Roda JC

Op deze pagina van het Zuid-Limburgse Roda JC vind je allerlei informatie over de club.

Het eerste dat je ziet, is de volgende wedstrijd die op het programma van Roda JC staat. Daaropvolgend wordt elke uitslag van Roda JC over de tien laatst gespeelde wedstrijden aangegeven.

Je ontkomt natuurlijk niet aan de stand van Roda JC in de competitie. De ‘koempelclub’ is hierin gemarkeerd, zodat je niet hoeft te zoeken.

Met specifieke statistieken over de voltallige Roda JC selectie, filter je goed presterende spelers er binnen een oogopslag uit. Vanzelfsprekend kun je ook zien welke teamleden minder overtuigende stats kunnen overleggen.

Je kunt de shirts die tijdens dit seizoen worden gedragen niet alleen bekijken, maar ook direct bestellen.

Om wedstrijden van Roda JC live op televisie te kunnen bekijken, heb je een optioneel zenderpakket nodig.

Wil jij dit zo goedkoop mogelijk afnemen? Dan kun je de alinea die hier uitleg over geeft onmogelijk aan je voorbij laten gaan. Een extra reden om door te lezen is het feit dat je hier ook informatie krijgt over gratis livestreams.

Tenslotte ben je met het laatste Roda JC nieuws altijd als eerst op de hoogte van actualiteiten rondom de club. De artikelen die je binnen deze categorie terugvindt, zijn meer dan informatief van aard.

Roda JC speelt haar wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de daarbij aangesloten KNVB Beker.

Heb jij genoeg kennis om wedstrijden van Roda JC juist te voorspellen

Bij elke wedstrijd die op het speelschema van Roda JC staat, heb je vast wel een idee over de uitkomst. Op deze pagina krijg je exclusief de kans om ook daadwerkelijk een voetbal voorspelling aan te klikken.

Zodra je dit hebt gedaan, klapt het schema open en maak je kennis met het unieke wisdom of the crowd. Daarmee zie je aan de hand van percentages direct welk resultaat overige bezoekers verwachten.

Dit kun je vervolgens omzetten in een echte weddenschap, waarmee geld inzetten bedoeld wordt.

De hoogste odd staat alvast genoteerd, zodat je zelf niet alle bookmakers hoeft te bezoeken. Je vult een inzet in en ziet het potentiële winstbedrag meteen voor je. Makkelijker gaat het nooit worden.

Supertip: Als je wil weten welke uitkomst professionals verwachten, kijk dan op de voetbal voorspellingen. Hier vind je ook prognoses voor andere wedstrijden. 

Je ziet de tien meest recente Roda JC uitslagen op een rijtje

Roda JC wedstrijden die zijn afgelopen, kennen een einduitslag. In het venster dat onder het programma is geplaatst, staan de laatste tien resultaten in chronologische volgorde. Elke uitslag vertelt je de volgende informatie:

 • Behaalde punten (nul, een of drie)
 • (Sterkte) tegenstander
 • Gescoorde aantal goals

Wedden dat je bij Voetbal Vandaag de snelste tussenstanden krijgt

Dankzij exclusieve samenwerkingen met vooraanstaande bedrijven op het gebied van dataverwerking, krijg je bij Voetbal Vandaag elke tussenstand van Roda JC als eerst te zien.

Voetbal vandaag brengt je alle voetbal uitslagen, het actuele voetbal programma en de livescore met alle wedstrijden van vandaag waarbij je de mogelijkheid hebt om dieper in wedstrijdstatistieken te duiken. Dit doe je door simpelweg op de uitslagen die live gespeeld worden te klikken.

Bekijk snel specifieke prestaties van de huidige spelersselectie

Elke contractspeler die tijdens dit seizoen onderdeel uitmaakt van de Roda JC selectie, kan statistieken overleggen.

De getoonde data heeft geen betrekking op looplijnen en bijvoorbeeld gewonnen duels, om de doodeenvoudige reden dat je hier niet op kunt wedden. Waar je wel inzetten op kunt plaatsen zijn:

 • Doelpunten
 • Assists
 • Kaarten

Bij spelers waarover de trainer van Roda JC vanwege een schorsing of blessure niet kan beschikken tijdens het eerstvolgende duel, staat een melding. Daarmee weet jij meteen dat je op deze spelers geen player special hoeft te plaatsen.

Met de aankoop van Roda JC shirt steun je jouw favoriete club

De Kerkradenaren staan bekend om hun mijnwerkersmentaliteit. Mouwen opstropen en gaan met die banaan. Of zoals wijlen Dick Nanninga ooit zei: ‘Die kogels kop ik gewoon terug’.

