RCD Mallorca

RCD Mallorca is een voetbalclub van het gelijknamige Spaanse eiland en speelt zijn thuiswedstrijden in het stadion Son Moix. Binnen het programma van Mallorca zie je de volgende wedstrijd van de eilandbewoners en ook de stand van Mallorca in de competitie. Daarnaast lees je hier ook de laatste tien uitslagen van Mallorca die aangeven in welke vorm het team verkeert.

Uitslagen van de wedstrijden van Mallorca worden direct live bijgewerkt. Hierdoor houd jij je voorspelling altijd up to date. Daarnaast kun je ook nog eens zien hoe andere voorspellers over het volgende resultaat denken. Eveneens krijg je hier de selectie van Mallorca te zien met een heleboel waardevolle statistieken.

Natuurlijk wil jij Mallorca op tv of via een livestream zien om je weddenschap rechtstreeks te kunnen volgen. Op deze website vind je hierover alle benodigde informatie. Lukt het je niet om te kijken? No problemos. Via Voetbal Vandaag krijg je altijd de snelste live score van Mallorca.

Ook het shirt van Mallorca kun je handig en snel bestellen via deze website. Het kenmerkende rode tenue van Mallorca is een ‘must have’ voor iedere liefhebber van Spaans Voetbal. Tot slot lees je hier ook al het nieuws over Mallorca vanuit een betting perspectief.

Plaats je voorspelling voor de volgende wedstrijd

In het programma vind je automatisch de volgende wedstrijd van Mallorca. Je kunt hier de volgende gegevens bekijken:

 • De volgende tegenstander
 • Het stadion waar gespeeld wordt
 • Datum en aanvangstijdstip
 • In welke competitie de wedstrijd plaatsvindt

Aan jou is het nu om te voorspellen wat de uitslag van deze wedstrijd wordt. Daarbij word je een handje geholpen door alle andere voetbalwedders die deze site bezoeken. Je ziet hier namelijk de voorspelling van iedere bezoeker als je een gelijkspel, overwinning of nederlaag aanklikt.

‘The wisdom of the crowd’ (de wijsheid van de menigte) is namelijk in veel gevallen een uiterst goede raadgever. Gebruik deze gegevens dus ook bij jouw weddenschap. Daarbij heeft Voetbal Vandaag ook nog eens de scherpste quotering voor je uitgezocht bij alle bookmakers. Als dat geen winnende weddenschap oplevert…

De laatste tien uitslagen van Mallorca keurig in een schema

Het is voor veel mensen prettig om extra informatie te hebben als ze gaan inzetten voor een weddenschap. Een deel van deze info bestaat uit de laatste tien uitslagen van Mallorca. Hieruit kun je namelijk belangrijke gegevens halen, zoals:

 • De competities waarin gespeeld is
 • Het aantal gescoorde goals en tegendoelpunten
 • Punten die behaald zijn
 • Niveau van de tegenstanders

Als je deze feiten allemaal op een rijtje zet, kun je zelf de conclusie trekken in welke vorm het team verkeert. Is het een laagvlieger die veel verliest? Presteert het constant met veel gelijke spelen? Of speelt het team uitstekend en wint al zijn wedstrijden? Zo heb jij weer een heel stuk informatie om voor een winnende weddenschap te gaan.

De Mallorca live score is hier altijd up to date

Het is bijzonder handig dat je je weddenschap kunt volgen aan de hand van de tussenstanden. Helaas raak je op sommige websites zeer gefrustreerd, omdat de live score erg traag (of helemaal niet) wordt doorgegeven. Je kunt gerust zijn, bij Voetbal Vandaag gebeurt dit niet.

Op de pagina voetbalvandaag.nl/live kun je de hele wedstrijd live volgen. Zodra er iets gebeurt in het Son Moix of op een ander veld, wordt dit direct doorgegeven. Ook de uitslagen van Mallorca worden direct live bijgewerkt. Zo houd jij je weddenschap altijd up to date.

De statistieken van de selectie zijn er voor jou

Alle spelers die behoren tot de selectie van Mallorca vind je op deze pagina. Daaraan is een aantal belangrijke statistieken toegevoegd. Hierbij moet je denken aan:

 • Aantal gescoorde doelpunten
 • Ontvangen gele en rode kaarten
 • Gegeven assists
 • Leeftijd van de speler
 • Gespeelde wedstrijden

Daarbij zie je ook welke spelers een blessure hebben of geschorst zijn. Deze kan de trainer uiteraard niet opstellen in het team voor de volgende wedstrijd. Ook als er een transfer plaatsvindt binnen de selectie wordt dit direct bijgewerkt.

Uit deze gegevens kun jij veel informatie halen voor jouw volgende weddenschap. Het is behoorlijk lucratief om eens in te zetten op de exacte doelpunten maker of de ontvanger van een kaart. Over deze zogenaamde ‘player specials’ lees je meer info op de voetbalweddenschappen pagina.

Het nieuwste shirt van Mallorca bestel je hier

Het tenue van Mallorca bestaat als sinds jaar en dag uit een rood shirt, zwarte broek en zwarte sokken. De tint van deze rode kleur is ‘vermiljoen’. Hieraan heeft de club ook zijn bijnaam Los Bermellones (de Vermiljoenen) te danken.

