BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Keuken Kampioen Divisie programma

Het Keuken Kampioen Divisie programma bevat alle wedstrijden die er in een compleet seizoen worden gespeeld binnen deze bloedstollend spannende.competitie. Het programma Keuken Kampioen Divisie wordt opgesteld voor een deelnemersveld van twintig clubs.

Op deze pagina vind je het volledige Keuken Kampioen Divisie schema voor vandaag, morgen en deze week. Verder in de toekomst kijken om het Eerste Divisie programma voor de rest van het seizoen te bekijken, doe je door met een simpele muisklik de speelronde te wijzigen. Met Voetbal Vandaag laat je geen enkele wedstrijd schieten.

Je komt te weten op welke speeldagen het programma in de Keuken Kampioen Divisie wordt afgewerkt en hoe laat er afgetrapt wordt. Heb jij je wel al afgevraagd waarom er tijdens een interlandperiode van het Nederlands Elftal gewoon wordt doorgevoetbald in de Eerste Divisie? Je komt het te weten in de laatste alinea.

Op welke dagen wordt het Keuken Kampioen Divisie programma afgewerkt

De 20 clubs die elk jaar onderdeel uitmaken van het speelschema Keuken Kampioen Divisie, spelen uit en thuis tegen elkaar. Een snelle calculatie levert 380 wedstrijden in een jaargang op. Die moeten worden ingedeeld op vaste wedstrijddagen.

De competitiemanager van de KNVB, verantwoordelijk voor het schema, heeft vrijdag als vaste wedstrijddag ingesteld in het concept programma Keuken Kampioen Divisie. Er kan incidenteel op maandagen worden gevoetbald, al is dat afhankelijk van de interlandperiode van het Nederlands elftal. Daar lees je meer over in de volgende paragraaf.

Waarom wordt het KKD programma niet stilgelegd tijdens een interlandperiode

In de Eredivisie worden clubs niet ingepland als het Nederlands Elftal moet voetballen. Dat komt doordat het kan voorkomen dat teams die spelers afstaan aan de nationale trots, met een incomplete ploeg aan de aftrap verschijnen.

Het Keuken Kampioen Divisie programma loopt in de meeste gevallen gewoon door. Dat heeft er deels mee te maken dat het niet vaak voorkomt dat er een speler uit een Eerste Divisie team wordt opgeroepen, waardoor dit geen directe invloed heeft op selecties.

Clubs worden mede daarom door de KNVB in de gelegenheid gesteld om voorafgaand aan de presentie van het definitieve schema, aan te geven of zij willen spelen in het weekend dat Oranje speelt, of vrijaf willen.

Wensen deze teams te spelen, dan worden vrijdagen aangehouden. Wanneer clubs er voor kiezen om niet in actie te komen tijdens een interlandweekend, dan spelen zij op de eerstvolgende maandag tegen elkaar.

Welke overige wedstrijden zijn er in het programma Keuken Kampioen Divisie

Na afloop van de 38 reguliere speelrondes staat er nog een overheerlijk toetje op het programma in de Eerste Divisie, in de vorm van de play offs. Hierin strijden zes teams uit de Keuken Kampioen Divisie en een Eredivisieclub om wie er in het daaropvolgende seizoen uitkomt op het hoogste niveau.

Kom meer te weten over dit unieke Europese fenomeen op de Keuken Kampioen Divisie play offs pagina.

Waar zijn duels uit het KKD schema te bekijken

Wil jij niets missen van de verrichtingen van alle ploegen? Je kunt alle wedstrijden op televisie kijken of via internet. ESPN heeft de uitzendrechten van de KKD in beheer, waardoor je over een zenderpakket moet beschikken.

Kijk direct wat jouw tv provider hierin aanbiedt of vergelijk pakketten en prijzen met elkaar op de voetbal op tv pagina. Kijk jij liever via internet? Bezoek dan de livestream pagina, zodat je direct weet of er een bookmaker is die een uitzending verzorgt.