BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie

Klik hier

Fortuna Sittard

Op deze pagina vind je waardevolle informatie vanuit een betting perspectief over de Limburgse club Fortuna Sittard.

Je ziet de eerstvolgende wedstrijd die op het programma van Fortuna Sittard staat en kunt deze gelijk voorspellen.

Verder staan de laatste tien uitslagen van Fortuna Sittard overzichtelijk onder elkaar. Daaraan zie je meteen welke tegenstanders een maatje te groot bleken en tegen welke ploegen er punten zijn gepakt.

Van de uitslagen door naar de stand. Fortuna Sittard is hierin omlijnd, zodat je aan één blik genoeg hebt om te kunnen zien op welke positie de Limburgers staan.

Welke informatie denk jij dat er gehaald kan worden uit statistieken van over de Fortuna Sittard selectie? Als jij van plan bent om serieus te gaan wedden, dan is het een absolute aanrader deze alinea meer dan goed te bekijken.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken op een clubpagina, zijn de Fortuna Sittard shirts van het huidige seizoen.

Dat is eveneens van toepassing op uitleg over het live kijken van Fortuna Sittard wedstrijden. Je komt exact te weten waarom jij vanaf nu nooit meer hoeft te zoeken naar een livestream van Fortuna Sittard en welke redenen er bestaan om zenderpakketten toe te voegen via Voetbal Vandaag.

Slaag jij er maar niet in om winst te maken met voetbalwedden en kun je wel wat hulp gebruiken? In de sectie met het laatste Fortuna Sittard nieuws worden handvatten tot winnen uitgereikt op een presenteerblaadje.

Geef jouw voorspelling voor het volgende Fortuna Sittard duel

Meteen bovenaan deze pagina zie je de eerstvolgende wedstrijd die voor Fortuna Sittard op het Eredivisie programma staat, omgeven door de competitie waarin er wordt gespeeld, de exacte datum en het aanvangstijdstip.

Bijzonder fraai hierbij is dat je jouw mening kunt geven over dit duel, door op een van de drie 1X2 opties te klikken.

En dat gebeurt er iets unieks, want na de klik volgen er drie percentages. Dit wordt ‘wisdom of the crowd’ genoemd en bestaat dus letterlijk uit wat overige bezoekers bij deze wedstrijd hebben aangeklikt.

Om het nog verder te professionaliseren, zie je ook de hoogste odds die wordt uitgekeerd als je besluit om een weddenschap aan te gaan.

Dankzij het voorbereidende werk van Voetbal Vandaag pak je dus de maximale winst. Vul het bedrag in dat je wil inzetten en geef je muis een commando tot het plaatsen van de weddenschap.

Laatste actuele Fortuna Sittard uitslagen

Bij het voorbereiden van bets, zijn er een aantal zaken om goed te onderzoeken. Een van deze aspecten heeft betrekking op de recente vorm en daarvoor dien je een blik te werpen op uitslagen.

Hieraan kun je veel afleiden, zoals het totale aantal punten dat behaald is in de laatste tien wedstrijden. Ook zie je hoeveel goals er zijn gemaakt en hoe vaak de Fortuna Sittard keeper heeft moeten vissen.

Prima informatie om je analyse mee te beginnen. Een geschikte bet die je zou kunnen plaatsen aan de hand van deze stats, is bijvoorbeeld both teams to score. Ben jij niet bang voor om een risico te nemen tegen een lekkere odd? Overweeg dan een Halftime / Fulltime weddenschap. Meer informatie over welke bets je allemaal kunt inzetten, is te vinden op de Voetbalwedden pagina.

Nergens zijn Fortuna Sittard live scores zo actueel als bij Voetbal Vandaag

Eerlijk gezegd is het al tijdenlang drama op het gebied van livescore. Bijna overal zit er wel vertraging in het doorgeven.

Het team van Voetbal Vandaag was van mening dat op dit gebied behoorlijke winst te boeken viel. Samenwerkingen met dataleveranciers die bekendstaan om hun stootkracht, heeft geresulteerd in het feit dat je nergens anders snellere live uitslagen kunt vinden als bij Voetbal Vandaag.

Uitslagen worden live pijlsnel bijgewerkt zodat je altijd op to date bent.

De uitgebreide informatie over de selectieleden spreekt boekdelen

Een team is geen team zonder spelers. Maar wat heb je nu aan slechts de namen van teamleden?