In een widget aan de rechterzijde van deze pagina, zie je de huidige shirts staan. Je kunt er uren naar kijken, maar je kunt natuurlijk ook een Roda JC shirt kopen. Daarmee maak je jezelf en ook de club blij. De bijgevoegde link leidt je naar de Roda JC fanshop of een externe derde partij.

Waarom jij vanaf nu nooit meer een live voetbalwedstrijd mist

Struggle jij momenteel met illegale livestreams en ben je dit eigenlijk helemaal zat? Mooi, dan ben je hier aan het juiste adres.

Je kunt namelijk prima voetbal kijken middels kwalitatief goede verbindingen, zolang je maar bereid bent tot een kleine investering. Als je naar het Roda JC stadion gaat betaal je immers ook voor een entreeticket.

Om Roda JC live op televisie te kijken, heb je ESPN Eredivisie nodig. Dit kun je aanvragen via jouw tv provider.

Surf naar de voetbal op tv pagina, selecteer jouw leverancier en bekijk welke pakketten er nog meer worden aangeboden. Om dit optionele zenderpakket te activeren met een exclusieve korting, klik je op de banner van Voetbal Vandaag.

Om te weten wanneer Roda JC precies haar wedstrijden speelt bekijk dan onze tv gids met alle voetbal wedstrijden van vandaag.

Daarnaast kun je een livestream van Roda JC ook vinden via onze speciale pagina met daarom een overzicht met voetbal livestreams. Daar staan bookmakers waar je live voetbal kunt kijken, waaronder de Nederlandse competities.

Gratis. Kosteloos en voor niks. Iets dat ook van toepassing is op het aanmaken van een account.

Roda JC nieuws vers van de pers en altijd als eerst op je scherm

Binnen de categorie nieuwsberichten vind je clubnieuws vanuit een betting perspectief. Je kunt de verstrekte informatie ter kennisgeving opslaan, maar wat is er leuker dan geld verdienen met behulp van deze artikelen?

Als je benieuwd bent naar de inhoud, dan rest je niets anders dan het eerste bericht dat je ziet te openen.

Vijf interessante feitjes over de Zuid-Limburgse Koempelclub

 • ⚽ De club weet in totaal vier prijzen bij elkaar te rapen. Het wordt eenmaal landskampioen (1956), een keer kampioen van de Eerste Divisie (1973) en wint tweemaal de KNVB Beker (1997, 2000).

 

 • ⚽ De hoogste overwinning (bekerpotjes tegen amateurs niet meegeteld) wordt notabene behaald in Europees verband. Het Israëlische Hapoel Beer Sheva wordt op 2 oktober 1997 met maar liefst 10-0 teruggestuurd naar Azië.

 

 • ⚽ Omgekeerd worden de Limburgers op 7 oktober 1962 van het veld geblazen door Go Ahead Eagles. Na negentig minuten staat er een 11-1 eindstand op het scorebord.

 

 • ⚽ Arouna Koné is by far de speler die de kassa het hardst laat rinkelen in de regio Parkstad. In de zomer van 2006 heeft PSV maar liefst negen miljoen euro over voor de rappe Ivoriaan.

 

 • ⚽ De Zweed Fredrik Berglund kost in 2001 met 2,2 miljoen euro een aardige duit en hij is daarmee de duurste inkomende transfer ooit.

De beknopte geschiedenisvan Roda JC

Roda JC ontstaat op 27 juni 1962. De club is een fusieclub die weer is ontstaan vanuit een twee andere fusieclubs, namelijk Roda Sport + Rapid JC.

Na de entree in de Eredivisie per het seizoen 1974/1975, gaat het de club sportief voor de wind. De absolute uitschieter in competitieverband is de behaalde tweede plaats in het seizoen 1994/1995.

Financiële problemen en sportieve wanprestaties hebben ervoor gezorgd dat de club inmiddels in de Keuken Kampioen Divisie speelt. Enorm zonde voor een club met historische successen en het prachtige Parkstad Limburg Stadion, dat met 19.979 beschikbare plaatsen voldoet aan Eredivisiemaatstaven.

Wedstrijden tegen Fortuna Sittard en MVV Maastricht zijn risicoduels

Streekderby’s zijn altijd beladen en helemaal als je op een steenworp afstand van elkaar zit. Supporters beschouwen MVV naar verluidt als aartsrivaal, maar zowel Fortuna Sittard als VVV Venlo worden eveneens als rivaal bestempeld.

Opmerkelijk is dat er rondom 2009 serieuze plannen waren om de drie clubs met elkaar te laten fuseren tot de club Sporting Limburg. Dit vanwege de penibele financiële situaties van alledrie de clubs. Uiteindelijk besloot Roda JC de stekker eigenhandig uit dit plan te trekken.