Manchester City

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Manchester City, dat uitkomt in de Engelse Premier League.

Je ziet de volgende wedstrijd die op het Manchester City programma staat, waarbij je de mogelijkheid hebt om een voorspelling aan te klikken.

Het Engelse voetbal staat bekend om haar drukke planning. Met de laatste tien Manchester City uitslagen, kun je nog eens rustig terugkijken naar eindstanden uit gespeelde wedstrijden. Daarnaast zie je binnen een oogopslag op welke plek Manchester City in de stand staat.

Voor specifieke statistieken van individuele spelers zoals bijvoorbeeld doelpunten en assists, raadpleeg je het overzicht met de Manchester City selectie.

Meteen daaronder zie je de actuele wedstrijdshirts van dit seizoen staan. Middels bijgevoegde knop bestel je een populair Manchester City shirt.

Heb jij je altijd afgevraagd op welke zenders Manchester City wedstrijden worden uitgezonden? Het antwoord hierop vind je verderop deze pagina, waarbij tevens wordt uitgelegd hoe je helemaal gratis een Manchester City live stream kunt bekijken.

Tenslotte vind je Manchester City nieuws vanuit een betting perspectief. Dat betekent nog meer cijfers en nog meer statistieken.

Laat weten wie jij denkt dat de volgende wedstrijd gaat winnen

Ieder seizoen doet de club op verschillende fronten mee, er worden dus veel wedstrijden gespeeld. De volgende wedstrijd op het programma van Manchester City staat aangegeven, inclusief de Premier League, speeldatum en het tijdstip waarop de scheidsrechter voor het beginsignaal fluit.

Je hebt vast wel een idee over de aankomende winnaar van de wedstrijd. Laat anderen weten welke uitkomst jij verwacht met de bijgevoegde 1X2 weddenschap.

Dit werkt twee kanten op, want na de klik kom jij dankzij de integratie van het unieke wisdom of the crowd namelijk ook te weten wat overige bezoekers denken. Dat is nog eens een win-win situatie.

Over winnen gesproken, wat denk je van geld verdienen met wedstrijden van Manchester City? Je hoeft zelf geen odds te gaan vergelijken. Voetbal Vandaag geeft je namelijk de best betalende quotering. Het geld ligt dus gewoon voor het oprapen. Kies het bedrag dat je wilt inzetten en hit die ‘plaats weddenschap’ knop.

Manchester City uitslagen vertellen je alles over de vorm

Uitslagen van Manchester City geven een goed beeld van de prestaties van het sterrenteam. Je ziet wie de tegenstanders waren in de laatste tien duels en ook hoeveel goals er zijn gevallen. Het meest belangrijk is misschien wel de hoeveelheid behaalde punten tijdens deze wedstrijden. Wil jij alle uitslagen zien van een gehele competitieronde? Ga dan naar de pagina van de Premier League. Je kunt terugkijken tot aan het begin van het seizoen.

Vijf belangrijke statistieken die je uit live uitslagen kunt halen

Op Voetbal Vandaag vind je alle actuele uitslagen van live duels. Zodra er wordt gescoord, volgt er zonder vertraging een update.

Als je meer informatie zoekt over een bepaald duel, dan klik je op de live uitslag welke je doorlinkt naar de wedstrijdpagina. Daar krijg je de volgende informatie te zien:

 • Doelpuntenmakers
 • Het aantal corners
 • Eventuele namen van spelers die een rode kaart hebben gekregen
 • De virtuele stand van de Premier League
 • Gemiddelde statistieken die zijn berekend op basis van het gehele seizoen

Bekijk welke Manchester City spelers hun transfersom waard zijn

In Engeland wordt er soms behoorlijk met geld gesmeten. Van een Manchester City transfer die miljoenen kost ligt niemand wakker. Des te interessanter is het om statistieken te bekijken van de Manchester City selectie.

Dat gaat niet dusdanig ver dat je looplijnen van Manchester City spelers ziet. Wat er wel wordt weergegeven zijn:

 • Leeftijden
 • In actie gekomen wedstrijden
 • Doelpunten
 • Assists
 • Gele en rode kaarten

Deze data kun je perfect gebruiken voor het plaatsen van bets bij een bookmaker. Op het gebied van voetbalwedden bestaat er enorm veel variatie. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op de meest gespeelde 1X2 bet,  of neem je wat meer risico met een correct score. Als je meer informatie wilt over mogelijkheden die er bestaan, ga dan naar de voetbalweddenschappen-pagina.

