Levante

Levante UD is de tweede voetbalclub van Valencia en speelt in het Estadi Ciutat de València. Je ziet op deze homepage het programma van Levante, de stand in de competitie en de volgende wedstrijd van Levante. Daarbij kom je er direct achter wat de laatste tien uitslagen van Levante zijn in verschillende competities.

De uitslagen van Levante worden direct live bijgewerkt, zodat jij je weddenschap altijd up to date houdt. Daarnaast vind je hier alle wedstrijdstatistieken, zoals doelpunten, assists en speelminuten, van de selectie van Levante. Al deze gegevens zijn rechtstreeks van invloed op de wedstrijden van Levante, dus ook voor jou als voetbalwedder zeer waardevol.

Zoek jij al enige tijd naar een livestream van Levante van goede kwaliteit? Geen zorgen, Voetbal Vandaag zoekt voor jou de beste livestreams op bij de bookmakers. Of wil je liever Levante op tv kijken? Ook daarover vind je hier alle benodigde informatie.

Eveneens lees je hier het nieuws over Levante. Nieuwsartikelen zijn namelijk een waardevolle bron van informatie om je weddenschap goed neer te zetten. Bij Voetbal Vandaag krijg je daarom uitsluitend voetbalnieuws vanuit een betting perspectief.  Met zoveel informatie kan het niet anders of je weddenschap gaat een winnende worden.

Grijp je kans bij de volgende wedstrijd van Levante

Binnen het programma van Levante vind je uiteraard ook de volgende wedstrijd. Hierover lees je de volgende zaken:

 • De tegenstander
 • De competitie waarin gespeeld wordt
 • Plaats en datum van de wedstrijd
 • Op welke locatie de wedstrijd plaatsvindt

Daarnaast zie je op deze pagina ook de resultaten van de laatste vijf wedstrijden van Levante, zodat je kunt zien hoe de vorm van het team is. Het lukt jou vast wel om nu de uitslag van de volgende wedstrijd te voorspellen, maar er is nog meer. Je krijgt hier namelijk ook te zien hoe andere bezoekers van deze site denken over het resultaat van de komende wedstrijd.

Als je op een mogelijke uitslag klikt, zie je in percentages de voorspelling van de andere voetballiefhebbers. Vergis je niet, de zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ kan een hele goede raadgever zijn. Gebruik deze dus bij jouw voorspelling.

Nu hoef jij alleen nog maar het bedrag te bepalen van je inzet. Voetbal Vandaag heeft voor jou al uitgezocht wat de meest gunstige quotering is. Dus grijp je kans en zet nu in.

Vier belangrijke punten bij de laatste tien uitslagen

Op deze pagina zie je de laatste tien uitslagen van Levante. Het voordeel hiervan is dat je er een paar essentiële punten uit kunt halen ter voorbereiding van je weddenschap. Denk hierbij aan:

 • De tegenstanders (zwak, sterk, gemiddeld)
 • Soort competitie (La Liga, Copa del Rey, Europees)
 • Aantal behaalde punten
 • Gemaakte doelpunten en tegengoals

Door deze gegevens goed te analyseren, kom jij een stuk beter beslagen ten ijs als het om je weddenschap gaat. Wil je nog meer uitslagen weten? Kijk dan op de aparte pagina van La Liga. Hier vind je ook het speelprogramma en de stand in de competitie.

De live score van Levante is het snelst bij Voetbal Vandaag

Ben je niet in de gelegenheid om Levante op tv, via een livestream of in het stadion te zien? Dan ga je voor het volgen van de wedstrijd naar de live pagina van Voetbal Vandaag: voetbalvandaag.nl/live. De live score van Levante wordt hier zonder vertraging en gedoe doorgegeven, zodat jij je weddenschap van minuut tot minuut kunt volgen.

Daar komt nog eens bij dat alle uitslagen van Levante direct live worden bijgewerkt. Je hoeft dus nooit meer lang te wachten op een tussenstand of een uitslag. Haal dus direct alle andere live score apps van je telefoon en kies voor Voetbal Vandaag.

De statistieken van de selectie van Levante helpen je verder

Op deze pagina vind je de voltallige selectie van Levante. Daaraan toegevoegd is een aantal statistieken die interessant zijn voor jou om je weddenschap goed voor te bereiden, zoals:

 • Aantal gespeelde wedstrijden
 • Gescoorde goals
 • Gegeven assists
 • Ontvangen gele en rode kaarten

Daarnaast lees je ook welke spelers uit de selectie geblesseerd of geschorst zijn. Zij zullen uiteraard niet door de trainer opgesteld worden in het team. Dat heeft uiteraard weer invloed op de volgende wedstrijd en dus ook op jouw voorspelling. Als er door transfers wijzigingen in de selectie plaatsvinden, wordt deze bijgewerkt.

