BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier
  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

MLS

  • Vandaag 24 september
  • Morgen
  • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Major League Soccer (MLS) is de hoogste professionele voetbalafdeling in de Verenigde Staten. De competitie is opgedeeld in twee afdelingen, de Eastern Conference en de Western Conference.

Op deze pagina lees je alles over deze unieke competitie. Je komt onder meer de aankomende wedstrijden in het MLS programma te weten, maar kunt ook alle MLS uitslagen van het hele seizoen bekijken. Het overzicht met de MLS stand toont je een overzicht de posities van alle teams in beide conferences.

Heb jij je altijd afgevraagd hoe de structuur van de competitie in elkaar zit inzake promotie/degradatie en wat MLS play-offs te maken hebben met de uiteindelijke MLS kampioen? Voor uitleg tot in detail lees je snel verder.

In Nederland kun je alle wedstrijden uit de MLS live op televisie kijken mits je de beschikking hebt over het juiste zenderpakket. Verderop deze pagina lees je hoe je een pakket kunt afsluiten en wat Voetbal Vandaag hierin betekent. Vanzelfsprekend vind je eveneens uitleg over op welke wijze je een gratis MLS live stream kunt bekijken en via welke legale websites dit mogelijk is.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de Major League Soccer ook andere belangrijke competities in Europa, inclusief de meest aansprekende toernooien en cups.

Bekijk het volledige MLS programma in de aankomende speelronde

In het overzicht met het programma van de MLS, zie jij in een oogopslag welke teams er tegenover elkaar staan in de huidige/aankomende speelronde en op welke data. De  teams die het meest links staan, spelen een thuiswedstrijd. De MLS clubs aan de rechterzijde spelen uit.

Als jij specifieke informatie en statistieken wilt over bijvoorbeeld L.A. Galaxy of een andere club, dan klik je op de wedstrijd. Op de pagina die opent vind je onder andere een met cijfers onderbouwde voorspelling van Voetbal Vandaag. Ook staan er interessante statistieken vanuit een betting perspectief.

Uniek is de weergave van verschillende voetbalweddenschappen. Hierbij worden de procentuele kansen op succesvolle bets getoond, inclusief de beste odds en de namen van bookmakers die deze quoteringen aanbieden.

Binnen het programma van de MLS kun je alvast vooruitkijken naar toekomstige speelrondes. Interessant als je een bepaalde club volgt, of als je een voetbalavond voor de televisie wilt plannen. Dit is mogelijk door op de linkerpijl naast de speelronde te klikken, waarbij het laatst beschikbare MLS programma de laatste competitieronde in het reguliere seizoen betreft.

Zie de meest recente MLS uitslagen en blader door het hele seizoen

Alle uitslagen van MLS wedstrijden worden na het laatste fluitsignaal toegevoegd aan het kader waarin het programma staat. Daarmee is het voor jou overzichtelijk welke duels er in de huidige speelronde resteren. Aan MLS uitslagen kun je feitelijk een aantal zaken aflezen.

Allereerst zie je aan de score welke clubs er tegen elkaar hebben gespeeld en welke club de wedstrijd (eventueel) heeft gewonnen. Vanzelfsprekend verraad een uitslag natuurlijk ook het aantal gescoorde goals in het duel.

Bij Voetbal Vandaag kun je ook terecht voor uitslagen uit het nationale bekertoernooi Lamar Hunt US Open Cup. Daarnaast vind je er ook eindstanden uit de grootste competities, toernooien en cups uit Europa. Als jij op zoek bent naar een bepaalde club, dan kun je filteren op competitie.

Check de Major League Soccer stand in beide conferences

Zoals je reeds eerder hebt kunnen lezen, bestaat de Major League Soccer uit de Eastern Conference en de Western Conference. Van beide afdelingen vind je de MLS stand op deze pagina.

Van elk team zie je de huidige positie in de stand van de MLS. Er staat weergegeven hoeveel duels er gewonnen, verloren en gelijkgespeeld zijn. Ook het doelsaldo en het totale aantal behaalde punten staan genoteerd.

Een fraaie toevoeging aan deze cijfers is dat rechts vijf iconen staan die van elk team laten zien hoe er is gepresteerd in de laatste vijf wedstrijden. Door met je muis over een icoon te vegen, zie je tegen welke club er is gespeeld en wat de score was.

De MLS is een unieke competitie met een onderscheidende structuur

De opzet van de Major League Soccer zit in vergelijking met Europese competities afwijkend in elkaar.  In de competitie spelen in totaal 27 teams, waarvan 24 Amerikaanse clubs en drie teams uit Canada. Elk team wordt op basis van haar geografische ligging ingedeeld in ofwel de Eastern Conference (14 clubs), ofwel de Western Conference (13 teams).