Vrij weinig. Het is daarom dat de selectie van Fortuna Sittard is voorzien van specifieke statistieken, waarmee je na het doornemen wederom een stap in de richting naar succesvol wedden zet. Dit wordt er per lid van het Fortuna Sittard team getoond:

 • Leeftijden
 • Gespeelde wedstrijden
 • Gescoorde doelpunten
 • Gegeven assists
 • Verzamelde gele kaarten
 • Ontvangen rode kaarten

Neem deze informatie voor kennisgeving aan en doe er je voordeel mee. De euro’s liggen letterlijk voor het oprapen.

Het is de hoogste tijd om het nieuwe shirt toe te voegen aan je collectie

Elk jaar lanceert elke club uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie met trots haar gloednieuwe thuis- en uitcollectie. Als je een enorme supporter bent van de Sittardenaren, dan wil je toch minimaal een van de twee tenues in je kledingkast hebben hangen.

In de widget die rechtsonder op deze pagina is geposteerd, staan de actuele Fortuna Sittard tenues afgebeeld en kun je meteen een bestelling plaatsen middels de bijgevoegde knop. Die linkt je naar de Fortuna Sittard fanshop, of naar een verkooppunt dat vanuit de club gemachtigd is tot shirtverkoop.

Mis vanaf nu nooit meer voetbal op tv of via een livestream

Als je voetbal wil kijken, doe jij dat dan het liefst op televisie of juist via een livestream Eredivisie? Of misschien combineer je het wel.

Nu kan het zo zijn dat je geen toegang hebt tot de zenders van ESPN, die Fortuna Sittard live uitzenden. Zonder deze kanalen wordt het lastig om op televisie naar je favoriete team te kijken.

Met het ESPN Eredivisiepakket zet jij de deur naar live topvoetbal wagenwijd open. Via de voetbal op tv pagina, kun je jouw provider selecteren. Op deze speciale pagina zie jij alles wat je moet weten over pakketten en prijzen. Als kers op de taart kun je de banner van Voetbal Vandaag aanklikken, om direct gebruik te maken van een exclusieve aanbieding voor ESPN en/of Ziggo Sport.

Livestreams daarentegen zijn via internet makkelijk te vinden. Voornamelijk illegaal, van barslechte kwaliteit en via een derde partij ergens in Saoedi Arabië. Zoiets moet je niet willen, bovenal omdat het ook nog eens schadelijk is voor je computer in de vorm van virussen.

Met een ESPN pakket kun je gratis een applicatie downloaden, waarbij je jouw televisie-abonnement ook bekijkt via een computer, tablet en/of smartphone. Superhandig en het kost geen moeite.

De tweede optie is vanuit jou gezien wellicht nog veel aantrekkelijker. Op de livestream pagina vind je bookmakers die een Fortuna Sittard live stream gratis aanbieden, zonder advertenties en andere vormen van reclame. Het enige dat je hoeft te doen, is een account aanmaken. De rest wijst zich vanzelf.

Lees exclusief het meest interessante Fortuna Sittard nieuws

Natuurlijk kun je op tal van websites terecht voor nieuws over de Limburgers. Wat het nieuws op deze pagina zo exclusief maakt, is dat de geschreven content puur is gericht op voetbalwedden.

Dat betekent dat je zorgvuldig gekozen onderwerpen ziet staan in het overzicht, waarbij de inhoud perfect geschikt is om rekening mee te houden bij het voorbereiden van de volgende weddenschap. Probeer het uit en klik direct een artikel open.

5 weetjes over Fortuna Sittard

 • ⚽ Er is niet alleen een tribune vernoemd naar Fernando Ricksen. Onder de hoofdtribune staat tevens een standbeeld van de oud-speler.

 • ⚽ Hoewel niet de oudste club van Nederland, is Fortuna Sittard wel de oudste betaald voetbalclub.

 • ⚽ In 2009 kwamen het bijna tot Sporting Limburg. Een fusie met Roda JC werd uiteindelijk afgeblazen.

 • ⚽ De grootste overwinning van Fortuna Sittard in competitieverband is tegen PEC Zwolle. Op 22 mei 1972 wordt er met 9-0 gewonnen.

 • FC Emmen bezorgt Fortuna haar grootste nederlaag. Op 31 oktober 2014 wordt het in Limburg 1-8.

