Oud-Heverlee Leuven

Welkom op de clubpagina van OH Leuven, ook bekend als Oud-Heverlee Leuven of kortweg OHL. Leuven is een bruisende stad en in het voetbal is dat niet anders. Met een pint in de hand en onder luid gezang staan de supporters van OHL elke week klaar om hun ploeg aan te moedigen. Wil je ook weten welke wedstrijden van OH Leuven op het programma staan, wie de volgende transfer is, wanneer de volgende wedstrijd wordt gespeeld of hoe OHL het doet in de stand? Dan is de clubpagina jouw voetbalwikipedia op maat.

Lees alles over deze geweldige club uit het Leuvense en verdiep je in statistieken, analyses en allerhande data die je perfect doen inschatten of Leuven de volgende wedstrijd winnend gaat afsluiten. Bekijk de live score terwijl de wedstrijd bezig is of nog beter volg alles live op TV of via de livestream en check de kanalen waarop je de wedstrijd kunt volgen. Zet je schrap voor de beste wedstrijden van OHL.

Wit, rood, groen en zwart zijn de kleuren van het OHL hart. Trek het tenue of shirt van je favoriete voetbalploeg aan en laat je volledig gaan als de spelers het veld op komen. Koop de meest recente tenue of het nieuwste shirt van OH Leuven in de webshop.
De geschiedenis van Leuven start met een fusie en eindigt met een verblijf in Eerste Klasse; de plek waar OHL thuishoort. Lees alles over OH Leuven en hun weg naar de top. Laat je verrassen door enkele leuke weetjes en voel de spanning tijdens de Dijle-derby.

Zet in op de wedstrijden en uitslagen van OH Leuven

Je wilt op tijd op de hoogte zijn van de verschillende wedstrijden van OH Leuven zodat je de volgende wedstrijd zeker niet gaat missen. Surf naar het gedetailleerde programma en plaats het uur en de datum van de volgende wedstrijd van OHL in je kalender. Tijdens de Croky Cup is het altijd feest in het King Power at Den Dreef stadion en ook deze wedstrijden, net zoals eventuele Europese wedstrijden, hoef je niet te missen. Live op TV, via livestream of via live score.

Bepaal je inleg en bet aan de hand van de prestaties en uitslagen van de afgelopen wedstrijden van OHL in de Jupiler League. Cijfertjes, trends en analyses helpen je om de juiste bet te maken.
Onderschat ook niet de kracht van de unieke feature de ‘Wisdom of the Crowd’. De Wisdom of the Crowd werd in het leven groepen om een nog doordachtere bet te kunnen plaatsen op de prestaties en uitslagen van OH Leuven. Er wordt een beroep gedaan op de mening van het grote publiek zodat je een idee krijgt van welk percentage van de voetballiefhebbers voor een overwinning, winst of gelijkspel kiest. Een feature die ook voor jou een wereld van verschil kan betekenen als je een bet op een van de wedstrijden van OHL wilt plaatsen.

Bekijk live de volgende wedstrijd en de afgelopen wedstrijden van OHL

Scherm aan en genieten maar van de live wedstrijden die OHL moet spelen. Dat is toch waar het allemaal om draait. Je bekijkt Oud-Heverlee Leuven met het ene oog terwijl je met het andere steeds de uitslagen van andere wedstrijden kunt raadplegen. Zo hoef je niets van de actie op de Belgische velden te missen. Het heden wordt dikwijls bepaald door wat er is gebeurd in het verleden en daarom dat de uitslagen van de afgelopen wedstrijden in één oogopslag kunnen bekeken worden. Je stelt meteen trends of verrassende resultaten vast met behulp van de kleuren die een overwinning, verlies of gelijkspel aanduiden.

Live score, live updates en live uitslagen

Je zit erbij en kijkt ernaar, maar dan letterlijk als OH Leuven weer eens aan de slag moet. Van het moment dat de voetbalschoenen worden geknoopt tot de analyse na de wedstrijd, actie na actie wordt op jouw scherm getoverd. Data wordt gestreamd op het moment dat het gebeurt… supersnel, in een fractie van een seconde zodat je niets hoeft te missen. De live score, live updates en live uitslagen op Voetbal Vandaag bezorgen je een fantastische voetbalervaring. Bepaal je inleg en plaats je bet op OHL!

Alle details over de spelers en selectie van OH Leuven

De selectie van OHL wordt elke week het veld opgestuurd om de 3 punten binnen te halen. Niets belangrijker dan ook om een goed inzicht te krijgen in wie er tot de selectie behoort en hoe de individuele spelers het tot hiertoe gedaan hebben. Bekijk de individuele prestaties van de spelers in de vorige wedstrijden en analyseer gedetailleerde statistieken over blessures, schorsingen, gele en rode kaarten, assists, goals en nog veel meer. Een duidelijke kijk op de ploeg geeft je een beter idee van de uitslagen die in de volgende wedstrijden kunnen behaald worden.

Recente shirts en nieuwe tenues van OH Leuven

Een echte supporter van OH Leuven hult zich in de kleuren van de club. OHL komt elk seizoen weer met prachtige outfits die vaak snel zijn uitverkocht. Je favoriete ploeg ten volle aanmoedigen doe je immers niet alleen door je keel schor te schreeuwen en te zingen maar ook door een shirt, tenue, sjaal of een ander wit met geel/groen/zwart accessoire van Oud-Heverlee Leuven te dragen. De webshop geeft je de kans om al deze shirts en tenues van de club tegen scherpe prijzen online aan te schaffen.

