KAA Gent

Welkom op de clubpagina van KAA Gent, ook bekend als de Buffalo’s of La Gantoise. La Gantoise kent een bijzonder rijke en tumultueuze geschiedenis waarbij de club de laatste jaren haar welverdiende plek aan de top van het Belgische voetbal weer heeft ingenomen. Proef van alle wedstrijden van de Buffalo’s en geniet van de volgende wedstrijd dankzij een live score, up-to-date uitslagen van andere partijen en statistieken van de spelers en de selectie. Je hebt alles bij de hand om een geslaagde bet te maken.

Dankzij de live updates van elke wedstrijd van KAA Gent hoef je niets anders te doen dan volop te genieten. Neem het programma en schema erbij en maak de juiste analyses dankzij allerhande statistieken en data. La Gantoise heeft geen voetbalgeheimen meer voor jou.

“Nen echte Geinteneir es nen Buffalo” zingt Biezebaaze en een echte Gentenaar gaat ook voor een blauw-witte tenue als hij of zij KAA Gent aanmoedigt. Tik het meest recente shirt of de coolste tenue van de club op de kop in de webshop en spring een gat in de lucht als Gent op de tonen van Kernkraft 400 een goal heeft gemaakt.

Als een van de oudste clubs in België valt er heel wat te vertellen over de roemrijke geschiedenis van KAA Gent. Neem ook even de tijd om enkele feiten over La Gantoise te lezen en ontdek waar de felle rivaliteit tijdens Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge vandaan komt.

Het programma van KAA Gent en de Wisdom of the Crowd

Speelt KAA Gent komend weekend een wedstrijd in de Jupiler Pro League? Datum, uur, tegenstander en locatie vind je terug in het programma en schema van de Buffalo’s. Dit geldt niet alleen voor de volgende wedstrijden maar voor alle wedstrijden van blauw-wit. Ook Europese wedstrijden en wedstrijden in de Beker van België, waarin de Buffalo’s traditioneel zeer ver raken, komen aan bod.

Je beschikt over alle data, statistieken en informatie om de volgende wedstrijden van KAA Gent nog beter in te schatten. Analyseer de scores van de afgelopen wedstrijden, lees over de selectie en bekijk de uitslagen van andere partijen om je bet en inleg zo goed en onderbouwd mogelijk te bepalen.

Om je nog een extra handje te helpen, is er de Wisdom of the Crowd. Deze unieke feature werd op algemene vraag in het leven geroepen om je bet nog beter in te kunnen schatten. De Wisdom of the Crowd doet beroep op, what’s in a name, de wijsheid van het publiek. Theoretisch kan een grote groep mensen de uitslag van de volgende wedstrijd van KAA Gent beter inschatten dan een individu. Bestudeer daarom de mening van andere voetballiefhebbers om zo je eigen mening te vormen.

Uitslagen en wedstrijden van KAA Gent

Leun achterover, ontspan je en geniet… live zie je hoe KAA Gent in de volgende wedstrijd uit de startblokken schiet. Tegelijkertijd kan je een oogje houden op alle real-time uitslagen van andere wedstrijden op Voetbal Vandaag. Je beschikt over een heus controlecentrum dat je in geuren en kleuren vertelt wat er zich op de Belgische velden afspeelt. Bekijk de historische uitslagen van KAA Gent en ontdek hoe ze in het verleden tegen dezelfde of gelijkwaardige tegenstanders presteerden. Handige kleurcodes vertellen je meteen hoeveel overwinningen, gelijke spelen of verliezen de Buffalo’s in de afgelopen wedstrijden behaalden.

Snelle updates en live score van alle wedstrijden

Je wilt in real-time op de hoogte blijven van elke actie die de wedstrijden van KAA Gent kleurt; of het nu live op TV, via livestream of via de live score is. Gekluisterd aan je beeldscherm hoef je niets van de actie op het veld te missen. Razendsnelle datatransfers en innovatieve en hoogtechnologische infrastructuur worden aangewend om je als voetballiefhebber en supporter zo dicht mogelijk bij de actie van alle wedstrijden te betrekken. Volg de uitslagen, de real-time wijzigingen in de stand en alles wat de selectie van de Buffalo’s uit haar voetbalschoenen tovert live op je scherm.

Alle nieuws over de selectie en spelers van KAA Gent

Statistieken en analyses zijn er om je bet voor de volgende wedstrijd meer kans op slagen te geven. Om je zo goed mogelijk te informeren, is het ook van belang om de spelersprofielen en individuele statistieken van de selectie erbij te nemen. Kijk wie er geblesseerd is, wie zich kampioen van de assists mag noemen en wie er op 1 gele kaart van een schorsing staat! Belangrijke details die bepalend kunnen zijn voor de volgende wedstrijden van KAA Gent.

Blauw witte tenue of nieuw shirt van KAA Gent

Het is al blauw en wit wat de klok slaat van zodra je de Ghelamco Arena betreedt. Zelfs aan de buitenzijde van het stadion weet je dankzij de LED-verlichting meteen dat blauw-wit de dresscode is. Hoog tijd dan ook om je blauw-witte tenue of nieuw shirt van KAA Gent aan te schaffen of te vernieuwen. De meest recente shirts en tenues van de Buffalo’s liggen op jou te wachten. De clubkleuren vertegenwoordigen de eigenheid van de club en de fans en dat is bij KAA Gent niet anders!

Live op TV of via livestream… KAA Gent scoort

Elke kans die je krijgt om KAA Gent live aan het werk te zien, wil je met beide handen grijpen! Surf snel naar het programma van de Buffalo’s en ontdek op welke kanalen je de selectie live op TV of via livestream aan het werk kunt zien. Kan je er om bepaalde redenen toch niet bij zijn…geen nood, er is ook nog de live score met updates en alle uitslagen van alle wedstrijden om je continu op de hoogte te houden.

