FC Volendam

Op deze pagina vind je informatie over FC Volendam, in Britse termen ook wel bekend als Volendam FC.

Je ziet meteen wanneer de club in actie komt, door de weergave van de eerstvolgende wedstrijd op het FC Volendam programma. Dit duel kun je voorzien van een voorspelling.

De laatste tien geboekte uitslagen worden overzichtelijk onder elkaar weergegeven, waarna een blik op de ranglijst meteen duidelijk maakt op welke plek FC Volendam in de stand staat.

Met uitgelichte stats over onder andere goals, assists en kaarten is het een eenvoudig rekensom om te zien welke spelers van de FC Volendam selectie het seizoen kleur geven.

Over kleur gesproken, wist jij dat de Noord-Hollandse club de bijnaam ‘het andere Oranje’ heeft? Waarom dit zo is kom je te weten in de alinea waarin ook de FC Volendam shirts aan bod komen.

Wat je verder op deze pagina kunt vinden is een handige uitleg over hoe je wedstrijden uit het speelschema van FC Volendam op televisie of per livestream kijkt. Als afsluiter is er het uitgebreide overzicht het laatste FC Volendam nieuws vanuit betting perspectief. Al met al voldoende reden om door te lezen.

Voorspel de volgende FC Volendam wedstrijd en spek je bankrekening

FC Volendam is een betaald voetbalclub welke uitkomt in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker.

Bij het eerstvolgende duel dat de Volendammers spelen, kun je een voorspelling wagen middels de bijgevoegde 1X2 bet. Een 1X2 is de meest gespeelde weddenschap en werkt supersimpel.

  • 1 = thuiswinst
  • 2 = winst van het uitspelende team
  • X = gelijkspel

Zodra jij een van deze opties hebt aangeklikt, klapt het frame uit en treed het wisdom of the crowd principe in werking. Daarmee raak je op de hoogte van wat overige fans gemiddeld hebben aangeklikt. Je ziet dus drie percentages.

Ben jij klaar om je voorspelling naar een hoger niveau te tillen? Zet dan echt geld in op een FC Volendam wedstrijd. Voetbal Vandaag doet het speurwerk en geeft de hoogste odd die hoort bij jouw verwachting.

Je vult vervolgens het bedrag in dat je gaat vermenigvuldigen en ziet het potentiële winstbedrag.

Wil jij meer weten over weddenschappen, bijvoorbeeld welke bets er zoal bestaan en wat deze betekenen? Op de voetbalwedden pagina vind je hier duidelijke uitleg over.

Uitslagen van FC Volendam die niets aan het toeval overlaten

Door een blik te werpen op de laatste tien FC Volendam uitslagen, schets je een perfect beeld van de vorm over een langere periode. Eindstanden bekijken zijn namelijk een essentieel onderdeel van analyseren.

Zaken die je hieruit kunt concluderen zijn bijvoorbeeld de sterkte van tegenstanders, het aantal behaalde punten en het doelsaldo (voor- en tegentreffers).

Alle FC Volendam live uitslagen als eerst bij Voetbal Vandaag

Sommige sites die uitslagen live aanbieden, doen dat met een behoorlijk oponthoud. Denk aan bijvoorbeeld aan Teletekst 818.

Bij Voetbal Vandaag is het doorgeven van tussenstanden zonder vertraging een van de meest belangrijke missies. Dankzij samenwerkingsverbanden met betrouwbare tech-bedrijven, zie je op de livescore pagina alle live uitslagen zoals die op het moment van kijken gelden. Vanzelfsprekend worden uitslagen live bijgewerkt zodra er wordt gescoord.

Gebruik het selectieoverzicht voor kennis van specifieke statistieken

Naast de prestaties van het team, kun je dieper ingaan op statistieken met het venster waarin de FC Volendam selectie wordt weergegeven. Van elke speler zie je belangrijke statistieken.

Allereerst zie je de leeftijd. Is de speler een rookie of een routinier? Middels het aantal gespeelde wedstrijden zie je welke teamleden het vaakst in actie komen. Aan de hoeveelheid goals en assists kun je aflezen wie er tot meest waardevolle selectieleden kunnen worden gerekend, terwijl het gekregen aantal kaarten natuurlijk ook een belangrijke statistiek vormt.

Bekijk de nieuwe tenues en koop een shirt van het andere Oranje

Iedereen associeert het Nederlands Elftal met de kleur oranje. Maar wist jij dat de bijnaam van FC Volendam ‘het andere oranje’ luidt? Die naam is afgeleid van de oranjegekleurde shirts waarin de club speelt.

In een widget aan de rechterzijde van deze pagina, vind je de actuele shirts die dit seizoen worden gedragen.

