BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

SC Telstar

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Telstar voetbalclub uit Velsen. Hier komt allereerst het Telstar programma terug, waarbij de eerstvolgende wedstrijd staat aangegeven.

Wil jij weten hoe de club in de laatste tien wedstrijden heeft gepresteerd? Bekijk dan de laatste Telstar uitslagen. Je ziet daaropvolgend op welke plaats Telstar in de stand is gerangschikt.

Teamprestaties worden vaak veroorzaakt door individuele klasse. Binnen het overzicht met de Telstar selectie kun je exact zien welke spelers een plaag vormen voor tegenstanders en wie er behoren tot notoire kaartenpakkers.

Heb jij je weleens afgevraagd waarop het logo van Telstar is gebaseerd? Het antwoord hierop wordt gegeven in de alinea die betrekking heeft op de shirts van dit seizoen. Via een link naar de Telstar webshop kun je meteen jouw Telstar shirt bestellen.

Telstar wedstrijden live kijken was nooit eerder zo eenvoudig. Je komt te weten welk televisiepakket je hiervoor nodig hebt en hoe jij geheel kosteloos kunt kijken naar de verrichtingen van de Velsenaren via een livestream.

Als je graag relevant en statistisch Telstar nieuws inkijkt vanuit een betting perspectief, dan zijn berichten binnen het nieuwsoverzicht op jouw lijf geschreven. Kortom: Mis niets en lees verder.

Welk team gaat de volgende wedstrijd op het Telstar programma winnen

SC Telstar komt uit in de Keuken Kampioen Divisie en is daarmee automatisch deelnemer van de KNVB Beker.

Een voetbalwedstrijd heeft altijd drie mogelijke uitkomsten. Aan jou om het juiste resultaat te voorspellen. Je ziet tegen wie er binnen welke competitie wordt gespeeld en op welk tijdstip de bal gaat rollen.

Maak dit duel extra spannend door je prognose aan te klikken middels de toegevoegde 1X2 bet. Er is specifiek voor deze weddenschap gekozen, omdat het de meest gespeelde variant is.

Zodra je een van de opties hebt aangeklikt, toont het unieke wisdom of the crowd waar het bekend om staat: Percentages. Je ziet welke uitkomst overige voetballiefhebbers bij dit duel verwachten.

Met die gezaaide kennis is het tijd om te oogsten, want noem eens een goede reden waarom je geen geld zou willen verdienen?

Speciaal voor jou is er gezocht naar de beste odds die bookmakers voor deze uitkomst aanbieden. Je voert het bedrag in dat je gaat inzetten en drukt op ‘plaats weddenschap’.

Dan nog even dit. Met voetbalwedden kun je echter op veel verschillende manieren geld winnen en dat maakt betting juist zo leuk.

Wil je meer informatie over welke bets er zoal zijn inclusief de meest duidelijke uitleg binnen de grenzen van het internet? Bezoek dan de voetbalweddenschappen pagina.

Deze statistische gegevens haal je allemaal uit eindstanden

Ben jij van mening dat een einduitslag slechts bestaat uit twee cijfers die verder niets over het duel of de twee teams zeggen? Als je op een andere manier kijkt naar voetbal uitslagen, merk je er nog een aantal aspecten uit te halen zijn.

Zo heeft een eindstand direct invloed op het aantal punten, maar zie je ook het niveau van de tegenstander. Aan de laatste tien uitslagen van Telstar, zie je bovendien hoeveel doelpunten het team heeft gescoord en hoe vaak de keeper heeft moeten vissen.

Deze data is van essentieel belang als je van plan bent om toekomstige weddenschappen op de club te gaan plaatsen.

Voetbal Vandaag is ongeëvenaard met snelle live uitslagen

Als je niet aanwezig bent in het Telstar stadion, maar de tussenstand van de wedstrijd toch graag wilt volgen, moet je ervan op aan kunnen dat je altijd de meest actuele live score krijgt.

Op de homepagina van Voetbal Vandaag worden alle uitslagen live bijgewerkt wanneer er een doelpunt wordt gescoord. Door op een willekeurige score te klikken, zie je nog meer specifieke data:

 • Genomen corners
 • Ontvangen kaarten
 • Virtuele stand
 • Gemiddelde statistieken

Bekijk de actuele Telstar selectie met speciale aandacht voor stats

Binnen het kader met de selectie, staan alle contractspelers van de club. Dit overzicht is altijd actueel en wordt bijgewerkt zodra er in- of uitgaande transfers plaatsvinden.

