KNVB Beker

De KNVB Beker is het enige bekertoernooi in Nederland dat middels een knock-outsysteem wordt afgewerkt. De winnaar van de TOTO KNVB Beker wint de gelijknamige beker en plaatst zich automatisch voor de Johan Cruijff Schaal. Daar mag speelt deze aan het begin van het nieuwe seizoen tegen de winnaar van de Eredivisie. Daarnaast verzekert de winnaar zich van Europees voetbal, al dan niet middels voorrondes.

Op deze pagina vind je informatie over het volledige KNVB Beker programma en KNVB Beker uitslagen. Bovendien kom je te weten welke specifieke en zeer gedetailleerde betting statistieken je kunt vinden bij elke live KNVB Beker stand.

De KNVB Beker finale is een van de mooiste wedstrijden van het seizoen, waarin er een hoop op het spel staat. Heb jij je altijd afgevraagd hoeveel duels er gespeeld moeten worden voordat de finale überhaupt bereikt wordt en welke bijzondere structuur er achter de KNVB Beker loting schuilt? Verderop deze pagina vind je gedetailleerde uitleg over beide vraagstukken.

Tijdens elk bekerseizoen vinden er verrassende uitslagen plaats, of worden er twee topteams aan elkaar gekoppeld. Met de KNVB Beker op tv zit jij digitaal op de beste plaats en kun je haast letterlijk het gras ruiken. Wil jij weten op welke zender je wedstrijden uit de KNVB Beker kunt kijken en hoe je legaal en volledig gratis naar een live stream KNVB Beker  kunt kijken? Lees dan snel verder.

Last but not least: In de widgets aan de rechterzijde zie je de spelers die dit seizoen met scherp schieten en de topscorerslijst aanvoeren. Ook worden de laatste vijf KNVB Beker winnaars vermeld.

Wil jij naast de KNVB Beker ook informatie over andere bekertoernooien en competities? Voetbal Vandaag heeft allemaal.

7 statistieken die bij elk duel in het KNVB Beker programma staan

In het toernooi om de TOTO KNVB Beker strijden ieder seizoen amateurclubs en betaald voetbalclubs om de zilveren dennenappel. Op deze pagina zie jij vanaf de eerste kwalificatieronde tot en met de uiteindelijke KNVB Beker finale, het volledige programma om de KNVB Beker.

Je ziet niet alleen er tegenover elkaar staan, maar ook op welke datums en in welke stadions er gespeeld gaat worden. Je kunt meer informatie vinden over clubs die het tegen elkaar opnemen, door op een duel te klikken. Je wordt dan automatisch doorgelinkt naar de wedstrijdpagina, waar de volgende statistieken worden getoond.

 • ⚽ De voorspelling van de uitkomst door Voetbal Vandaag

 • ⚽ Een op data gebaseerde onderbouwing van die prognose

 • ⚽ De vijf laatste resultaten met toevoeging van de weddenschappen Both Teams To Score en Over/Under

 • ⚽ Het gemiddelde aantal goals en corners voor en tegen inclusief gele en rode kaarten

 • ⚽ De hoogste quoteringen voor diverse weddenschappen

 • ⚽ De vermoedelijke opstellingen van beide ploegen

 • ⚽ Informatie over geblesseerde en geschorste spelers

 

Wil je deze unieke statistieken zien van wedstrijden uit andere competities wordt je op wenken bediend wanneer je op Voetbal Vandaag een willekeurige wedstrijd selecteert.

Voetbal Vandaag heeft als snelst alle KNVB Beker uitslagen

Binnen het speelschema vind je alle KNVB Beker uitslagen van gespeelde wedstrijden. Zodra een duel is afgelopen, werkt Voetbal Vandaag alle uitslagen uit de KNVB Beker direct bij. Daaraan kun je indirect afleiden hoeveel resterende wedstrijden er binnen de huidige speelronde zijn.

Is het toernooi al onderweg wanneer jij deze pagina bezoekt en wil je terugkijken naar de uitslagen van eerder gespeelde duels? Door de op de rechterpijl naast de speelronde te klikken, krijg je historische resultaten te zien. Je kunt terugkijken tot de eerste kwalificatieronde.

Elke live KNVB Beker stand wordt weergegeven op Voetbal Vandaag. In tegenstelling tot veel andere websites, live scorings apps en Teletekst 818, worden livescores direct bijgewerkt door Voetbal Vandaag. Dit is mogelijk dankzij exclusieve samenwerkingen met erkende en betrouwbare bedrijven.

Interessant om te weten is dat achter elke KNVB Beker tussenstand eveneens een wedstrijdpagina hangt. Hier vind je een aanvulling op de statistieken die voor aanvang van het duel worden getoond.

