NEC

Op deze pagina vind je informatie over NEC, dat staat voor Nijmegen Eendracht Combinatie.

De eerstvolgende wedstrijd binnen het NEC speelschema staat aangegeven, waarbij je een voorspelling kunt ingeven. Met een overzicht van de NEC uitslagen heb je direct informatie over de huidige vorm tot je beschikking, terwijl de ranglijst uitwijst op welke plek NEC in de stand staat.

Komt er een speler van het team veelvuldig in het nieuws en wil je daar diepgaande statistieken zoals gescoorde doelpunten en gegeven assists over? Bekijk het venster met daarin alle spelers die tot de selectie van NEC behoren.

Het NEC shirt van dit seizoen is te bekijken via een widget en je kunt meteen je bestelling plaatsen. Trek je dit tenue aan naar het NEC stadion, of kijk je de volgende wedstrijd via televisie of livestream?

Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. In de alinea die over televisiezenders en gratis livestreams gaat, staat belangrijke informatie die je voor geen goud mag missen. Alle reden om verder te lezen dus.

Als je dan toch bezig bent, vergeet dan niet om het laatste NEC nieuws door te nemen voor NEC statistieken vanuit een betting perspectief.

Nec is tegenwoordig weer op het hoogste niveau actief en speelt haar wedstrijden dus in de Eredivisie, de hoogste divisie van Nederland. Daarmee is NEC automatisch geplaatst en zeker van deelname in de KNVB Beker.

Waag een voorspelling en maak kennis met wisdom of the crowd

Je ziet niet alleen wie de tegenstander is op het NEC programma. Er staat natuurlijk ook aangegeven binnen welke competitie er wordt gespeeld, op welke datum en op welk tijdstip.

Wie denk je eigenlijk dat het duel gaat winnen? Maak gebruik van de bijgevoegde 1X2 bet en laat je stem gelden.

Nadat je hebt geklikt op een uitkomst, klapt het venster open. Aan de hand van percentages wordt duidelijk wat jouw medefans van de wedstrijd verwachten. Dit wordt wisdom of the crowd genoemd oftewel de wijsheid van het publiek.

Zo zie je in een oogopslag wat het meest gekozen resultaat is bij deze NEC wedstrijd. Als jullie toch zo zeker zijn met z’n allen, kun je er net zo goed geld op inzetten.

in de vorm van geld winnen middels voetbalwedden.

Om jou een handje te helpen. heeft Voetbal Vandaag de hoogste quotering voor je opgezocht. Deze odd vermenigvuldig je met een inzetbedrag en voila: je potentiële winst staat aangegeven.

Waarom je bij analyseren niet zonder NEC uitslagen kunt

Een uitslag van NEC zegt meer dan alleen twee cijfers. De informatie die je uit kunt halen zijn daarnaast het aantal behaalde punten, de opponent en het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten.

Aan uitslagen van NEC kun je grofweg zien in welke vorm de club verkeert. Staat er bijvoorbeeld een waterdichte winning streak, of is er juist sprake van een neerwaartse spiraal?

Voor uitslagen van alle andere ploegen ga je naar de Eredivisie pagina. Hier zie je direct de resultaten uit de meest recente speelronde. Door op de pijl naar rechts te klikken, kun je terugkijken in het seizoen.

Voetbal Vandaag geeft zonder twijfel de snelste live uitslagen

Wil jij de tussenstand van NEC nu meteen weten? Ga dan naar de homepagina van Voetbal Vandaag.

Daar vind je live uitslagen van alle wedstrijden die inmiddels onderweg zijn. In vergelijking met veel andere sites, is het uniek om live uitslagen aan te bieden zonder ook maar een seconde vertraging.

Om dit mogelijk te maken, zijn er samenwerkingen gerealiseerd met betrouwbare bedrijven Herhaling: voor de snelste tussenstanden ga je naar de livescore pagina met de wedstrijden van vandaag.

Bekijk specifieke data van alle pareltjes uit de NEC selectie

Elk seizoen zijn er wel een paar uitblinkers waar de trainer van NEC niet omheen kan. Met een blik op de selectie zie je niet alleen de namen van alle contractspelers. Wat je ook tegenkomt is:

 • Leeftijden
 • Gespeelde duels
 • Gescoorde goals
 • Gegeven voorzetten
 • Gepakte kaarten

Net als bij elke club zijn er ook transfergeruchten bij NEC. Pas als er definitief een speler wordt verkocht of binnengehaald, worden de namen aangepast. Altijd actueel dus en bovenop de feiten.

Als je de vermoedelijke opstelling van NEC voor het volgende duel alvast wil weten, reken dan niet op de spelers die geblesseerd en/of geschorst zijn. Mocht hier sprake van zijn, dan staat dit individueel aangegeven.