In het reguliere seizoen speelt elke club 34 wedstrijden, 17 thuis en 17 uit. Ieder team speelt allereerst tweemaal tegen elke club binnen haar eigen conference. De resterende 8 (Eastern Conference) of 10 (Western Conference) duels worden gespeeld tegen clubs uit de andere conference.

De club die na 34 wedstrijden het hoogste aantal punten heeft behaald, wint de Supporters Shield maar is nog geen MLS kampioen.

Wat zijn MLS play offs en waarom worden deze wedstrijden gespeeld

Net als bij de Belgische Jupiler Pro League, kent ook de MLS play-offs die uiteindelijk de kampioen gaan bepalen. Hieraan mogen in totaal 14 clubs deelnemen. Dit zijn de top zeven clubs uit beide conferences. Allen maken kans op de MLS Cup (landskampioenschap).

Er wordt gekeken naar de eindstand in de Eastern Conference en de Western Conference, om te bepalen welke clubs tegen elkaar spelen. De twee teams die op de eerste plaats zijn geëindigd in de conferences, krijgen automatisch een ticket voor de halve finale van de MLS play-offs.

Belangrijk om te weten is dat alle wedstrijden over een duel worden gespeeld en dat de hoogst geklasseerde teams gedurende de eerste drie rondes een thuiswedstrijd spelen. In de MLS Cup finale speelt de club thuis die tijdens het seizoen het best heeft gepresteerd. Ook de clubs uit Canada kunnen dus MLS kampioen worden.

Waar kan ik wedstrijden uit de MLS live kijken en hoe werkt dit

In Nederland kun jij alle wedstrijden van elke club uit de Major League Soccer live op tv kijken. Daarvoor heb je zenderpakket nodig dat niet standaard in het basispakket is opgenomen bij jouw tv provider.

Maar hoe weet je nu op welke zender je bijvoorbeeld live naar de play-offs van de strijd om de MLS Cup kunt kijken? Via voetbal op tv vandaag zie je bij de wedstrijden die worden gespeeld automatisch de juiste zender vermeld staan. Bij voetbal op tv selecteer je vervolgens je aanbieder en lees je de informatie over zenderpakketten door.

Een pakket afsluiten doe je door op de banner van Voetbal Vandaag te klikken en de aangegeven stappen te volgen. Op dit moment kun je tijdelijk gebruikmaken van een exclusieve aanbieding.

Hoe jij een gratis MLS live stream kunt kijken via bookmakers

Als jij op zoek bent naar een gratis MLS live stream van hoge kwaliteit, is het een aanrader om jezelf te registreren bij bookmakers die deze service aanbieden. Het aanmaken van een account is evenals het bekijken van de uitzendingen van Major League Soccer wedstrijden volledig gratis.

Bovendien kun je bij bookies ook voetbalweddenschappen plaatsen op alle MLS teams en op specifieke spelers. Dat maakt het verloop van de Major League Soccer nog spannender en levert je hopelijk ook winst op.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de MLS?

De MLS is de afkorting van de Major League Soccer en is de hoogste voetbalcompetitie in de Verenigde Staten, waarin ook drie teams uit Canada spelen.

Hoe werkt de MLS?

Elke deelnemende club speelt in de Eastern Conference of in de Western Conference. In het reguliere seizoen speelt elk team thuis en uit tegen alle overige clubs in dezelfde conference. 

De club die aan het eind van het seizoen het hoogste aantal punten heeft behaald, wint de Supporters Shield. Dit team kan middels play-offs later landskampioen worden en de MLS Cup winnen.

Waar kan ik MLS kijken?

Als jij de verrichtingen van een bepaalde club of van elk team uit de competitie live wilt kijken, dan is dat mogelijk op verschillende apparaten. Denk hierbij aan een televisie, een computer, laptop en zelfs een smartphone.

Op welke zender wordt de MLS uitgezonden?

De zender die duels van elke club uit de Major League Soccer live uitzendt, behoort toe aan de partij die beschikt over de uitzendrechten. Kijk bij voetbal op tv deze week naar aankomende wedstrijden. Hierbij plaatst Voetbal Vandaag automatisch de juiste zender(s).

Waar kan ik voetbalwedden op de Major League Soccer?

Voetbalwedden op MLS teams doe je bij legale Nederlandse betting sites die over een licentie van de Kansspelcommissie beschikken. Bij bookmakers vind je een uitgebreide lijst met bookies die garant staan voor kwaliteit op het gebied van weddenschappen.