Hertha BSC

Hertha BSC is de club uit de Duitse hoofdstad Berlijn, die door zijn lange historie ook wel ‘De Oude Dame’ genoemd wordt. Op deze website kun je het programma van Hertha BSC vinden en de stand op de ranglijst zien. Ook zie je direct wat de volgende wedstrijd van Hertha BSC is en hoe anderen de uitslag hiervan voorspellen.

Kijk hier ook naar de laatste tien uitslagen van Hertha BSC die altijd live worden bijgewerkt. Zo kun je direct zien in welke vorm de club verkeert en deze info kan je geweldig helpen bij je weddenschap. Hertha BSC op tv zien of via een livestream volgen? Hier vind je hierover alle informatie en ook nog eens leuke aanbiedingen.

Daarnaast zie je hier alle gegevens van de selectie van Hertha BSC. In een oogwenk zie je wie de doelpunten maakt, de assists geeft en wie de kaartenpakker van de club is. Uiteraard gebruik jij deze statistieken als je gaat inzetten.

Ook het nieuws over Hertha BSC krijg je hier, waarbij je alleen berichten leest die interessant zijn voor je weddenschap. Wat is er leuker om een origineel shirt van de club te hebben? Bij Voetbal Vandaag kun je het nieuwste tenue van Hertha BSC gemakkelijk bestellen.

Zet in op de volgende wedstrijd van Hertha BSC

Kijk bij de volgende Bundesliga wedstrijd van Hertha BSC en je ziet direct: tegen wie, wanneer, hoe laat en waar de Oude Dame in actie komt. Voorspel welke club volgens jou gaat winnen. Je ziet dan direct hoe andere voetballiefhebbers over jouw keuze denken.

Vergis je niet, ‘the wisdom of the crowd’ kan een hele goede raadgever zijn bij het inzetten. Maak dus gebruik van deze informatie en spek je bankrekening. Je krijgt overigens bij Voetbal Vandaag altijd de scherpste quoteringen die helemaal aansluiten op jouw inzet. Het enige wat jij nu nog moet doen is deze unieke kans benutten en winnen.

Analyseer de laatste tien uitslagen en win

Bij de volgende wedstrijd zie je uitslagen van Hertha BSC van de laatste vijf wedstrijden. Om helemaal zeker te zijn in welke vorm het team verkeert, krijg je op deze pagina ook de uitslagen van de laatste tien wedstrijden te zien.

Door de uitslagen te analyseren, krijg je een goed beeld welke kant het op zou kunnen gaan met het team. Zit er een stijgende lijn, presteert de club constant of is er juist een dalende lijn ingezet? Spit daarom de uitslagen eens goed door en bepaal zelf of je voor een overwinning, gelijkspel of nederlaag gaat. Zo vergroot je absoluut je winstkansen.

Alleen bij Voetbal Vandaag krijg je snelste live score

Als je een wedstrijd online volgt, wil je natuurlijk van minuut tot minuut weten wat de tussenstand is. Op veel voetbalwebsites moet je hier tamelijk lang op wachten, maar bij Voetbal Vandaag krijg je altijd de snelste live score van Hertha BSC.

Zodra er gescoord wordt, wordt dit direct bijgewerkt in het overzicht. Het enige wat jij nu hoeft te doen, is bijhouden hoe het met je weddenschap gaat. Je kunt de wedstrijden van de Oude Dame live volgen op de homepage door naar voetbalvandaag.nl/live te gaan.

Uiteraard worden ook uitslagen van Hertha BSC hier direct live bijgewerkt. Zo heb je altijd het meest actuele overzicht en hoef je nooit te wachten op een uitslag.

Bekijk hier uitgebreid de selectie van Hertha BSC

Hertha BSC heeft een uitgebreide selectie en deze vind je terug op deze pagina. Zo kun jij precies zien welke spelers de trainer tot zijn beschikking heeft en welk team hij mogelijk gaat opstellen. Daarbij krijg je alle statistieken te zien die van belang zijn om jouw inzet te bepalen.

Zo zie je hier bijvoorbeeld de doelpuntenmakers en de gevers van assists. Ook de gele en rode kaarten worden in dit overzicht weergegeven evenals de blessures en schorsingen. Natuurlijk worden  transfers binnen de selectie bijgewerkt, zodat je altijd een selectie ziet die helemaal up to date is.

Bestel het allernieuwste tenue van Hertha BSC

Zoals vrijwel iedere club komt ook Hertha BSC ieder seizoen met een nieuw tenue. Uiteraard bestaat het shirt uit de vertrouwde blauwe en witte kleuren. Deze kleuren zijn ook terug te vinden in het uitshirt van Hertha BSC.

Wil jij ook een shirt van ‘de oude Dame’ aanschaffen? Dat kan via Voetbal Vandaag. In de widget kun je gemakkelijk een shirt naar keuze bestellen. Als je op ‘bestel nu’ klikt, kom je terecht bij de fanshop van de club of bij een officieel verkooppunt.

Hier kun je jouw favoriete tenue bestellen en eventueel ook nog laten bedrukken met de naam van je favoriete speler (of je eigen naam, ook leuk).

