Dit is de enige overgebleven Ligue 1 wedstrijd op 08-01-2022

Na het nodige voetbal bij onze oosterburen, is ook de Ligue 1 weer begonnen met voetballen. Speelronde 20 werd gister afgetrapt met Bordeaux - Marseille en daarop zouden vandaag 2 wedstrijden volgen. Helaas ging er een streep door het duel tussen regerend landskampioen Lille OSC en FC Lorient. U kunt zo onderhand wel raden waar dat aan ligt. MAAR. Er wordt nog een wedstrijd gespeeld en die kunt u ook nog eens live kijken. Is dat even heerlijk, zo op die zaterdagavond?

Rennes speler Benjamin Bourigeaud tijdens Rennes versus Nice
© IMAGO / PanoramiC | 08-01-2022 19:42

Het gaat om de nummer 9 tegen de nummer 4, oftwel RC Lens tegen Stade Rennes. Die laatste kent u ongewijfeld wat beter dan het RC Lens, niet in de eerste plaats doordat de ploeg tegenstander was van Vitesse in de Conference League.

RC Lens - Stade Rennes

Competitie: Ligue 1


Tijd: 20.55


Zender: Ziggo Sport Voetbal


In de Ligue 1 stand heeft RC Lens 19 wedstrijden gevoetbald. Daaruit haalde het 27 punten. Het doelsaldo is 28 om 23. De meeste doelpunten komen voornamelijk van Arnaud Kalimuendo, met 6 goals de clubtopscorer.

Lens wacht al 6 Ligue 1 wedstrijden op een overwinning. Da's niet best. De laatste zege dateert alweer van 5 november 2021, toen Troyes met 4-0 pakkies kreeg.

Stade Rennes doet het daarentegen prima. De club haalde 14 punten uit 6 Conference League wedstrijden en won daarmee groep G. In het Franse voetbal heeft het team 31 punten uit 19 wedstrijden.

Het kan een doelsaldo overleggen van 34-18 en de clubtopscorer is linksbuiten Martin Terrier. In 18 Ligue 1 duels scoorde hij al 9 keer. De vorm in de laatste 5 wedstrijden betreft 3 overwinningen en 2 verliespartijen. Dankzij het verlies bij AS Monaco ging het team toch een beetje met een kater de winterstop in. Wie weet kunnen ze dat nu wegspoelen.Het eerste treffen dit seizoen werd gespeeld op 8 augustus 2021 en eindigde in 1-1. De goals werden gescoord door Seko Fofana voor de uitploeg en de nieuwe Stade Rennes aanwinst Kamaldeen Sulemana.