Toon je onvoorwaardelijke liefde met een officieel clubshirt

Het widget aan de rechterzijde op deze pagina toont het thuis- en uitshirt van dit seizoen. Zodra er een nieuwe jaargang aanvangt, worden de tenues door Voetbal Vandaag zo snel mogelijk aangepast.

Je kunt de trotse eigenaar worden van een prachtig shirt, via de knop ‘bestelling plaatsen’. Er volgt een link naar de NEC fanshop of naar een erkend verkooppunt.

Kijk alle wedstrijden van NEC op televisie of via een gratis livestream

Als je niet in het NEC stadion zit, hoe kun je dan alle NEC wedstrijden kijken? Om te beginnen kan dat via je televisie.

ESPN zendt alle wedstrijden uit met daaraan een livestream Eredivisie en livestream Keuken Kampioen Divisie gekoppeld via een optioneel zenderpakket.

ESPN Eredivisie is te activeren via je tv provider.

Ga naar de voetbal op tv pagina, selecteer jouw aanbieder en neem de speciale pagina door voor de actuele prijzen.

Voor een exclusieve aanbieding via Voetbal Vandaag, hoef je alleen maar op de banner te klikken en de stappen te volgen.

Je kunt er ook voor kiezen om voetbal te kijken via een gratis livestream. Bookmakers bieden deze geheel kosteloos aan.

Op de livestream pagina vind je een overzicht van bookies bij wie je meteen terecht kunt. Het enige dat je hoeft te doen, is een minuut van je tijd reserveren voor het aanmaken van een account. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat je tegelijkertijd kunt wedden

Voetbalwedden doe je niet zonder het meest recente NEC nieuws

Binnen het nieuwsbulletin met daarin allerlei statistische informatie over de Nijmegenaren, vind je artikelen die je helpen bij je analyse.

Dat betekent dat je hierbinnen geen berichten kunt vinden die bijvoorbeeld gaan over de hobby van de technisch directeur, of het favoriete restaurant van spelersvrouwen.

Vijf onmiskenbare feiten over NEC Nijmegen

 

 • Sinds de oprichting heeft de club twee prijzen gepakt. In 1975 en 2015 wordt de club kampioen van de Eerste Divisie.

 

 • Viermaal (1973, 1983, 1994 en 2000) bereikt het de bekerfinale, helaas zonder eindzege.

 

 • In 2015 verbreekt de Nijmeegse formatie het record van meest behaalde punten in de Eerste Divisie. Na 38 competitiewedstrijden eindigt de ploeg op een weerzinwekkend aantal van 101 punten. Ook worden er precies 100 doelpunten gemaakt.

 

 • Bjorn Vleminckx is met 1,75 miljoen euro de duurste aanwinst van de club. Het blijkt een voltreffer. De Belg wordt in het seizoen 2009/2010 topscorer van de Eredivisie met 23 goals.

 

 • De grootste nederlaag in de clubhistorie wordt geleden tegen Ajax. Op 5 november 1967 wordt het 9-1 in Amsterdam.

 

 • De hoogste winstpartij wordt in competitieverband wordt op 5 maart 2021 geboekt. Op bezoek bij Helmond Sport stopt de teller pas bij 0-7.

 

De NEC clubgeschiedenis in een notendop

Nijmegen Eendracht Combinatie ontstaat op 11 april 1910 uit een fusie tussen NVV Nijmegen en Eendracht.

Sinds de oprichting van het betaalde voetbal is de club voornamelijk actief in de Eredivisie, met de vijfde plaats in 2003 als beste eindklassering. Het staat maar liefst viermaal in de bekerfinale. Helaas wordt er evenzoveel keer verloren van achtereenvolgens NAC Breda, Ajax, Feyenoord en Roda JC.

Ook meldt ‘Eniesee’ zich meermaals in Europa, waar affiches volgen tegen roemruchte opponenten zoals Tottenham Hotspur en zelfs FC Barcelona.

Het Goffertstadion bestaat sinds 8 juli 1939, al speelt NEC er pas vanaf 1945/1946. Dit omdat de club al een accommodatie had en geen huur wilde betalen aan een nieuw stadion. Dankzij oorlogsschade aan het onderkomen in 1944, werd een verhuizing naar De Goffert pure noodzaak.

De Gelderse Derby met aartsrivaal Vitesse

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen zodra de Gelderse voetbalderby tussen de twee grootste steden uit de provincie op het spel staat.

NEC Nijmegen versus Vitesse Arnhem en dat tweemaal per jaar, als beide teams in dezelfde competitie uitkomen. Met het KNVB Bekertoernooi is driemaal zelfs een optie. Met De Graafschap bestaat eveneens rivaliteit op sportief gebied.