Laat met een shirt zien dat jij de blauwe kant van Manchester steunt

In de widget aan de rechterzijde van deze pagina, zie je het officiële Manchester City shirt dat gedragen wordt in thuiswedstrijden. In uitduels wordt er gespeeld in een afwijkend tenue.

Dit Manchester City tenue kun je bestellen via de bijgevoegde knop. Met een beetje mazzel komt de speler van wie jij fan bent via een transfer naar Manchester City. Kun je jouw shirt meteen laten bedrukken.

Kijk topvoetbal uit Engeland exclusief op televisie en via livestreams

De Citizens komen jaarlijks vaak uit in vier verschillende competities, waarvan drie toernooien. Dit zijn de:

 • Premier League
 • UEFA Champions League
 • FA Cup
 • EFL Cup

Om deze wedstrijden live op televisie te kunnen kijken, heb je het optionele zenderpakket Ziggo Sport Totaal nodig.

Om dit te activeren, ga je allereerst naar de voetbal op tv pagina. Hier selecteer je jouw tv provider, waarna je terechtkomt op een speciale pagina. Deze is volledig gericht op het voetbalaanbod en natuurlijk het kostenplaatje.

Tip: Alle Nederlandse tv providers staan aangegeven, dus je bent vrij om rond te kijken en te vergelijken.

Door te klikken op de banner van Voetbal Vandaag, krijg je een persoonlijk aanbod. Volg de stappen die worden aangegeven en geniet wekelijks van tientallen wedstrijden op het hoogste niveau.

Als je Ziggo Sport Totaal hebt, kun je elke livestream van Manchester City bekijken via een applicatie.

City is bij uitstek een club die interessant is om op te wedden. Om die reden kun je ook kiezen voor een gratis Manchester City livestream, die wordt aangeboden door bookmakers.

Betting sites die een stream verzorgen, staan aan de rechterkant op deze pagina. Op de livestream pagina vind je nog meer bookies.

Het laatste nieuws drukt je met je neus bovenop de feiten

Binnen het kader met clubnieuws staan artikelen die zijn samengesteld met voetbalwedden als insteek.

Concreet houdt dit in dat je hier berichten kunt vinden die statistieken bevatten over bepaalde spelers, of over het gehele team.

Vijf wetenswaardige feiten over Manchester City FC

 • ⚽ In 2019 weet de club beslag te leggen op maar liefst vier prijzen. ‘The Sky Blues’ winnen de Premier League, FA Cup, EFL Cup en de FA Community Shield.

 

 • ⚽ De grootste overwinning in de Premier League dateert van 21 september 2019. Het arme Watford FC speelt voor figurant in het duel dat eindigt in een monsterscore van 8-0.

 

 • ⚽ De hoogste nederlaag moet men slikken tegen Middlesbrough FC. Op 11 mei 2008 gaat de uitwedstrijd in het Riverside Stadium met maar liefst 8-1 verloren.

 

 • ⚽ Met een bedrag van 76 miljoen euro verzekeren de Engelsen zich van de diensten van Kevin de Bruyne, die in 2015 overkomt van VFL Wolfsburg.

 

 • ⚽ Het vertrek van Leroy Sané naar Bayern München levert in 2021 een recordbedrag van 45 miljoen euro op.

De geschiedenis van de Manchester City Football Club in 150 woorden

In 1880 ziet de club het levenslicht als West Gorton Saint Marks. Pas sinds 1894 is Manchester City Football Club de officiële clubnaam.

Sinds het seizoen 1946/1947 speelt men betaald voetbal, waarbij de First Division en MCFC goed bij elkaar passen. Sinds de oprichting van de Premier League in 1992, draait het elftal leuk mee.

In 2008 volgt er een kanteling, wanneer er een oliesjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten met een onuitputtelijke geldbuidel voor de poorten verschijnt. Het meerderheidsbelang in de club kostte meneer Mansour ‘slechts’ 185 miljoen euro.

Het eerste jaar na de overname eindigt met een tiende plaats, maar sindsdien eindigt de club standaard bij eerste vijf op de ranglijst. Een kampioenschap is eerder regel dan uitzondering.

Ondanks de geïnvesteerde miljoenen blijft het wachten op toernooiwinst in de UEFA Champions League, de enige prijs die tot afgrijzen van het bestuur en supporters nog niet is gewonnen.

In de Manchester Derby gaat het om rood of blauw

Manchester is een echte voetbalstad, waarbij de derby wordt gespeeld tegen het van oorsprong grotere Manchester United. Het zal je niet verbazen, maar dit is tevens de aartsrivaal.

Er zijn nog twee clubs waar fans van City rivaliteit mee hebben en dat zijn Liverpool FC en Bolton Wanderers.