Jupiler Pro League

Jupiler Pro League is de sponsornaam van de hoogste voetbalcompetitie in België. De officiële benaming luidt Profvoetbal A1, waarbij de eerste klasse A eveneens een veelgebruikte term betreft. De competitie bestaat uit 18 teams, die in het reguliere seizoen eenmaal thuis en eenmaal uit tegen elkaar spelen.

Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over deze uitzonderlijke competitie in Europa, waarbij onder meer het Jupiler Pro League programma, uitslagen en de stand voorbijkomen. 

Jupiler Pro League play-offs zijn een uniek verschijnsel binnen Europa. Verderop deze pagina vind je uitleg over hoe dit systeem precies werkt. Daarmee weet je exact hoe de Jupiler Pro League kampioen wordt bepaald, hoe de Europese tickets worden verdeeld en welke ploeg er als laatst degradeert.

Wil jij weten op welke zenders je Jupiler Pro League wedstrijden live kunt kijken en hoe deze kanalen kunnen worden toegevoegd aan jouw televisiepakket? Bezoekers van Voetbal Vandaag activeren tijdelijk met een exclusieve aanbieding. Lees snel verder voor meer informatie over de actie en krijg hulp bij het stap voor stap activeren.

Natuurlijk wordt er op deze pagina ook volop aandacht besteed aan waar je een legale Jupiler Pro League live stream kunt bekijken, zonder dat je hiervoor betaalt! Je krijgt zelfs een tip hoe je geld kunt winnen met gratis voetbal kijken.

Bekijk voor specifieke competitie-informatie over de topscorers, promovendi en de laatste vijf kampioenen de daarvoor bestemde widgets aan de rechterzijde. Zit je hierna alsnog met vragen over de competitie, dan vind je de antwoorden daarop binnen het kader met meest gestelde vragen.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de Jupiler Pro League ook andere aantrekkelijke competities en cups.

Check alle wedstrijden in het uitgebreide Jupiler Pro League programma

Het programma van de Jupiler Pro League bevat verspreid over het weekend een volle speelronde, wat neerkomt op negen identieke Jupiler Pro League wedstrijden. Aan de datum kun je aflezen wanneer welk duel wordt gespeeld.

De standaard weergave richt zich uiteraard op de eerstvolgende wedstrijden. Binnen het programma van de Jupiler Pro League kun je echter alvast vooruitkijken naar het toekomstige speelschema van dit seizoen. Dit doe je door naast het nummer van de speelronde op de pijl naar links te klikken.

Jupiler Pro League uitslagen van vandaag en het gehele seizoen

Van alle gespeelde wedstrijden worden uitslagen van de Jupiler Pro League direct in het overzicht geplaatst. Daaraan kun je het resterende programma zien en kun je voorbereidingen treffen voor een Jupiler Pro League live wedstrijd maar keuze.

Op het gebied van live uitslagen vind je nergens snellere een snellere tussenstand van  de Jupiler Pro League dan op Voetbal Vandaag. Zonder ook maar een seconde vertraging, ben je direct op de hoogte van live uitslagen. Met het deleten van overige live scorings apps creëer je gelijk wat extra ruimte op je smartphone. 

Ben je van plan om nog snel even een live bet te plaatsen op een wedstrijd die momenteel aan de gang is? Dit doe je natuurlijk niet zonder behulp van statistieken over het duel. Door op een live score te klikken, krijg je een perfect beeld van hoe de verhoudingen op het veld liggen.

De waarde zit hem hier onder andere in gemiddelden die zijn berekend over het lopende seizoen. Denk aan het aantal gescoorde doelpunten en tegentreffers, maar ook aan bijvoorbeeld corners en kaarten.

De Jupiler Pro League stand laat niets aan de verbeelding over

Uitslagen zeggen natuurlijk wel wat, maar uiteindelijk draait het allemaal om de Jupiler Pro League stand. Binnen de ranglijst zie je de positie van elke club inclusief de volgende bijbehorende statistieken:

  • ⚽ Het aantal gespeelde wedstrijden 

  • ⚽ De hoeveelheden winst / verlies / gelijk

  • ⚽ Doelpunten voor en tegen

  • ⚽ Het totale aantal behaalde punten

  • ⚽ De vorm in de laatste vijf wedstrijden

Door met je muis over een van de resultaten te bewegen, krijg je te zien welk team de tegenstander was en wat de einduitslag van dit duel was.

Jupiler Pro League play offs zijn simpelweg uniek in Europa

De reguliere competitie telt achttien clubs en is afgelopen na 34 wedstrijden. Elk team speelt een keer thuis en uit tegen elkaar. Vervolgens wordt de Jupiler Pro League in België opgedeeld in twee ‘minicompetities’, met daarin elk vier ploegen. 

Het is belangrijk om te weten dat alle behaalde punten tijdens het lopende seizoen, gehalveerd worden. Stel dat Club Brugge in 34 wedstrijden 70 punten heeft behaald, dan start met met 35 punten enzovoort. 