Helemaal mooi is dat je deze dezelfde dag nog in huis kunt halen. Klik op de knop ‘bestelling plaatsen’ en zorg dat een PostNL arbeider zijn baan kan behouden. Dat bedrijf heeft oranje trouwens eveneens als huiskleur. Toeval?

Hoe kun je FC Volendam wedstrijden op tv of via een livestream kijken

Voor live voetbal op televisie vandaag uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, ben je aangewezen op betaalzender ESPN. Zij bieden het pakket ESPN Eredivisie via je tv provider gelukkig aan voor een zachte prijs.

Dat tarief wordt nog lager als je besluit tot activatie via Voetbal Vandaag. Dan krijg je namelijk een exclusieve aanbieding en kijk je het Nederlandse topvoetbal voor een schijntje.

Veel mensen hebben nog altijd belangstelling voor illegale livestreams. Onbegrijpelijk. Eens te meer omdat je elke wedstrijd binnen het programma van FC Volendam met een ESPN pakket kunt bekijken.

Daarnaast bieden ook bookmakers enorm veel streams aan. Naast het feit dat je deze te allen tijde gratis kunt bekijken, is er nog een behoorlijk voordeel. Je kunt namelijk tegelijkertijd weddenschappen plaatsen. Vooraf en live. Zo combineer je voetbal met geld verdienen.

Met het laatste clubnieuws verhoog je jouw voetbalkennis

Net zoals de trainer van FC Volendam bijvoorbeeld werkt met videoanalyse om de prestaties van zijn team onder de loep te nemen, kun jij ook informatie verzamelen. Dat doe je door statistieken te analyseren.

In de nieuwssectie staan berichten met het laatste FC Volendam nieuws. Dit zijn artikelen vanuit een betting perspectief. Gekozen onderwerpen kunnen bijvoorbeeld statistisch van aard zijn, maar kunnen ook betrekking hebben ook interessante weetjes. Open alvast het bovenste artikel en doe er je voordeel mee.

Vijf interessante weetjes over de Volendamse wijdbroeken

  • ⚽ Sinds het bestaan wint de club maar liefst zesmaal (4x als RKSV Volendam en 2x als FC Volendam) het kampioenschap van de Eerste Divisie. In de beker bereikt FC Volendam twee keer de finale, die worden verloren tegen achtereenvolgens Sparta Rotterdam en Feyenoord.

 

  • ⚽ Gijs Luirink is de duurste aankoop aller tijden. In 2001 betaalt Volendam FC een bedrag van 250.000 euro aan Ajax.

 

  • ⚽ Verkocht voor mooie bedragen wordt er genoeg aan de Dijk. Spits Robert Molenaar is al sinds 1995 de speler die voor het hoogste bedrag wordt verkocht. Hij verkast in 1996 voor omgerekend 1,40 miljoen euro naar het Engelse Leeds United.

 

  • ⚽ De hoogste overwinning stamt uit 1966, met een 0-7 overwinning op het inmiddels niet meer bestaande RBC Roosendaal. Recenter, op 23 oktober 2020, winnen de ‘palingboeren’ met 7-0 van FC Dordrecht.

 

  • PSV is de club die voor veel Volendammers pijnlijke herinneringen met zich meebrengt. In 1998 keert de FC huiswaarts met een 10-0 nederlaag op zak.

Een samenvatting van de historie van FC Volendam

Officieel staat 1 juni 1977 in de geschiedenisboeken als oprichtingsdatum. Op deze woensdag splitst de club af van RKSV Volendam, dat het levenslicht reeds ziet op 1 juni 1920.

De gloriejaren vinden plaats vanaf 1978 tot en met 1998, wanneer er vaker Eredivisievoetbal wordt gespeeld dan dat men actief is op het tweede niveau. Sindsdien wordt er nog tweemaal gepromoveerd, maar blijkt het beide keren voor de duur van slechts een seizoen.

Ook in het bekervoetbal laat de club zich geregeld zien, met een finale tegen Feyenoord in 1995 als hoogtepunt. In de Kuip wint de thuisploeg met 2-1. Omdat het de tweede verloren finale betreft, zou de derde volgens een oud gezegd wel eens scheepsrecht kunnen betekenen.

Spanning en sensatie in de Vissersderby tegen aartsrivaal Telstar

Als je puur kijkt naar de ligging van Telstar in Velsen-Noord en FC Volendam, dan zie je direct waar de Vissersderby zijn naam aan heeft te danken. Van oudsher wordt er namelijk in beide plaatsen veel gevist.

Een rasechte streekderby is de confrontatie met Ajax, dat op slechts 22 kilometer ligt. Doordat de twee clubs in verschillende competities uitkomen, werd er meer dan tien jaar geleden voor het laatst tegen elkaar gespeeld.