Wist je trouwens dat het inzetten op de exacte doelpuntenmaker of gever van een assist zeer lucratief is? Daar kun je de selectiestatistieken dan ook uitstekend voor gebruiken. Lees meer over dit soort voorspellingen op de voetbalweddenschappen pagina.

Scoor hier het allernieuwste clubtenue

De thuiswedstrijden in La Liga en de Copa del Rey speelt Levante in het kenmerkende shirt met rood en blauwe verticale strepen. Daarnaast heeft Levante ook een uitshirt en nog een derde tenue. Al deze shirts kun jij via Voetbal Vandaag bestellen.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is binnen de widget te klikken op ‘bestel nu’. Op dat moment word je doorverwezen naar de fanshop of een andere officieel verkoopkanaal van de club. Hier kun je het tenue van Levante van jouw keuze eenvoudig bestellen. Voor jezelf of iemand anders.

Kijk alle wedstrijden van Levante op tv of via een livestream

Als liefhebber van Spaans voetbal wil je natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden rechtstreeks volgen. Dat kan als je het zenderpakket van Ziggo Sport hebt. Dit kanaal zendt namelijk alle wedstrijden in La Liga rechtsreeks uit. De website ‘voetbal op tv’ geeft uitgebreide informatie over hoe je aan zo’n pakket komt.

Als je de naam van je huidige tv- aanbieder aanklikt, wijst het zich vanzelf. Klik dan ook nog even op de banner van Voetbal Vandaag. Er staat namelijk een exclusieve aanbieding voor je klaar om nog meer voetbalzenders aan je totaal toe te voegen en die wil je absoluut niet missen.

Kijk je liever naar de wedstrijden van Levante via een livestream? Dat kan natuurlijk ook. Voetbal Vandaag heeft namelijk al uitgezocht welke bookmakers een dergelijke stream aanbieden. Deze vind je aan de rechterkant van de pagina. Het voordeel van livestream is dat er geen kosten aan verbonden zijn en wie wil dat nou niet?

Lees je in voor je weddenschap met het clubnieuws

In de voetbalwereld gebeuren iedere dag wel zaken die de moeite waard zijn om naar buiten te brengen. Ook het nieuws over Levante is interessant om te lezen. Voetbal Vandaag brengt alleen de actualiteiten die relevant zijn voor het inzetten op een wedstrijd.

Hier lees je dus niet dat de selectie gezellig aan het karten is geweest. Onmiskenbaar is dit interessant nieuws, maar voor het winnen van een weddenschap is het minder belangrijk. Wat je wel leest, is dat de aanvoerder geblesseerd is. Dit is namelijk wel van invloed op de volgende wedstrijd en dus op jouw voorspelling.

Vijf belangrijke feiten over ‘Las Granotas’

 • ⚽ In zijn bestaan weet Levante vijf keer te promoveren naar de Primera Division. De laatste keer in 2018.

 • ⚽ De langste aaneengesloten periode die club tot nu toe op het hoogste niveau speelt, is zes seizoenen: van 2010 tot 2016.

 • ⚽ In 2017 wordt deze tweede club uit Valencia kampioen van de Segunda Division, het tweede niveau in het Spaanse voetbal.

 • ⚽ Nikola Vuckevic wordt in 2018 van Braga gehaald voor bijna negen miljoen euro: de duurste aankoop tot nu toe.

 • ⚽ Jefferson Lerma vertrekt in 2018 naar Bournemouth. Deze club legt 28 miljoen euro voor hem neer: de hoogste transfersom die de club ooit ontvangt voor een speler.

 

De clubgeschiedenis in een notendop

De voorlopers Levante FC en Gimnastico FC worden in 1909 opgericht en deze fuseren in 1941 tot de huidige club: Levante UD. De bijnaam Los Granotas (de kikkers) komt voort uit het feit dat het kanaal naast het voetbalveld vol kikkers zit.

In 1963 lukt het de club om te promoveren naar de Primera Division. Het verblijf duurt echter maar twee seizoenen. In 1980 zorgen Les Granotas voor een geweldige stunt door Johan Cruijff te contracteren. Deze voetballegende speelt echter maar twaalf wedstrijden en is even snel weer vertrokken als dat hij gekomen is.

De succesjaren beginnen in 2005 als de ploeg voor het eerst sinds veertig jaar promoveert naar La Liga. Ondanks twee korte perioden in de Segunda Divison, lijkt de club tot nu toe een blijvertje op het hoogste niveau. Meestal eindigt de ploeg onderin de middenmoot, maar weet zich wel te handhaven.

Rivaliteit in Valencia

Sinds het regelmatige verblijf van Levante UD in La Liga (vanaf 2005) is er een grote rivaliteit ontstaan met Valencia CF: de grootste club van de stad. De stadsderby wordt nu twee keer per jaar gespeeld op het hoogste niveau. Hierbij gaat het niet zozeer om de stand op de ranglijst, maar wel om een heleboel prestige.

Van oudsher is er ook veel rivaliteit met clubs uit de provincie als: Alicante, Elche en Hercules.