  • Champions play-offs

De bovenste vier teams uit de Jupiler Pro League nemen het tegen elkaar op in drie thuis- en drie uitwedstrijden. Inzet is hierbij het landskampioenschap alsmede Europese tickets voor de Champions League, Europa League en Conference League. De ploeg die na zes wedstrijden op de eerste plaats staat, kroont zichzelf tot kampioen van België.

  • Europa League play-offs

De nummers vijf tot en met acht strijden in eerste instantie tegen elkaar om het laatst beschikbare ticket voor de voorronde van de Conference League. Ook hier wordt zowel thuis als uit tegen elkaar gespeeld.

Het team dat bovenaan eindigt in de Europa League play-offs, is nog steeds niet verzekerd van het felbegeerde ticket. Er rest namelijk een beslissingsduel over een wedstrijd met de nummer vier uit de Champions play-offs. De winnaar grijpt het laatst beschikbare Europese ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

  • Degradatie play-offs

De club die na afloop van het reguliere seizoen is terug te vinden op de achttiende plaats, degradeert linea recta naar divisie 1B. De nummer zeventien speelt twee beslissingswedstrijden tegen de nummer twee uit 1B. De winnaar hiervan promoveert naar 1A alias de Jupiler Pro League.

Kijk alle Jupiler Pro League en Croky Cup wedstrijden live op tv

Zoals je kunt zien spelen de bovenste acht ploegen gegarandeerd veertig duels en daar is de Beker van België (Croky Cup) nog niet bij inbegrepen. Inwoners van onze zuiderburen kijken alle wedstrijden live via de zenders van Eleven Sports. Binnen Nederland heb je Ziggo Sport Totaal nodig. 

Dit zenderpakket bevat in totaal zes kanalen bomvol topvoetbal. Naast de Jupiler Pro League live kun je ook nog genieten van de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A. Voor het maandelijkse tarief hoef je het niet te laten, dit komt uit op nog minder dan vijftig cent per dag.

Bovendien zitten bezoekers van Voetbal Vandaag voor een dubbeltje op de eerste rij, dankzij een exclusief aanbod. Wil jij weten wat je precies mag verwachten? Ga dan snel naar de Voetbal op TV pagina. Lees de pagina door en klik op de banner van Voetbal Vandaag voor directe activatie.

Vanaf nu kijk je altijd gratis naar elke Jupiler Pro League live stream

Behoor jij tot de categorie mensen die graag naar livestreams kijken,niet wetend dat je legale streams volledig gratis kunt bekijken? Dan is deze alinea levensveranderend. Via een bookmaker kun je namelijk zoveel wedstrijden bekijken als je zelf wilt. Hiervoor hoef je alleen een account aan te maken.

Bijkomend voordeel is dat een betting site je ook in de gelegenheid stelt om geld te winnen. Je kunt voor aanvang van wedstrijden weddenschappen plaatsen, maar natuurlijk is live betting ook mogelijk. Ben jij nog niet volledig thuis in wedden op voetbal, of ben je op zoek naar variatie? Op voetbalwedden vind je alle informatie die je nodig hebt en krijg je tevens tips over hoe jij op lange termijn winstgevend kunt wedden. 

 

Meest gestelde vragen

Wat is de Pro League?

De Pro League is de hoogste voetbalcompetitie voor mannen in België. Andere namen voor de competitie zijn de eerste klasse A en Profvoetbal 1A.

Wanneer begint de Pro League?

Een nieuw seizoen van de Belgische voetbalcompetitie vangt aan in de zomer. Voor de datum van de eerste speelronde, kun je terecht in het Pro League programma.

Waar kan ik Pro League kijken?

Je kunt live wedstrijden uit de Pro League kijken via je televisie, computer, laptop, tablet en smartphone.

Pro League wedstrijden op welke zender?

De zender die Pro League wedstrijden live verslaat, valt onder de leverancier die de uitzendrechten heeft ingekocht. Voor de juiste kanalen waarop je Pro League voetbal kunt kijken, navigeer je naar de voetbal op tv vandaag pagina.

Op deze pagina heb je exclusief de mogelijkheid om alvast vooruit te kijken naar het programma van morgen de rest van deze week. Ook daar kun je de juiste zender(s) bij vinden.

Hoeveel Pro League teams degraderen er?

De twee clubs die op in het reguliere klassement eindigen op de plaatsen 17 en 18, degraderen rechtstreeks naar de tweede klasse oftewel de 1B Pro League.

Hoeveel Pro League clubs kwalificeren zich voor Europees voetbal?

Op basis van de coëfficiëntenlijst van de UEFA worden er startbewijzen uitgevaardigd voor Europees voetbal. De lijst bepaalt niet alleen om hoeveel plekken het gaat, maar ook voor welke toernooien er tickets worden uitgegeven. Tenslotte wordt er bepaald in welke ronde Belgische voetbalclubs instromen.