Newcastle United FC

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie en statistieken over Newcastle United F.C. uit de gelijknamige plaats in Noordoost-Engeland.

Je weet meteen wat de volgende wedstrijd is die op het programma van Newcastle United FC staat, waarbij je een voorspelling van dit duel kunt ingeven. Met de laatste tien uitslagen van Newcastle United FC, weet je direct hoe het team presteert en welk doelsaldo er overlegd kan worden.

Voor de huidige positie van Newcastle United FC in de stand, raadpleeg je de ranglijst van de Premier League. Hier staat elk van de twintig deelnemende clubs gerangschikt op puntentotaal.

Voor liefhebbers van statistieken is het schema met de Newcastle United FC selectie ideaal om bij de hand te hebben. Per speler die dit seizoen onderdeel uitmaakt van het team, zie je data over onder meer de aantallen gemaakte doelpunten en gegeven assists.

Twee widgets springen er duidelijk bovenuit. In de een zie je de huidige tenues die tijdens deze voetbaljaargang door de spelers worden gedragen, terwijl het andere venster Newcastle United nieuws vanuit een betting perspectief bevat. De artikelen zijn vers van de pers en helpen jou met je analyse.

Ben jij op zoek naar kostbare informatie over het kijken van topvoetbal uit Engeland op televisie of via een livestream? Lees dan snel verder want Voetbal Vandaag heeft speciaal voor jou alle feiten hieromtrent uitgezocht. Sterker nog: Als je vandaag nog besluit dat je geen enkele wedstrijd van Newcastle United FC live wilt missen, staat daar een lekkere beloning tegenover.

Voorspel wedstrijden uit het programma van Newcastle United FC

Het is geen verrassing meer tegen welk team, in welke competitie en op welke datum het volgende duel wordt gespeeld. Dit zie je namelijk bovenaan deze pagina direct staan. Nieuw is wél dat je deze wedstrijd exclusief kunt voorspellen.

Je kunt het thuis- of uitspelende team laten winnen, of kunt gaan voor een gelijkspel. Een extra unieke feature binnen het Newcastle United FC programma, is de toevoeging van wisdom of the crowd. Dit hulpmiddel toont de verwachtingen van fans in percentages.

Als je zeker van je zaak bent, dan zet je dat om in keiharde knaken. Dankzij het uitzoekwerk van Voetbal Vandaag krijg jij de hoogste uitbetaling in de vorm van de best betalende odd.

Onderzoek de tien laatste Newcastle United FC uitslagen

Elke gespeelde wedstrijd kent een definitieve uitslag. Je ziet de tien meest recente uitslagen van Newcastle United FC in alle competities. Wanneer de club bijvoorbeeld eerst een duel in de Premier League afwerkt en meteen daarna in het FA Cup toernooi, staan deze onder elkaar gesorteerd op datum.

Bij Voetbal Vandaag krijg je de snelste live uitslagen uit Engeland

En niet alleen uit Engeland. Ook voor live uitslagen uit andere topcompetities in Europa en zelfs de MLS van de Verenigde Staten, is de homepage van Voetbal Vandaag de enige aangewezen plek.

Uitslagen zijn live en actueel, dankzij samenwerkingen met betrouwbare bedrijven die weten waar het bij tussenstanden om draait. Zo heb je al eerst de Newcastle United FC stand op je beeldscherm.

3 betting statistieken die worden getoond bij de selectie van The Magpies

Als je wilt gaan wedden op een team, is het handig om te weten welke voetballers deel uitmaken van de spelersgroep. Het overzicht met de Newcastle United FC selectie laat je niet alleen de namen van teamleden zien, maar geeft je per speler ook cijfers over de volgende drie statistieken.

  • De hoeveelheid gescoorde doelpunten tijdens dit seizoen.
  • Het aantal succesvolle voorzetten die zijn gepromoveerd tot doelpunt.
  • Totaal aantal ontvangen gele en rode kaarten.

Wil jij deze data ook zien van andere clubs uit de hoogste competitie van Engeland, ga dan naar de pagina van de Premier League. Hier klik je de club aan waar jij meer informatie over wenst.

Weet meteen in welke shirts er dit seizoen wordt gespeeld

Voorafgaand aan een fonkelnieuw seizoen lanceert Newcastle United FC de nieuwe collectie wedstrijdshirts. Het Newcastle United FC shirt dat wordt gedragen in het beroemde St. James’ Park, is in lijn met de clubkleuren zwart-wit. Het uitshirt is meestal wat meer afwijkend.