Blijf op de hoogte dankzij het laatste nieuws

Is het voor jou ook elke dag opnieuw uitkijken naar nieuws over KAA Gent? Zeker tijdens de transferperiode? Je hoeft nu niets meer te missen over La Gantoise dankzij het nieuwsoverzicht. Elke beweging, of ze nu op of naast het veld plaatsvindt, krijg je te horen en te lezen. Van de live score tijdens de volgende wedstrijd van KAA Gent over wijzigingen in de selectie of het programma tot nieuws over nieuwe sponsors. Gent leeft en jij zult het geweten hebben!

De geschiedenis van KAA Gent

KAA Gent heeft haar ontstaan te danken aan de gymnastiek. Inderdaad, gymnastiek. Het is immers de gymnastiek verenging Société Gymnastique la Gantoise, opgericht in 1864, die geleidelijk aan haar activiteiten naar andere sporten uitbreidt en in 1900 ook voetbal aan haar sportenpakket toevoegt. Hoewel de club een jaar later ontstaat dan grote concurrent Racing Club Gantoise krijgt het met stamnummer 7 toch een lager stamnummer.

De club vertoeft in de lagere afdelingen van het Belgische voetbal en treedt pas tijdens het seizoen 1913/1914 toe tot de Eerste Klasse. KAA Gent, toen Association Royal Athlétique La Gantoise, zakt het seizoen nadien echter weer maar bouwt wel een nieuw stadion; het Jules Ottenstadion. In 1936 dan bereiken de Buffalo’s weer eerste klasse. Midden jaren 50 breken enkele topjaren voor de club aan waarbij ze verschillende malen bij de eerste in de stand eindigen en in 1964 de Beker van België grijpen. In 1967 zakt de club even naar Tweede Klasse om het jaar nadien weer naar de hoogste afdeling te promoveren.

Begin jaren 70 verandert de club haar naam naar Koninklijke Atletiek Associatie Gent, maar zakt ze ook naar Tweede en later zelfs Derde Klasse. Pas in 1980 bereikt KAA Gent weer Eerste Klasse. In de jaren 80 spelen de Buffalo’s verschillende malen Europees en grijpen ze in 1984 ook een tweede Beker van België. Eind jaren 80 zakt KAA Gent 1 seizoen naar Tweede Klasse. Het jaar nadien spelen ze echter weer gewoon in Eerste.
Begin jaren 90 gaat het op en af met de club. Mooie resultaten en Europese wedstrijden tegen onder meer Ajax, PSG en Eintracht Frankfurt worden afgewisseld met seizoenen waarbij ze moeten vechten tegen de degradatie. Eind jaren 90 blijkt dat de club met 23 miljoen euro schulden kampt en wordt een relanceplan opgesteld.

Begin jaren 2000 wordt KAA Gent een vaste waarde in de (sub)top van het Belgische voetbal en winnen ze een nieuwe beker in 2010. In 2013 verhuist KAA Gent naar haar gloednieuwe thuisbasis; de Ghelamco Arena. Na wat mindere sportieve jaren wordt in 2014 Hein Vanhaezebrouck als nieuwe coach aangesteld. Hij behaalt voor het eerst in 115 jaar in 2015 de Belgische landstitel met de Buffalo’s. De jaren nadien behaalde KAA Gent ook mooie Europese overwinningen tegen onder meer Tottenham Hotspur, Wolfsburg, Zenit St-Petersburg en Valencia.

Gent is tegenwoordig een van de topploegen in België die elk jaar als doel heeft om Play-Off 1 te bereiken.

5 feiten over KAA Gent

  • ⚽ De Ghelamco Arena is momenteel het mooiste en modernste stadion van België. Het stadion werd genoemd naar Ghelamco, bouwer van het stadion en het bedrijf van Paul Gheyssen; de huidige eigenaar van Royal Antwerp Football Club.

 

  • ⚽ De duurste uitgaande transfer is deze van Jonathan David die in 2020 voor 32 miljoen Euro naar het Franse Lille verhuisde.

 

  • ⚽ De duurst inkomende transfer is deze van Núrio Fortuna die in 2020 voor 6 miljoen Euro bij Charleroi werd gekocht.

 

  • ⚽ Het logo van KAA Gent bevat een Sioux-Indiaan en de roepnaam van de supporters is Buffalo. Twee verwijzingen die afstammen van het circus van Buffalo Bill dat in 1895 de stad Gent bezocht.

 

  • ⚽ Racing Club Gent was ooit de grote concurrent van KAA Gent maar vertoeft momenteel in de Tweede Amateurklasse.

De Slag om Vlaanderen

De Slag om Vlaanderen tussen Club Brugge en KAA Gent is een van de vurigste derby’s van het land. De basis van deze voetbalstrijd en rivaliteit moet gezocht worden in de rivaliteit die al in de Middeleeuwen tussen deze twee historische steden aanwezig was.

Brugge en Gent waren toen grootsteden in Vlaanderen die vaak meer macht hadden dan de vorst en die vaak in conflict met elkaar lagen. Vandaag weerspiegelt deze historische strijd zich in een strijd in de voetbalarena. Gent als hoofdstad van Oost-Vlaanderen versus Brugge als hoofdstad van West-Vlaanderen… wees maar zeker dat de supporters van KAA Gent met ruime voorsprong op elke andere wedstrijd de partij tegen grote rivaal Club Brugge willen winnen!