New York City FC

New York City FC is een Amerikaanse voetbalclub uit de hoofdstad New York. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de club. Voorspel de eerstvolgende wedstrijd in het New York City FC programma, check de laatste tien uitslagen en bekijk de New York City FC stand.

In het overzicht de New York City FC selectie zie je de namen van de spelers die het eerste elftal vertegenwoordigen. Daaraan toegevoegd zijn statistieken met betrekking tot goals, assists en kaarten.

Heb jij al een New York City FC shirt in je kast hangen? In een widget aan de rechterzijde van deze pagina, bekijk en bestel je de nieuwste tenues. In een tweede widget vind jet New York City FC nieuws, met artikelen geschreven vanuit een betting perspectief.

Op deze pagina krijg je ook volledige uitleg over hoe jij de beste competities op tv kijkt. Wil je daarnaast ook graag kosteloos en in hoge kwaliteit naar voetbal kijken via een livestream, maar weet je niet waar je hiervoor terecht kunt? Lees snel verder voor het antwoord.

New York City FC is door de MLS ingedeeld in de Eastern Conference van de Major League Soccer.

Voorspel het volgende duel in het New York City FC programma

De eerstvolgende wedstrijd in het New York City FC programma kun interactief voorspellen op deze pagina. Kies voor een overwinning van het thuisspelende team, ga voor een uitzege of merk een puntendeling aan bij de weergegeven 1X2 weddenschap.

Door jouw voorspelling aan te klikken, ontvouwt het venster. Het unieke wisdom.of the crowd treed in werking. Dit een een handig hulpmiddel dat prognoses van overige sitebezoekers opslaat en verwerkt.

Onder jouw voorspelling zie je een percentage, dat staat voor het aantal kliks op deze uitkomst. Je ziet dus eigenlijk voor hoeveel procent jouw verwachting matcht met die van de massa. Die kennis leent zich perfect voor voetbalwedden.

Voetbal Vandaag gaat alle bookmakers om odds te vergelijken. De hoogst uitbetalende quotering staat, inclusief de naam van de betting site, in het scherm. Bepaal het bedrag dat jij gaat inzetten en plaats je weddenschap.

Check New York City FC uitslagen van de laatste tien wedstrijden

Als jij wilt weten wat de New York City FC uitslagen zijn, dan vind je de laatste tien in het overzicht. Hieraan lees je eenvoudig af welke duels er de volle buit hebben opgeleverd. Ook kun je het doelsaldo nagaan.

Voetbal Vandaag is jouw partner voor de snelste live uitslagen

Voetbal Vandaag is een nieuw en onderscheidend platform met live uitslagen die zonder vertraging worden doorgegeven. Ideaal voor als je bijvoorbeeld op zoek bent naar de New York City FC stand, of andere naar tussenstanden uit de Major League Soccer en andere competities. Bij elk geldig doelpunt volgt er automatisch een update. Je hoeft zelf dus niets te verversen.

Wedden op goals met statistieken uit de spelersselectie

In het overzicht met de New York City FC selectie, vind je alle spelers die momenteel voor de club uitkomen in de MLS en de Lamar Hunt US Open Cup.

Achter elke speler staat zijn huidige leeftijd en het aantal gespeelde duels tijdens het lopende seizoen. Drie statistieken die eveneens te zien zijn, hebben betrekking op gescoorde doelpunten, gegeven assists en de hoeveelheden gele en rode kaarten.

Wist jij dat je bij bookmakers specifiek kunt inzetten op een of meerdere doelpunten van een bepaalde speler? Dit wordt een speler special genoemd, terwijl het type bet wedden op goals heet.

Bekijk jouw favoriete clubshirt en bestel het tenue direct

De widget op deze pagina toont de actuele tenues waarmee de club schittert in de MLS en de US Open Cup. Wil jij een New York City FC shirt bemachtigen dan kun je twee dingen doen.

Ofwel je reist af naar het Yankee Stadium in New York, kliedert een kartonnen bord vol met de smeekbede of er een speler is die zijn shirt naar je wil gooien. Optie twee is eenvoudiger: Klik op de ‘bestelling plaatsen’ knop en kies de uitgave die jij het mooist vindt.

Blijf standaard up to date met recent New York City FC nieuws

Het kader met nieuws over de MLS club bevat artikelen die door de redactie van Voetbal Vandaag zijn samengesteld vanuit een betting perspectief. De inhoud van elk bericht draagt bij aan het vergroten van jouw kennis over New York City FC. Het is daarom een aanrader deze pagina geregeld te blijven bezoeken, zodat je in ieder geval nooit achter de feiten aanloopt.

Vijf interessante en onomstreden feiten over de club uit New York

  • ⚽ Vindt jij het New York City FC logo ook verdacht veel lijken op het embleem van de Engelse voetbalclub Manchester City? Guess what!? De Britten zijn samen met honkbalclub New York Yankees eigenaar van de club.
  • ⚽ Bekende oud spelers van New York City FC zijn onder meer voormalig wereldsterren Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa. Die laatste werd onder meer gecoacht door niemand minder dan… Patrick Vieira.
  • New York City FC werd opgericht in 2013 en neemt sinds 2015 deel aan de Eastern Conference in de Major League Soccer. Vooralsnog is het wachten op de eerste hoofdprijs.
  • New York City FC wedstrijden vinden plaats in het Yankee Stadium, dat totaal niet geschikt is voor voetbal. Dat is ook terug te zien aan de smalle veldafmetingen. Gelukkig voor iedereen is een nieuw stadion in aanbouw.
  • ⚽ Derby’s zijn altijd leuk, tenzij je er met 0-7 afgaat. De New York Red Bulls wonnen met deze cijfers op vijandelijk gebied in 2016.

Een korte samenvatting over jonge clubgeschiedenis

New York City FC is opgericht in 2013, door een krachtenbundeling van de New York Yankees en het Engelse Manchester City. Laatstgenoemde bezit 80 procent van de aandelen. Toegang tot de MLS kost 200 miljoen dollar, die door de twee eigenaren zonder blikken of blozen wordt opgehoest.

Het debuutseizoen in de Eastern Conference betreft 2015. Voor de gelegenheid contracteert de club spits David Villa en Frank Lampard. Ondanks hun inbreng wordt er geen prijs gewonnen.

Een groter zorgenkindje is echter het onderkomen waar de club nu al jaren ‘tijdelijk’ in speelt. Het Yankees Stadium is zo puur gericht op honkbal, dat er op YouTube smalende filmpjes staan waarin voetbalfans smeken de club alsjeblieft te verhuizen naar een soccer specific stadium.

Die belofte deed de voormalige CEO van Manchester City overigens in 2015, waarbij hij aangaf dat het verblijf in het Yankees Stadium “twee, maximaal drie jaar” zou duren. Een verdubbeling van die termijn is inmiddels allang bereikt.

De Hudson River Derby tegen concurrent New York Red Bulls

Wat is er mooier dan een echte streekderby in de Verenigde Staten? Sinds 2015 is er de Hudson River Derby, de strijd tussen de twee voetbalclubs New York City FC en de New York Red Bulls. Een grappig detail is hierbij dat de rivaliteit tussen de clubs al begon sinds de oprichting van ‘City’. Voordat er dus ook maar een wedstrijd gespeeld was.