Rechts van elke speler zie je een rij met cijfers. Je krijgt hier informatie over de leeftijd, het aantal duels waarin is meegespeeld, gescoorde goals, gegeven assists en natuurlijk de hoeveelheid gepakte kaarten.

De trainer van Telstar kan maar elf spelers opstellen en dus moeten er wekelijks keuzes worden gemaakt. Jij kunt echter nu al zien welke teamleden er ontbreken vanwege een schorsing en/of blessure. Let dus goed op, of er een melding bij bepaalde spelers staat.

Uitleg over het mysterie achter het logo op het Telstar shirt

Telstar en voetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch zijn de clubnaam en het logo afgeleid van een ‘andere’ Telstar. Dit betreft de door Amerika gelanceerde communicatiesatelliet in 1962.

Wie wil er nu geen shirt waarop dit unieke logo prijkt? In de widget rechtsonder zie je de huidige shirts van de Witte Leeuwen. Je kunt de trotse eigenaar van een clubshirt worden, door op de knop ‘plaats bestelling’ te klikken.

Er volgt een link naar de Telstar webshop, of naar een website die door de club erkend is als officiële partner.

Kijk live topvoetbal op televisie of via een kosteloze livestream

Om Telstar wedstrijden op tv te kijken, dien je jezelf te wenden tot je tv provider. In het optionele zenderpakket ESPN Eredivisie zitten live duels uit de volgende vooraanstaande competities:

 • Eredivisie
 • Keuken Kampioen Divisie
 • KNVB Beker
 • Johan Cruijff Schaal

Om dit meteen in orde te maken, navigeer je naar de voetbal op tv pagina. Met een klik op jouw aanbieder, kom je terecht op de speciale providerpagina. Voel je vrij om rond te neuzen bij overige leveranciers. Kijk, vergelijk en activeer je zenderpakket met een exclusieve aanbieding van Voetbal Vandaag.

Er is nog meer goed nieuws, want wist jij dat gratis voetbal livestreams volledig gratis te bekijken zijn? Op de livestream pagina vind je bookmakers die de abonnementskosten voor jou betalen, zodat jij gratis kunt genieten van live topvoetbal.

Hiervoor hoef je alleen een account aan te maken. Bijkomend voordeel is dat je meteen kunt besluiten om live te gaan wedden. Daarmee voeg je een extra element toe aan wedstrijden en je wint er ook nog eens geld mee.

Je haalt legio voordelen uit het meest recente Telstar nieuws

Voetbalnieuws kun je op verschillende manieren interpreteren. Enerzijds zijn er berichten met algemene informatie. Denk aan VoetbalPrimeur-achtige content die bijvoorbeeld gaat over de golfhandicap van een bepaalde speler.

Voetbal Vandaag speelt echter in op de keerzijde van actualiteiten, door met relevante artikelen te komen welke statistische inhoud bevatten over individuen of over het gehele team.

Cijfers liegen namelijk niet en met de nodige bagage aan gegevens, kun je jouw voetbalwedden-analyse weer een stukje verder completeren. Open het eerste bericht dat je ziet staan en ervaar de voordelen zelf.

Deze clubpagina bevat informatie over de betaald voetbalclub SC Telstar, sinds 1963 een begrip in de omgeving van Velsen.

Je komt meer te weten over het ontstaan van deze Noord-Hollandse parel, de prachtige nostalgie van sportpark Schoonenberg en de hoogtepunten in de clubhistorie. Tenslotte vind je handige informatie over de kaartverkoop en de supportersvereniging.

5 weetjes over SC Telstar

 • ⚽ Sinds de oprichting in 1963 wordt bij elk doelpunt het nummer ‘Telstar’ van The Tornados afgespeeld.

 • ⚽ Tussen 2001 en 2008 is de clubnaam Stormvogels Telstar, na een fusie met eerstgenoemde.

 • ⚽ De derby tussen SC Telstar en SC Volendam staat bekend als de ‘Vissersderby’.

 • ⚽ Telstar beschikt over het meest unieke scorebord van Nederland, waarbij de score wordt uitgebeeld door het ophangen van vismanden.

 • ⚽ Frank Korpershoek is met 382 officiële wedstrijden gekroond tot mister Telstar.

SC Telstar: Geboren uit een fusie tussen VSV en Stormvogels

Achter de geboorte van SC Telstar op 17 juli 1963 gaat een bijzonder verhaal schuil. De club komt namelijk voort uit een fusie tussen de IJmuidense clubs Velseroorder Sport Vereniging (VSV) en Stormvogels.

