Odds vergelijken

Odds vergelijken of zoals de Engelse dit zo mooi zeggen ‘odds compare’, is het naast elkaar zetten van bookmaker quoteringen. Niet omdat je op zoek bent naar een vergelijking, maar zodat je in één oogopslag ziet welke odds het beste zijn. Want de beste zijn degene met de hoogste uitbetaling.

Op deze pagina staat voor iedere wedstrijd van vandaag, morgen of deze week een vergelijking van odds die horen bij een 1X2 weddenschap. Door hier deze voetbal odds te vergelijken ben je verzekerd van maximale winst bij jouw gewonnen bet.

Lees verder op deze pagina om te leren vergelijken of stort je eerst op de uitleg over odds.

De odds vergelijken tool – hoe werkt odds vergelijken

Het overzicht van voetbalwedstrijden met het programma van vandaag is op deze pagina hetzelfde als op de homepage Voetbal Vandaag. Selecteer je daar een wedstrijd, volgt er een pagina met wedstrijddetails zoals live odds, livescores en opstellingen. Op deze odds vergelijken pagina werkt dat net even anders.

Het aanklikken van een duel op deze pagina vouwt de wedstrijd als het ware open. Het resultaat is de droom van iedereen die deze pot voetbal wil combineren met een voetbalweddenschap. Een tabel van verschillende bookmakers en het aanbod van hun odds voor een 1X2 bet. Boven de tabel staat een selectie van de hoogst uitbetalende odds. Staat jouw bookmaker niet bovenaan? Dan is het hoog tijd een nieuw account te registreren bij deze bookmaker, om te kunnen profiteren van de beste odds. 

Waarom jij profiteert van bookmakers odds vergelijken 

Het antwoord op de vraag ‘waarom jij profiteert van bookmakers vergelijken?’ ligt erg voor de hand. Het vergelijken van odds is niets anders dan het naast elkaar leggen van bijvoorbeeld hypotheekrentes. Wellicht dat het maandbedrag bij de een niet veel hoger is, maar over een periode van dertig jaar is 0,5 procent verschil een behoorlijk bedrag. 

Stel je eens voor dat je over de laatste drie jaar gemiddeld iedere maand 10 procent ‘return on investment’ (ROI) hebt bij voetbalwedden. Je bent begonnen met 500 euro en hebt dan bijna €175,00 winst op je bankroll. Met odds vergelijken kan je de ROI opschroeven tot 12%. Dat scheelt slechts 2%, maar daarmee voeg je meer dan €215,00 toe aan je wedtegoed.

Zoals gezegd is het antwoord voor de hand liggend, de beste odds staan gelijk aan de hoogste uitbetaling. Daardoor is niet vergelijk een kostbare aangelegenheid. Mogelijk denk  je tot op heden dat het teveel tijd kost., off dat het gemak van een bookmaker ook wel prima is. Met de odds vergelijk tool van Voetbal Vandaag behoren die gedachten tot het verleden. Je selecteert eenvoudig de wedstrijd en krijgt direct de beste odds in beeld. Er is ook een compleet en actueel overzicht van bookmakers Nederland en bookmakers België. Op deze website staan alleen 100% legale online betting sites voor voetbalwedden in deze landen. 

Vergelijken van odds op zoek naar weddenschappen met waarde

Bookmaker zijn ook maar mensen. Nouja, niet echt natuurlijk, maar bookmakers maken net als mensen ook fouten. Aan die fouten wordt geld verdiend door spelers. Dit gaat om een heel select groepje spelers dat zich professioneel gokker mag, of beter gezegd ‘kan’ noemen. Echter is het zo dat wat deze spelers kunnen, ook binnen jouw mogelijkheden ligt. 

Een weddenschap met waarde  heet een value bet. Deze waarde vind je onder andere door odds vergelijken. Wanneer het merendeel van alle bookmakers dezelfde kansberekening doet voor een voetbalwedstrijd, zullen de odds evenredig gelijk zijn. Wanneer een enkele bookmaker daar flink van afwijkt en hogere odds geeft, is daar een grote kans op waarde. Het heeft er alle schijn van dat deze bookie een fout heeft gemaakt. Die kans is namelijk een stuk groter dan dat alle anderen ernaast zitten met hun voorspelling. Je kunt eenvoudig zelf odds converteren naar de kansberekening in precentages. 

Simpel gezegd: Wanneer er één bookmaker (veel) hogere odds aanbiedt dan alle anderen, zit er waarde in die odds. Ongeacht de wedstrijd of de teams is dat altijd een interessante wedoptie. 

Een voorbeeld van waarde bij het gebruik van deze odds vergelijk tool 

In dit voorbeeld kijken we naar het duel tussen SC Heerenveen tegen FC Groningen, de klassieker van het Noorden. Beide teams hebben hun laatste drie duels gewonnen en zijn dus wat je noemt in vorm. Open de wedstrijd voor een weergave van de beste odds. 

Direct bovenaan staan de beste odds:

1: 2.19         X: 4.10         2: 3.05

Het thuisvoordeel van de Friezen is zichtbaar in de odds. Echter wanneer je in de tabel gaat kijken met alle bookmakers, is er niet één andere bookie die een hogere odd dan €1,88 geeft voor winst van SC Heerenveen. Op dat moment hoef je niet langer na te denken en plaats je de weddenschap bij deze betting site.

Welke soorten weddenschappen staan in de tool

Bij het vergelijken van de odds is er gekozen om de meest gespeelde  1X2 weddenschap weer te geven. Natuurlijk zijn er ook andere interessante  opties om op te wedden, zoals de Over / Under of Asian Handicap. Al deze verschillende opties om te voetbalwedden staan uitgebreid uitgelegd op Voetbal Vandaag. Echter de 1×2 komt veruit het meeste voor. 

Dat het kiezen van de winnaar of een gelijkspel zoveel voorkomt heeft ook als oorzaak  dat deze odds het makkelijkst zijn weer te geven. bookmakers stellen  data snel en betrouwbaar beschikbaar. Hierdoor kan Voetbal Vandaag dit onder dezelfde voorwaarden laten zien in de odds vergelijken tool.