BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Keuken Kampioen Divisie stand

De Keuken Kampioen Divisie stand is een schematisch overzicht waarin deelnemende teams die in deze gelijknamige competitie uitkomen, tussen de plaatsen 1 en 20 worden gerangschikt op basis van het behaalde aantal punten.

Deze pagina is de enige echte stand Keuken Kampioen Divisie-almanak, die jou van de meest complete informatie over de virtuele ranglijst voorziet. Tevens vind je hier het overzicht met alle periodestanden.

Wil jij weten of thuisvoordeel echt bestaat? Om hierachter te komen, klik je rechts bovenaan in de stand op het woord ‘home’. Daarmee verander je de opbouw van de KKD stand. Weergegeven wordt nu welke teams de ranglijst domineren op basis van het puntenaantal dat behaald is op eigen bodem. Door op ‘away’ te klikken, krijg je de stand in uitwedstrijden te zien.

Heb jij je altijd al afgevraagd wat de KNVB reglementen voorschrijven bij een gelijke stand Keuken Kampioen Divisie? In de laatste alinea staat de volledige uitleg inclusief voorbeelden, zodat je hier straks alles vanaf weet.

Wat betekenen alle letters en cijfers in de Keuken Kampioen Divisie stand

Bij een eerste blik op de ranglijst, staan er een heleboel letters en cijfers door elkaar. Tijd om een en ander te verduidelijken.

Geheel links in de Eerste Divisie stand staan de getallen 1 tot en met 20 onder elkaar. Dit zijn alle mogelijke posities waarop een team zich kan bevinden. Naast elk getal staat een clubnaam, wat inhoudt dat de ploeg zich op dat moment op de aangegeven positie bevindt.

Rechts van de clubs beginnen de letters met daaronder getallen. Er wordt van links naar rechts gewerkt met afkortingen om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Bekijk hieronder waar deze afkortingen voor staan.

Afkorting Betekenis
G Gespeelde wedstrijden
W Gewonnen wedstrijden
G Gelijkgespeelde duels
V Verloren wedstrijden
DV Doelpunten Voor
DT Doelpunten Tegen
P Het totale aantal verzamelde punten

Uitleg over de laatste 5 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie stand

Rechts naast het puntentotaal in de Eerste Divisie stand staan zes vierkantjes met daarboven de tekst ‘laatste 5 wedstrijden’. Hiermee wordt aangegeven wat de laatste vijf resultaten zijn van alle teams.

  • – Grijs – aankomende wedstrijd

  • – Groen – gewonnen wedstrijd

  • – Geel – gelijkspel

  • – Rood – verloren wedstrijd

Je kunt meer specifieke informatie vinden, door met je muis over een van deze vakjes te bewegen. Daarmee worden de tegenstander en de exacte uitslag van het duel getoond.

Het is ook mogelijk om te kijken waar clubs de meeste punten verzamelen. Is dat in thuis- of in uitwedstrijden? Klik rechtsboven op ‘home’ voor de ranglijst op basis van het behaalde aantal thuispunten en op ‘away’ voor uitwedstrijden.

Hoe werken de Keuken Kampioen Divisie periodestanden

Naast het sensationele competitieverloop in de reguliere competitie, wordt er binnen de Keuken Kampioen Divisie gewerkt met een uniek element dat in geen enkele andere competitie te vinden is. Er wordt namelijk gewerkt met vier periodes, welke als volgt verdeeld zijn:

  • – Periode 1 Wedstrijd 1 – 9

  • – Periode 2 Wedstrijd 10 – 19

  • – Periode 3 Wedstrijd 20 – 28

  • – Periode 4 Wedstrijd 29 – 38

Elk van deze vier series heeft een eigen stand periode Keuken Kampioen Divisie. De club die binnen elke periode de meeste punten heeft, wordt periodekampioen. Het is belangrijk om te vermelden dat beloftenteams niet kunnen promoveren, maar wel periodekampioen kunnen worden.

De periodekampioen verschaft zichzelf aan het eind van het competitieseizoen toegang tot de Keuken Kampioen play offs. Ondanks dat beloftenteams dus wel periodekampioen kunnen worden, kunnen zij niet promoveren en zijn uitgezonderd van deelname aan deze play offs.

Lees meer over deze extra promotiekans op de Keuken Kampioen Divisie play offs pagina.

Gelijk aantal punten in de stand Keuken Kampioen Divisie, en nu?

Het kan voorkomen dat er tijdens, of aan het einde van, het seizoen teams gelijkstaan in punten. Het is belangrijk om te weten hoe de reglementen hieromtrent in elkaar steken en welke criteria doorslaggevend zijn voor de uiteindelijke positioneringen in dit geval.

Voor de regels is de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond de enige juiste bron, aangezien de Keuken Kampioen Divisie stand onderdeel is van de KNVB. Het eerste waarnaar wordt gekeken bij een aantal punten, is het doelsaldo.

“Met doelsaldo wordt het aantal gescoorde goals min het aantal geïncasseerde goals bedoeld”

Het maakt niet uit hoeveel ploegen er in punten gelijk staan. Er wordt altijd eerst naar het doelsaldo in de Keuken Kampioen Divisie stand gekeken.

Wanneer ook het doelsaldo geen winnaar oplevert, wat gebeurt er dan?

Het kan zo zijn dat clubs niet alleen in punten gelijk met elkaar eindigen, maar dat ook het doelsaldo geen verschil maakt. Wanneer dit aan de orde is, wordt er onderscheid gemaakt op basis van het gescoorde aantal doelpunten. Dit wordt in de stand Keuken Kampioen Divisie aangemerkt als ‘goals voor’.

Gaat de strijd om twee ploegen en heeft de ene ploeg 60 keer gescoord en de andere ploeg 59 keer, dan is eerstgenoemde in het voordeel.

Als er een scenario opdoemt waarbij ook deze statistieken tot hetzelfde resultaat leiden, dan kijkt de KNVB naar onderling resultaat. De laatst overgebleven mogelijkheid is ook hier een identieke uitkomst.

Een rechtstreekse confrontatie in de vorm van een beslissingswedstrijd zal de uiteindelijke beslissing brengen.

Welke wedstrijden staan er vandaag op het programma in de Eerste Divisie? Bekijk het programma.