League Cup

De English Football League (EFL) Cup oftewel League Cup is na de FA Cup het tweede aansprekende bekertoernooi in Engeland. Dankzij energieblikjes-leverancier Carabao gaat het toernooi door het leven als de Carabao Cup.

Deze pagina staat volledig in het teken van een betting perspectief. De informatiestroom vangt aan het programma van de League Cup, uitslagen uit het League Cup toernooi en natuurlijk de League Cup stand.

Wil jij graag weten hoe de toernooistructuur van de League Cup in Engeland in elkaar zit en uit welke leagues de deelnemende teams komen? Lees dan snel verder. Aansluitend vind je ook duidelijke uitleg over de loting van de League Cup en krijg je belangrijke informatie over de finale van de League Cup.

Als je een liefhebber bent van Engels voetbal, dan zijn de televisiekanalen waarop de Premier League en Carabao Cup wedstrijden worden uitgezonden een must have. Voetbal Vandaag heeft voor bezoekers een persoonlijk aanbod klaarstaan, waarmee jullie extra voordelig kunnen kijken naar de mooiste wedstrijden.

Kijk jij liever naar een Carabao Cup live stream en wil je tegelijkertijd geld winnen? In de laatste alinea op deze pagina vind je uit hoe je deze gouden combinatie waarheid kan laten worden.

De EFL Cup kent ieder seizoen wel verrassingen, maar dat geldt ook voor andere cups en competities die je bij Voetbal Vandaag kunt vinden.

Bekijk direct het aankomende programma van de League Cup

Met een blik op het programma van de League Cup, zie je alle aankomende wedstrijden die er binnen de huidige of volgende speelronde worden gespeeld. Daaraan kun je dus ook afleiden in welke fase het toernooi is aanbeland.

Het zou zomaar kunnen dat er tijdens deze ronde een ‘reuzendoder’ opstaat die zorgt voor uitschakeling van bijvoorbeeld een Premier League club. Een stunt kan bij bookmakers altijd  rekenen op hoge odds. Alle reden voor jou om er een analyse op los te laten en eens diep in de statistieken te duiken.

Voetbal Vandaag reikt je de helpende hand. Klik maar eens op een wedstrijd naar keuze. Er opent een wedstrijdpagina, die de volgende statistieken toont:

 • De voorspelling van de uitkomst door het team van Voetbal Vandaag
 • De vijf laatste resultaten in combinatie met de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under
 • Gemiddeld aantal goals en corners dit seizoen plus gele en rode kaarten
 • Een variatie aan weddenschappen met de hoogste odds van bookmakers
 • De vermoedelijke opstellingen van beide clubs
 • Informatie over de afwezigheid van geschorste en geblesseerde spelers.

Uitslagen van de League Cup zijn nergens sneller te vinden

Het programma-overzicht heeft een dubbelfunctie. Niet alleen vind je er alle aankomende wedstrijden, maar ook de uitslagen van de League Cup. Dit is op een dusdanige manier bedacht, zodat je onderscheid kunt maken tussen League Cup wedstrijden die reeds afgelopen zijn en later te spelen duels.

Wil je nog eens op je gemak alle League Cup uitslagen uit eerder gespeelde rondes terugkijken, klik dan naast de speelronde op de pijl naar rechts. Je kunt terugkijken tot en met de eerste ronde van dit seizoen.

Check elke live League Cup stand zonder vertraging

Voor live uitslagen van wedstrijden die nog bezig zijn kun je terecht op de homepage van Voetbal Vandaag. Hier vind je altijd actuele tussenstanden van de League Cup in Engeland.

Live scores worden zonder vertraging geupdate, waardoor jij de juiste tussenstand op je scherm ziet. Uitslagen die live zijn, bevatten bij Voetbal Vandaag waardevolle wedstrijdinformatie. Bekijk onder andere de volgende specifieke statistieken door een live uitslag aan te klikken.

 • De hoogste live odds voor verschillende uitkomsten
 • Namen van doelpuntenmakers en spelers die een kaart hebben gekregen
 • Het aantal genomen corners van beide teams
 • Data over het aantal schoten (op doel), buitenspel en reddingen van de keeper

Door de wedstrijd nauwlettend te volgen, weet jij alles over de stand van zaken. Daarmee kun je een paar live bets plaatsen, zoals bijvoorbeeld welk team het volgende doelpunt scoort.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Op de voetbalweddenschappen-pagina vind je uitleg over elke bet die tijdens de Carabao Cup live kunt plaatsen.

Waarom er geen Carabao Cup kwalificatie van toepassing is

Aan de EFL Cup doen alle 92 clubs mee die uitkomen in de vier divisies van de Football League. Dit in tegenstelling tot de FA Cup, waarbij het deelnemersveld bestaat uit zo’n 750 clubs.

Onderstaand vind je de vier hoogste competities van Engeland, met tussen haakjes het exacte aantal deelnemers:

 • Premier League (20)
 • Football League Championship (24)
 • Football League One (24)
 • Football League Two (24)

Bij de League Cup is kwalificatie niet van toepassing. Er hoeven dus ook geen voorrondes en EFL Cup play-offs gespeeld te worden om plaatsing voor het hoofdtoernooi veilig te stellen.

