Lamar Hunt US Open Cup

De Lamar Hunt US Open Cup, afgekort als US Open Cup, is de Amerikaanse voetbalbeker. Alle eerste elftallen van clubs die lid zijn van de United States Soccer Federation (USSF) kunnen zichzelf inschrijven voor het toernooi.

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over dit aansprekende toernooi vanuit een betting perspectief. Hierbij geeft Voetbal Vandaag je statistieken die je nergens anders tegenkomt.

Bekijk data van alle wedstrijden die op het Lamar Hunt US Open Cup programma staan en duik in de US Open Cup uitslagen van deze editie. Een blik op een US Open Cup stand vertelt je meteen welk team er aan de winnende hand is.

De MLS bestaat uit de Eastern Conference en Western Conference, maar de opzet van het bekertoernooi wijkt volledig af van dit model. Wil jij weten hoe de US Open Cup kwalificatie in elkaar zit en welke rol Canadese clubs hierbij spelen? De antwoorden hierop staan verderop deze pagina.

Je komt tot in detail te weten waarom de US Open Cup loting gebaseerd is op geografische liggingen. Aansluitend vind je op deze pagina informatie over het stadion dat wordt aangewezen voor de US Open Cup finale.

Met een exclusieve aanbieding van Voetbal Vandaag hoef je geen enkel duel op tv te missen. Kijk je liever naar een US Open Cup live stream? Lees snel verder om erachter te komen hoe je hier gratis naar kunt kijken en tegelijkertijd geld kunt winnen.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de US Open Cup ook de Amerikaanse Major League Soccer, maar ook alle belangrijke competities en cups binnen Europa.

Check het volledige Lamar Hunt US Open Cup programma

Het programma van de US Open Cup geeft je een volledig overzicht van wedstrijden die in de huidige speelronde worden gespeeld. Hierbij wordt er gesorteerd op datum. Daaraan leid je af welke duels vandaag worden gespeeld.

Bij elke wedstrijd kun je specifieke statistieken vinden over de twee teams die elkaar treffen. Door te klikken op een affiche, opent er een wedstrijdpagina. Hier vind je de volgende data:

 • ⚽ Een uitgebreide onderbouwde prognose van Voetbal Vandaag

 • ⚽ De laatste vijf resultaten, waarbij de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under zijn meegenomen

 • ⚽ Gemiddelde hoeveelheden doelpunten en corners, gele en rode kaarten

 • ⚽ Een lijst met weddenschappen inclusief de beste odds bij bookmakers

 • ⚽ Vermoedelijke opstellingen met informatie over geblesseerde en geschorste spelers

Alle US Open Cup uitslagen staan in het gedetailleerde overzicht

In het overzicht met Lamar Hunt US Open Cup uitslagen zie je welke clubs tegen elkaar hebben gespeeld en hoeveel doelpunten er bij de wedstrijd zijn gevallen. Als je eerdere uitslagen in de US Open Cup wilt bekijken, wijzig dan de speelronde door op de pijl naar rechts te klikken. Je kunt terugkijken tot en met de eerste ronde van het hoofdtoernooi, tijdens de huidige editie.

Wees direct op de hoogte van elke US Open Cup stand

Wedstrijden die live worden gespeeld, kennen een tussenstand. Op Voetbal Vandaag vind je elke stand van de Lamar Hunt US Open Cup wedstrijden die onderweg zijn. In tegenstelling tot een aantal live scorings apps en bijvoorbeeld Teletekst 818, worden live uitslagen zonder vertraging doorgegeven.

Als je meer informatie wilt over het wedstrijdverloop, klik je simpelweg op de live score. Net als bij het programma opent er een speciale pagina met statistieken. Ter aanvulling hierop vind je nu ook de volgende data:

 • ⚽ De hoogste live odds bij een 1X2 weddenschap

 • ⚽ De live score met informatie over doelpuntenmakers, corners, wissels, gele en rode kaarten

 • ⚽ Statistieken over onder andere balbezit, schoten (op doel), gevaarlijke aanvallen, keeper reddingen, vrije trappen en buitenspel

Wat is US Open Cup kwalificatie en hoe werkt het

Voorafgaand aan Lamar Hunt US Open Cup kwalificatie, kunnen amateurclubs uit de Open Division IV en V een verzoek indienen bij de voetbalbond om ingeloot te worden voor de kwalificatierondes. 

