BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

PSV

Op deze pagina vind je allerhande nuttige wed-informatie over PSV, de Eindhovense Philips Sport Vereniging.

De weergegeven data vangt aan met het eerstkomende duel binnen het PSV programma. Je krijgt de mogelijkheid een winnaar aan te klikken bij deze wedstrijd, middels de meest voorkomende 1X2 bet. Kiezen voor een gelijkspel is vanzelfsprekend eveneens een mogelijkheid.

Wil jij weten welke ploegen de Eindhovenaren kostbare punten hebben gekost in de race om het kampioenschap en welke teams walkovers waren? Bekijk het in het overzicht met de laatste tien PSV uitslagen. Op basis van het puntentotaal dat het PSV team haalt, wordt de club gerangschikt in de stand. PSV is hierbij gemarkeerd.

In de PSV selectie zitten standaard twintig plus contractspelers. Kom over elk van hen te weten hoeveel doelpunten zij hebben gescoord, hoeveel voorzetten gepromoveerd werden tot goal en hoe vaak een bepaalde speler genoteerd stond in het scheidsrechtersboekje voor een gele of rode kaart.

Als je op zoek bent naar de nieuwste PSV shirts, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt de tricots bekijken en meteen bestellen.

PSV wedstrijden kijk je in het stadion, op televisie of via een livestream. Lees de alinea die betrekking heeft op het aanbod van optionele ESPN zenderpakketten en informatie geeft over waar je gratis livestreams kunt kijken.

Wil jij weten op hoe je winst kunt halen uit het PSV nieuws? Zorg dat je de alinea die hierover gaat niet aan je voorbij laat schieten.

Bekijk de eerstvolgende PSV tegenstander die op het programma staat

Zolang als de Eindhovenaren bestaan, komt er altijd weer een volgende wedstrijd. Met een blik op de aankomende tegenstander, zie je in welke competitie het volgende duel wordt gespeeld.

Dit kan de Eredivisie zijn, maar natuurlijk net zo goed een wedstrijd zijn binnen het Europa League toernooi, Champions League. Ook de datum en het tijdstip van aftrappen staat genoteerd. Tevens zie je hier uiteraard ook alles mbt PSV in het KNVB Beker toernooi.

Laten we eerlijk zijn, je mening ergens over geven is altijd leuk. Zeker als het gaat om de uitkomst van een voetbalwedstrijd. Vergeet dus niet om de winnaar van het volgende duel aan te klikken, of ga voor een puntendeling.

Zodra je dit doet wordt het meteen een stuk interessanter. Het venster klapt namelijk open en toont percentages van wat overige fans verwachten. Dit wordt ‘wisdom of the crowd’ genoemd.

Hieraan kun je afleiden hoeveel procent van de voetballiefhebbers die deze wedstrijd net als jij hebben voorspeld, het met je eens is. Met die meningen kun je rekening houden als je in wil gaan zetten op de volgende PSV wedstrijd.

De laatste tien PSV wedstrijd uitslagen in een overzicht

Aan de laatste tien uitslagen kun je snel zien hoeveel van die duels in winst zijn omgezet en wanneer er tegen puntverlies is aangelopen. Wederom extreem waardevolle informatie voor je aankomende weddenschap.

Verkeert het team in een heuse vormcrisis, of is de ploeg op weg naar het veiligstellen van een ticket voor de Champions League. Dit kun je zien in de stand, waar PSV staat uitgelicht.

Wil jij overigens weten welke topwedstrijden er in het miljoenenbal in de volgende speelronde op het programma staan? Je vind er alles over op de Champions League pagina.

Voetbal Vandaag heeft altijd de actuele tussenstanden

Als je het zat bent om altijd maar achter de feiten te moeten aanlopen in de vorm van vertraagde tussenstanden, dan zijn je gebeden eindelijk verhoord. Voetbal Vandaag werkt live alle uitslagen bij met een snelheid waar de concurrentie jaloers op is.