Uitleg over de volledige opzet en de loting van de League Cup

De League Cup in Engeland bestaat uit zes rondes, waarbij er speciale regels gelden voor het instromen van Premier League clubs. Ook wordt er rekening gehouden met teams die Europese verplichtingen hebben.

 • Eerste ronde

In de eerste ronde vindt er een League Cup loting plaats tussen alle teams uit de Championship, League One en League Two teams. Clubs die in Europa spelen zijn evenals alle teams uit de Premier League gevrijwaard van deelname aan deze ronde.

Wedstrijden worden gespeeld over een duel, waarbij een gelijke stand geen replay oplevert. In het geval van een gelijkspel, valt de beslissing na het nemen van penalty’s.

 • Tweede ronde

Alle Premier League clubs doen nu mee, met uitzondering van de teams die (nog) in Europa actief zijn. Ook hier geldt de regel dat in het geval van een gelijkspel, er direct wordt overgegaan tot het nemen van strafschoppen.

 • Derde ronde

Ook clubs die Europees spelen, stromen nu in. De strijd wordt beslist over een duel, waarbij eventuele penalty’s uitkomst moeten brengen.

 • Vierde ronde

Net zoals in voorgaande rondes, spelen overgebleven teams een duel tegen elkaar. De League Cup loting bepaalt de thuisspelende ploeg.

 • Halve finales

De halve finales worden als enige ronde gespeeld over twee EFL Cup wedstrijden. Beide teams spelen een keer thuis en uit.

 • Finale 🏆

De League Cup finale betreft een duel. Een gelijkspel betekent maximaal dertig minuten verlengen en desnoods penalty’s om de winnaar te bepalen.

De finale van de League Cup wordt gespeeld op Wembley

De League Cup finale wordt traditiegetrouw al jaren op Wembley gespeeld, het stadion dat ook dient als thuisbasis van het Engelse nationale team. De eerste finale werd er afgewerkt in 1967. Toen Wembley verbouwd werd tussen 2001 en 2006, werd de eindstrijd verplaatst naar het Millennium Stadium in Cardiff.

Kijk de Carabao Cup live op televisie of via een live stream

Engels voetbal staat wereldwijd bekend om haar aantrekkingskracht. In Nederland worden de Premier League, Championship, het FA Cup toernooi en natuurlijk de EFL Cup allemaal uitgezonden op televisie.

Hiervoor kun je terecht bij de kanalen van de partij die de uitzendrechten van bovenstaande competities in handen heeft. Binnen voetbal op tv vind je een overzicht van alle Nederlandse tv providers. Selecteer jouw aanbieder en bekijk direct welke pakketten er worden aangeboden en of de League Cup hier onderdeel van uitmaakt.

Voor welk pakket je ook gaat: Voetbal Vandaag komt je tegemoet met een exclusieve aanbieding op activatie.

Wanneer je ook wilt genieten van Carabao Cup wedstrijden als je niet thuis bent, is een Carabao Cup live stream de perfecte oplossing. Je kiest zelf je wedstrijd en bent niet afhankelijk van een locatie.

Hiervoor kun je terecht bij bookmakers, die je op livestream kunt vinden. Bij deze betrouwbare betting sites met een vergunning hoef je alleen een gratis account aan te maken, om kosteloos naar elke livestream te kunnen kijken. Bijkomend voordeel is dat je bij bookies tegelijkertijd kunt voetbalwedden. Zo kijk je live voetbal en win je gelijktijdig ook nog eens geld!

 

Meest Gestelde Vragen

Wat is de Engelse League Cup?

De League Cup is een afkorting van de English Football League Cup en is naast de FA Cup het tweede bekertoernooi van Engeland. Het deelnemersveld bestaat uit de 92 clubs die spelen in de vier divisies van de Football League. Dit zijn de Premier League, Championship, Football League One en Football League Two.

Waar wordt de League Cup uitgezonden?

Wedstrijden uit de Carabao Cup kunnen worden bekeken op televisie, op een computer of via een mobiel apparaat. Dit kunnen een laptop, tablet en natuurlijk een smartphone zijn.

Wie zendt de FA Cup uit?

De uitzendrechten van de League Cup worden verkocht aan de hoogste bieder. Deze partij mag dan als enige live wedstrijden uitzenden  voor een bepaalde periode.

Als je wil weten op welke kanalen de wedstrijden van vandaag worden uitgezonden, kijk dan op voetbal op tv deze week. Deze informatie kun je ook krijgen van wedstrijden die morgen en de rest van deze week worden gespeeld.

Op welke zender komt de League Cup finale?

Net als bij overige toernooiwedstrijden wordt ook de finale uitgezonden door de partij die beschikt over de rechten. Met een beetje geluk is dat een openbaar kanaal, zodat ook mensen kunnen kijken die geen optioneel zenderpakket hebben.

Waar kun je voetbalwedden op de FA Cup?

Voor het plaatsen van weddenschappen op de EFL Cup, kun je terecht bij een legale en betrouwbare Nederlandse betting site. Bovenaan in het menu staat de bookmaker. Door hierop te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bookies die beschikken over een vergunning in Nederland.