• Vandaag 22 oktober
 • Morgen
 • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Johan Cruijff Schaal

 • Vandaag 22 oktober
 • Morgen
 • Deze week
Filter wedstrijden op:
Tijd Competities

Johan Cruijff Schaal, ook wel bekend als de supercup in Nederland, vormt letterlijk de aftrap van een fonkelnieuw voetbalseizoen in Nederland. In deze stijlvolle wedstrijd neemt de landskampioen het in eigen stadion op tegen de bekerwinnaar. Op deze pagina vind je onder andere de uitslag van de Johan Cruijff Schaal.

Je komt ook te weten welke betting statistieken Voetbal Vandaag aanbiedt voordat de wedstrijd begint en bij de tussenstand van de Johan Cruijff Schaal. Wanneer je van plan bent om live Johan Cruijff Schaal voetbal te kijken, dan vind je hier informatie over de zender waarop de wedstrijd wordt uitgezonden. Mocht je het duel om wat voor reden dan ook missen, dan zijn de hoogtepunten nogmaals te bekijken middels een samenvatting van de Johan Cruijff Schaal.

Het zou als quizvraag kunnen dienen, maar weet jij nog welk team vorig jaar als winnaar van de Johan Cruijff schaal aan het seizoen begon met een hoofdprijs? Op deze pagina vind je de laatste vijf winnaars van de Johan Cruijff Schaal.

Heb jij je altijd afgevraagd welk scenario er opdoemt wanneer de landskampioen ook de beker wint? Lees snel verder om achter het enige juiste antwoord te komen.

Bij Voetbal Vandaag vind je naast de Johan Cruijff Schaal ook andere grote cups, toernooien en competities.

7 punten waarmee jij de winnaar van de Johan Cruijff schaal voorspelt

Met een blik op het programma van de Johan Cruijff Schaal zie je de twee teams die in een wedstrijd gaan uitmaken welke club het seizoen begint met een hoofdprijs. Maar ook jij kunt direct uit de startblokken schieten, door een weddenschap te plaatsen op bijvoorbeeld de winnaar van de Johan Cruijff Schaal.

Dat doe je natuurlijk niet blind, maar nadat je beide teams uitgebreid hebt geanalyseerd. Door met je muis op het duel te klikken, wordt je doorgelinkt naar de speciale wedstrijdpagina. Hier worden gedetailleerde statistieken weergegeven die je kunt gebruiken om jezelf maximaal voor te bereiden. De volgende zeven punten komen aan bod:

 • De voorspelling van Voetbal Vandaag

 • Uitleg hoe de prognose tot stand is gekomen

 • Laatste vijf resultaten met aandacht voor Head to Head, BTTS en Over/Under

 • Gemiddelden dit seizoen inzake goals, corners en kaarten

 • De best uitbetalende quoteringen voor verschillende weddenschappen

 • De vermoedelijke opstelling

 • Informatie over geblesseerde en geschorste spelers

 

Kun jij wel wat hulp gebruiken op het gebied van betting? Op de voetbalweddenschappen-pagina vind je een zeer uitgebreide uitleg over wat er mogelijk is qua verschillende bets en hoe je deze inzet. Je krijgt ook belangrijke tips die jou gaan helpen om winstgevend te gaan wedden op lange termijn.

Ook bij een live uitslag Johan Cruijff Schaal valt flink geld te verdienen

Zodra de wedstrijd is begonnen, duikt Voetbal Vandaag bovenop het wedstrijdverloop. Wanneer je op de homepage op de tussenstand van de Johan Cruijff Schaal klikt, volgt wederom een wedstrijdpagina. Deze is nóg uitgebreider dan de pre match versie, waarbij onderstaande statistieken zijn toegevoegd:

 • De hoogste live odds voor winst van beide ploegen en een gelijkspel

 • Namen van doelpuntenmakers, kaartenpakkers en wissels

 • Het aantal genomen corners van beide teams

 • Statistieken over onder andere balbezit, schoten (op doel) en vrije trappen

 • De definitieve opstelling

Let op: Bovenstaande vijf punten zijn dus toegevoegd aan de wedstrijdpagina zoals je deze voorafgaand kunt zien. Neem de gegeven data goed door en zet niet intuïtief zomaar een weddenschap in. Het is daarnaast belangrijk om de wedstrijd tegelijkertijd ook echt te bekijken.