Er is dus geen tijdsverschil tussen wat er op het veld gebeurt en wat jij op de homepagina van Voetbal Vandaag ziet. Naast de live uitslagen, kun je bij elke tussenstand het plusje met ‘meer info’ aanklikken.

Onder de live uitslag opent een venster, met daarin allerlei handige statistieken over de wedstrijd. Je ziet bijvoorbeeld de namen van doelpuntenmakers, welke spelers een kaart gekregen hebben en zelfs de virtuele stand van de twee teams die het tegen elkaar opnemen.

Deze voordelen haal je uit specifieke data van de PSV selectie

Binnen het overzicht waarin alle spelers van het PSV team staan, vind je een heleboel super handige statistieken, door jouw (wed)leven een rooskleurige tint geven. Zo zie je per PSV speler allereerst het aantal gespeelde wedstrijden. Hieraan kun je afleiden of de voetballer in kwestie een basisklant is, of professioneel bankwarmhouder.

Geweldig is ook de weergave van het aantal gescoorde goals, gegeven voorzetten en ontvangen gele en rode kaarten. Hiermee kun je binnen de wed-industrie enorm veel kanten op. Wat denk je van een heerlijke asian handicap of wedden op corners?

Ben je klaar om de markt te verkennen, ga dan naar de voetbalwedden pagina. Hier geeft Voetbal Vandaag sublieme uitleg over elke populaire bet, inclusief voorbeelden die het de uitleg vereenvoudigen.

Als fan van de Eindhovenaren koop je het nieuwe PSV shirt hier

In het zijvenster zie je altijd de actuele PSV shirts. Actueel als in de tricots die tijdens het lopende seizoen worden gedragen.

Er zijn veel redenen om zo’n mooi shirt in huis te halen. Je toont iedereen je clubliefde voor de Philips Sport Vereniging en van merchandise wordt de club financieel ook nog eens wijzer. Hoe meer shirts je koopt, des te sneller er een grote PSV transfer bekendgemaakt kan worden. Iedereen die tegen is, mag zijn hand opsteken.

Haal daarom nu jouw gloednieuwe PSV tenue naar je kledingkast via de knop ‘bestel hier’. Vandaag bestellen is ongetwijfeld binnen een paar dagen in huis.

Hoe je vandaag nog voetbal op tv kijkt en gratis livestreams

Het leven valt soms behoorlijk tegen, maar wat is er erger dan wedstrijden noodgedwongen te moeten kijken via illegale livestreams en een computer die wordt aangevallen door een cavalerie van Trojaanse paarden.

Dit is te voorkomen. Als je PSV op tv wil kijken, dan heb je daar een zenderpakket van ESPN voor nodig. Dit kost geld, maar daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Met alle tips en tricks van Voetbal Vandaag is dat zo weer terugverdiend.

Op de speciale voetbal op tv pagina, staat een overzicht van alle Nederlandse providers die Eredivisiewedstrijden en internationaal topvoetbal aanbieden. Elke leverancier heeft een eigen unieke pagina, die je kunt aanklikken.

Je ziet vervolgens welke optionele pakketten er worden aangeboden en tegen welke prijs. Houd daarbij in je achterhoofd dat afsluiten via Voetbal Vandaag een stuk voordeliger uitpakt dan wanneer je dit elders doet.

Als je liever een livestream Eredivisie kijkt, legaal dit keer, dan kun je dat allereerst doen in combinatie met het ESPN abonnement dat je gaat afsluiten. Daar komt namelijk het recht op een PSV live stream bij.

De tweede optie is geheel gratis, compleet in lijn met de Nederlandse mentaliteit. Op de livestream pagina staan alle bookmakers waarbij je meteen kunt genieten van rechtstreekse uitzendingen. Daarbij kun je ook nog eens geld verdienen en zo combineer je jouw twee passies: Voetbal en wedden.