Daarnaast heeft Mallorca ook een uitshirt en een derde tenue. Deze unieke tenues kun je bestellen via Voetbal Vandaag. Je hoeft alleen maar in de widget te klikken op ‘bestel nu’ en je wordt doorverwezen naar een officieel verkoopkanaal van de club. Wie weet loop jij straks in dit prachtige vermiljoenkleurig tenue van Mallorca.

Volg alle wedstrijden van Mallorca op tv of met een livestream

Veel voetbalwedders willen hun weddenschap rechtstreeks volgen door de betreffende wedstrijd live te bekijken. De wedstrijden in La Liga kun je zien als je het zenderpakket Ziggo Sport hebt. Hoe je aan dit pakket komt, lees je op de pagina ‘voetbal op tv’.

Als je dan toch al op deze pagina bent, kijk dan ook direct even naar de spetterende aanbieding die Voetbal Vandaag voor je heeft. Het enige wat je hoeft te doen is je eigen tv- aanbieder opzoeken en klikken op de banner van Voetbal Vandaag. Zo kijk jij straks naar nog meer interessante voetbalzenders.

Als je liever geen geld uitgeeft aan een speciaal zenderpakket kun je de wedstrijden van Mallorca ook via een livestream volgen. Op deze pagina vind je alle bookmakers die een livestream aanbieden. Je klikt een livestream aan, maakt vervolgens een account en je kijkt helemaal gratis en voor niks.

Lees het allerlaatste nieuws over Mallorca

Iedere voetbalclub brengt voortdurend nieuws naar buiten, zodat je het wel en wee van deze kunt volgen. Uit dit nieuws kun je waardevolle informatie halen voor je weddenschap. Daarom brengt Voetbal Vandaag het nieuws over Mallorca.

Je leest hier trouwens alleen de nieuwsfeiten waar je ook echt iets aan zult hebben voor je weddenschap. Zo lees je hier bijvoorbeeld dat de spits een toptransfer heeft gemaakt naar een andere club. Nu weet je dus dat het scorend vermogen van het team minder is geworden.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor de volgende wedstrijd en dus ook voor jouw weddenschap. Kijk alvast eens rechts onderaan deze pagina om te zien of er al interessante berichten voor jou bijzitten.

Vijf voetbalfeiten over ‘Los Bermellones

 • Als verliezend finalist van de bekerfinale speelt Mallorca in 1998 om de Supercup tegen FC Barcelona en wint deze (tegen de verwachting in).

 

 • Een andere grote prestatie van de club is het winnen van de Copa del Rey in 2003. In de finale wordt Recreativo Huelva met 3-1 verslagen.

 

 • In 1999 halen de eilandbewoners de finale van Europa Cup II (inmiddels afgeschaft). Mallorca verliest van Lazio Roma met 2-1

 

 • De duurste speler die de roodhemden to nu toe kopen is Aritz Aduriz. Hij komt voor zes miljoen euro over van Athletic Bilbao in 2008.

 

 • Van 2000 tot 2004 speelt de legendarische spits Samuel Eto’o voor Mallorca. Hij wordt voor 27 miljoen euro aan FC Barcelona verkocht. Nog altijd de hoogste uitgaande transfer van de club.

Een beknopt overzicht van de historie

RCD Mallorca wordt in 1916 opgericht als de Alfonso XIII Football Club. Na wat naamwijzigingen ontstaat uiteindelijk in 1951 de huidige naam. In 1960 is er voor het eerst promotie naar het hoogste niveau waar de club drie seizoenen zal spelen.

In 1966 en 1970 verblijft de club telkens een seizoen in de Primera Division, vervolgens duurt het tot 1984 tot de roodhemden weer op het hoogste niveau acteren. Tussen 1983 en 1993 degradeert en promoveert de club drie keer. De succesvolste jaren beleven Los Bermellones echter tussen 1998 en 2013 als er onafgebroken in La Liga gespeeld wordt.

In deze periode winnen de eilandbewoners grote prijzen als de Supercopa en de Spaanse beker. Ook spelen ze in de Champions League. Vanaf 2013 volgt er een periode dat de club uitkomt op het tweede en zelfs het derde niveau. Uiteindelijk is er weer promotie naar La Liga in 2019 en nogmaals in 2021.

De “Derbi Palmesano”

Als je op een eiland gevestigd bent, is het lastig om een rivaal te vinden, aangezien er meestal geen twee grote clubs op een dergelijke plek spelen. Toch heeft Mallorca wel degelijk een rivaal in CD Atlético Baleares. Beide clubs komen uit Palma en zijn verreweg de oudste van de hoofdstad.

Behalve de sportieve strijd is het van oudsher ook de strijd tussen de machthebbers (RCD) en de arbeiders (Atlético). Vanaf de jaren 2000 wordt deze derby nog maar weinig gespeeld, doordat beide teams op verschillende niveaus uitkomen. Echter, als ‘de Palmese Derby’ weer eens op het programma staat (bijvoorbeeld in 2018), laat deze direct zien dat de rivaliteit nog springlevend is.