La Liga

La Liga of Primera División is sinds 1929 de benaming van de hoogste voetbalcompetitie in Spanje, waaraan elk seizoen twintig clubs deelnemen. Deze pagina bevat uitgebreide informatie over alles waar je maar aan kunt denken, als het om de wereldwijd beroemde La Liga gaat.

Natuurlijk valt je blik allereerst op het La Liga programma, waar aankomende wedstrijden in het oog springen. Na het laatste fluitsignaal vind je de La Liga uitslagen eveneens terug in dit venster. De duels waar nog geen uitslag bij staat genoteerd, worden óf momenteel gespeeld, of kennen een latere aanvangstijd.

Uitslagen worden direct verwerkt in de La Liga stand. Door naar de ranglijst te kijken, kom je te weten welke club er bijvoorbeeld op pole position ligt voor het kampioenschap. Anderzijds vertelt de stand van La Liga je ook meer over teams die in de gevarenzone verkeren inclusief statistieken.

Samenvattingen op YouTube zijn leuk, maar kan niet tippen aan La Liga live op televisie kijken. Als jij er klaar voor bent, krijg je van Voetbal Vandaag alle benodigde informatie én een exclusieve aanbieding waarmee je niets mist van La Liga wedstrijden en duels uit de Copa del Rey. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan een legale en gratis La Liga live stream.

Zit jij met je handen in het haar over de structuur van La Liga play offs en wil je een verhelderend antwoord? Lees dan snel verder, want na het doornemen van deze informatie ben jij een expert op dit gebied.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast La Liga ook andere belangrijke Europese competities, bekertoernooien en cups.

Bekijk direct het actuele La Liga programma

Het programma van La Liga biedt wekelijks topaffiches en jij bent hier als eerst van op de hoogte. Je weet meteen welke clubs er tegenover elkaar staan, welke club er thuis speelt en ziet aan de datums wanneer er precies wordt gevoetbald.

De standaard weergave richt zich vanzelfsprekend op de huidige speelronde. Je kunt echter zo ver vooruitkijken als je wilt. Door naast de speelronde op de pijlen naar links en rechts te klikken, ga je naar toekomstige wedstrijden of bekijk je uitslagen van eerder gespeelde duels.

Voor een nog uitgebreider overzicht van andere competities, kun je terecht binnen Voetbal Vandaag.

Check alle La Liga uitslagen van het gehele seizoen

Binnen het programmavenster verschijnen La Liga uitslagen van wedstrijden die zijn afgelopen. Door de automatische aanvulling van resultaten, is het gemakkelijk om te zien welke wedstrijden live bezig zijn of later beginnen.

Voor elke live La Liga tussenstand surf je naar de Voetbal Vandaag homepage. Je vindt meer wedstrijdinformatie door simpelweg op de live score te klikken. Hier vind je namen van doelpuntenmakers, kaartenpakkers en gemiddelde statististieken die zijn berekend over het volledige seizoen.

Deze details haal je allemaal uit de La Liga stand

Gedurende en aan het eind van het voetbalseizoen is de La Liga stand waar het uiteindelijk allemaal om draait. De ranglijst bepaalt de kampioen, de verdeling van Europese tickets en helaas ook de degradanten. Binnen de ranglijst vind je een aantal enorm belangrijke statistieken.

Je ziet het aantal behaalde punten. Hierbij wordt er gespecificeerd hoeveel wedstrijden er zijn gewonnen, verloren en gelijk zijn geëindigd. Het doelsaldo vertelt je of er positieve of negatieve balans heeft, waarbij het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten exact wordt weergegeven. Tenslotte zie je de resultaten van de laatste vijf wedstrijden. Hieruit kun je concluderen in welke vorm een team verkeert.

Waarvoor wordt er gestreden in La Liga play offs

Dit is een extreem belangrijke alinea, want niet iedereen is op de hoogte van hoe het play off systeem in Spanje precies werkt. De structuur zit dan ook anders in elkaar ten opzichte van bijvoorbeeld de Duitse Bundesliga.

La Liga bestaat uit 20 teams, waarvan de drie staartploegen direct degraderen naar de Liga Adelante, ofwel het tweede niveau. Geen van deze ploegen hoeft dus play offs te spelen om lijfsbehoud. Dat werkt in de Segunda División iets anders. De bovenste twee ploegen promoveren direct, maar de derde promovendi wordt bepaald uit play offs tussen de nummers drie tot en met zes.