Dit is jouw adres voor PSV clubnieuws vanuit een betting perspectief

Geld winnen is niet voor iedereen weggelegd. Anders zou je deze pagina niet lezen, maar een malibu’tje cola met extra ijs bestellen ergens in een subtropisch eiland. Waarvan jij eigenaar bent. Geld winnen is anderzijds niet moeilijk, zolang je de moeite maar neemt om de juiste informatie van Voetbal Vandaag te halen.

Het PSV nieuws geeft je handvatten om te gebruiken bij voetbalwedden. Je vind hier dus berichten met serieuze ondertoon. De onderwerpen variëren van statistisch tot analytisch en zijn er, nogmaals, op gericht om jou te helpen met geld winnen.

5 interessante feiten over PSV

  • ⚽ Na de oprichting in 1903 blijft PSV tot 1928 exclusief toegankelijk voor medewerkers van Philips.

  • ⚽ PSV speelt sinds het ontstaan van de club op exact dezelfde locatie, aan de Frederiklaan.

  • ⚽ PSV is sinds de oprichting van het betaalde voetbal nooit gedegradeerd.

  • Jong PSV is actief in de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau in Nederland.

  • ⚽ Voor het stadion staan de standbeelden van de oud-spelers Coen Dillen en Willy van der Kuijlen.

De geschiedenis van PSV: Voor altijd verweven met Philips

Voetbal in Eindhoven krijgt voor het eerst gestalte op 12 december 1910, wanneer acht medewerkers van het elektronicaconcern Philips een voetbalteam oprichten aan het eind van een bedrijfsfeest.

Het Philips Elftal speelt haar eerste wedstrijd op 15 januari 2011, waarbij de aftrap wordt verricht door de dan vijfjarige Frits Philips. De markante ‘meneer Frits’ zal later uitgroeien tot een PSV-icoon.

Onder werknemers bestaat het verlangen tot het beoefenen van meer sporten dan slechts voetbal. Met de officiële oprichting van de Philips Sport Vereeniging, afgekort PSV, wordt hier op 31 augustus 1903 voldaan. Hoewel het Philips Elftal zich bij de Vereeniging aansluit, behoudt het haar naam tot 31 oktober 1906. De voetbaltak gaat vanaf dat moment door als PSV.

Het gaat hard met PSV, dat in het seizoen 1921/1922 haar opwachting maakt in de hoogste klasse van het Nederlandse voetbal. Op een degradatie naar het tweede niveau in het seizoen 1924/1925 na, zijn de Eindhovenaren vanaf het 1926/1927 onafgebroken actief in de hoogste competitie.

Vanaf de geboorte van het elftal haalt men de spelers letterlijk uit de gloeilampenfabrieken. In de statuten is namelijk opgenomen dat leden van buitenaf geen deel kunnen uitmaken van PSV. Vanwege de explosieve groei van de club wordt besloten hier in 1928 vanaf te wijken. Vanaf dat moment is iedereen welkom.

Sentiment in Philipsdorp en de bouw van het Philips Stadion

Dat Philips en Eindhoven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, komt niet alleen tot uiting in de clubnaam. Wie op Google Maps zoekt naar ‘Philipsdorp’, komt uit in een buurt in de binnenring van de wijk Strijp.

Philipsdorp is speciaal gebouwd voor personeel van het bedrijf, waarbij ook een sportpark wordt gerealiseerd. Het is op deze locatie, waar het Philips Elftal haar eerste wedstrijden speelt.

Modernisatie van het sportpark vindt plaats in 1916, met de toevoeging van een overdekte houten hoofdtribune die een capaciteit heeft van 900 toeschouwers. Je kunt je voorstellen dat het leven in Philipsdorp zich voornamelijk centraliseert rondom het sportpark.