 • ⚽ De hoogste live odds voor de drie mogelijke uitkomsten

 • ⚽ Namen van doelpuntenmakers, kaartenpakkers en wissels

 • ⚽ Het aantal genomen corners van beide teams

 • ⚽ Statistieken over onder andere balbezit, schoten (op doel) en buitenspel

 • ⚽ De definitieve opstelling

Wat is een KNVB Beker loting precies en waarom gebeurt dit

Aan elke editie doen amateurteams en betaald voetbalclubs mee. In totaal bestaat het toernooi uit maar liefst acht rondes. Voor aanvang van elke ronde volgt er een KNVB Beker loting, tussen alle teams die in deze desbetreffende ronde zullen uitkomen.

De loting voor de KNVB Beker gebeurt traditioneel met een ballenbak, waar elke club zijn eigen bal heeft. De manager competitiezaken van de KNVB verricht de loting volledig handmatig. In totaal wordt er geloot voor de volgende rondes.

 • ⚽ Eerste kwalificatieronde

 • ⚽ Tweede kwalificatieronde

 • ⚽ Eerste ronde

 • ⚽ Tweede ronde

 • ⚽ Achtste finales

 • ⚽ Kwartfinale

 • ⚽ Halve finale

 • ⚽ Finale 🏆

De wijze waarop wordt bepaald welk team thuis speelt, is eenvoudig. De club die als eerst uit de koker komt, speelt in eigen huis. Zo is het wel eens voorgekomen dat Feyenoord elke wedstrijd in de Kuip mocht spelen.

Belangrijk om te weten is dat er voorafgaand de eerste en tweede kwalificatieronde en de eerste ronde van het hoofdtoernooi wordt geloot. Alle daaropvolgende lotingen vinden plaats na afloop van het laatste duel uit de speelronde.

De meest gedetailleerde uitleg over de KNVB Beker kwalificatie

Het is handig om wat meer verduidelijking te scheppen omtrent kwalificatierondes binnen het toernooi. Neem onderstaande informatie goed in je op, zodat je precies weet hoe het systeem werkt.

 • Eerste kwalificatieronde

Aan de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker doen in totaal 24 amateurclubs mee vanuit de Derde Divisie. Hoewel je zou verwachten dat hier twaalf wedstrijden uitkomen, zijn dat er in werkelijkheid maar zes. De overige twaalf teams worden vrijgeloot en krijgen dus zonder te spelen een ticket voor de volgende ronde.

 • Tweede kwalificatieronde

Er blijven vanuit de eerste kwalificatieronde in totaal 18 clubs over. Zes winnaars en 12 teams die zijn vrijgeloot. Vervolgens worden er nog eens 32 amateurclubs toegevoegd, waardoor er 50 teams in de koker van de KNVB Beker zitten.

In totaal worden er in de tweede kwalificatieronde dus 25 wedstrijden gespeeld, waarna evenzoveel clubs zich uiteindelijk melden voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

De kortste weg naar de KNVB Beker finale en Europa

Eenmaal aanbeland in het hoofdtoernooi, hoeven er nog slechts zes wedstrijden winnen te worden afgesloten om die felbegeerde dennenappel in de wacht te slepen. Het gaat om de volgende rondes.

 • Eerste ronde

De eerste ronde bestaat uit 25 overgebleven clubs met aanvulling van 29 betaald voetbalorganisaties. Dat maakt een totaal van 54 clubs. De beloftenteams zijn uitgezonderd van deelname, terwijl de clubs die zich geplaatst hebben voor Europees voetbal automatisch zijn vrijgeloot voor deze ronde. Er worden dus 27 wedstrijden gespeeld.

 • Tweede ronde

In de tweede ronde stromen de vijf clubs die Europees actief zijn/waren in, waarmee het totaal op 32 clubs komt. Zestien wedstrijden levert zestien clubs op die zich kwalificeren voor de achtste finales.

 • Achtste finales

De achtste finale bestaat uit acht wedstrijden, waarvan de winnaars net zoals in eerdere rondes direct afvallen.

 • Kwartfinale

Acht overgebleven clubs maken gezamenlijk uit welke vier clubs een plaats bemachtigen in de halve finale.

 • Halve finale

In de halve finale gaan vier teams uitmaken welke twee clubs uiteindelijk de finale gaan spelen. Historisch gezien komt het nagenoeg nooit voor dat hier een amateurteam tussen zit.

 • Finale 🏆

De KNVB Beker finale gaat tussen de twee teams die alle wedstrijden tot nu toe hebben gewonnen. De finale wordt al sinds 1989 in De Kuip gespeeld. Voor alle andere ploegen dan Feyenoord is dit dus een uitwedstrijd. Toch volgt er een loting om te bepalen welk team officieel thuis en uit speelt.

Waar kan ik de KNVB Beker op tv kijken en moet ik hiervoor betalen

De uitzendrechten van de TOTO KNVB Beker zijn in handen van ESPN, het voormalige FOX Sports. Deze kanalen zijn helaas niet opgenomen binnen de zenders die zijn opgenomen in het basispakket. Om de KNVB Beker op tv te kunnen bekijken, dien je over te gaan tot de aanschaf van het pakket ESPN Eredivisie.

