Royal Football Club Seraing

Welkom op de clubpagina van RFC Seraing, ook bekend als de Métallos. Gelegen vlakbij de vurige stede Luik ligt Seraing als thuishaven van de gelijknamige voetbalclub RFC Seraing. Met evenveel passie en vuur stuwen de supporters hun leeuwen elke week weer vooruit. Duik in de statistieken en het programma van de Métallos en bekijk de live score wanneer Seraing haar wedstrijden speelt.

Flitsende data en statistieken geven je alle tools om een geslaagde bet op Seraing te plaatsen. Spelersstatistieken bekijken elke speler individueel terwijl trends kunnen ontdekt worden in de afgelopen wedstrijden en statistieken allerhande. Helemaal klaar om Seraing naar een overwinning te schreeuwen en de live score te volgen. Dat kan live op TV of via een van de kanalen voor een livestream van de volgende wedstrijd van RFC Seraing.

Werp een blik op de meest recente shirts en tenues in de webshop en breng hulde aan de spelers en de clubkleuren. Koop je eigen outfit van Seraing en laat zien dat je een supporter in hart en nieren bent.

De woelige geschiedenis van Seraing mag natuurlijk niet ontbreken. Woelig, maar wel een succesverhaal tot op heden. Enkele interessante feiten en weetjes vertellen je wat meer over het huidige Seraing terwijl de derby tegen Standard niet mag ontbreken.

Plaats je bet op de volgende wedstrijd van Seraing

Seraing is een ploeg die je live aan het werk wilt zien. Wanneer? Dan kun je zelf ontdekken via het schema en programma op Voetbal Vandaag. Hier vind je niet alleen de datum en het uur van de volgende wedstrijd maar van alle wedstrijden die de Métallos moeten spelen. Van Europees voetbal over bekervoetbal tot de wedstrijden in de competitie.

Kijk naar de prestaties van de afgelopen wedstrijden van Seraing en analyseer de scores om zo tot een goed inzicht over de vorm van de selectie te komen.

Je laatste twijfels kun je wegnemen met dank aan de Wisdom of the Crowd of ook weleens collectieve intelligentie genoemd. Door te kijken naar de mening van anderen over de volgende wedstrijd van Seraing verklein je de kans om een verkeerde bet te plaatsen. De massa is immers steeds slimmer dan het individu. De Wisdom of the Crowd is een unieke manier om je mathematisch meer zekerheid te bieden.

Alle wedstrijden, het programma en het schema van RFC Seraing

Leef ten volle mee met Seraing en bekijk het volledige programma van deze fiere Waalse club. Wat zijn de aankomende wedstrijden en wanneer zien we RFC Seraing in de Croky Cup of Europees een volgende wedstrijd spelen? Alle informatie ligt op een paar muisklikken verwijderd. Je bekijkt de toekomstige wedstrijden, de selectie maar ook al het nieuws dat er over de club te vinden valt. Met specifieke kleuren wordt aangegeven hoe Seraing in de vorige matchen presteerde zodat je meteen trends kunt zoeken.

Live score en alle uitslagen van Seraing

Een wedstrijd duurt 90 minuten en dat zal je geweten hebben. Elke actie van Seraing of de tegenstander verschijnt namelijk live op je scherm. De live score vertelt je of RFC Seraing aan de winnende hand is of ze toch eerder in het verliezende kamp zitten. Volg trouwens ook alle andere uitslagen en wedstrijden die op het programma staan live op je scherm. Alsof je live op TV alle wedstrijden tegelijkertijd aan het volgen bent. Flitsende acties en drieste tackles… je ziet, leest en beleeft het voetbal van de Métallos als nooit tevoren.

Statistieken van de selectie van RFC Seraing

Statistieken nemen je mee in de huidige vorm van de spelers. Elke speler wordt individueel bekeken en geanalyseerd. Van de gescoorde goals over de assists tot de gele kaarten die de speler al heeft gepakt. Loopt iemand van de selectie een blessure op dan ben jij de eerste die het weet. Bepaal je bet op basis van uitgebreide informatie dankzij gedetailleerde spelersprofielen en denk in de plaats van de trainer met alle gegevens die je live ter beschikking hebt. Jouw kans om te scoren tijdens de volgende wedstrijd van RFC Seraing was nog nooit zo groot.

Gehuld in een tenue of shirt van Seraing

Je kunt niet meer betrokken zijn bij een club dan door de clubkleuren in je hart te dragen en dat ook aan de buitenwereld te tonen. De RFC Seraing supporter gaat traditioneel in rood-zwarte kleuren de wedstrijden van de ploeg bekijken. Shirts, tenues en outfits kan je kopen in de webshop. De shirts en tenues van RFC Seraing voor het volgende voetbalseizoen liggen op je te wachten.