Binnen de basic opzet worden er in totaal worden drie rondes gespeeld. Wanneer noodzakelijk kan de bond besluiten tot de toevoeging van een vierde kwalificatieronde.

De US Open Cup kwalificatie gaat dus alleen tussen regionale clubs. In onderlinge single wedstrijden stromen de winnaars door naar de volgende kwalificatieronde. Naast lokale rondes, hebben non-professionele clubs twee andere routes om kwalificatie voor het hoofdtoernooi te behalen. 

Ten eerste is dit mogelijk door een hoge eindklassering in een amateurcompetitie. Ook de winnaar van de National Amateur Cup stroomt automatisch door naar de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Nadat alle drie of vier kwalificatierondes zijn gespeeld, vangt de eerste ronde van het hoofdtoernooi aan.

Het toernooiverloop tot aan de US Open Cup finale

Zodra de kwalificatiereeks achter de rug is, begint het hoofdtoernooi. Een belangrijke voetnoot is dat de Major Soccer League uit 27 clubs bestaat. Hiervan doen er maar 24 mee aan het bekertoernooi

De resterende drie zijn namelijk gelegen in Canada. De Amerikaanse voetbalbond is van mening dat er voor deze clubs geen plek is in een bekertoernooi dat zich afspeelt in de Verenigde Staten. Gelukkig is het volkomen logisch dat deze teams deel uitmaken van de MLS…

Anyway, het toernooischema ziet er als volgt uit. De USSF wijzigt nogal eens van format. De clubs uit de MLS stromen daardoor soms in tijdens de derde ronde, terwijl het ook voorkomt dat pas worden ingeloot tijdens de vierde ronde.

 • Eerste ronde

 • Tweede ronde

 • Derde ronde

 • Vierde ronde

 • Achtste finales

 • Kwartfinales

 • Halve finales

 • Lamar Hunt US Open Cup finale

 

Welke speciale regels gelden er bij de US Open Cup loting

Je kunt je voorstellen dat het voor een club uit bijvoorbeeld de staat Florida een eindje reizen naar de staat Oregon. Helemaal als het een amateurclub betreft die niet beschikt over een volle clubkas.

De loting kent daardoor speciale regels. Zo worden clubs in de eerste vier rondes en de achtste finales aan elkaar gekoppeld op basis van hun geografische ligging. Ieder team kan daardoor slechts een opponent krijgen uit een beperkt aantal tegenstanders. Het team dat thuis speelt, is de club die als eerst uit de koker komt.

Vanaf de kwartfinales zitten er nog maar acht clubs in het toernooi. Vanaf deze ronde vindt er voor het eerst US Open Cup loting plaats waarbij geen rekening wordt gehouden met de locaties van clubs. Dat geldt eveneens voor de loting voor de US Open Cup halve finale.

De overige regels zijn eenvoudig. Wedstrijden worden beslist over een duel. Staat er na 90 minuten een gelijkspel op het scorebord, dan volgt er een verlenging van twee keer 15 minuten. Is het daarna nog steeds niet beslist, dan volgen er strafschoppen.

De toewijzing van het stadion voor de finale geschiedt als volgt

Nadat alle rondes zijn afgewerkt, staan er uiteindelijk twee clubs in de finale. Maar in welk stadion wordt de finale eigenlijk afgewerkt? De structuur die hiervoor wordt aangehouden, is uniek in het voetbal. Of in Soccer, zoals de Amerikanen de sport noemen.

Nadat de loting van de halve finale heeft plaatsgevonden, gaan de vier clubs wederom in de koker. Er wordt een prioriteitsvolgorde bepaald met betrekking tot het hosten van de finale. Bekijk onderstaand voorbeeld ter verduidelijking.