De bewonderenswaardige geschiedenis van RKSV Sittardia en Fortuna 54’ Geleen

Het Zuid-Limburgse Fortuna Sittard komt voort uit een fusie tussen de Rooms-Katholieke Sportvereniging (RKSV) Sittardia en Fortuna 54’, twee voetbalclubs uit respectievelijk Sittard en Geleen.

Hierbij is RKSV Sittardia is eveneens een samensmelting van twee clubs, namelijk RKVV Sittardse Boys en VV Sittard. Na een hoofdelijke stemming onder leden van beide clubs, is RKSV Sittardia op 12 mei 1950 een feit.

Aan de naam van Fortuna 54′ Geleen kun je het oprichtingsjaar afleiden. Bij de introductie van het betaalde voetbal per het seizoen 1954/1955 verdeelt de KNVB 58 semi-professionele clubs over vier divisies. Zowel Sittardia als Fortuna 54′ Geleen krijgen een plek in de 1e klasse B, met een streekderby tot gevolg.

Vanaf het seizoen 1955/1956 reduceert de KNVB het aantal competities tot de twee hoofdklassen A en B. Na afloop van dat seizoen worden dat overigens de Eerste Divisie en de Eredivisie.

Fortuna 54′ wordt direct derde en speelt het jaar daarop dus direct Eredivisie. Daarin blijft het actief tot aan de uiteindelijke geboorte van Fortuna Sittard Absolute hoogtepunten vormen hierbij het winnen van de KNVB Beker, in de seizoenen 1956/1957 en 1963/1964.

Voor Sittardia verloopt de weg naar succes anders. De club kroont zich tot kampioen van de Eerste Divisie in het seizoen 1958/1959 en promoveert, al zakt het een jaar later alweer af. Tot aan 1968 pendelt de club tussen de Eredivisie en Eerste Divisie.

Hoe degradatie en financiële problemen uitmonden in een gelukkig huwelijk

In 1967 worstelt Fortuna 54’ met financiële problemen, waardoor een fusie met Sittardia een serieuze optie is. Met toekomstvisie en de vondst van een zak met geld wordt dit plan echter afgeblazen. Tijdelijk dan.

Het voetbalseizoen 1967/1968 eindigt dramatisch voor de twee streekgenoten. Sittardia wordt afgetekend laatste in de Eredivisie, terwijl Fortuna 54’ er met een 17e plaats eveneens niet in slaagt degradatie af te wenden.

Dit beweegt de clubs ertoe de krachten alsnog te bundelen. Op 1 juli 1968 is Fortuna Sittardia-Combinatie een feit. Hoewel de club in eerste instantie in de Eerste Divisie wordt geplaatst, volgt een ‘meevaller’. Eredivisieclub Xerxes/DHC heft zich op waardoor de net opgerichte club de kans krijgt op het hoogste niveau.

Daar blijft het slechts een seizoen actief, waarna de 13 daaropvolgende jaargangen worden afgewerkt in de Eerste Divisie. In 1979 ondergaat de club een naamswijziging. De Fortuna Sittardia-Combinatie (FSC) wordt Fortuna Sittard, korter maar nog steeds met een duidelijke link naar beide grondleggers.

Van het Mauritsstadion en het Sittardia-terrein, naar Stadion De Baandert

Voorafgaand aan de uiteindelijke fusie naar de Fortuna Sittardia-Combinatie, speelt Fortuna 54’ haar thuiswedstrijden in het Mauritsstadion. Dit onderkomen in de gemeente Geleen opent haar deuren op 14 augustus 1949 en heeft ruimte voor 27.000 supporters.

Sittardia speelt op dat moment op een gelijknamig terrein. Het is een locatie met een pittoreske hoofdtribune die plaats biedt aan 400 fans een een algehele stadioncapaciteit van zo’n 10.000 fans.

Op 23 augustus 1964 verrijst De Baandert in de gelijknamige wijk te Sittard. Hierin is plaats voor 20.000 supporters, waarvan er 1.000 op de overdekte hoofdtribune kunnen zitten. Sittardia speelt haar eerste wedstrijd tegen DWS, een duel dat eindigt in een 1-1 gelijkspel.

Wanneer het besluit tot fuseren uiteindelijk genomen wordt, is het in eerste instantie onduidelijk wat de thuishaven van Fortuna Sittardia-Combinatie gaat worden. Men komt er niet uit en tot aan 1970 wordt er daarom verspreidt gespeeld tussen het Mauritsstadion en De Baandert.