De volgende renovatie vindt plaats in 1933, wanneer PSV financieel wordt losgekoppeld van Philips. Hout maakt plaats voor steen en beton, met een opgetrokken tribune die plaats biedt aan 9.000 supporters als resultaat.

In de daaropvolgende jaren komen er staantribunes bij, waarmee vanaf 1944 maar liefst 17.500 fans de verrichtingen van de lokale trots kunnen zien. Geheel in de lijn der verwachtingen, wil men verder groeien.

Vanaf het jaar 1968 tot aan 2016 vinden er vervolgens verschillende renovaties en moderniseringen plaats. Het Philips Stadion huisvest in haar huidige vorm 35.000 supporters, welke kunnen plaatsnemen op overdekte en verwarmde stoelen.

Op de fanatieke oosttribune hebben fanatieke fans de mogelijkheid tot staan of zitten, door een klapstoel-systeem.

De nationale successen van PSV en de ongestilde honger naar meer

PSV beschikt over een bomvolle prijzenkast. Het eerste landskampioenschap vieren de Eindhovenaren in het seizoen 1928/1929, waarna er nog 23 volgen. Dat brengt de teller op een fenomenaal aantal van 24, waarmee PSV na Ajax de meest succesvolle club in Nederland is.

Ook het winnen van de KNVB-beker is PSV niet vreemd, getuige de negen bekers en 11 eindzeges in de strijd om de Nederlandse Supercup. Op nationaal niveau is PSV een zwaargewicht dat samen met Ajax en Feyenoord wordt gerekend tot de traditionele ‘top drie’.

Naast de KNVB Beker en het kampioenschap van de Eredivisie heeft PSV diverse malen de Johan Cruijff Schaal op haar naam weten te schuiven.

Eendracht maakt macht: UEFA Cup en Europa Cup I winnaar

Op Europees gebied weet PSV tweemaal aan het langste eind te trekken en als winnaar uit de bus te komen.

De eerste internationale prijs wordt gewonnen in het seizoen 1977/78. In een tweeluik met de Franse club SC Bastia eindigt de uitwedstrijd weliswaar in 0-0, waarna de Brabanders thuis een klinkende 3-0 overwinning noteren. Daarmee komt de UEFA Cup, de voorloper van de UEFA Europa League, naar Eindhoven.

Het seizoen 1987/1988 is een gouden jaar in de rijke historie van PSV. De club verovert het landskampioenschap en de KNVB Beker. Als kroon op het werk wint het de Europa Cup I, tegenwoordig de UEFA Champions League.

Het team, dat onder andere bestaat uit legendarische namen als Hans van Breukelen, Wim Kieft en Gerald Vanenburg, rekent in het Duitse Stuttgart na strafschoppen af met de Portugese troepen van Benfica.

PSV weet in de jaren die volgen een aantal maal dichtbij een tweede eindzege te komen. In het seizoen 2004/2005 is het AC Milan, die de Eindhovenaren in de halve finale met de grootst mogelijke moeite afhouden van de titelstrijd in Istanboel.

Doelpuntenmachine Coen Dillen en mister PSV Willy van der Kuijlen

Beroemd in Eindhoven en omstreken van generatie op generatie is oud-speler Coen Dillen. Al draagt het standbeeld dat pontificaal gepositioneerd is voor het stadion natuurlijk bij aan de bekendheid onder de wat jongere supporters.

Net na de oprichting van het betaalde voetbal krijgt Dillen als kind van de stad het op zijn heupen. In het seizoen 1956/1957 is de in Strijp geboren aanvaller ongrijpbaar voor menig defensie. Als zijn honger is gestild en de laatste competitiewedstrijd is gespeeld, staat de teller op een onwaarschijnlijk aantal van 43 doelpunten.

Dit record is tot op heden nooit verbroken. De laatste PSV’er die een poging doet en enigszins in de buurt komt is de Serviër Mateja Kezman. In het seizoen 2002/2003 pegelt hij 35 keer raak.