De rivalen VSV en Stormvogels worden beiden in 1912 opgericht. De clubs boeken aansprekende resultaten en komen jaren uit in de Eerste Klasse, destijds het hoogste niveau in Nederland.

In het jaar 1963 gebeurt er iets dat je niet vaak tegenkomt bij rivaliserende clubs. Het bestuur van de twee verenigingen komt een fusie overeen, waarbij het de profafdelingen laat samensmelten tot een geheel nieuwe club.

Als clubnaam wordt er gekozen voor Sportclub (SC) Telstar, vernoemd naar een door de Verenigde Staten op 10 juli 1962 gelanceerde communicatiesatelliet. Fusieclub SC Telstar ziet officieel op 17 juli 1963 het levenslicht.

De club wordt door de KNVB geplaatst in de Eerste Divisie, waar het slechts 34 competitiewedstrijden verblijft. De tweede plaats is goed voor promotie naar de Eredivisie. In de 14 jaren die daarop volgen, toont de club zich met uitschieters omhoog en omlaag een stabiele middenmoter.

Het seizoen 1977/1978 verloopt echter desastreus. Dankzij de 18e plaats is men veroordeeld tot de Eerste Divisie, de afdeling waar de ‘Witte Leeuwen’ momenteel nog steeds in uitkomen.

Zoals VSV en Stormvogels aan de wieg staan van SC Telstar, fuseert Telstar op haar beurt in 2001 weer met Stormvogels. De twee clubnamen worden gecombineerd tot Stormvogels Telstar. Om uiteenlopende redenen wordt deze samenwerking in 2008 echter beëindigd.

SC Telstar speelt haar thuiswedstrijden in het BUKO Stadion

Liefhebbers van nostalgische voetbalstadions waar de romantiek vanaf spat, kunnen hun voetbalhart ophalen in Velsen-Zuid.

Het BUKO Stadion is officieel geopend op 27 maart 1948. Aan de aftrap staan de twee toekomstige bespelers VSV en Stormvogels. Rood versus blauw. Na negentig minuten trekt Stormvogels met 2-1 aan het langste eind.

Op het moment van opening is alleen de tribune aan de oostzijde klaar voor gebruik. De twee tribunes achter beide doelen zijn in aanbouw, terwijl er aan de westkant überhaupt geen plek voor fans is.

Ten tijde van het eerste thuisduel van SC Telstar, tegen FC Eindhoven op 1 september 1963, is de aanbouw echter gerealiseerd. Voor het oog van 8.500 toeschouwers winnen de Eindhovenaren met 1-2.

In 1999 gaan de twee staantribunes achter beide doelen aan betonrot en achterstallig onderhoud ten onder, met permanente sluiting tot gevolg. De markante oosttribune wordt omgebouwd tot zittribune.

Tot 2009 bestaat het stadion van SC Telstar dus uit twee tribunes, terwijl ook de hoofdtribune aan de westzijde nodig aan vervanging toe is. Samen met de oplevering van een splinternieuwe hoofdtribune, wordt er aan de zuidkant een kleine staantribune geplaatst met plek voor 455 supporters. De totale stadioncapaciteit bedraagt 3.060 plaatsen.

Eveneens in 2009, maakt Telstar bekend de stadionnaam voor een periode van vijf jaar te wijzigen naar Tata Steel Stadion. Vanaf 2014 prijken achtereenvolgens de namen Telstar Stadion, Rabobank IJmond, wederom Telstar Stadion en sinds 1 januari 2021 de naam BUKO op de voorgevel.

SC Telstar als absolute blikvanger van de regio

In haar rijke historie speelt SC Telstar in totaal veertien seizoenen achter elkaar in de Eredivisie, voordat het vanaf 1978 uitkomt in wat tegenwoordig de Keuken Kampioen Divisie heet.

Met enkele hoge eindklasseringen en periodetitels is een terugkeer naar de Eredivisie echter vaak dichtbij geweest.

SC Telstar gooit een aantal maal hoge ogen in het KNVB Beker toernooi dat ‘de kortste weg naar Europa wordt genoemd. Zo bereikt de club twee keer de kwartfinale en staat het een keer in de halve finale. Roda JC blijkt in het seizoen 1992/1993 helaas met 3-0 te sterk.

Op het gebied van de bekerwinst, staat voorloper VSV in de boeken genoteerd. Op 12 juli 1938 wint de ploeg in Utrecht met 4-1 van AGOVV.

