KV Oostende

Welkom op de clubpagina van KV Oostende, ook bekend als de Kustboys of kortweg KVO. De club van ’t zeetje is net zoals de gelijknamige koningin der badsteden gelegen aan de West-Vlaamse kust.

Het is een warme familieclub waar de rood-geel-groene kleuren met veel trots worden gedragen. Op de clubpagina van KVO vind je al het recente voetbalnieuws over deze prachtige club: van de live score over transfernieuws tot analyses en trends van de afgelopen wedstrijd en de selectie.

Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan als het over KV Oostende gaat. Zet je rustig neer in je sofa en geniet van een live score of van de wedstrijd live op TV of via livestream als de Kustboys de voetbalarena betreden. Mis niets van de spanning en actie en baseer je bet op uitgebreide analyses en statistieken van de wedstrijden, de spelers en het programma en de uitslagen van andere teams. Gekluisterd aan je scherm word je continu up-to-date gehouden van elke actie op en naast het veld.

Na een bezoekje aan de Diaz Arena weet je meteen dat rood, geel en groen standaard bij het supporteren voor KVO bij horen. Schaf dan ook de meest recente outfit of het meest recente shirt van KV Oostende aan zodat je meteen laat zien welke club de ploeg van je hart is. Je zult de volgende wedstrijd eens zo passioneel beleven!

Een clubpagina zonder een streepje geschiedenis… onmogelijk. Je ontdekt hoe KVO precies is ontstaan en hoe de club aan de weg naar de top heeft getimmerd. Vergezeld van enkele interessante feiten en een korte blik op de West-Vlaamse derby ben je helemaal gewapend om van je volgende bet op KV Oostende een succesvolle bet te maken.

Zet in op de uitslagen en live score van KV Oostende

Dankzij het programma en schema van KV Oostende op Voetbal Vandaag weet je precies wanneer het ‘moment de gloire’ is aangebroken. De datum, het uur en de locatie van het spektakel maken dat je goed voorbereid de volgende wedstrijd van KVO kunt bekijken; of het nu via een live score of live op TV is. KV Oostende doet het ook steeds goed in de beker en zelfs Europees voetbal behoort tot de mogelijkheden. Al deze wedstrijden staan netjes geprogrammeerd in een overzichtelijk schema.

Bekijk hoe KVO presteerde in de afgelopen wedstrijden van de Jupiler Pro League om je een goed beeld te kunnen vormen van de volgende wedstrijd. Statistieken, analyses en trends tonen je in detail hoe het KVO momenteel vergaat.

De Wisdom of the Crowd is een unieke, nieuwe feature die alom wordt geprezen. De mening van medesupporters wordt gedeeld zodat je zelf een betere bet kunt plaatsen. Deze feature laat je meekijken in het hoofd en de gedachten van andere voetballiefhebbers. Hoe zien zij KV Oostende in de volgende wedstrijd presteren? Verwachten ze een verlies of gaat KVO met de winst aan de haal? De Wisdom of the Crowd vertelt het jou!

Bekijk het schema en de volgende wedstrijd van KV Oostende

Het schema en programma vertellen je wanneer de volgende wedstrijd van KV Oostende plaatsvindt. Vanaf het eerste fluitsignaal is het dan een kwestie van vol spanning kijken en genieten van elke baltoets. Alle wedstrijden van KVO komen aan bod en je bekijkt op 1-2-3 ook alle uitslagen van alle afgelopen wedstrijden. Met behulp van kleuren wordt onderscheid gemaakt tussen winst, verlies of een gelijkspel. Op deze manier kan je meteen een duidelijk beeld van de prestaties vormen.

Live score met alle updates van alle wedstrijden van KVO

De Kustboys vanaf de zijlijn bewonderen en toejuichen… liefst nog live met een update over elke actie, elke beweging, elke dribbel, elke goal. Razendsnelle servers en hoogtechnologische datatransfers maken dat je als het ware zelf over het veld dwarrelt. Alles wordt gezien en alles wordt online weergegeven zodat je van minuut tot minuut de volgende wedstrijd van KV Oostende kunt beleven. Een live score, een livestream, live op TV… er wachten jou nog mooie wedstrijden.

Gedetailleerde spelersprofielen, statistieken en nieuws over de KVO selectie

De selectie van KVO heeft geen geheimen meer voor jou. Trek je eigen conclusies door alle statistieken per speler te bekijken. Combineer deze informatie met het nieuws over transfers, blessures en schorsingen en natuurlijk de statistieken van de afgelopen wedstrijden. Op basis van de selectie maak je een duidelijk betplan om je kansen te optimaliseren. Alles wat met de spelers en de selectie van KV Oostende te maken heeft, komt aan bod en kan geraadpleegd worden. Een bron van cruciale informatie voor een goede bet.

Recente tenue of nieuw shirt van KV Oostende

De webshop heeft gegarandeerd wat je wilt als je KVO ook in jouw hart draagt. Rood-geel-groene outfits die je hart sneller zullen doen slaan. Van de meest recente tenue of het nieuwste shirt tot de klassiekers die voor eens en voor altijd met KV Oostende zullen verbonden blijven. Laat zien waarom de supporters van de Kustboys zo geroemd worden en trek je KVO outfit aan voor de volgende wedstrijd van je ploeg.