Desondanks draagt de clubtopscorer van PSV de naam van Willy van der Kuijlen, die Dillen in standbeeldvorm vergezelt aan de Frederiklaan. ‘Skiete Willy’ speelt 528 wedstrijden voor PSV, waarin hij 309 maal doel treft. De Helmonder wordt vanwege zijn verdiensten uitgeroepen tot ‘mister PSV’.

De enige echte lichtstadderby tussen (Jong) PSV en FC Eindhoven

Binnen de gemeente Eindhoven zijn er twee voetbalclubs actief in de hoogste betaald voetbalcompetities. Naast het eerste team van PSV in de Eredivisie, spelen het beloftenteam van de Philips Sport Vereniging en streekgenoot FC Eindhoven in de Keuken Kampioen Divisie.

Naast de lichtstadderby worden wedstrijden tegen Ajax door supporters gezien als een de meest belangrijke wedstrijd van het jaar, hoewel er zo’n 125 kilometer afstand tussen beide steden bestaat. Een logische reden hiervoor zijn de uitmuntende sportieve prestaties van beide clubs.

Cijfers spreken boekdelen: Wedstrijden PSV enorm aantrekkelijk

Het Philips Stadion beschikt over een totale capaciteit van 35.000 plaatsen. Omdat de club toegankelijk wil zijn voor iedereen, wordt er gewerkt met een maximumaantal van 26.000 seizoenkaarthouders op jaarbasis. Dat betekent dat er voor elke thuiswedstrijd 9.000 losse tickets in de verkoop gaan.

Op basis van actuele cijfers schommelt de bezettingsgraad net iets boven de 96 procent, zo goed als een vol huis dus.

Fans kunnen plaatsnemen op vier tribunes, genaamd Noord, Oost, Zuid en West. De oosttribune (vakken U tot en met Z) is voor de fanatieke aanhang gereserveerd. Schuin daarboven op de tweede ring bevindt zich het familievak UU.

Het bezoekersvak is eveneens geposteerd op de tweede ring, maar is gevestigd op de westtribune. Afhankelijk van het aantal uitsupporters dat meereist met hun team, passen er maximaal 1.600 fans in.

Informatie over club- en seizoenskaarten van de Eindhovenaren

Wedstrijden bezoeken is uitsluitend mogelijk wanneer je beschikt over een club- of seizoenkaart.

Een clubkaart is gratis aan te vragen via de website, waarbij als voorwaarde geldt dat je een account aanmaakt en verifieert via de iDIN. Afhankelijk van de wedstrijd wordt er een maximaal aantal af te nemen kaarten per persoon bekendgemaakt.

Ook een seizoenkaart is online verkrijgbaar. De prijsklasse varieert van een bedrag rond de €300,00 op de oosttribune tot zo’n €850,00 op de zuidtribune.

Lid worden van de twee officiële supportersverenigingen van PSV

Hoewel er binnen PSV een aantal initiatieven bestaan die een bepaalde supportersschare vertegenwoordigen, zijn er twee officiële supportersverenigingen direct gelieerd aan de club.

De supportersvereniging PSV en PSV Fans United bieden aantrekkelijke voordelen bij een lidmaatschap, waaronder voorrang op tickets die in de losse verkoop gaan en op seizoenkaarten (bij een wachtlijst).

PSV’ers kunnen zich aansluiten door het aanvraagformulier in te vullen op de website van beide verenigingen. In het geval van de Supportersvereniging PSV kan er op wedstrijddagen tevens een fysiek bezoek worden gebracht. Je vindt het collectief rechts van de hoofdtribune, bij ingang 11.

Contactdetails club

Clubnaam: PSV
Opgericht: 31-08-1903
Stadion: Philips Stadion
Capaciteit: 35.000
Website: www.psv.nl
Bezoekadres: Frederiklaan 10A, 5616 NH, Eindhoven
Telefoonnummer: 040 2505 505