Stel dat Atlanta United, LA Galaxy, Columbus Crew en de Colorado Rapids in de halve finale staan. Tijdens het loten voor de finale-locatie, is de club die als eerst uit de koker komt de thuisspelende ploeg. Haalt die club de finale niet, dan mag het team die als tweede uitgeloot werd de finale organiseren. 

Volg spannende duels uit de US Open Cup live op tv

Het nationale bekertoernooi van de Verenigde Staten is om meerdere redenen aantrekkelijk. Een daarvan is het tijdsverschil tussen Europa en de Verenigde Staten. Je kunt bijvoorbeeld eerst naar Europese topcompetities binnen de Nederlandse tijdzone kijken op tv. 

Waar andere mensen daarna naar bed gaan, blijf jij zitten voor de bekerwedstrijden en/of de Major Soccer League. De voetbal op tv pagina geeft een overzicht van alle tv providers in Nederland. Door jouw provider te selecteren, zie je in welk pakket de zenders zitten die de US Open Cup op tv uitzenden. 

Je activeert het pakket via de banner van Voetbal Vandaag. Dat doe je natuurlijk niet zonder een exclusieve aanbieding waarvan je meteen gebruik kunt maken.

Kijk via een bookie naar een US Open Cup live stream

Ook voor een Lamar Hunt US Open Cup live stream is dit de aangewezen pagina om te volgen. Streams zijn namelijk te bekijken bij bookmakers. Zij hebben speciale afspraken met partijen die beschikken over de uitzendrechten. 

Daardoor hoef jij niets te betalen en kijk je altijd gratis naar de MLS, US Open Cup wedstrijden en nog veel competities en toernooien uit de hele wereld. 

Wat moet je hiervoor doen? Ga naar de livestream-pagina en maak als de wiedeweerga een account aan bij een (of meerdere) legale bookmakers. Dit kost een zinvolle minuut van je leven, waarvoor je een ongelimiteerd aantal uren plezier terugkrijgt.

Een bookie is daarnaast de perfecte aangelegenheid om te voetbalwedden. Van geld winnen met wedstrijden kijken kunnen veel mensen alleen maar dromen. Jij bent slechts een stap verwijderd van het verwezenlijken van die droom.

 

Meest gestelde vragen

Wat is de US Open Cup?

De Lamar Hunt US Open Cup is het nationale bekertoernooi in de Verenigde Staten.

Waar wordt de US Open Cup uitgezonden?

Het bekertoernooi wordt uitgezonden op televisie en via internet door de partij de uitzendrechten in beheer heeft.

Wie zendt de US Open Cup uit?

Er is slechts een contractant die de uitzendrechten voor de Major League Soccer en de Lamar Hunt US Open Cupin handen heeft. De ervaring leert dat de eigenaar van deze rechten per periode verschilt.

Kijk op de voetbal op tv vandaag pagina voor een overzicht van wedstrijden die vandaag, morgen en de rest van deze week worden gespeeld. Als toevoeging hierop staan de juiste zenders aangegeven. Daarmee weet je meteen welke partij over de uitzendrechten beschikt.

Op welke zender komt de US Open Cup finale?

De rechten van de Lamar Hunt US Open Cup worden gekocht voor het uitzenden van het gehele toernooi. Dat geldt dus ook voor de finale.

Desalniettemin kan het zo zijn dat de eindstrijd ook te zien is op openbare kanalen uit het basispakket. Of dat bij de huidige editie het geval is, zie je direct binnen de voetbal op tv vandaag pagina.

Waar kun je voetbalwedden op de US Open Cup?

Voor het plaatsen van weddenschappen op wedstrijden in de Lamar Hunt US Open Cup kun je terecht bij legale Nederlandse betting sites. Bovenaan het menu staat de speciale bookmaker-pagina. Door hierop te klikken krijg je een gedetailleerd overzicht van alle bookies die beschikken over een vergunning in Nederland en waar je dus veilig kunt wedden.