KV Mechelen

Welkom op de clubpagina van KV Mechelen, ook bekend als de Malinois of de Kakkers. Deze clubpagina is jouw wikipedia voor alles wat je over deze Mechelse voetbalclub met haar fanatieke fanbase wilt weten. Je vindt er het programma van de Kakkers, de uitslagen en live score, de transfers en nog veel meer.

Geniet ten volle van alles wat KV Mechelen te bieden heeft. Blader door het programma en het laatste nieuws waarna je zelf kunt bepalen via welk kanaal je Malinois live aan het werk wilt zien. Dit kan zijn live op TV, maar ook via een livestream. Aan de hand van gedetailleerde analyses, trends en informatie over de selectie van geel-rood bepaal je zelf wat de beste bet en inleg is. Je beschikt over alle data om de volgende wedstrijd van KV Mechelen goed in te schatten.

KV Mechelen supporters hebben door de jaren heen al heel wat meegemaakt en zijn dan ook supporters in hart en nieren die zich maar al te graag in de clubkleuren rood en geel hullen. In de webshop vind je alle recente tenues en shirts van Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen.

Eindigen doen we in schoonheid met weetjes die je meenemen in het hart en de ziel van de club. De geschiedenis en de derby vertellen je vervolgens wat belangrijk is voor de supporters en welke successen in het verleden werden bepaald en wat de toekomst nog brengt.

Jouw bet op de uitslagen van de wedstrijden van KV Mechelen

Je zit waarschijnlijk al op het puntje van je stoel voor de volgende wedstrijd van KV Mechelen. Je weet nu perfect wanneer deze gaat plaatsvinden dankzij het schema en programma dat je alle wedstrijden, datums en uren toont van de huidige en komende matchen. Inclusief alle bekerwedstrijden, wedstrijden op het Europese niveau en natuurlijk in de Jupiler Pro League. Je hoeft niets meer life te missen.

De prestaties van de afgelopen wedstrijden geven een beeld van de vorm van Malinois. In combinatie met de scores en de stand kom je tot de beste analyse en bepaal je een goed onderbouwde bet en inleg.

Een niet te onderschatten aspect binnen de keuze van je bet is de Wisdom of the Crowd. De Wisdom of the crowd is een unieke functie die je helpt bij het bepalen van winst, verlies of een gelijkspel. Je gaat beroep kunnen doen op de mening van anderen en zien hoe zij hebben ingezet op de volgende wedstrijd van KV Mechelen.

Uitslagen, wedstrijden en het programma van KV Mechelen

Vanuit je luie zetel bekijk je op Voetbal Vandaag live wat KV Mechelen aan het doen is. Ook de uitslagen van alle andere wedstrijden die al afgelopen zijn of nog aan de gang zijn, komen real-time op je scherm. Zo kan je op de voet elke actie op de Belgische voetbalvelden volgen. De 10 laatste wedstrijden van Malinois zijn een waardemeter voor wat nog komen gaat. Kleurcodes helpen je makkelijk om trends te bepalen.

Live score en real-time updates van alle wedstrijden

KV Mechelen live aan het werk zien of real-time op de hoogte blijven van elke update in de volgende wedstrijd van de Kakkers… dat is waar het bij jou om draait. Dankzij supersnelle servers en duizelingwekkende dataverwerking zit je als het ware op het voetbalveld. Een tackle, een schot op doel, een knal in de kruising; van zodra het gebeurt weet je het als eerste. De live score, updates en uitslagen van alle wedstrijden laten je meegenieten zoals op TV of via de livestream.

Spelersstatistieken en nieuws over de selectie van KV Mechelen

Tijd om ook eens de selectie van KV Mechelen onder de loep te nemen. Het zijn immers deze mannen die het op het veld moeten doen en die bepalen of de volgende wedstrijd een winst, verlies of gelijkspel wordt. Je komt te weten wie er aan de wedstrijden mag beginnen, wie er op de bank is beland en wie de selectie zelfs niet haalt. Gele kaarten, rode kaarten, assists, blessures,… alles wat ook maar met de spelers van KV Mechelen te maken heeft, kan je bekijken en analyseren.

Shirt, tenues en team wear van Malinois

De supporters van KV Mechelen behoren tot de fanatiekste supporters van België. Luidkeels moedigen ze hun ploeg aan… in goede en slechte tijden. Hun onvoorwaardelijke liefde voor de club tonen ze ook door steevast in shirts, tenues en met sjaals van de club hun ploeg aan te moedigen. In de webshop koop je de meest recente shirts en tenues van KV Mechelen. Steek je ploeg een hart onder de riem en schreeuw ze naar de overwinning door het dragen van geel-rode shirts en tenues.

