Genoa CFC

Genoa CFC is de oudste voetbalclub uit Italië en speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Luigi Ferraris. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de volgende wedstrijd binnen het programma van Genoa CFC, de laatste tien uitslagen van de club en natuurlijk de Genoa CFC stand in de Serie A.

Bij de Genoa CFC selectie staan naast de namen en leeftijden van de spelers, ook statistieken over doelpunten, assists, gele en rode kaarten. Je komt meteen te weten welke spelers de volgende wedstrijd niet zullen spelen vanwege een schorsing of een blessure.

Voor aanvang van elk seizoen presenteert de club Genoa CFC de nieuwe wedstrijdcollectie. Op deze pagina zie je hoe het thuis- en uitshirt er uitzien. Je kunt de tenues meteen bestellen via de bijgevoegde optie hiertoe.

Om volledig beslagen ten ijs te komen, lees je natuurlijk het laatste nieuws over Genoa CFC. In de speciale widget vind je artikelen vanuit een betting perspectief, waar je enorm veel voordeel uit kunt halen bij voetbalwedden.

De Italiaanse Serie A is een van de beste competities ter wereld met geweldige wedstrijden. Je kunt deze duels vanaf vandaag op televisie kijken, dankzij een persoonlijke en daarmee unieke aanbieding van Voetbal Vandaag. Lees snel verder en ontdek wat je te wachten staat.

Welk team denk jij dat de volgende wedstrijd gaat winnen

Het programma van Genoa CFC bevat jaarlijks heerlijke wedstrijden in de Serie A en de Coppa Italia. Je ziet in welke competitie de aankomende wedstrijd wordt afgewerkt, maar ohttp://coppaok in welk stadion en hoe laat de aftrap wordt verricht.

Klik een winnaar van de volgende Genoa CFC wedstrijd aan, of ga voor een puntendeling. Hiermee open je het unieke wisdom of the crowd, dat percentages weergeeft van de verwachte uitkomst van anderen die hun prognose hebben aangeklikt.

Aan de hand van de die percentages, zie jij dus welk team er tot favoriet is gekroond. Durf jij het aan om geld te zetten op het resultaat? Voetbal Vandaag maakt een ronde langs bookmakers voor de hoogste odd, welke je in het scherm ziet staan. Kies de inzet en pak een heerlijke winst met het programma van Genoa CFC.

Kijk op je gemak naar de laatste tien Genoa CFC uitslagen

Als je gaat wedden op een voetbalwedstrijden, doe je er verstandig aan om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de de clubs die tegen elkaar spelen. Je weet meteen in welke vorm de club verkeert dankzij de laatste tien Genoa CFC uitslagen.

Wil je ook uitslagen weten van een ander team, of wil je nog eens rustig terugkijken naar resultaten van eerdere speelrondes? Op de Serie A pagina vind je alle uitslagen van het gehele seizoen. Ook het aankomende programma en de stand staan weergegeven.

Live uitslagen zijn pas écht live bij Voetbal Vandaag

Er circuleren een heleboel websites en live score apps die zogenaamd live uitslagen aanbieden. Helaas zit er zoals bij Teletekst 818 vaak enige vertraging tussen het doorgeven van live uitslagen, waardoor het woord ‘live’ niet geheel van toepassing is.

Dankzij de revolutionaire visie van Voetbal Vandaag en samenwerkingen met betrouwbare bedrijven, worden alle uitslagen live bijgewerkt op de homepage. De tussenstanden lopen volledig synchroon met wat er op het veld gebeurt. Zo simpel kan het zijn.

3 statistieken die genoteerd staan bij de Genoa CFC selectie

Binnen het overzicht van de selectie van Genoa CFC, staan alle spelers die dit seizoen in het eerste team spelen. Bijgaand zie je de huidige leeftijden alsmede het aantal in actie gekomen wedstrijden. Om volledig geïnformeerd te zijn, krijg je drie statistieken van elke afzonderlijke speler. Het gaat om:

  • ⚽ Het aantal gescoorde doelpunten

  • ⚽ De hoeveelheid gegeven assists

  • ⚽ De aantallen gele en rode kaarten

Deze statistieken zijn ideaal voor een heerlijke weddenschap op bijvoorbeeld een All Time Goalscorer. Ben jij nog niet zo thuis in de betting-materie? Op de voetbalwedden-pagina vind je de meest complete uitleg van het gehele internet. Gegarandeerd dat jij na het doornemen van de gedetailleerde informatie een expert bent.

Check het nieuwe Genoa CFC shirt en haal hem gelijk in huis

Genoa CFC is de oudste club van Italië en heeft een prachtig logo. Aan de bijnaam I Rossoblu kun je afleiden dat de clubkleuren rood en blauw zijn. Het Genoa CFC shirt dat in het eigen Stadio Luigi Ferraris wordt gedragen, is qua uiterlijk gebaseerd op de huiskleuren.

Het uitshirt is daarentegen een wat meer verrassende creatie. In de widget zie je welke twee shirts de ploeg dit seizoen draagt. Als je een of beide shirts rekent tot een must have, dan kun je meteen een bestelling plaatsen.

Kijk alle topwedstrijden uit Italië en Europa op je televisie

Als jij fan bent van Genoa CFC en voetbal in het algemeen, dan kijk je de verrichtingen van de club natuurlijk al lang live met het pakket van Ziggo Sport Totaal. Daarmee heb je zes zenders met de beste competities van Europa en het grootste clubtoernooi de UEFA Champions League.