De nieuwe tenues vind je altijd in de widget en kun je gelijk bestellen middels de bijgevoegde knop die niets aan de verbeelding overlaat.

Live topvoetbal op tv kijken of gratis via bookmakers

Newcastle United FC live op St. James’ Park bewonderen is niet altijd mogelijk. Daarentegen kun je wél zorgen dat je geen enkele wedstrijd op televisie mist. De Premier League en andere grote competities worden namelijk aangeboden door je tv provider, in de vorm van een zenderpakket.

Deze kanalen vallen gezamenlijk onder Ziggo Sport Totaal. De voetbal op tv pagina bevat alle Nederlandse providers die dit pakket aanbieden. Deze leveranciers kun je dus ook allemaal aanklikken voor meer informatie zoals de exacte inhoud en de prijzen.

Als je écht op de eerste rij wilt zitten, activeer je vandaag nog jouw zenderpakket via de banner van Voetbal Vandaag. Snelle beslissers worden beloond met een exclusieve aanbieding.

Anderzijds kun je er ook voor kiezen om een Newcastle United FC live stream te kijken via bookmakers. Dit is volledig gratis nadat je een account hebt aangemaakt. Rechts zie je alvast betting sites staan die Newcastle United FC live uitzenden. Voor meer kosteloze streams uit de beste Europese competities, ga je naar de livestream pagina.

Het laatste Newcastle United FC nieuws met een statisch randje

Nieuws over voetbalclubs kan letterlijk alle kanten op, maar bij Voetbal Vandaag vind je alleen actualiteiten over Newcastle United F.C. vanuit een betting perspectief. Dat betekent dus artikelen met inhoud die je kunt gebruiken als hulpmiddel tijdens het voorbereiden van voetbalweddenschappen. Niets meer en niets minder.

Vijf bijzondere wetenswaardigheden over Newcastle United FC

  • ⚽ Elf Engelse trofeeën pronken er in de prijzenkast van de club die ooit tegen Feyenoord uitkwam in de UEFA Champions League. Voor het laatste eremetaal moeten we echter helemaal terug naar 1955. In dat jaar wordt.de FA Cup veroverd.

 

  • ⚽ De datum 19-09-1999 is een heel bijzondere in de historie van NUFC. Op die dag wordt namelijk de grootste clubzege geboekt. In het stadion van Newcastle United FC wordt Sheffield Wednesday met 8-0 geklopt.

 

  • ⚽ De toenmalige First Division mag dan inmiddels opgeheven zijn, het blijft de competitie waarin de grootste nederlaag wordt genoteerd. In 1986 eindigt een confrontatie met West Ham United FC in een 8-1 verlies.

 

  • ⚽ Het hoogste bedrag dat ooit wordt uitgegeven aan een inkomende transfer, is een som van 44 miljoen euro voor de Braziliaanse spits Joelinton. Hij komt in 2019 over van het Duitse TSG Hoffenheim.

 

  • ⚽ Andy Carroll brengt het meest in het laatje. In 2010 heeft Liverpool FC maar liefst 41 miljoen euro over voor de boomlange spits, die de hoge verwachtingen niet weet waar te maken.

Een korte samenvatting over de ontstaansgeschiedenis

Newcastle United FC ziet in 1881 het levenslicht als Stanley. Na slechts een jaar wordt er gekozen van Newcastle East End als clubnaam. De toevoeging East End verdwijnt uiteindelijk in 1892.

De bijnaam The Magpies is afgeleid van de zwart-witte clubkleuren, waardoor er gekscherend een vergelijk met eksters wordt gemaakt. Supporters daarentegen worden juist weer Geordies genoemd, naar de ligging van de stad Newcastle upon Tyne en het gesproken dialect.

Het St. James Park stadium is officieel geopend in 1880. De club speelt er haar thuiswedstrijden echter pas sinds 1891. Na de meest recente renovatie passen er 52.387 toeschouwers in het levende monument.

Winnen van aartsrivaal Sunderland AFC in de Tyne Wear derby

De Tyne-Wear-Derby staat ook wel bekend als de North East derby en wordt gespeeld tussen de aartsrivalen Newcastle United FC en Sunderland AFC. De onderlinge rivaliteit kwam voor het eerst tot uiting in een onofficieel treffen in het jaar 1883, waarna in 1889 een formele FA Cup ontmoeting volgde.

Twee andere clubs die door supporters worden gezien als rivaal zijn Middlesbrough FC en Liverpool FC.