Kijk alle wedstrijden van Hertha BSC op tv of via een livestream

Als je wedstrijden van Hertha BSC rechtstreeks op tv wilt zien, dien je te beschikken over ESPN International. Met dit zenderpakket kun je alle wedstrijden van de Bundesliga rechtstreeks volgen. Op deze pagina vind je veel informatie over hoe je aan deze voetbalzender komt en kijk ook eens naar nog meer interessante aanbiedingen.

Daarnaast is het ook handig om de wedstrijden van de hoofdstadclub via een livestream te volgen. Dat is ook erg handig als je onderweg bent. De beste legale livestream van Hertha BSC voor je laptop, smartphone of tablet heeft Voetbal Vandaag bij de bookmakers voor je uitgezocht.

Bij Voetbal Vandaag alleen het clubnieuws voor je weddenschap

Rechtsonder op deze pagina zie je het laatste nieuws over Hertha BSC. Voetbal Vandaag filtert automatisch het nieuws eruit dat niet van belang is voor een weddenschap. Zo ben jij alleen op de hoogste van nieuws wat voor jou interessant is.

Het nieuws dat je hier leest, is gerelateerd aan statistieken, zoals bijvoorbeeld schorsingen en blessures. Natuurlijk is het ook leuk om te weten naar welk land de spelers op vakantie gaan, maar voor een weddenschap is het minder interessant. Neem maar eens een kijkje bij de nieuwsberichten en doe hier nu al je voordeel mee.

Interessante weetjes over de hoofdstadclub

  • ⚽ Het amateurteam van Hertha BSC zorgt in het seizoen 1992/ 1993 voor een regelrechte sensatie. Het klopt in de DFB Pokal Bundesliga-clubs als Hannover 96 en FC Nürnberg en komt zelfs in de finale terecht. Deze wordt nipt verloren (0-1) van Bayer Leverkusen.
  • ⚽ De duurste aankoop van de Berlijners is de Franse middenvelder Lucas Tousard. Hij wordt in 2019 voor 25 miljoen euro gekocht van Olympique Lyon.
  • ⚽ Aan de transfer van Vincente Lazaro verdient Hertha BSC tot nu toe het meest. In 2019 verkast deze Oostenrijkse middenvelder voor 22,4 miljoen euro naar Inter Milan.
  • ⚽ Ondanks de lange clubgeschiedenis is ‘De Oude Dame’ geen prijzenpakker. De twee landskampioenschappen zijn in de dertiger jaren van de vorige eeuw behaald. Iets recenter kan de club bogen op twee finaleplaatsen in de Duitse beker.
  • ⚽ De Hongaar Pal Dardai is een echte clubman. Hij speelde 372 wedstrijden voor ‘de Oude Dame’ en staat daarmee tweede op de ranglijst van spelers met de meeste wedstrijden. Daarnaast is hij trainer van club geweest en sinds 2021 heeft hij deze functie opnieuw.

De clubgeschiedenis van Hertha BSC

Hertha BSC ziet het levenslicht al in 1892 en is genoemd naar een stoomboot die een van de oprichters zag varen op de rivier de Havel. Tot en met de Tweede Wereldoorlog presteren de blauw- witten bijzonder goed. Ze doen regelmatig mee om het landskampioenschap dat ze twee keer ook weten te winnen, namelijk in 1930 en 1931.

Na de Tweede Wereldoorlog wordt Berlijn verdeeld in Oost- en West- Berlijn. Hertha BSC valt onder West- Berlijn en blijft in de West- Duitse competitie spelen. Als de Bundesliga in 1963 wordt opgericht is ‘De Oude Dame’ ook van de partij. De resultaten zijn erg wisselend: regelmatig is er degradatie naar de Tweede Bundesliga, waarna er ook weer snel promotie volgt.

Vanaf 2014 speelt de club weer constant in de Bundesliga. Je kunt Hertha BSC het beste omschrijven als een middenmoter die tussen de zevende en veertiende plaats eindigt. Vanaf 2019 steekt investeerder Lars Windhorst vele miljoenen in de club.

Niet of nauwelijks rivaliteit

In de jaren tot de Tweede Wereldoorlog komt de rivaliteit voornamelijk van andere clubs uit Berlijn, zoals Blauw Weiss Berlin en Tasmania Berlin. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Hertha BSC als West- Berlijnse club ineens helemaal geen rivalen meer. Andere aansprekende Berlijnse clubs spelen namelijk in Oost- Berlijn, in de DDR- competitie.

Na de hereniging van West- en Oost- Duitsland in 1990 is er enige rivaliteit met Energie Cottbus.  Deze club speelt tussen 1997 en 2014 betaald voetbal en speelt regelmatig tegen de Berlijners. De voormalig Oost- Duitse club ligt geografisch dichtbij Berlijn, maar van echte rivaliteit is geen sprake.

In 2019 promoveert stadgenoot Union Berlin naar de Bundesliga en daarmee is er een nieuwe rivaal geboren. Het ‘kleine’ Union Berlin weet het ‘grote’ Hertha BSC zelfs twee keer voor te blijven in de competitie. Hopelijk krijgt dit een vervolg en is er weer sprake van echte rivaliteit.