Op deze drie kanalen kun je overigens van nog veel meer voetbal van nationale bodem genieten. Wat denk je van alle wedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede Divisie, TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal? Voor een minimale prijs kijk je werkelijk alles live, ook naar elke samenvatting uit de KNVB Beker.

Goed nieuws voor voetballiefhebbers, want als trouwe bezoeker van Voetbal Vandaag profiteer je tijdelijk van een exclusieve aanbieding op ESPN Eredivisie. Om dit pakket direct te activeren, onderneem je de volgende stappen.

 • ⚽ Ga naar voetbal op tv

 • ⚽ Selecteer de aanbieder waar je een televisiecontract hebt lopen

 • ⚽ Lees de pagina door en kies een pakket naar keuze

 • ⚽ Om gebruik te maken van het aanbod, klik je op de banner van Voetbal Vandaag

 • ⚽ Volg de instructies op je scherm

 

De KNVB Beker finale wordt overigens vaak uitgezonden op het ‘open kanaal’ van ESPN. Dit is een kanaal dat voor bijna iedereen in Nederland toegankelijk is, zonder dat hiervoor betaalt hoeft te worden. 

Hoe kan ik gratis kijken naar live stream

Als je het ESPN Eredivisie pakket hebt geactiveerd, heb je daarmee automatisch recht op een ‘gratis’ live stream voor de KNVB Beker. Gratis staat tussen aanhalingstekens omdat je natuurlijk abonnementskosten betaalt voor de hoofdaansluiting. De voetbal op tv pagina geeft je duidelijke uitleg over hoe je de applicatie van ESPN download en hoe je vervolgens zorgt voor een koppeling.

Er bestaat echter een tweede manier, waarmee je kosteloos kunt genieten van superspannend bekervoetbal in Nederland. Wist jij dat je hiervoor bij bookmakers Nederland terecht kunt? Je hoeft alleen een gratis account aan te maken, waarmee je jezelf toegang verschaft tot honderden livestreams in de beste kwaliteit.

Een betting site is natuurlijk de uitgelezen manier om geld te winnen met voorspellingen in het knotsgekke toernooi. Vrijwel elk jaar is er wel een amateurclub die zorgt voor een daverende verrassing, door een betaald voetbalclub uit te schakelen. Dit levert lekkere odds op die hoog uitbetalen.

Ben jij nog niet zo bekend op het gebied van voetbalwedden, neem dan een kijkje op voetbalwedden. Hier komen verschillende bets aan bod inclusief uitleg en krijg je handige tips over hoe je op lange termijn winstgevend gaat wedden.

Meest gestelde vragen

Wat is de KNVB Beker?

De TOTO KNVB Beker is een Nederlands voetbaltoernooi die wordt georganiseerd door de Nederlandse voetbalbond KNVB. Het toernooi wordt elk jaar opnieuw gespeeld.

Op welke zender wordt de KNVB Beker uitgezonden?

De TOTO KNVB Beker wordt uitgezonden door de partij die de rechten heeft weten te bemachtigen. Kijk voor de juiste zender altijd op de voetbal op tv vandaag pagina.

Waar wordt de KNVB Beker uitgezonden?

Jij kunt genieten van bekervoetbal via een televisie, computer of mobiele apparaten zoals een tablet en smartphone.

Wie zendt de KNVB Beker uit?

De rechtmatige partij die de rechten inkoopt heeft voor de duur van een bepaalde periode het alleenrecht op uitzendingen.

Wanneer is de loting voor de KNVB Beker?

Er wordt op verschillende momenten geloot tijdens het toernooi. De eerste loting vindt vaak plaats in de maand juli en heeft betrekking op de eerste kwalificatieronde.

Hoe laat is de loting van de KNVB Beker?

De tijd van loten kan nogal verschillen. Dat komt doordat er vanaf de tweede ronde na afloop van de laatste wedstrijd wordt geloot voor de volgende speelronde.</

Waar wordt de finale van de KNVB Beker gespeeld?

Stadion Feyenoord De Kuip is al sinds 1989 het decor van de Nederlandse bekerfinale. De wedstrijd wordt dus gespeeld in Rotterdam.

Wanneer is de KNVB Beker finale?

De bekerfinale staat op het programma in de maand april. Zondag is de weekdag die door de KNVB wordt aangewezen als speeldag.

Wie reikt de KNVB Beker uit?

Het is vaak zo dat een prominente oud-speler van de winnende club wordt gevraagd de beker uit te reiken aan het team.

Wat krijgt de winnaar van de KNVB Beker?

Het winnende team ontvangt een mooie medaille, maar natuurlijk ook een lekker bedrag aan winstpremie. De gewonnen trofee geeft bovendien recht op een ticket voor Europees voetbal en neemt deel aan de Europa League.

Hoe kun je voetbalwedden op de KNVB Beker?

Voetbalwedden op de KNVB Beker doe je bij legale betting sites. Op de bookmaker-pagina vind je een uitgebreid overzicht van bookmakers met een vergunning in Nederland.