Jong Ajax

Op deze pagina vind je de meest complete informatie over het vlaggenschip uit de de jeugdopleiding van Ajax, Jong Ajax.

De eerstvolgende wedstrijd die op het Jong Ajax programma staat wordt weergegeven. In de vensters die volgen, kun je nog eens terugkijken naar de laatste tien Jong Ajax uitslagen en de positionering van Jong Ajax in de stand.

De selectie van Jong Ajax wijzigt geregeld, door de toevoeging en het verwijderen van eerste elftal spelers. Voetbal Vandaag werkt de lijst met actuele spelers altijd bij, waardoor je meteen up to date bent.

De beloften spelen in dezelfde shirts als het eerste team. Met de aankoop van een Jong Ajax shirt steun je dus twee teams tegelijk.

Is het voor jou onduidelijk waar je live wedstrijden en een samenvatting van Jong Ajax kunt kijken? Lees dan snel verder. Hier wordt namelijk, evenals het hot topic, livestreams uitgebreid op ingegaan.

Ter afsluiting van deze pagina is het raadzaam om de actualiteiten rondom de toekomstige sterren(dragers) te raadplegen. Binnen dit overzicht vind je artikelen met statistische inhoud, vanuit een betting perspectief.

Tegen wie spelen de Amsterdamse beloften en welk team wint er

Jong Ajax is het beloften Elftal van Ajax Amsterdam en komen uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Werp een blik op Jong Ajax programma om te weten te komen met wie de Amsterdammers in de eerstvolgende wedstrijd haar degens kruisen. Door de toevoeging van een 1X2 bet, heb je de mogelijkheid jouw licht over dit duel te laten schijnen, in de vorm van een prognose.

Zodra je een uitkomst aanklikt, krijg je aanvullende informatie. Het meest belangrijke is zonder twijfel de percentages van ‘wisdom of the crowd’. Daaraan kun je afleiden of andere voorspellers er dezelfde mening op nahouden.

De kennis die je nu tot je beschikking hebt, kun je omzetten in keiharde pegels die binnen een paar uur op je rekening staan. Hoe? Zet je voetbal voorspellingen kracht bij door gebruik te maken van de hoogste quotering die gelinkt is aan de 1X2 uitkomst die je eerder hebt aangeklikt.

Kies het bedrag van je bankroll dat je bereid bent om te vermenigvuldigen en ram op de knop ‘weddenschap plaatsen’.

Jong Ajax uitslagen bevatten meer statistieken dan je denkt

Onder het programma krijg je een overzicht met de laatste tien eindstanden van de jonge Godenzonen.

Dit is op chronologische volgorde, van oud naar meest recent, weergegeven. Hieruit kun je niet alleen concluderen of de trainer van Jong Ajax zijn ploeg op de rit heeft, maar neem je ook waar hoeveel goals er bijvoorbeeld zijn gevallen tijdens deze wedstrijden.

Voetbal Vandaag is er voor de allersnelste stand van Jong Ajax

Wat nu als je niet aanwezig bent op De Toekomst, niet op tv kunt kijken en ook geen toegang hebt tot een Keuken Divisie live stream van Jong Ajax? Dan wil je de tussenstand natuurlijk weten.

Op de livescore pagina van Voetbal Vandaag kun je altijd terecht voor live uitslagen / tussenstanden van duels die vandaag worden gespeeld. Dankzij samenwerkingsverbanden met betrouwbare bedrijven bestaat er geen concurrent die sneller inspringt op gebeurtenissen tijdens wedstrijden dan Voetbal Vandaag.

Pluis de Jong Ajax selectie uit met relevante voetbalwedden statistieken

Spelers voetballen in eerste instantie voornamelijk voor zichzelf. Met goede prestaties worden immers transfers afgedwongen.

In het selectieoverzicht kun jij zien welke spelers van Jong Ajax er dit seizoen met kop en schouders bovenuit steken, of juist in een mindere fase van hun loopbaan zitten. Je ziet bij elke speler de volgende cijfers:

 • Leeftijd
 • Duels meegedaan
 • Doelpunten
 • Assists
 • Gele kaarten
 • Rode kaarten

De statistieken die je ziet, zijn gebaseerd op het moment van kijken. Dat betekent dat het overzicht doorlopend wordt aangepast waar nodig.

