BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Heracles Almelo

Welkom op de clubpagina van Heracles Almelo, de Oost-Nederlandse club die in en rondom Almelo vele zwart-witte harten sneller laat kloppen.

5 interessante feiten over Heracles Almelo

 

  • ⚽ De clubnaam Heracles is afgeleid van Herakles (of Hercules), die in de Griekse mythologie bekendstaat als halfgod en zoon van Zeus en Alcmene. 

 

  • ⚽ Met het contracteren van de Zuid-Afrikaan Steve Mokone in 1957 had Heracles een nationale primeur. Mokone was de eerste buitenlandse en zwarte profvoetballer in Nederland.

 

  • ⚽ Van alle betaald voetbalorganisaties in Nederland staat Heracles Almelo op plaats 8 van oudste voetbalclubs.

 

  • ⚽ De grootste Eredivisie zege van Heracles dateert van 2 december 2011, toen VVV-Venlo met 7-0 werd verslagen.

 

  • ⚽ Op 07-10-2007 slikte Heracles Almelo haar grootste nederlaag. In het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen werd het 9-0 voor de Friezen.

 

De geschiedenis van Heracles Almelo

In tegenstelling tot de naam die de club sinds 1998 met trots draagt, heeft Heracles sinds de oprichting enkele naamswijzigingen ondergaan. De twee vrienden Derk Kortenvoort en Gait Reuvekamp richten de club in het jaar 1903 in eerste instantie op onder de naam Hollandia. Als clubkleuren wordt er gekozen voor zwart-groen. Omdat de club snel stijgt in populariteit, komen leden van de club ‘Inartie’ met het voorstel te fuseren. Dat gebeurt en Hollandia wordt omgedoopt naar Hercules.

In 1906 wil Hercules toetreden tot de tweede klasse van de Nederlandsche Voetbal Bond. Dit verzoek wordt ingewilligd, ware het niet dat er reeds een team actief is met de naam Hercules. Er wordt daarom besloten door te gaan als Heracles.

Na ruim zeven jaar volgt er in 1910 een ommezwaai met betrekking tot de clubkleuren. Zwart-groen wordt vervangen door het mooie zwart-wit gestreepte thuistenue, waar de Almeloërs tot op vandaag de dag in schitteren. In 1974 volgt er een afsplitsing met amateurtak AVC Heracles. De betaald voetbalorganisatie neemt de naam SC Heracles 74′ aan. Pas in 1998 veranderd de clubnaam naar Heracles Almelo. Dit gebeurt uiteindelijk op verzoek van de gemeente Almelo.

Erve Bonthuis, de Bornsestraat en het Erve Asito 

In den beginne wordt er gevoetbald op een gehuurd terrein achter het Erve Bonthuis. Vier jaar later is de bouw van het eerste echte stadion, gelegen aan de legendarische Bornsestraat, voltooid. 

Heracles zal hier uiteindelijk ruim 85 jaar voetballen, voordat het in 1999 verhuist naar het Polman Stadion. Het Gemeentelijk Sportpark Bornsestraat wordt bijna geheel gesloopt, tot groot verdriet van veel  gepassioneerde Heraclieden. Wat resteert is de fameuze houten hoofdtribune. Deze wordt verplaatst naar de amateurtak van Heracles, waar het onderworpen wordt aan een grondige renovatie. Na een eerdere status als gemeentelijk monument, wordt in het jaar 2011 de titel ‘Rijksmonument’ toegekend.

Naast de hoofdtribune zijn ook de iconische lichtmasten een tweede leven gegund. Deze worden alle vier hergebruikt bij het Polman Stadion. Hoewel het nieuwe stadion geopend wordt met een capaciteit van 6.900 plaatsen, blijkt dit al snel onvoldoende. In 2005 breidt men het aantal plekken daarom uit naar 8.500. 

De meest recente renovatie vindt plaats in 2015, waarbij de tribunes worden ‘opgetrokken’ om voor de tweede keer een uitbreiding te realiseren. Vandaag de dag is er plek voor 11.580 Heraclieden en 500 supporters van bezoekende clubs. In 2019 wordt de naam van het stadion veranderd van vastgoedbeheerder Polman naar Erve Asito, een schoonmaakbedrijf binnen de regio.

Palmares Heracles Almelo: Tweemaal landskampioen van Nederland

Heracles mag zich in 1927 en 1941 officieel de beste ploeg van Nederland noemen met het behalen van het landskampioenschap. In de jaren 1962, 1985 en in 2005 wordt de club kampioen van de Eerste Divisie, waardoor het direct promoveert naar de Eredivisie.

Heracles speelt sinds 2005 onafgebroken op het hoogste niveau, met als hoogste eindklasseringen de zesde plaats in 2010 en 2016. In haar rijke geschiedenis weet Heracles eenmaal door te dringen tot de finale van de TOTO KNVB Beker. Op 8 april 2012 is PSV met 3-0 te sterk.

