Greuther Fürth

Greuther Fürth is een voetbalclub uit Zuid- Duitsland, die thuiswedstrijden speelt op het Ronhof Sportpark. Op deze pagina vind je onder andere de wedstrijden binnen het programma van Greuther Fürth, de laatste tien uitslagen van de club en de stand van Greuther Fürth in de Bundesliga.  Als extraatje zie je in percentages de mening van andere bezoekers over de uitslag.

Kom snel te weten in welke vorm het team  verkeert door de laatste tien uitslagen van Greuther Fürth live te bekijken. Naast deze nuttige informatie kun je hier ook alle wedstrijdstatistieken in het overzicht van de selectie van Greuther Fürth bekijken. Denk hierbij aan: doelpunten, assists en kaarten.

Zoek je een livestream van ‘de Klaverblaadjes’ van hoge kwaliteit of kijk je liever naar Greuther Fürth op tv? Je krijgt hierover alle informatie en ook nog eens leuke aanbiedingen. Ook het nieuwste tenue van Greuther Fürth bestel je hier middels een paar muisklikken.

Op deze website vind je uiteraard ook het laatste nieuws over Greuther Fürth. Hier krijg je alleen nieuws over Greuther Fürth aan vanuit een ‘betting perspectief’. Daar doe jij zeker je voordeel mee.

Ten slotte vind je onderaan de pagina nog waardevolle informatie zoals een aantal interessante weetjes, de beknopte clubhistorie en de rivaliteit met FC Nürnberg.

Weet jij wie de volgende wedstrijd van Greuther Fürth gaat winnen?

Op deze website zie je direct de eerstkomende match van de groen-witten in de Bundesliga of het Duitse bekertoernooi. In een oogopslag zie je:

  • de tegenstander

  • de locatie

  • de aanvangstijd

  • in welke competitie er gespeeld wordt.

Nu is het aan jou om te voorspellen wat de uitslag van de volgende wedstrijd van Greuther Fürth gaat worden.

Als je klikt op de uitslag van jouw keuze (winst, verlies of gelijkspel) zie je direct hoe andere voetballiefhebbers over het resultaat van de wedstrijd denken. Het blijkt namelijk dat de ‘wisdom of the crowd’ en hele goede raadgever kan zijn. Maak hier dus gebruik van.

Nu is het alleen nog aan jou om een bedrag in te gaan zetten op de wedstrijd. Voetbal Vandaag helpt  al een handje door de scherpste quotering voor je te selecteren bij alle bekende bookmakers, dus met je bankrekening komt het zonder meer goed.

De laatste tien uitslagen in een handig schema

Als je wilt weten hoe de vorm van het team is, kun je hier gemakkelijk naar de laatste tien uitslagen van gespeelde wedstrijden kijken. De vorm van het team kan namelijk heel bepalend zijn voor de uitslag van de volgende wedstrijd. Ga daarom al deze uitslagen van Greuther Fürth eens na en trek je conclusie.

In het gedeelte waar je de volgende wedstrijd van de club ziet, vind je de laatste vijf uitslagen van Greuther Fürth, maar op deze plek heb je een nog beter inzicht in de resultaten. Je ziet meteen of de club matig, constant of juist heel goed presteert en hier pas je je voorspelling gemakkelijk op aan.

De live score van Greuther Fürth is hier altijd op tijd

Veel mensen vinden het zeer vervelend dat ze erg lang moeten wachten tot er een nieuwe tussenstand doorgegeven wordt. Ben je aan het kijken of je aan de winnende hand bent met je weddenschap, moet je alsnog geduld hebben. Heel vervelend allemaal, maar bij Voetbal Vandaag zal je dit niet overkomen.

De live score van Greuther Fürth wordt direct doorgegeven, zodra er gescoord wordt in een thuis- of uitwedstrijd. Daarbij worden de uitslagen ook direct live bijgewerkt, zodat je altijd op de hoogte bent van de meest recente uitslagen. Je kunt alle wedstrijden van de groenwitten trouwens live volgen via: voetbalvandaag.nl/live.

Gebruik de statistieken van de selectie voor jouw weddenschap

Op deze pagina zie je de voltallige selectie van Greuther Fürth. Bij iedere speler wordt het aantal doelpunten, assists en kaarten vermeld gedurende het lopende seizoen. Zo zie jij direct welke spelers het meest van waarde zijn voor het team. Deze zal de trainer natuurlijk eerder opstellen dan minder waardevolle spelers.

Daarnaast zie je ook welke spelers er geblesseerd of geschorst zijn voor de volgende wedstrijd van Greuther Fürth. Deze informatie kun je allemaal gebruiken om je weddenschap tot in de puntjes voor te bereiden. Zodra er transfers plaatsvinden bij de club passen we de selectie natuurlijk tijdig aan.

Koop hier het nieuwste Greuther Fürth tenue

De clubkleuren van ‘de klaverblaadjes’ zijn afgeleid van het logo van de club: een groen klaverblad met een witte achtergrond. Deze kleuren kom je uiteraard tegen in het shirt van de club en ook het uitshirt bevat deze kleuren.