Het schema is simpel te onthouden. De ploeg die als derde is geëindigd, speelt thuis en uit tegen de nummer zes. De clubs die vierde en vijfde staan, spelen eveneens twee wedstrijden tegen elkaar. De winnaars van beide confrontaties spelen in een finale play off (wederom thuis en uit) tegen elkaar om de laatste plek in op het hoogste niveau.

Dit heb jij nodig om La Liga op televisie te kunnen kijken

De meest aantrekkelijke competitie van Spanje herbergt een aantal topteams die wereldwijd op een enorme fanschare kunnen rekenen. Denk alleen al aan de eeuwigdurende El Clasico rivaliteit tussen FC Barcelona en Real Madrid.

De genoemde clubs zijn slechts het topje van de ijsberg, vlak ook Atlético Madrid en Sevilla FC niet uit. Bovenstaand is meer dan genoeg reden om er direct voor te zorgen dat jij het aankomende La Liga programma in het geheel voetbal op televisie kunt kijken. Met een Ziggo Sport Totaal pakket bepaal je namelijk zelf voor welke wedstrijden jij je telefoon op stil zet of zelfs in vliegtuigmodus.

Helaas is het pakket niet opgenomen tussen de basiszenders, maar wat niet is kan nog komen. Voor nu zul je er maandelijks een minimaal bedrag voor moeten aftikken. Een geluk bij een ongeluk is dat je via Voetbal Vandaag een bijzondere en zelfs exclusieve korting ontvangt bij activatie. Wat moet je hiervoor doen?

  • ⚽ Ga naar de voetbal op tv

  • ⚽ Selecteer jouw tv provider

  • ⚽ Klik op de banner van Voetbal Vandaag

  • ⚽ Doorloop de aangegeven stappen

kijk gratis naar een live stream en plaats je weddenschap

Veel mensen maken zichzelf afhankelijk van illegale livestreams op internet, omdat deze gratis worden aangeboden. Helaas gaat dat vaak gepaard met haperend beeld, slechte kwaliteit, een onverstaanbare commentator en een Trojan Horse.

Waarom zou je het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Via de diensten van een bookmaker heb je namelijk ook binnen een handomdraai een gratis livestream te pakken. Je maakt kosteloos een account aan binnen maximaal een minuut en kunt letterlijk kiezen uit wedstrijden.

Een ander groot voordeel van voetbal kijken via een betting site, is dat je weddenschappen kunt afsluiten. Dat kan zowel voorafgaand aan wedstrijden, als middels live betting. Het is een unieke kans om geld te winnen met je hobby.

Meest gestelde vragen

Wat is La Liga?

La Liga is de hoogste voetbalcompetitie in Spanje, waar vanzelfsprekend ook verreweg de meest bekende clubs uit het Zuid-Europese land in spelen. Denk hierbij aan FC Barcelona, Real Madrid en bijvoorbeeld Atlético Madrid.

Wanneer begint La Liga?

Voorafgaand aan elk seizoen maakt de Real Federación Española de Fútbol (RFEF) de planning bekend. Hierin wordt ook aangegeven op welke datum de jaargang gaat beginnen. Kijk voor een actueel overzicht alvast naar de La Liga programma.

Waar wordt La Liga uitgezonden?

Live wedstrijden uit La Liga worden uitgezonden op televisie. Je kunt deze duels echter ook bekijken via een computer, laptop, tablet en een smartphone.

Op welke zender is La Liga te zien?

De partij die de uitzendrechten opkoopt is de rechtmatige partij die als enige live beelden mag uitzenden van La Liga. Als jij wilt weten om welke zenders dit momenteel gaat, ga dan naar voetbal op tv vandaag.

Hier kun je ook alvast kijken naar het programma van morgen en deze week. Je ziet bij elke wedstrijd via welk kanaal je kunt kijken.

Hoeveel clubs degraderen er uit La Liga?

Conform de reglementen degraderen de nummer 18, 19 en 20 in de stand direct naar de Segunda Division. Hier komen dus geen play-offs aan te pas.

Hoeveel La Liga teams kwalificeren zich voor Europees voetbal?

De UEFA coëfficiëntenlijst schrijft op basis van clubprestaties in Europa voor hoe de exacte ticketverdeling in elkaar steekt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal startbewijzen. Ook wordt er bepaald voor welke toernooien een ticket wordt verstrekt en of dit een voorronde, play-off wedstrijd of groepsfase-ticket betreft.

Hoe kan ik voetbalwedden op La Liga?

Voetbalwedden en La Liga zijn een perfecte combinatie. Inzetten doe je bij een betrouwbare Nederlandse bookmaker die beschikt over een licentie. Kies je eigen betting site uit op de bookmaker-pagina.