KVO volgen via live score, live op TV of livestream

Je wilt er live bij zijn als KVO een knappe voorzet in het doel van de tegenstander knalt. Je wilt erbij zijn als de nieuwste aanwinst van de ploeg zijn eerste optreden maakt. Al deze unieke momenten van de Kustboys wil je live beleven. Dat kan via de live score maar ook live op TV of via een van de vele livestreams. Worden de wedstrijden van KV Oostende ergens live op TV of via livestream uitgezonden dan kom je dat online te weten. Je vindt meteen alle kanalen waarop KVO te bekijken of te beluisteren valt. Kijk live en bekijk nadien de uitslagen van andere wedstrijden en de up-to-date stand.

KV Oostende nieuws, vers van de pers

Vers van de pers op de hoogte blijven van alle nieuws van KV Oostende. Het kan dankzij het live nieuwsoverzicht van de Kustboys. Alle nieuwtjes gebundeld op 1 pagina met aandacht voor de club, de selectie, het programma, de uitslagen, het commerciële en elk onderwerp dat met KVO te maken heeft. Laat niets aan het toeval over bij je volgende bet en wordt 1 met de club!

De geschiedenis van KV Oostende

Het verhaal van KV Oostende start met een fusie in 1981 van KVG en AS Oostende. Daarbij wordt het stamnummer 31 van KVG overgenomen. De huidige kleuren van de ploeg, rood-geel-groen, zijn een mix van de kleuren van beide fusieploegen. De eerste jaren van haar bestaan vertoeft de club in de bovenste regionen van de Derde Klasse. Een promotie afdwingen naar Tweede Klasse lukt echter pas in seizoen 1991/92.

KV Oostende gaat meteen op haar elan door en behaalt tegen alle verwachtingen in het jaar nadien ook de titel in Tweede Klasse. Het eerste jaar in Eerste Klasse tijdens het seizoen 1993/1994 is meteen een voltreffer met een uiteindelijk 7de plaats in de eindstand. In tegenstelling tot het eerste seizoen in de hoogste voetbalklasse wordt het tweede seizoen echter een fiasco en zakt de ploeg weer naar Tweede Klasse. Een langere periode met promoties en degradaties tussen Eerste, Tweede en zelfs Derde Klasse treedt aan.

In het seizoen 2012/2013 hebben de Kustboys een waar topseizoen en dwingen ze met 10 punten voorsprong de promotie af. De club haalt ook de kwartfinale van de Beker van België en er komt met Marc Coucke een kapitaalkrachtige nieuwe voorzitter die heel wat geld in de club pompt. Grote domper op het seizoen is wel de aandelenkwestie met Patrick Decuyper.

De club behaalt de volgende jaren een paar keer play-off I, doet het goed in de beker en speelt in 2017 voor het eerst Europees voetbal in de UEFA Cup. Na het vertrek van voorzitter Coucke wordt de club een modale middenmoter. In seizoen 2019/2020 neemt de Amerikaanse Pacific Media Group 70% van de aandelen over.

5 feiten over KV Oostende

  • ⚽ In 2017 was er de spraakmakende verhuis van voorzitter en mecenas Marc Coucke naar RSC Anderlecht. De Amerikaanse Pacific Media Group nam nadien 70% van de aandelen over.

 

  • ⚽ Voetbal bij KV Oostende wordt niet voor niets ‘voetbal aan zee’ genoemd want het stadion bevindt zich echt aan de rand van het strand.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfer van KV Oostende is tot hiertoe Landry Dimata die in het seizoen 2017/2018 voor 11,5 miljoen euro naar VfL Wolfsburg verhuisde.

 

  • ⚽ Het stadion van KV Oostende, de Diaz Arena, werd vernoemd naar geldschieter Frank Dierckens en zijn firma Diaz.

 

  • ⚽ Tussen het seizoen 2007-2008 en het seizoen 2020-2021 wisselde KV Oostende maar liefst 15 maal van trainer.

West-Vlaamse derby

Als we even de provincie West-Vlaanderen onder de loep nemen dan zijn er heel wat derby’s voor KV Oostende, die ook allemaal terecht derby’s worden genoemd. KV Kortrijk en Zulte-Waregem zijn er twee van, maar waar toch het meeste naar uitgekeken wordt zijn de derby tegen Cercle Brugge en nog net iets meer deze tegen Club Brugge.

Dit komt omdat Oostende en Brugge nu eenmaal maar 27 kilometer uit elkaar liggen. Deze derby wordt ook weleens de Zeeslag om Vlaanderen genoemd. Vooral voor de mach tegen Club is de sfeergroep C-side van KV Oostende al weken op voorhand druk in de weer om sfeeracties en tifo’s in elkaar te knutselen. De West-Vlaamse derby tegen het grote Club Brugge is voor de KVO-supporter dé hoogdag van het jaar.