Wil je een shirt van Greuther Fürth bestellen dan kan dat hier op een eenvoudige manier. Het enige wat je hoeft te doen is, klikken op de knop ‘bestel nu’. Vervolgens kom je automatisch bij een officieel verkooppunt van de club uit. Hier heb jij de keuze uit de nieuwste tenues.

Volg ‘die Kleeblätter’ op tv of via een livestream

Wil je de verrichtingen van de groen-witten rechtstreeks volgen zonder in het stadion aanwezig te zijn? Hiervoor zijn twee mogelijkheden, namelijk op je tv of via een livestream op je pc, laptop, smartphone of tablet kijken.

Greuther Fürth op tv volgen, kun je via het zenderpakket ESPN International. Heb je dit pakket dan kun je alle wedstrijden in de Bundesliga bekijken. De ‘Voetbal op TV- pagina’ geeft precies alle info over hoe je aan een dergelijk pakket, en nog meer interessante voetbalzenders, kunt komen.

Wil je de wedstrijden van Greuther Fürth via een livestream volgen dan heb je een apparaat met een internetverbinding nodig. Als je kijkt op de ‘live pagina’ dan zie je het aanbod van livestreams van de bookmakers. Met deze livestreams ben je altijd verzekerd van een hoge kwaliteit.

Al het nieuws over Greuther Fürth voor je weddenschap

Over ‘die Kleeblätter’ valt veel nieuws te melden en dit wordt met jou gedeeld. Het nieuws dat hier gebracht wordt heeft allemaal een betting perspectief, ofwel: je kunt dit gebruiken voor je weddenschap. Hier lees je bijvoorbeeld dus dat de nieuwe spits de volgende wedstrijd geschorst is.

Wat je niet leest, is bijvoorbeeld dat het assortiment van de fanshop is uitgebreid. Des te meer informatie je weet te verzamelen, des te beter ben jij voorbereid op je weddenschap. Kijk eens rechts onderaan de pagina om alvast wat nieuws op te diepen.

Vijf interessante voetbalweetjes over Greuther Fürth

  • ⚽ De club promoveert tot nu toe twee keer naar de Bundesliga. De eerste keer in 2012 en de tweede keer in 2021.
  • ⚽ Nikolaj Djurdjic wordt in 2012 voor een miljoen euro overgenomen van de Noorse club Haugesund. Hij is de duurste aankoop van de Klaverblaadjes tot nu toe.
  • ⚽ De back Marcel Franke vertrekt in 2017 naar Norwich City. Greuther Fürth ontvangt drie miljoen euro voor hem. Dit is tot op heden de grootste uitgaande transfer van de club.
  • ⚽ In het seizoen 2011/ 2012 bereikt Greuther Fürth de halve finale van de DFB Pokal. Het team wordt door een 1-0 nederlaag uitgeschakeld door Borussia Dortmund. Het enige doelpunt dat Fürth in deze bekercompetitie tegen krijgt.
  • ⚽ Op de eeuwige ranglijst van de Tweede Bundesliga staan ‘de Klaverblaadjes’ op een prachtige eerste plek.

De geschiedenis van “die Kleeblätter” in het kort

Greuther Fürth wordt in 1903 opgericht en presteert direct uitzonderlijk goed. Vanaf 1906 tot en met 1963 speelt de club, op een seizoen na, onafgebroken op het hoogste niveau van het Duitse voetbal. De club wordt in die jaren drie keer landskampioen: in 1914, 1926 en 1929.

Bij de invoering van de Bundesliga komt Greuther Fürth op het tweede niveau (eerst Regionalliga, later Tweede Bundesliga) terecht. Hier blijft de club spelen tot 1983 en behoort meestal tot de subtop. Echter, vanaf de jaren tachtig gaat het steeds slechter en volgt er degradatie naar de amateurs in 1983.

Na veertien jaar bij de amateurs weten de groen-witten opnieuw de Tweede Bundesliga te bereiken in 1997. Na een vijfjarig verblijf op dit niveau is er promotie naar de Bundesliga in 2012. Het hoogtepunt in de clubhistorie tot nu toe. Het verblijf in de Bundesliga duurt slechts een seizoen. Er is opnieuw promotie naar de Bundesliga in 2021.

Rivaliteit met 1. FC Nürnberg

De steden Fürth en Nürnberg liggen in de regio Franken en als Greuther Fürth en FC Nürnberg tegen elkaar spelen dan noemen we dit de ‘Frankenderby’. Deze derby is de oudste (vanaf 1904) en meest gespeelde voetbalderby in het Duitse voetbal en werd al in diverse competities gespeeld.

De oorsprong van de rivaliteit komt voort uit het feit dat beide plaatsen praktisch aan elkaar liggen. Ook behoren beide ploegen in het begin van de twintigste eeuw tot de beste ploegen van Duitsland en strijden regelmatig om het landskampioenschap.

De rivaliteit tussen beide verenigingen is zo groot dat het ‘not done’ is om van de ene club voor de andere club te gaan spelen. Tegenwoordig is het met die rivaliteit gelukkig wel wat minder gesteld.