Sinds het seizoen 1956/1957 wordt in totaal eenmaal de halve finale bereikt, terwijl de kwartfinale negen keer het eindstation betreft.

Het Europese debuut van Heracles Almelo tegen FC Arouca

Als gevolg van de eindklassering in 2016, spelen de Almeloërs als nummer zes play-offs tegen FC Groningen en FC Utrecht. De ploeg weet beide ontmoetingen in haar voordeel te beslissen, waardoor het voor het eerst in de historie mag aantreden in Europees verband. De tegenstander in de 1e voorronde van de Europa League is het Portugese FC Arouca, eveneens een debutant.

Nadat er thuis een 1-1 eindstand wordt genoteerd door een doelpunt van Paul Gladon, blijft het in Portugal steken op een bloedeloos 0-0 gelijkspel. Hierdoor is Heracles helaas uitgeschakeld.

Everton Ramos Da Silva: De onbetwiste topscorer aller tijden

Hoewel het nog helemaal niet zo lang geleden lijkt, is de Braziliaan Everton Ramos Da Silva, voetbalnaam Everton, alweer jaren terug via de voordeur vertrokken bij de club waar hij het meest succesvol was. 

De centrumspits uit São Paulo scoorde tussen 2006 en 2013 maar liefst 77 doelpunten in de Eredivisie en KNVB Beker en bereidde 19 treffers voor. Direct betrokken bij 98 goals verdedigt Everton zijn topscorerstitel met een ruime voorsprong op nummer twee, de Zweed Samuel Armenteros.

De derby van het Oosten tussen Heracles Almelo en FC Twente

De ‘burenruzie’ tussen Heracles Almelo en FC Twente is terug te leiden naar het jaar 1965, wanneer de twee clubs Enschedese Boys en Sportclub Enschede fuseren tot FC Twente. Sinds dat jaar is de derby een feit.

De streekderby is altijd beladen en statistisch gezien vaak doelpuntrijk. De trouwe fans op het Erve Asito pakken standaard uit met mooie sfeeracties.

Bezettingsgraad Erve Asito: Op naar een uitverkocht huis

Het Erve Asito is een populaire plaats om live voetbal van de plaatselijke trots te kijken. Dit is duidelijk terug te zien in de bezettingsgraad, die uitwijst dat er bij thuiswedstrijden slechts een beperkt aantal plekken onbezet blijven.

Wanneer je een wedstrijd wil bezoeken, heb je de keuze uit tickets voor vier verschillende tribunes. 

Als op en top Heraclied is het goed om te weten dat de fanatieke supportersschare genesteld is op de Oosttribune, op de vakken P, Q en R.

De familiezones zijn gevestigd op de vakken II, JJ, KK en LL.

Informatie over club- en seizoenkaarten van Heracles Almelo

Om live wedstrijden van Heracles Almelo op het Erve Asito te kunnen zien, dien je in het bezit te zijn van een club- of seizoenkaart.

De tarieven van seizoenkaarten variëren per jaargang voor volwassen tussen de €169,00 voor de goedkoopste vakken en €315,00 voor de wat duurdere plekken. Het prijsverschil komt tot stand door een plaats op de eerste of tweede ring en het exacte vak.

Een seizoenkaart aanvragen kan eenvoudig online via de website van Heracles Almelo.

Een clubkaart oftewel Fankaart kun je eveneens online aanvragen. Deze kaart is geheel gratis en stelt je in staat om losse tickets te kopen voor elke thuiswedstrijd.

Hoeveel tickets dat zijn, is afhankelijk van het aantal beschikbare plekken in combinatie met de categorie waarin de wedstrijd valt. Zo kun je statistisch gezien minder kaarten kopen voor wedstrijden tegen topteams.

De officiële supportersverenigingen van Heracles Almelo

Heracles Almelo telt vier officiële supportersverenigingen. Dit zijn Hart voor Heracles,  Locals1903, Vak 74’ en Black White Army Vriezenveen.

Als je lid wilt worden of een andere vraag hebt, kun je contact opnemen met beide verenigingen, of online een aanvraagformulier invullen. 

Hart voor Heracles

-Telefoonnummer supportershome: 0546 458972

-E-mailadres: [email protected]

-Lid worden: Via het formulier op de website van Hart voor Heracles 

Locals 1903

-Lid worden: Via het online invulformulier op de website van Locals 1903

Vak 74’

-Lid worden: Via het online invulformulier op de website.

Black White Army Vriezenveen

-Lid worden is mogelijk door op website van de supportersvereniging de template in te vullen.

Contactdetails Club

Clubnaam: Heracles Almelo
Opgericht: 3 mei 1903
Stadion: Erve Asito
Capaciteit: 12.080
Website: www.heracles.nl
Bezoekadres: Van Riemsdijklplein 1, 7606 ZA, Almelo