De trainer van Jong Ajax kan maar elf namen noteren in de opstelling van Jong Ajax. Door specifieke vermeldingen zie jij meteen welke spelers er ontbreken, dankzij een schorsing en/of een blessure. Het is met name belangrijk om goed de selectie te bekijken omdat het met regelmaat voorkomt dat er ook spelers van het eerste van Ajax worden opgesteld.

Steun twee clubs voor de prijs van een met een officieel shirt

Bijna iedereen in Nederland is bekend met de Amsterdamse club dankzij sublieme prestaties op nationaal en internationaal niveau. Dat is eens te meer reden om een shirt van de club aan te schaffen.

Op deze pagina vind je de actuele shirts die dit seizoen door de twee elftallen worden gedragen. Via de knop ‘bestelling plaatsen’ kom je terecht in de webshop van de Amsterdammers, of bij een derde partij.

Mis geen live voetbalwedstrijden op televisie of via een livestream

Als jij de spelers van Jong Ajax live aan het werk wilt zien op televisie, dan heb je daar een speciaal zenderpakket voor nodig. Deze kanalen zijn dus niet standaard opgenomen in het basispakket van je tv aanbieder.

Met het pakket ESPN Eredivisie verzeker je jezelf van alle wedstrijden uit de twee hoogste competities. Afsluiten doe je als volgt:

 • Ga naar de pagina voetbal op tv
 • Klik op jouw aanbieder
 • Selecteer het gewenste pakket
 • Klik op de banner van Voetbal Vandaag
 • Volg de stappen

Een livestream is trouwens ook een heerlijke optie om gratis voetbal te kijken. Op de livestream pagina staan bookmakers die jou graag een handje helpen. Je maakt een account aan en kunt vanaf dat moment altijd kosteloos naar nationaal en internationaal topvoetbal kijken.

Volg als eerst het laatste voetbalwedden nieuws over Jong Ajax

Het nieuwsoverzicht is niet opgesteld om ‘zomaar maar wat nieuws’ over de club te hebben. Voetbal Vandaag wil namelijk onderscheidend zijn en daarom is er gekozen voor artikelen vanuit een betting perspectief.

Het komt er dus op neer dat de inhoud zich perfect leent als steuntje in de rug op het gebied van weddenschappen plaatsen. 

Vijf meer dan interessante feiten over Jong Ajax

 • Het team komt sinds 2013 uit in de Eerste Divisie en weet sindsdien eenmaal kampioen te worden. Dat gebeurt in het seizoen 2017/2018, al volgt er conform KNVB-richtlijnen geen promotie naar de Eredivisie. 

 

 • In 2015 legt Ajax 10,13 miljoen euro neer voor Frenkie de Jong, die tot veler verbazing bij Jong Ajax wordt gestald. Na vijftien wedstrijden volgt dan alsnog de stap naar het eerste.

 

 • Sven Botman verkast in 2020 voor acht miljoen euro naar Lille en wordt met zijn nieuwe werkgever direct kampioen. 

 

 • De grootste zege die de jonge Amsterdammers boeken, is op 3 mei 2019. Op De Toekomst wordt het 8-0 tegen Almere City.

 

 • De hoogste nederlaag vindt plaats op 30 maart 2014. In de uitwedstrijd bij Willem II fluit de scheidsrechter af bij 7-1.

De geschiedenis van Jong Ajax in de Eerste Divisie

Over de geschiedenis van de club verwijzen we je graag naar de clubpagina van Ajax, aangezien jeugdelftallen natuurlijk deel uitmaken van een clubstructuur.

Zoals hierboven reeds aangegeven, is het tweede team per het seizoen 2013/2014 overgeheveld van de beloftencompetitie naar de Eerste Divisie. Het primaire doel hiervan is het bieden van meer weerstand aan jonge talenten.

De beste eindklasseringen van Jong Ajax in de Eerste Divisie zijn een tweede plaats in 2017 en de eerste plaats in 2018.

Rivaliteit in de mini-Klassieker met Jong Feyenoord

De laatste keer dat de tweede teams van Ajax en Feyenoord tegenover elkaar stonden, is inmiddels jaren geleden. Sindsdien ontbreekt het de Amsterdammers aan een aartsrivaal, al neemt Jong PSV inmiddels ook deel aan de Eerste Divisie.