OH Leuven live op TV, via livestream of via live score

De spanning stijgt wanneer de selectie van OHL zich op het veld klaarstoomt voor de volgende wedstrijd. De spanning stijgt waarschijnlijk ook bij jou als je in het stadion zit of live op TV de wedstrijd volgt. Alle wedstrijden van Oud-Heverlee Leuven worden wel ergens uitgezonden. Is het niet live op TV dan wel via een livestream ergens online. Ontdek waar je OHL kunt volgen en beleef de wedstrijd van minuut tot minuut en van seconde tot seconde dankzij zaken zoals de live score en live updates.

Alle nieuws, feiten en weetjes over OH Leuven

Nieuwsflitsen, persberichten of leuke weetjes en feiten… alles komt aan bod in het OH Leuven nieuwsoverzicht. Je hoeft op deze manier niets meer te missen van wat er speelt binnen en buiten de club. Check ook de uitslagen of live score en blijf op de hoogte van wijzigingen in de selectie of veranderingen van het programma.

De geschiedenis van OH Leuven

Oud-Heverlee Leuven zoals we de ploeg vandaag de dag kennen is ontstaan uit een fusie tussen drie clubs uit het Leuvense. De bekendste naam in Belgische voetbaloren is waarschijnlijk die van K. Stade Leuven. Stade Leuven speelt heel kort in Eerste Klasse, maar was tot de fusie toch vooral in de lagere klassen te vinden. De twee andere ploegen die met Stade Leuven in zee gaan om Oud-Heverlee Leuven te vormen zijn K. Daring Club Leuven en Zwarte Duivels Oud-Heverlee. In 2002 ontstaat OH Leuven en wordt er beslist om in witte tenue te spelen met groene, zwarte en rode accenten die verwijzen naar de 3 oorspronkelijke ploegen. De club start in Derde Klasse.

In 2002 slaagt OH Leuven erin om de promotie naar Tweede Klasse af te dwingen. Na enkele jaren in de subtop van de tweede Belgische voetbalafdeling wordt OHL in 2010/11 kampioen en mag het zich zo opmaken voor een verblijf in Eerste Klasse. De eerste jaren is het vechten tegen de degradatie en tijdens het seizoen 2013/14 belandt Oud-Heverlee Leuven zelfs in de eindronde met tweedeklassers. De club slaagt er niet in om het tij te keren en zakt naar Tweede Klasse.

Bedoeling is om zo snel mogelijk weer naar Eerste Klasse te promoveren en daar slaagt OHL twee jaar later ook in door een overwinning op Eupen. Het verblijf in Eerste Klasse blijft echter beperkt tot 1 seizoen want Oud-Heverlee Leuven eindigt op de laatste plaats en zakt hierdoor opnieuw naar Eerste Klasse B (de Belgische Tweede Klasse).

Het nieuwe verblijf in Tweede Klasse duurt uiteindelijk 4 seizoenen. Belangrijk in de terugkeer naar Eerste Klasse is de overname van OHL door de King Power International Group. Dankzij de financiële injectie van deze nieuwe eigenaar weet Oud-Heverlee Leuven in het seizoen 2019/2020 de promotie naar Eerste Klasse af te dwingen. Het verliest dan wel de promotiefinale tegen Beerschot maar door hervormingen binnen het Belgische voetbal mag de club toch promoveren.

5 feiten over Oud-Heverlee Leuven

  • ⚽ Eigenaar van OH-Leuven is de King Power International Group. Deze groep heeft ook de leiding over de Engelse voetbalclub Leicester City.

 

  • ⚽ Voorzitter en CEO van de King Power International Group is miljardair Aiyawatt Srivaddhanaprabha. Hij was in 2020 een van de 5 jongste miljardairs in Azië.

 

  • ⚽ Er verhuizen regelmatig jonge toptalenten van Leicester City naar OH Leuven om daar ervaring op te doen. Recente voorbeelden hiervan zijn Andy King, Filip Benkovic en Kamal Sowah.

 

  • ⚽ De duurste inkomende transfer is deze van Siebe Schrijvers in het seizoen 20/21 voor 1,70 miljoen euro overkomt van Club Brugge.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfer is deze van Thomas Henry voor 5,50 miljoen euro naar het Italiaanse Venezia in 21/22.

De Dijle-derby

Het King Power at Den Dreef stadion van OH Leuven en het AFAS stadion van KV Mechelen liggen op slechts een half uurtje van elkaar. Niet verwonderlijk valt er tijdens deze wedstrijd dan ook de meeste derbysfeer op te snuiven. Aangezien beide steden aan de rivier de Dijle liggen, wordt de derby tussen Oud-Heverlee Leuven en KV Mechelen ook wel de Dijle-derby of de Derby van de Dijle genoemd. Beide supportersgroepen staan bekend om hun kleurrijke outfits en hun onvoorwaardelijke steun. Hoewel de derby absoluut moet gewonnen worden, is de strijd tussen de supporters eerder hoffelijk en gemoedelijk. Echte vijandigheid of agressiviteit hoort hier niet thuis.

Voor het ontstaan van Oud-Heverlee Leuven had Leuven zelf nog een echte stadsderby tussen K. Stade Leuven en K. Daring Club Leuven. Deze derby kende echter een einde in 2002 toen de twee ploegen samen met Zwarte Duivels Oud-Heverlee fusioneerden tot OH Leuven.