Kijk live Johan Cruijff Schaal voetbal op tv of via een livestream

De jaarlijkse strijd om de supercup is te volgen op betaalzender ESPN, dat voor de gelegenheid een uitzondering maakt en deze wedstrijd uitzendt op het open kanaal. Hiermee wordt bedoeld dat deze zenders bij de meeste Nederlanders in het basispakket is opgenomen, waardoor je niets extra’s hoeft te betalen.

Als je geen idee hebt op welke zender het open kanaal zich bevindt, neem dan een kijkje bij de Voetbal op TV pagina. Naast de zendernummering, vind je hier ook informatie over pakketten waarin onder meer live wedstrijden uit de Nederlandse Eredivisie zijn opgenomen. Goed nieuws, want trouwe bezoekers van Voetbal Vandaag profiteren tijdelijk van een exclusieve aanbieding.

Kijk je liever naar een Johan Cruijff Schaal live stream, dan kan dat via de ESPN applicatie. Een veel snellere manier is echter het kijken via een bookmaker. Zo kun je de wedstrijd extra spannend maken door erop in te zetten. Aan de rechterkant vind je betting sites die het duel uitzenden.

Mocht je de wedstrijd om een bepaalde reden niet live kunnen kijken, dan plaatst ESPN na afloop vaak een samenvatting van de Nederlandse supercup op YouTube. En anders doet het winnende team dat op zeker.

Ken jij de laatste vijf finale uitslagen uit je hoofd

Deze pagina is natuurlijk incompleet zonder een overzicht van de laatste vijf winnaars van de Johan Cruijff Schaal. Hoewel sommige trainers zich in het verleden wel eens laatdunkend hebben uitgelaten over deze hoofdprijs, is het voor supporters altijd een enorm fraai affiche. Bovendien kan het zilverwerk bij winst worden toegevoegd aan de prijzenkast.

Wat je ook ziet, zijn de topscorers van dit ‘toernooi’ dat slechts een wedstrijd kent. Nadat de uitslag van de Johan Cruijff Schaal bekend is, staan binnen deze wedstrijd de speler / spelers die de meeste goals hebben gemaakt.

Meest gestelde vragen

Wat is de Johan Cruijff Schaal?

De Johan Cruijff Schaal is de jaarlijkse wedstrijd tussen de landskampioen en de winnaar van de KNVB beker.

Wie speelt de Johan Cruijff Schaal?

De landskampioen en de bekerwinnaar spelen tegen elkaar, tenzij de kampioen ook de beker heeft gewonnen. In dat geval gaat de wedstrijd tussen de nummers een en twee uit de competitie.

Wanneer wordt de Johan Cruijff Schaal gespeeld?

Dit enerverende duel is de traditionele seizoensopener. Bekijk bovenaan deze pagina om te zien op welke datum de wedstrijd gespeeld wordt.

Waar wordt de Johan Cruijff Schaal uitgezonden?

De wedstrijd wordt uitgezonden op televisie en via een livestream op een computer. Het is ook mogelijk om een stream te kijken op een laptop, tablet en/of een smartphone.

Op welke zender kijk je naar de Johan Cruijff Schaal?

De partij die de uitzendrechten koopt is als enige aanbieder gerechtigd om de wedstrijd op televisie uit te zenden.

Ga naar de voetbal op tv vandaag pagina om achter de juiste zender te komen.

Hoe laat is de Johan Cruijff Schaal?

In het Johan Cruijff Schaal programma zie je exact wat het aanvangstijdstip is van deze spannende wedstrijd.

Waar wordt de finale van de Johan Cruijff Schaal gespeeld?

De finale van de Johan Cruijff Schaal wordt gespeeld in het stadion van de landskampioen. De bekerwinnaar speelt dus een uitwedstrijd.

Wie heeft de Johan Cruijff Schaal gewonnen?

Aan de rechterzijde van deze pagina zie je een widget met de laatste vijf winnaars van de Johan Cruijff Schaal. Daarmee weet je direct welke club de laatste editie heeft gewonnen.

Hoe kan ik voetbalwedden op de Johan Cruijff Schaal?

Voetbalwedden op de Johan Cruijff Schaal doe je bij een Nederlandse betting site die beschikt over een licentie. 

Ga naar de bookmakers-pagina voor een overzicht van alle bookies uit Nederland die beschikken over een vergunning.