FSV Mainz 05

FSV Mainz 05 is een club uit Duitsland en speelt zijn thuiswedstrijden in de MeWa Arena. Hier vind je het programma van FSV Mainz 05, de stand op de ranglijst en de eerstvolgende wedstrijd van de FSV Mainz 05. Als je hier aanklikt welk team er volgens jou gaat winnen, zie je als extraatje hoe anderen hierover denken.

Om te zien in welke vorm de club verkeert zijn de laatste tien uitslagen van FSV Mainz 05 weergegeven. Daarnaast kun je de selectie van FSV Mainz 05 inzien. Hier zijn belangrijke statistieken aan toegevoegd. Zo zie je hier: de doelpunten, assists en kaarten. Al deze feiten kun je meenemen als je gaat inzetten en dit verhoogt uiteraard je winstkansen.

De wedstrijden van FSV Mainz 05 zijn op tv of via een livestream te volgen. Je leest hierover alle informatie plus enkele zeer interessante aanbiedingen. Daarnaast kun je hier het clubnieuws van FSV Mainz 05 vanuit ‘betting perspectief’ checken.

Heb je  het nieuwste shirt van FSV Mainz 05 nog niet? Dan kun je deze eenvoudig hier bestellen. Ten slotte kom je ook nog nuttige weetjes over Mainz tegen, een kort verslag van de historie en de grootste rivalen van de club. Als dat geen winnende weddenschap oplevert…

Tegen wie speelt FSV Mainz 05 de volgende wedstrijd?

Als je wilt weten tegen wie FSV Mainz 05 de volgende wedstrijd in actie komt in de Bundesliga of DFB Pokal, kun je gemakkelijk deze pagina raadplegen. Je ziet hier namelijk exact wie de volgende tegenstander is, waar en hoe laat er gespeeld wordt en in welke competitie de wedstrijd plaatsvindt. Daarbij krijg je ook nog de vijf laatste uitslagen van de club te zien.

Door te kijken naar de laatste uitslagen van de club weet jij in welke vorm deze verkeert en dit kan je weer helpen bij je inzet. Er zijn trouwens nog veel meer voetballiefhebbers die de eerstvolgende wedstrijd van ‘die Mainzer’ voorspellen. Het blijkt namelijk dat de zogenaamde ‘Wisdom of the Crowd’ een goede raadgever kan zijn bij het inzetten op weddenschappen.

Klik dus een overwinning, nederlaag of gelijkspel aan en gebruik de kennis van de menigte om te winnen. Je hoeft zelf alleen nog maar je inzet te bepalen. Wist je trouwens dat je bij Voetbal Vandaag altijd de scherpste quotering krijgt?

De laatste tien uitslagen overzichtelijk in een schema

Zie je bij het programma nog de laatste vijf uitslagen van FSV Mainz 05. Op deze pagina zie je maar liefst de laatste tien uitslagen van de club uit Rheinland Pfalz. Op deze manier kun je nog beter analyseren in welke vorm de club verkeert.

Heeft de club een reeks overwinningen achter de rug of vallen de resultaten juist een beetje tegen? Door de uitslagen door te spitten kan deze informatie je weer helpen bij je weddenschap. Vaak zie je dat veel wedders van deze uitslagen gebruik maken, dus doe hier je voordeel mee.

Volg FSV Mainz 05 op de voet met de actuele live score

Heb jij er ook zo’n hekel aan dat je een wedstrijd live wilt volgen, maar dat de tussenstanden erg traag worden doorgegeven? Bij Voetbal Vandaag zal je dit niet gebeuren. Zodra FSV Mainz 05 in actie komt, wordt de live score exact voor je bijgehouden.

Zo ben jij altijd op de hoogte van de laatste tussenstand en weet je direct of het de goede kant opgaat met je weddenschap. Je kunt de wedstrijden van FSV Mainz 05 live volgen. Ook de uitslagen worden direct live bijgewerkt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er een wedstrijd is gespeeld en de uitslag nog niet live op deze website staat.

Altijd op de hoogte van de laatste statistieken van de selectie

Op Voetbal Vandaag kun je de hele selectie van FSV Mainz 05 bekijken. Behalve de namen van alle spelers, zie je ook wie de doelpuntenmakers zijn en de gevers van assists. Deze informatie kan je namelijk enorm helpen met het inzetten voor je weddenschap.

Daarnaast zie je ook welke spelers geblesseerd of geschorst zijn. De trainer zal deze spelers uiteraard niet opstellen in zijn team voor de volgende wedstrijd. Op deze manier kun jij achterhalen of het team sterk genoeg is voor om de volgende wedstrijd te winnen. Uiteraard wordt de selectie bijgewerkt als er transfers bij FSV Mainz 05 plaatsvinden.

Bestel het nieuwste tenue van FSV Mainz 05

De thuiswedstrijden speelt FSV altijd in het vertrouwde rood- wit en ieder seizoen komt er dan ook weer een nieuw shirt uit. Ook het uitshirt van FSV Mainz 05 kent de bekende clubkleuren en daarnaast heeft de club ook het zogenaamde “Ausweichtrikot” (alternatief tenue). Wil jij deze tenues bekijken of aanschaffen?