KV Mechelen via livestream, live op TV of online

Een live score is leuk, maar live KV Mechelen aan het werk zien, geeft je toch dat tikkeltje meer wedstrijdbeleving en passie mee. Je krijgt een duidelijk overzicht van alle kanalen waar je Malinois aan het werk kunt zien. Van de zenders die de wedstrijden live op TV brengen tot de livestreams die je toelaten online via de laptop of de smartphone wedstrijden te volgen. Kan je de volgende wedstrijd toch niet live volgen dan zijn er nog steeds de live score, stand en alle uitslagen.

Het laatste nieuws van KV Mechelen live op je scherm

Het laatste nieuws over KV Mechelen? Dan vind je in het nieuwsoverzicht. Alle nieuwtjes van transfers over voorbeschouwingen voor de volgende wedstrijd tot nabeschouwingen van de vorige wedstrijden. Je wordt continu op de hoogte gehouden van alles wat met Malinois te maken heeft.

5 feiten over KV Mechelen

  • ⚽ Voorzitter Dieter Penninckx is geen onbesproken figuur. De man wordt verdacht van financiële fraude en terwijl de supporters hem liever kwijt dan rijk zijn, is hij momenteel nog steeds voorzitter.

 

  • ⚽ Het huidige stadion van KV Mechelen, het AFAS-stadion, werd de afgelopen jaren grondig gerenoveerd. In een laatste fase zal ook de laatste tribune vervangen worden om een volledig nieuw stadion te creëren.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfers van de club zijn deze van Hassane Bandé in 18/19 voor 8,25 miljoen euro naar Ajax en van Aster Vranckx voor 8 miljoen euro in 21/22 naar VfL Wolfsburg.

 

  • ⚽ In 2019 won KV Mechelen de Beker van België toen ze nog in eerste klasse B, de tweede klasse in België, speelden.

 

  • ⚽ In 2003 was KV Mechelen op sterven na dood door financiële problemen en werden ze teruggezet naar derde klasse.

De geschiedenis van KV Mechelen

Het ontstaan van KV Mechelen in 1904 dankt de club aan het ontstaan van grote rivaal Racing Club de Malines. KV Mechelen, toen nog Football Club Malinois is immers het katholieke antwoord op het ontstaan van Racing. Tot en met 1921 speelt KV Mechelen in de lagere divisies van het Belgische voetbal tot de ploeg in 1921 voor het eerst naar Eerste Klasse promoveert. De club speelt ondertussen ook al Achter de Kazerne, de plek waar ook het huidige AFAS-stadion staat.

Tot de jaren 40 is KV Mechelen een echte liftploeg met als enige uitschieter een tweede plaats in de Eerste Klasse tijdens het seizoen 1930-1931. De jaren 40 daarentegen zijn een eerste succesperiode voor de club met maar liefst 3 landstitels.

Aan de jaren 40 kan de Malinois spijtig genoeg geen vervolg breien en tot midden jaren 80 vertoeft KV Mechelen het ene seizoen in Eerste Klasse en het andere seizoen dan weer in Tweede Klasse. In 1970 verandert RFC Malinois haar naam wel naar Koninklijke Voetbalclub Mechelen.

In de jaren 80 wordt KV Mechelen plots een topclub met dank aan personen zoals John Cordier, Paul Courant en trainer Aad De Mos. In 1987 wint KV Mechelen de Beker van België nadat ze tweede eindigen in de competitie. Op Europees vlak scheren de Kakkers ook hoge toppen met winst in de Beker voor Bekerwinnaars door in de finale Ajax te verslaan en winst in de Europese Supercup door een overwinning tegen PSV Eindhoven. In het seizoen 89/90 volgt dan het absolute hoogtepunt; KV Mechelen wordt weer landskampioen. De jaren nadien blijft de club een topclub in België en een ‘sub’topper in Europa.

Midden jaren 90 volgen er echter zware financiële problemen waardoor de club zelfs in Derde Klasse belandt en bijna haar stamnummer verliest. Een grote solidariteitsactie onder supporters, sympathisanten van de ploeg en voetballiefhebbers zorgt er echter voor dat er net genoeg geld wordt gevonden om de belangrijkste schulden af te lossen en het stamnummer te redden.

KV Mechelen slaagt er enkele seizoenen later in om weer naar Eerste Klasse te promoveren. In 2017/2018 degraderen de Kakkers weer om het seizoen nadien opnieuw hun plaats in Eerste Klasse in te nemen. In 2019 wint KV vervolgens ook de Beker van België. KV Mechelen is momenteel een stabiele subtopper.

De Mechelse Stadsderby

De Mechelse stadsderby is de naam voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en stadsgenoot Racing Mechelen. Sinds het ontstaan van beide clubs in 1904 speelden beide ploegen al tientallen malen tegen elkaar om de titel ‘ploeg van ’t stad’. De laatste derby dateert echter al van 2005 toen beide ploegen nog in derde klasse speelden. Sindsdien is KV Mechelen terug naar Eerste Klasse gepromoveerd en is Racing Mechelen in de lagere divisies van het Belgische voetbal blijven hangen. De Mechelaars wachten dus al verschillende jaren op een nieuwe Mechelse Stadsderby.