Europees Intertoto Cup voetbal in Velsen-Zuid

In de zomer van 1975 eindigt SC Telstar als negende in de Eredivisie en schrijft zich in voor de Intertoto Cup. Op dat moment wordt dit toernooi voornamelijk gezien als inkomstenbron voor clubs en bookmakers.

Derhalve is nog geen sprake van dat deelnemers zich kunnen kwalificeren voor de UEFA Cup, tegenwoordig Europa League. De toernooi-opzet bestaat uit tien groepen met elk vier ploegen. De poulewinnaars worden hartelijk gefeliciteerd.

Desondanks kruist SC Telstar de degens met het Poolse Zaglebie Sosnowiec, het Oostenrijkse Sturm Graz en Holbæk B&I. Met vijf punten uit zes duels eindigen de Witte Leeuwen als derde in de poule.

Clubtopscorer Oostrom en mister Telstar Frank Korpershoek

Oud-speler Sander Oostrom heeft het record van clubtopscorer in handen. In tien seizoenen maakt de aanvaller 103 doelpunten, die hij verdeelt tussen de Eerste Divisie (83), KNVB Beker (15) en nacompetitie (1).

Op gepaste afstand volgt Glynor Plet met 65 goals en 15 assists in 137 wedstrijden.

De titel mister Telstar is decennia lang in handen van clubicoon Fred Bischot, die zijn optreden maakt in 372 officiële wedstrijden. Op 19 november 2020 is het Frank Korpershoek die gekroond wordt tot mister Telstar. In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht maakt hij zijn opwachting voor de 373e keer.

Korpershoek speelt van 2006 tot en met 2021 uiteindelijk 382 wedstrijden voor Telstar, waarna hij op 12 mei 2021 op de schouders van medespelers voor de laatste maal van het veld gaat.

FC Volendam als eeuwige rivaal in de ‘Vissersderby’

De ‘Vissersderby’ gaat tussen SC Telstar en FC Volendam, clubs die hemelsbreed zo’n 40 kilometer van elkaar vandaan liggen. De naam heeft betrekking op het feit dat hengelwerpen in zowel IJmuiden als Volendam erg populair is.

In IJmuiden is men aangewezen op de Noordzee, terwijl Volendammers het moeten doen met het Markermeer.

Duels tussen beide ploegen zorgen altijd voor spektakel. Supporters aan weerszijden zijn erg fanatiek en dat komt de sfeer natuurlijk optimaal ten goede.

De bezettingsgraad van het SC Telstar BUKO Stadion is meer dan 70 procent

Traditiegetrouw weten veel supporters de weg te vinden naar het BUKO Stadion. Een bezoek aan SC Telstar staat bekend om gastvrijheid en natuurlijk de prestaties op het veld.

De cijfers onderstrepen deze stelling, met een gemiddelde bezettingsgraad van meer dan 70 procent.

Supporters kunnen plaatsnemen op de Oosttribune of Westtribune. Voor fans die de club vocaal en met attributen zoals vlaggen willen aanmoedigen, kunnen terecht in het sfeervak G op de Oosttribune.

Maar liefst 455 Bezoekers zijn van harte welkom op vak Q op de Zuidtribune.

Informatie over losse kaartverkoop en seizoenkaarten bij SC Telstar

Om wedstrijden van SC Telstar te bezoeken, hoeven supporters geen club-of seizoenkaart aan te schaffen.

Via de website van SC Telstar is het voorafgaand aan een thuiswedstrijd mogelijk om online tickets te bestellen. Daarnaast kun je eveneens aan de stadionkassa kaarten kopen.

De prijzen per ticket liggen in een prijsklasse tussen minimaal €10,00 tot zo’n €20,00, afhankelijk van de tribune.

Natuurlijk kun je voor vragen hieromtrent ook een e-mail sturen naar [email protected]

De Telstar supportersvereniging bestaat sinds 1981

SC Telstar beschikt over een prominente supportersvereniging, die het grootste deel van de supporters vertegenwoordigt.

Heb je een vraag aan een van de bestuursleden, of wil je zelf graag lid worden, dan kun je een bericht sturen op de Facebookpagina.

Contactgegevens SC Telstar

Clubnaam: SC Telstar
Opgericht: 17 juli 1963
Stadion: BUKO Stadion
Capaciteit: 3.060
Website: www.sctelstar.nl
Bezoekadres: Minister van Houtenlaan 123, 1981 EK, Velsen-Zuid
Telefoonnummer: 0255 546920