In 1970 wordt de knoop definitief doorgehakt en wijst men de Baandert aan stadion van FSC. Dat besluit wordt mede vormgegeven door de teruglopende bezoekersaantallen in Geleen en de gemeente Sittard, die financiële steun wil verlenen met als voorwaarde dat er in Sittard gevoetbald wordt.

Tot aan 1989 heeft het Mauritsstadion geen vaste bespeler meer, waarna de gemeente het besluit af te breken. Op de plek van de oude toegangspoort staat een monument met de eerste stadion-steen.

Plannen voor een opvolger: De Baandert moet wijken voor nieuwbouw

Veel Fortunezen denken met weemoed terug aan de tijd van het iconische stadion de Baandert, dat in 1999 moet wijken voor een nieuw complex.

Dat heeft als achterliggende reden dat De Baandert niet voldoet aan moderne maatstaven. Men komt tot de conclusie dat de benodigde renovatie duurder zal uitvallen dan nieuwbouw. Daardoor is de keuze is snel gemaakt.

In zijn 35-jarig bestaan overleeft De Baandert voorspoed en tegenspoed. De laatste strijd is er een tegen de gemeentelijke sloophamer kan, welke onmogelijk gewonnen kan worden.

De laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Op 23 oktober 1999 moeten de Rotterdammers er met 3-2 aan geloven. Nog diezelfde maand neemt de club intrek in het nieuwe stadion.

Met vier overdekte tribunes en plek voor 12.500 supporters is het Wagner & Partners Stadion een feit. In 2008 wijzigt de stadionnaam naar Fortuna Sittard Stadion. De opvolgende vier seizoenen draagt het onderkomen de naam Trendwork Arena, naar de naam van de gelieerde uitzendgroep.

Sindsdien vindt er nog een wijziging plaats. In de jaargang 2013/2014 verbindt Offermans Joosten haar naam aan het stadion. Na deze eenjarige overeenkomst gaat de thuishaven als Fortuna Sittard Stadion door het leven.

In de prijzenkast van Fortuna staan vier kampioenschappen en twee KNVB Bekers

Fortuna Sittard is ontstaan uit twee verschillende clubs, die vanaf 1950 tot aan 1968 onafhankelijk van elkaar opereren. In de seizoenen 1958/1959, 1963/1964 en 1965/1966 wordt RKSV Sittardia kampioen in de Eerste Divisie. Fortuna 54’ wint de KNVB Beker daarentegen tweemaal, in de jaargangen 1956/1966 en 1963/1964.

Vanaf het moment dat de twee clubs samensmelten in 1968, wordt Fortuna Sittard (-Combinatie) nog eenmaal kampioen in de Eerste Divisie. Deze gebeurtenis vindt plaats in het seizoen 1994/1995.

Op beker gebied zit het de Sittardenaren niet mee, hoeveel de club tweemaal in de finale staat. In 1984 wordt er met 0-1 verloren van Feyenoord, terwijl Ajax in 1999 met 2-0 te sterk blijkt.

‘Wij gaan Europa in’: Resultaten Fortuna 54’ en Fortuna Sittard over de grens

De eerste keer dat Fortuna 54’ zich meldt in Europa, is na het winnen van de beker in 1964. In een tweeluik met het Italiaanse Torino, delft de club uit Geleen uiteindelijk het onderspit. De totale score over twee wedstrijden is 3-5.

Een seizoen later meldt Fortuna 54’ zich wederom op het Europese toneel, door deelname aan de International Football Club, de voorloper van de latere Intertoto. In een poule met Kaiserslautern, Grasshoppers en Djurgardens worden alle zes wedstrijden in winst omgezet.

Het eindstation is de kwartfinale, waar het Zwitserse FC Lugano over twee duels met slechts een doelpunt aan het langste eind trekt.

Fortuna Sittard maakt voor het eerst kennis met de Europese allure in het seizoen 1984/1985. In de eerste ronde van het Europa Cup II toernooi loot het tegen KB Kopenhagen. De Sittardenaren hebben geen moeite met de Denen, getuige een onderling resultaat van 3-0.

In de ronde die volgt, komt het tot een treffen met Wisla Krakow uit Polen. Over twee wedstrijden zegevieren de Limburgers met 3-2.

De Britse grootmacht Everton wacht vervolgens in de kwartfinale. Nadat de uitwedstrijd in 3-0 eindigt, kan men thuis eveneens niet tegen de latere winnaar van de Europa Cup II op. Met een 0-2 nederlaag is het einde verhaal.

