Koninklijke Voetbalclub Kortrijk

Welkom op de clubpagina van KV Kortrijk, ook bekend als de Veekaa of de Kerels. KV Kortrijk is de trots van de Kortrijkzanen en in het Guldensporenstadion is het steeds feest als de Kerels hun volgende wedstrijd spelen. Wil je ook ondergedompeld worden in alles wat met KV Kortrijk te maken heeft, dan zit je hier goed. Uitslagen, nieuws over de selectie, het programma en nog veel meer ligt op je te wachten.

Bekijk het programma van de Kerels en gebruik allerhande data en statistieken om met een rugzak vol inside informatie de wedstrijden van KVK te bekijken. Niet alleen de afgelopen wedstrijden maar ook de selectie wordt uitvoerig en gedetailleerd beschreven en uitgelicht zodat KV Kortrijk geen geheimen meer heeft. Vervolgens is het enkel nog genieten van de wedstrijden via livestream of live op TV. De live score houdt je continu op de hoogte als je niet live de beelden van de wedstrijden kunt bekijken.

Check zeker eens de webshop als je rood en wit in je hart draagt. Je vindt er de meest recente shirts en tenues van de club. Klaar om je ploeg in het Guldensporenstadion of live op TV toe te juichen! Voel jij de spanning ook al stijgen? Tijd om KV Kortrijk als 12de man in de clubkleuren naar de overwinning te schreeuwen.

De clubgeschiedenis van KV Kortrijk mag natuurlijk niet ontbreken. Lees over de fusie van twee Kortrijkse ploegen tot het KVK van de dag van vandaag. 5 feiten en een kort portret over de Zuid-West-Vlaamse derby maken het rood-witte plaatje compleet.

Volg alle wedstrijden van KV Kortrijk live

Supporters van KV Kortrijk leven voor hun club en kijken altijd reikhalzend naar de volgende wedstrijd van hun favoriete ploeg uit. Wil jij de selectie ook aan het werk zien in de Jupiler Pro League? Blader door het programma en bekijk het schema van de volgende wedstrijden van Veekaa. Als de Kerels Europees spelen of naar de volgende ronde van de beker gaan weet je meteen wanneer deze wedstrijden plaatsvinden en waar je ze kunt bekijken.

Vergelijk de uitslagen van de vorige wedstrijden van de Kerels met de vorm van de huidige selectie en volg via een live score of de selectie aan je verwachtingen voldoet. Bekijk de stand en het nog te spelen programma en plaats je bet.

Uniek in de betting wereld is de ‘Wisdom of the Crowd’; je speelt op deze manier niet alleen en vraagt letterlijk de mening van anderen. Ziet de rest van de voetballiefhebbers KV Kortrijk ook de overwinning grijpen of gaan ze toch eerder voor een behouden bet. De Wisdom of the Crowd deelt de mening van het grote publiek over de volgende wedstrijd van KVK om zo de uitslagen beter te kunnen voorspellen.

Alle uitslagen en live de volgende wedstrijd van KV Kortrijk

Live de volgende wedstrijd van KV Kortrijk bekijken terwijl je daar niets voor hoeft te doen. Bekijk tegelijkertijd de uitslagen van andere wedstrijden in de Jupiler Pro League en raadpleeg op elk moment de up-to-date stand. De flow, negatief of positief, waarin een ploeg zich bevindt, is vaak een goede waardemeter voor de prestaties van de selectie. Via handige kleurcodes zie je meteen hoe KVK de laatste wedstrijden heeft gepresteerd.

Live de stand en de uitslagen van KV Kortrijk bekijken

Gewoon achterover leunen terwijl je geïnformeerd wordt over elke actie en de live score van de Kerels. Dankzij supersnelle servers die elke actie letterlijk en figuurlijk over het netwerk sturen hoef je niets van KV Kortrijk te missen. Proef de sfeer in het stadion via Voetbal Vandaag, wordt bedwelmd door een wondermooie panna en volg live alle wissels die de coach uitvoert. Wat de mensen in het stadion zien, zie jij live op het scherm. De live score of beelden live op TV of via de livestream brengen de wedstrijd in jouw woonkamer!

Alles over de spelers en de selectie van KVK

Lees wat de spelers van KV Kortrijk bezighoudt en wie de coach voor de volgende wedstrijd van KVK op het wedstrijdblad en in de selectie plaatst. Blessures, transferperikelen, assists, schorsingen, gescoorde doelpunten… alles wat ook maar iets met de spelers van de Kerels te maken heeft, kom je te weten. Spelersstatistieken en -profielen geven je het nodige inzicht om een weloverwogen bet te maken. Analyseer en leer!