Seraing live op TV of via livestream

De RFC Seraing selectie wil je in levende lijve aan het werk zien terwijl ze met bloed, zweet en tranen alles geven om de overwinning binnen te halen. Aangezien het niet altijd mogelijk is om ook live in het stadion aanwezig te zijn, kan je de wedstrijden van de Métallos toch nog live op TV of via de livestream volgen. Bekijk het programma en schema van de rood-zwarten en ga na op welke kanalen je de leeuwen live op TV of via livestream kunt volgen. Van minuut 1 tot minuut 90, en meer, staat alles in het teken van RFC Seraing.

Alle nieuwtjes over RFC Seraing

RFC Seraing is een manier van leven, met passie en toewijding voor alles wat met zwart-rood te maken heeft. Dankzij het nieuwsoverzicht met alle laatste nieuws over RFC Seraing wordt je meegenomen in het rood-zwarte verhaal en kom je dagdagelijks te weten wat er op de club gebeurt. Sponsors, transfers, spelersnieuws, nieuws over de selectie, updates over de volgende wedstrijd of de live score… you name it, you get it!

De geschiedenis van Seraing

De geschiedenis van het huidige Seraing is een geschiedenis van stamnummerwissels, fusies en overnames. Sommige verwijzen graag naar 1922 als de oprichtingsdatum terwijl anderen het toch bij 2014 houden. 1922 is allereerst het jaar dat Boussu Dour Borinage met stamnummer 167 het levenslicht ziet. Dit stamnummer wordt in 2014 echter door Seraing United overgenomen, nadat Boussu Dour zelf een nieuw stamnummer vindt bij Charleroi Fleurus.

Seraing United startte daardoor in 2014 in de Tweede Klasse van het Belgische voetbal. Een jaar later, in 2015, veranderen ze hun naam naar RFC Seraing, wat een verwijzing is naar de oude glorie RFC Sérésien.

2015 is ook het jaar dat de club in problemen raakt nadat ze een samenwerking aangaan met de investeringsmaatschappij Doyen Sports die eerder ook al een gelijkaardige samenwerking met FC Twente had afgesloten. Seraing krijgt een fikse boete en een transferverbod van 4 periodes dat gelukkig een jaar later door de rechtbank ongedaan wordt gemaakt.

De club speelt vanaf seizoen 2016/17 na een herstructurering van de Belgische voetbalcompetitie in de eerste amateurklasse (het derde niveau in België).

Omdat verschillende clubs geen proflicentie hebben aangevraagd, weet Seraing zich in het seizoen 2019/2020 te plaatsen voor de Eerste Klasse B. Het jaar nadien eindigt de ploeg meteen tweede in de Eerste Klasse B waardoor ze een barragewedstrijd mogen spelen voor promotie naar Eerste Klasse tegen de voorlaatste uit Eerste Klasse, namelijk Waasland-Beveren. Seraing haalt het uiteindelijk en zal 25 jaar nadat RFC Sérésien voor het laatst in Eerste Klasse speelde, weer in de topklasse van het Belgische voetbal aantreden.

5 feiten over RFC Seraing

  • ⚽ RFC Seraing noemt zich graag de opvolger van het ter glorie gegane RFC Sérésien. Deze ploeg speelde sinds de jaren 20 van de vorige eeuw onafgebroken, tot 1996, in de nationale reeksen.

 

  • ⚽ RFC Seraing nam in 2014 het stamnummer over van Boussu Dour Borinage; het nummer 167.

 

  • ⚽ De laatste jaren vertoeven er heel wat spelers van moederclub FC Metz in de kern van Seraing. Sportief directeur van Seraing Philippe Gaillot is ook sportief directeur bij de Franse ploeg FC Metz.

 

  • ⚽ De spelers en supporters van Seraing worden ook de Métallos genoemd; een verwijzing naar de bloeiende staalindustrie van weleer in de streek.

 

  • ⚽ Seraing is de ploeg met het laagste budget in de Jupiler Pro League, maar krijgt dus wel hulp uit Franse hoek.

De grote en kleine Luikse derby

Eindelijk is het zover…na 25 jaar is er weer een Luikse derby op het hoogste niveau; namelijk de clash tussen RFC Seraing en grote broer Standard Luik. Wees er maar zeker van dat de supporters van Seraing al lang naar deze derby hebben uitgekeken. Spelers en supporters van de Métallos hebben als underdog namelijk niets te verliezen als en gegarandeerd wordt de huid duur verkocht.

Naast de grote Luikse derby tussen Standard en Seraing is er ook de kleine Luikse derby tussen Seraing en Club Luik. Met Club Luik dat, ondanks een roemrijk verleden, in Eerste Amateurklasse is blijven hangen, is een kleine Luikse derby waarschijnlijk niet voor meteen.