In het jaar 1998 Fortuna voorlopig voor de laatste keer haar opwachting in Europa in de Intertoto Cup.

Nadat er wordt afgerekend met Vorskla Poltava uit Oekraïne, zegeviert Austria Salzburg in de daaropvolgende ronde over twee wedstrijden met 3-4.

Een ode aan mister Fortuna René Maessen en goaltjesdief Ronald Hamming

In ‘Zitterd’ en omstreken kent iedereen hem, of kent in ieder geval de naam van René Maessen. De rechtervleugelverdediger diende met Fortuna Sittard tijdens zijn actieve loopbaan slechts een club.

Met een overdonderend aantal wedstrijden van 447, is Maessen al jarenlang mister Fortuna. Na het uitpluizen van de statistieken, ziet het er naar uit dat hij dit de komende decennia in ieder geval zal blijven.

De man met de meeste doelpunten voor Fortuna Sittard is fenomeen Ronald Hamming. In 232 wedstrijden schiet de aanvaller, door fans liefkozend ‘Hammigoal’ genoemd, 99 maal raak.

Rivaliteit in de mijnstreek: Derby’s tegen Roda JC, MVV en VVV-Venlo

Vanwege de geografische ligging zijn wedstrijden tegen streekgenoten MVV en met name Roda JC erg beladen. VVV-Venlo behoort eveneens tot dat rijtje, zij het in mindere mate.

Doordat niet alle drie de clubs tegelijkertijd in de Eredivisie uitkomen, speelt Fortuna Sittard de derby’s afwisselend tegen een van haar drie rivalen.

De fanatieke supporters van Fortuna Sittard zorgen bij deze wedstrijden standaard voor een unieke sfeer, door met tifo-acties en vocale ondersteuning de ploeg naar de overwinning te leiden.

Meer dan 70 procent van het Fortuna Sittard Stadion zit vol tijdens wedstrijden

In tegenstelling tot de periode dat de club bivakkeert in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie, weten supporters de weg tweewekelijks weer te vinden naar de lokale trots in Sittard.

Met een percentage dat iets hoger ligt dan 70 procent, komen er gemiddeld meer dan 9.000 fans opdagen.

Je kunt plaatsnemen op een van de vier tribunes. De fanatieke aanhang verzamelt zich op de Ricksen-side, de Noord-tribune achter het doel.

Aan de overkant, op de Zuid-tribune is het uitvak gelegen. Dit biedt plaats aan 800 bezoekende fans. De naastgelegen vakken Z4H en Z4L worden uit veiligheidsoverwegingen vrijgehouden.

De vakken E1, E2 en E3 gelden als juniorvakken op de lange zijde, alhoewel je natuurlijk door het hele stadion met je gezin kunt plaatsnemen.

Informatie over losse kaartverkoop en de prijzen van seizoenkaarten

Fortuna Sittard is gastvrij. Om een wedstrijd te bezoeken, hoef je namelijk niet altijd te beschikken over een club- of seizoenkaart.

In overleg met de lokale driehoek wordt per wedstrijd bepaald of er vrije verkoop (zonder clubkaart) geldt. Is dat niet aan de orde, dan stelt een club- en seizoenkaart fans in staat om tickets aan te schaffen.

Losse tickets kunnen op wedstrijddagen online gekocht worden aan de stadionkassa’s. Voor fysieke toegangskaarten wordt een toelage van €2,00 gerekend. Buiten de reguliere prijzen, zijn de tarieven voor wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord, PSV en VVV-Venlo hoger.

De prijzen van seizoenkaarten liggen in een range tussen de €130,00 en iets meer dan €300,00.

De supportersverenigingen maken het verschil bij Fortuna Sittard

Uniek aan Fortuna Sittard, is dat er binnen de geledingen een aantal supportersverenigingen bestaan, die in 2013 besluiten hun krachten te bundelen onder een naam: Fortuna Supporters Collectief (FSC).

Lid worden is mogelijk via de website.

Contactdetails Club

Clubnaam: Fortuna Sittard
Opgericht: 1 juli 1968
Stadion: Fortuna Sittard Stadion
Capaciteit: 12.500
Website: www.fortunasittard.nl
Bezoekadres: Milaanstraat 120, 6135 LH, Sittard
Telefoonnummer: 046 411 3440