Een shirt of tenue van KV Kortrijk

De clubkleuren… noem het maar de heilige graal van het voetbal. Het rood en wit van KV Kortrijk mag niet op de volgende wedstrijd van de Kerels ontbreken. Moedig je team aan en koop een van de recente shirts of tenues van je favoriete ploeg in de uitgebreide webshop. Ben je een fan van het home shirt of is het away shirt toch eerder jouw ding? Of wat dacht je van dat leuke derde alternatief? Zolang het maar duidelijk is dat KV Kortrijk je voorkeur draagt!

KV Kortrijk live op TV of via de livestream

Sommige mensen hebben genoeg aan de live score met updates en uitslagen om wedstrijden van KV Kortrijk te volgen. De echte fanatiekelingen zien de volgende wedstrijd van KVK echter liever live op TV of via de livestream. Op deze manier vorm je onderdeel van het spel en surf je letterlijk mee op de volgende aanvallende golf van de Kerels. Op zoek naar de kanalen waar je KVK live op TV of via livestream kunt volgen? Het schema vertelt je precies waar je moet zijn om de ploeg live aan het werk te zien.

Het laatste nieuws en uitslagen van KV Kortrijk

Brandend actueel, soms saai soms sensationeel maar altijd punctueel… het nieuwsoverzicht van KV Kortrijk heeft het allemaal. Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van de club. Leg je oor te luister en neem het laatste nieuws mee in je beslissing voor een bet of inleg. Nieuwe sponsors, nieuwe spelers, voorbeschouwingen en nabeschouwingen van alle wedstrijden, de selectie voor de volgende wedstrijd… KVK leeft en jij leeft mee.

De geschiedenis van KV Kortrijk

Het huidige KV Kortrijk is een samensmelting van twee ploegen in 1971; namelijk Kortrijk Sport en Stade Kortrijk. De fusie resulteert in een nieuwe club die in de kleuren van de stad Kortrijk, rood en wit, in Vierde Klasse van start gaat. De fusie blijkt meteen een schot in de roos want de club klimt op twee seizoenen meteen van Vierde naar Tweede Klasse.

Tijdens het seizoen 1977/1978 speelt KV Kortrijk voor het eerst in de hoogste afdeling van het Belgische voetbal. De jaren daarna volgt een waterval van degradaties en promoties tot de ploeg uiteindelijk in 2000 zelfs naar Derde Klasse degradeert.

Financiële problemen steken de kop op en KV Kortrijk (even CVBA Kortrijk Voetbalt) kan maar net het faillissement vermijden. Er wordt gestaag weer aan een nieuwe ploeg en een nieuw verhaal gebouwd en dat loont onder coach Hein Vanhaezebrouck. Onder leiding van de nieuwe coach bereikt KV Kortrijk in het seizoen 2007/2008 weer de Eerste Klasse.

Enkele jaren later bereiken de Kerels de finale van de Beker van België en eindigen ze 5de in de competitie; de beste prestatie tot op heden. Er volgen enkele jaren in de middenmoot en met de Maleisiër Vincent Tan krijgt KV Kortrijk een nieuwe eigenaar. Tan is ook eigenaar van Cardiff City en FK Sarajevo.

De laatste jaren is KV Kortrijk een bescheiden middenmoter die sinds 2019 met Ronny Verhelst een nieuwe voorzitter heeft.

5 feiten over KV Kortrijk

  • ⚽ KV Kortrijk heeft plannen om een gloednieuw oefencentrum te bouwen, maar wacht hiervoor op geld van eigenaar Vincent Tan. Eerder belandden de plannen voor een nieuw stadion ook al in de koelkast.

 

  • ⚽ De eigenaar van KV Kortrijk is de Maleisische miljardair Vincent Tan die ook eigenaar is van Cardiff City en FK Sarajevo.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfer van de Kerels is spits Terem Moffi die tijdens het seizoen 2020/2021 voor 8 miljoen euro naar het Franse FC Lorient verhuisde.

 

  • ⚽ De shirts van KV Kortrijk werden met oog voor detail ontworpen. Ze bevatten onder meer vlaskapelletjes en verwijzingen naar de bekende overleden zanger en KVK Supporter Johny Turbo.

 

  • ⚽ De club heeft sinds kort met Ronny Verhelst een nieuwe voorzitter. De man is ook ondernemer en topman bij het bedrijf Tele Columbus. Hij volgde Joseph Allijns op die maar liefst 19 jaar voorzitter was van KV Kortrijk.

De Zuid-West-Vlaamse derby

In Kortrijk stijgt de derbykoorts als de wedstrijd tegen buur Zulte-Waregem in zicht is. Beide ploegen zijn stevige middenmoters die elk seizoen stiekem hopen op een plekje in Play-off 1 maar wel steeds als doel hebben om bij de eerste 8 te eindigen. Het zorgt voor een felle concurrentiestrijd tussen beide teams. De derby tussen KVK en Zulte-Waregem is een beladen streekderby waarbij de sfeergroepen van beide teams steeds voor een indrukwekkende verwelkoming van de spelers zorgen. Het zijn steeds intense wedstrijden die niet mogen verloren worden.