeven. Het enige wat jij hoeft te doen, is het bedrag invullen dat je wil vermenigvuldigen met deze odd. Je ziet je potentiële winst staan en wacht vol spanning op de uitslag.

Wil jij in vervolg graag zelf aan odd-berekening doen voor bijvoorbeeld wedstrijden van Southampton FC in de Premier League, ga dan naar de speciale odd-pagina. Hier vind je ook informatie over hoe en waar de calculator te downloaden, zodat je deze altijd binnen handbereik hebt.

Bestudeer de laatste tien Southampton FC uitslagen

Wanneer je een analyse gaat maken voor weddenschappen, zijn er een aantal punten die je meeneemt. Een essentieel onderdeel is het bekijken van uitslagen, omdat je hieruit belangrijke informatie haalt die je mee kunt nemen in je bevindingen. Elke uitslag vertelt je bijvoorbeeld wie de tegenstander was, maar ook hoeveel punten er zijn behaald en hoeveel goals er zijn gescoord.

Snellere live uitslagen dan bij Voetbal Vandaag vind je nergens anders

Soms heb je meerdere bets lopen op een aantal wedstrijden, waarvan je alle live uitslagen zo snel mogelijk wil weten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je nog even snel een live weddenschap wil plaatsen.

Ook als je niets hebt ingezet is het belangrijk om van Southampton FC, de stand en doelpuntenmakers meteen voorhanden te hebben. Op de homepage vind je alle tussenstanden van grote competities in Europa.

Haal voordeel uit individuele cijfers van de Southampton FC selectie

Het schema waar alle spelers van de selectie van Southampton FC worden weergegeven, gaat gepaard met statistieken. Aan de hand van deze cijfers zie je exact welke leden van het team uitmuntende prestaties leveren, of welke spelers bijvoorbeeld bijna niet voorkomen in de plannen van de trainer.

Achter elke speler zie je van links naar rechts vijf getallen staan. Deze hebben de volgende betekenissen:

 • De actuele leeftijd
 • Het aantal wedstrijden in actie gekomen
 • Het totale aantal goals in het seizoen
 • De hoeveelheid gegeven assists
 • Aantallen gele en rode kaarten.

Koop een Southampton FC shirt voor jezelf of geef het cadeau

Vol spanning wachten fans van Southampton FC in het Verenigd Koninkrijk ieder jaar opnieuw tot de nieuwe shirts bekend worden gemaakt. In de widget die geposteerd is aan de rechterzijde van deze pagina, zie je meteen welke shirts er gedurende deze voetbaljaargang om de schouders van de spelers hebben.

Je kunt er uren naar kijken, maar je kunt ook overgaan tot een aankoop. Voor jezelf, je vrienden of iemand waarvan jij weet dat diegene er onwijs blij mee zal zijn.

Tijdelijk kijk je topvoetbal op tv tegen een mega aantrekkelijk aanbod

Kanalen die in het basispakket van je tv aanbieder zijn opgenomen, zenden nooit live wedstrijden uit nationale competities uit. Die rechten zijn in handen van partijen zoals Ziggo Sport. Het goede nieuws is dat jij live duels uit de beste competities binnen Europa tegen een fooitje kunt bekijken.

Daarvoor ga je naar de voetbal op tv pagina en selecteer je de leverancier waarmee je een televisiecontract hebt. De link die volgt geeft je alle informatie met betrekking tot voetbalpakketten en prijzen. Je kiest de kanalen uit die jij vanaf nu wilt zien en klikt op de banner van Voetbal Vandaag om dit direct in orde te maken.

Voor een regelrechte live stream van Southampton FC bezoek je de livestream pagina. Hier vind je bookmakers waarbij je gratis voetbal kunt kijken en tegelijkertijd geld kunt verdienen met weddenschappen.

Clubnieuws vanuit een andere insteek dan je gewend bent

De meeste voetbalgerelateerde websites bieden clubnieuws aan waarin allerlei onderwerpen de revue passeren. Dat gaat van doelpuntenrecords tot aan spelersvrouwen van FC Southampton enzovoort.

Binnen Voetbal Vandaag worden er bij het nieuws  over Southampton FC alleen artikelen getoond die je als handvat kunt gebruiken voor weddenschappen. Met andere woorden: Als jij op zoek bent naar content die speciaal is geschreven om als hulpmiddel te dienen bij jouw analyses, dan is het een aanrader om te allen tijde het overzicht te raadplegen.

5 feiten over The Saints uit Londen

 • ⚽ In de gehele historie pakt de club slechts twee prijzen. In 1976 is de FA Cup winst een feit, door een 1-0 zege. Southampton FC was destijds actief in de Championship, want de prestatie nog meer bijzonder maakt want de tegenstander was niemand minder dan het grote Manchester United FC.

 

 • De tweede prijs die wordt gewonnen is de Football League Trophy in 2010. Dit toernooi gaat uitsluitend tussen clubs die actief zijn in de laagste twee divisies van het professionele voetbal.

 

 • ⚽ Op 18 oktober 2014 verslaat de club AFC Sunderland met maar liefst 8-0 in de Premier League. Dit is de hoogste overwinning ooit.

 

 • ⚽ De grootste nederlaag van Southampton FC vindt plaats op 2 februari 2021. In Manchester is de einduitslag tegen het lokale Manchester United FC maar liefst 9-0.

 

 • ⚽ Het hoogste bedrag dat de technisch directeur ooit besteed aan een inkomende transfer, is 25 miljoen euro voor de Deense Duitser Jannik Vestergaard. Hij komt over van Borussia Monchengladbach.

 

 • ⚽ Cashen doet de club met de verkoop van de Nederlandse topverdediger Virgil van Dijk. Zijn transfer naar Liverpool FC levert een waanzinnig bedrag op van 84,65 miljoen euro.

Een korte samenvatting over de geschiedenis van Southampton FC

De club wordt opgericht in november 1885, tijdens een vergadering van de St. Mary’s Church of England Young Men’s Association. Als clubnaam wordt er aanvankelijk gekozen voor St, Mary’s YMCA. Met deze wetenschap kun je meteen de, religieuze, link leggen naar de bijnaam The Saints.

Vanaf het ontstaan van de Premier League worden de meeste seizoenen door Southampton FC op het hoogste niveau afgewerkt, met uitzondering van de jaren 2006 – 2012. Binnen dit tijdsframe wordt er gedwongen gevoetbald in de Championship en de League One. Sinds 2012.

Het stadion waar de club van 1898 tot aan 2001 speelt, heet The Dell. Vanwege verouderde omstandigheden is een verhuizing naar een nieuw onderkomen niet te vermijden en in 2001 wordt het moderne St. Mary’s Stadium feestelijk geopend.

Rivaliteit met Portsmouth FC in de South Coast Derby

Southampton FC en Portsmouth FC zijn de twee meest succesvolle clubs uit het zuiden van Engeland en liggen op slechts 31 kilometer van elkaar vandaan. Niet gek dus dat ‘Pompey’ als aartsrivaal wordt betiteld.

Fans beschouwen confrontaties met Bournemouth FC en Brighton Hove Albion FC eveneens als hevige concurrentiestrijd.