Via Voetbal Vandaag is het mogelijk om het nieuwste tenue van ‘die Mainzer’ eenvoudig te bestellen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is te klikken op de knop “Bestel Nu”. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar de fanshop van de club of naar een officieel verkooppunt. Hier kun je het shirt van jouw keuze vervolgens aanschaffen.

Kijk de FSV Mainz 05 duels op tv of via een livestream

Alle duels van FSV Mainz 05 zijn rechtstreeks op tv te volgen. Via het zenderpakket ESPN International kun je deze zelf ook bekijken. Op deze pagina krijg je vanzelfsprekend alle informatie hierover. Klik je tv- aanbieder aan en je ziet direct wat de mogelijkheden zijn. Je hier trouwens ook een aantal zeer interessante aanbiedingen waarmee je nog meer voetbalzenders toe kunt voegen.

Kijk je liever naar de wedstrijden via een laptop, smartphone of tablet? Dan heb je een goede livestream van FSV Mainz 05 nodig. Via ESPN International heb je trouwens ook recht op een livestream. Raadpleeg voor meer informatie over livestreams van de bookmakers de “Voetbal op TV” pagina.

Blijf op de hoogte van het clubnieuws van jouw weddenschap

Voetbal Vandaag selecteert voor jou al het nieuws over FSV Mainz 05 dat betrekking heeft op inzetten. Het is namelijk zo dat deze informatie je heel goed kan helpen bij je weddenschap. Zo kun je bijvoorbeeld lezen over de nieuwste aankoop van de club.

Wat Voetbal Vandaag niet doen, is informatie geven over FSV waar je als wedder niets mee kunt. Leuk om te lezen, maar een weddenschap win je er niet mee. Bij Voetbal Vandaag is het clubnieuws specifiek gericht op jouw inzet. Neem alvast een kijkje bij het nieuws om jezelf te overtuigen.

Vijf interessante ‘weddenschap weetjes’ over ‘die 05er’

  • ⚽ De duurste spelers die FSV Mainz 05 tot nu toe aankocht zijn verdediger Jeremiah St. Juste en aanvaller Jean-Phillipe Mateta. Voor deze spelers betaalt de club elk acht miljoen euro.
  • ⚽ De club uit Rheinland Pfalz is nog niet echt verwend met grote successen. Promotie naar de Bundesliga en vier keer deelname aan de Europa League zijn tot nu toe de beste prestaties.
  • ⚽ In het seizoen 2008/ 2009 bereikt FSV Mainz 05 de halve finale van de DFB Pokal. Er wordt in de finale verloren van Bayer Leverkusen.
  • ⚽ De hoogste transfersom tot nu toe ontvangt FSV Mainz 05 in 2019 voor centrale verdediger Abdou Diallo. De Fransman met Senegalese roots verkast voor 28 miljoen euro naar Borussia Dortmund.
  • ⚽ Tot nu toe droegen vier spelers van FSV Mainz 05 het shirt van het Duitse nationale team tijdens hun tijd bij FSV: Manuel Friedrich, André Schürrle, Lewis Holtby en Nicolai Müller.

De historie van FSV in een notendop

Zoals in de clubnaam te zien is, wordt FSV Mainz 05 opgericht in 1905. In de periode tot en met de Tweede Wereldoorlog speelt de club voornamelijk op regionaal niveau. In die tijd wordt de club drie keer kampioen van de deelstaat Hessen.

Als in 1963 betaald voetbal zijn intrede doet in Duitsland zijn ‘die Mainzer’ aanwezig op het tweede niveau. Tussen 1977 en 1990 daalt de club af naar het amateurniveau, om daarna weer terug te keren naar de Tweede Bundesliga. In 2005 volgt er promotie naar de Bundesliga onder trainer Jürgen Klopp.

Na drie jaren Bundesliga moet FSV Mainz 05 een stapje terug doen, maar in 2009 keert de club weer terug op het hoogste niveau. Sindsdien is ‘der Karnevalsverein’ hier nog steeds aanwezig. De ploeg eindigt meestal aan de onderkant van de middenmoot en ieder seizoen is het belangrijkste doel dan ook: niet degraderen.

Rivaliteit met andere clubs

Tot aan de invoering van de Bundesliga in 1963 zijn de belangrijkste rivalen van FSV Mainz 05 clubs als: SV Weissenau, SV Wiesbaden en Wormatia Worms. Deze clubs zijn echter allemaal verdwenen of nooit terechtgekomen in het betaalde voetbal. De laatste decennia zijn FC Kaiserslautern en Eintracht Frankfurt de grote rivalen geworden.

De wedstrijd tegen FC Kaiserslautern wordt de ‘Rheinland Pfalz Derby’ genoemd, waarbij de winnaar zich de beste ploeg van deze deelstaat mag noemen. Helaas speelt FC Kaiserslautern de laatste jaren niet meer op het hoogste niveau, waardoor deze wedstrijden nauwelijks plaatsvinden.

De wedstrijden tegen Eintracht Frankfurt komen wel regelmatig voor, aangezien beide ploegen in de Bundesliga spelen. Deze derby wordt ook wel de ‘Rhein- Main’ Derby genoemd als verwijzing naar de rivieren waar beide plaatsen aan liggen.