Wanneer je nog geen toegang hebt tot dit zenderpakket, verlaagt Voetbal Vandaag de drempel met een exclusieve aanbieding. Wil jij weten wat er voor jou klaarstaat? Ga naar de voetbal op tv pagina, selecteer je tv provider en ram op de banner van Voetbal Vandaag.

Voor nog geen vijftig eurocent per dag hoef je nooit meer op zoek naar een illegale stream van lachwekkende kwaliteit. Over een Genoa CFC live stream gesproken, wist jij dat je ook gewoon gratis kunt kijken via een bookmaker? Aan de rechterzijde zie je betting sites die de volgende wedstrijd van Genoa CFC kosteloos aanbieden.

Het enige wat je hoeft te doen, is een account aanmaken. Een gigantisch groot voordeel van voetbal kijken bij een bookmaker, is dat je zowel pre match als live weddenschappen kunt inzetten. Zo verdien je ook nog eens flink wat geld.

Dankzij het nieuws over Genoa CFC sta je alvast op voorsprong

De nieuwscategorie bevat berichten over Genoa CFC vanuit een betting perspectief. Dat wil zeggen dat de inhoud gebruikt kan worden als onderdeel van een analyse voor voetbalweddenschappen. Door het lezen van het laatste nieuws, weet jij meer over de club dan personen die de actualiteiten overslaan. Open meteen het bovenste artikel en doe er je voordeel mee.

Vijf interessante feiten over de Genoa Cricket and Football Club

  • ⚽ Genoa Cricket and Football Club is de oudste voetbalclub van Italië. Jaar van oprichting: 1893.
  • ⚽ Evenals stadgenoot Sampdoria werkt Genoa haar thuiswedstrijden af in Stadio Luigi Ferraris, ook wel Marassi genoemd, naar de wijk in Genua waar het stadion staat.
  • ⚽ Genoa speelt sinds het seizoen 2007-2008 in de Serie A. Hoogste positie in de eindrangschikking in die periode: vijfde.
  • ⚽ De laatste twee keer dat de club Europees voetbal haalt, is in 1991-1992 (UEFA Cup) en 2009-2010 (Europa League). In de UEFA Cup wordt Genoa in de halve finale uitgeschakeld door Ajax. En bijna twintig jaar later strandt Genoa in de groepsfase door derde te worden.
  • ⚽ Aanvaller John van ’t Schip maakt in 1992 de overstap van Ajax naar de Noord-Italiaanse club. Hij dient de club van 1992 tot 1996, speelt 107 wedstrijden en maakt elf doelpunten. Middenvelder Marciano Vink is minder succesvol bij de club uit Genua. Hij komt in 1993 over van Ajax, maar houdt het slechts één seizoen uit. Daarin komt hij tot 13 wedstrijden en 2 doelpunten.

Een korte samenvatting van de clubgeschiedenis

Het is 7 september 1893 als een groep Engelsen de Genoa Cricket & Athletic Club opricht. Als vertegenwoordigers van Engeland in den vreemde kiezen ze voor witte shirts, net als het Engelse nationale elftal. Aanvankelijk speelt men alleen maar cricket en worden er geen Italianen toegelaten. In 1896 wordt James Richardson Spensley, de man die de voetbalsport in Italië introduceert, lid en formeert men een voetbalploeg. Waarna er ook Italianen toe mogen treden. Later wordt de naam veranderd in Genoa Cricket & Football Club en kiest men een tenue in de kleuren die de club nu ook nog draagt, rood met blauw.

In 1912 wordt de Engelsman William Garbutt trainer. Zijn spelers spreken hem met ‘mister’ aan, een term die vandaag de dag in Italië nog wordt gebruikt om een trainer aan te duiden. Garbutt zorgt voor een sportieve opgang van de club en voor resultaten. In 1928 moet de vereniging haar naam veranderen van Genoa CFC in Genova 1893 Circolo del Calcio – tijdens het fascistische bewind zijn buitenlandse namen uit den boze.

Over de hele linie is de recentere geschiedenis er een van seizoenen in de Serie A die worden afgewisseld met verblijven in de Serie B. Sinds 2008 speelt de club zonder onderbreking in de Serie A, maar altijd in een bescheiden rol: de beste eindklassering in die periode van dertien jaar is de vijfde plaats, maar meestal is het rechterrijtje het eindstation.

In 2021 laat oud-Ajacied Lasse Schöne zijn contract ontbinden omdat hij niet meer aan spelen toekomt. Niet lang daarna huurt de ploeg uit de Noord-Italiaanse havenstad middenvelder Kevin Strootman van het Franse Olympique Marseille.

De Derby della Lanterna met aartsrivaal Sampdoria

De tweede (wat prestaties betreft: eerste) club uit Genua is Sampdoria. De onderlinge wedstrijden, de Derby della Lanterna (La Lanterna, De Lantaarn, is de naam van de beroemde vuurtoren van Genua), zijn voor veel Genuezen de gebeurtenis van het jaar. Om het belang van de Genuese derby aan te geven: het is in het verleden gebeurd dat de coach van een van beide ploegen spelers rust gaf bij wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Cup met het oog op de stadsderby een paar dagen later.

De rivaliteit tussen Genoa en Sampdoria is die tussen de oudste club en een van de ‘jonkies’ (‘Samp’ ontstond in de jaren veertig uit een fusie) onder de profclubs. Wie alles – vooral veel cijfers – wil weten over de Derby della Lanterna, moet het boek De Derby van Menno Pot lezen.