BINNENKORT ONLINE!!!

Een compleet vernieuwde website met
Live scores, uitslagen en unieke statistieken.

Voor meer informatie en vacatures

Klik hier

FC Twente

Op deze pagina vind je informatie over de eerstvolgende wedstrijd binnen het programma van FC Twente. Je kunt hier meteen je eigen voorspelling geven en zien wat de mening van overige bezoekers is.

Je vind hier de laatste tien uitslagen van FC Twente in alle competities, die worden opgevolgd door de stand. FC Twente is hierin eenvoudig te herkennen, doordat de club gemarkeerd is.

Bekijk de clubtopscorer, de speler met de meeste assists en fervente verzamelaars van gele en rode kaarten binnen de FC Twente selectie. Kijk jij graag naar FC Twente op tv of via een livestream, maar heb je moeite uit met uitvinden waar je live kunt kijken? Lees dan de alinea die jou de antwoorden hierop verschaft.

Deze pagina laat je verder de actuele FC Twente shirts zien, die je en passant kunt laten bezorgen. Onderaan vind je FC Twente nieuws dat gericht is op voetbalwedden, vijf interessante weetjes en een kort stukje historie. Natuurlijk kom jij ook alles te weten over de rivaliteit met Heracles Almelo.

Volgende wedstrijd van FC Twente

Wie is de volgende tegenstander binnen het Eredivisie programma van FC Twente? Het antwoord staat bovenaan de pagina. Je ziet natuurlijk ook op welke datum het duel gespeelt wordt, alsmede het tijdstip van aftrappen.

Je ziet van beide ploegen hoe vaak er in de laatste vijf duels gewonnen, gelijk gespeeld en verloren is. Wordt de aankomende wedstrijd volgens jou een makkie voor de club uit Enschede? Klik dan op een overwinning. Na jouw selectie treed het ‘wisdom of the crowd’-principe in werking. Je ziet meteen hoeveel procent van de overige bezoekers dezelfde mening is toegedaan.

Als je zeker bent van je zaak, kun je geld winnen zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen. Je krijgt de beste odds van alle bookmakers van Voetbal Vandaag op een presenteerblaadje. Vul het bedrag in dat je later van je totale winst aftrekt en hup: binnenhalen die knaken!

In een oogwenk de laatste tien uitslagen van FC Twente zien

In het overzicht met de tien meest recente uitslagen wordt het duidelijk hoe The Reds recent hebben gepresteerd. Hieraan kun je eenvoudig aflezen hoeveel doelpunten er zijn gescoord en hoeveel er geïncasseerd.

Je kunt hieruit bijvoorbeeld afleiden dat het verstandig is om bij het komende duel in te zetten op een over/under weddenschap, of juist een Both Teams To Score. Trek geen voorbarige conclusies en analyseer rustig verder. Elk stukje informatie geeft je een completer beeld.

Een live score van FC Twente op de meest snelle wijze

Voor het doorgeven van livescore en uitslagen maakt Voetbal Vandaag gebruik van de meest snelle systemen die er bestaan. Dat betekent dat er geen seconde verschil zit in het overzicht met tussenstanden en het live voetbal op tv vandaag.

Trekt de scheidsrechter een gele kaart? Nog voordat de leidsman de naam van de speler in zijn boekje heeft geschreven, staat het bij ons al genoteerd.

Wanneer een duel is afgelopen, zorgt onze data er live voor dat uitslagen in het daarvoor bestemde overzicht worden geplaatst.

Bekijk goals, assists en kaarten van individuele spelers

In het schema waarin de selectiespelers staan, vind je nuttige informatie over specifieke statistieken. Het gaat daarbij om het aantal goals dat elke speler heeft gemaakt en voorbereid, maar ook om het aantal kaarten waartegen elk teamlid gedurende het seizoen is aangelopen.

Zit er dit jaar een topschutter in het FC Twente team, dan kun je overwegen om voor deze informatie te gebruiken voor een bet op de exacte goal scorer. Deze odds geven je vaak een lekkere winst.

Het is tevens handig om te weten over welke spelers de FC Twente trainer in de volgende wedstrijd niet kan beschikken. Je ziet daarom direct of er geblesseerden en geschorste selectieleden zijn.

Haal het FC Twente shirt in huis via een officieel verkooppunt

Het FC Twente tenue hoort met dezelfde trots te worden gedragen als waarmee de spelers dat doen. In de widget die je rechts op deze pagina ziet staan, worden de tricots van dit seizoen tentoongesteld. Door op ‘bestel nu’ te klikken, kom je terecht in de digitale omgeving van een officiële aanbieder of de FC Twente Fanshop. Door je aankoop te bevestigen heb je jouw replica binnen enkele dagen in huis.

Vanaf nu kijk je alle wedstrijden op tv of met een livestream

De entourage van het voetbalstadion is tegenwoordig ook gewoon thuis te beleven. Om live naar alle FC Twente wedstrijden te kijken, heb je twee mogelijkheden. FC Twente op TV wordt uitgezonden op de kanalen van ESPN. Dit betreft een optioneel zenderpakket die je kunt laten aansluiten via je provider.

De Voetbal op tv pagina geeft alle tv providers weer die ESPN aanbieden. Je vergelijkt eenvoudig pakketten en prijzen. Niet tevreden over je huidige tv provider? Dan kies je met een exclusieve aanbieding van Voetbal Vandaag toch gewoon een ander? Een kind kan de was doen, je moet het alleen zelf ophangen.

Met je tv abonnement kijk je ook gratis naar een livestream FC Twente. Meteen op zoek naar een directe uitzending? Klik dan bovenaan de pagina op ‘livestream’. Hier vind je bookmakers die op dit moment een directe uitzending aanbieden. Naast mannenvoetbal, kunnen dit ook de FC Twente vrouwen live zijn. Veel kijkplezier!

Het beste FC Twente nieuws met een link naar voetbalwedden

In het nieuwsoverzicht verschijnen berichten die volledig zijn toegewijd aan de Trots van het Oosten. Dit zijn niet zomaar berichten om de site te vullen, maar artikelen met betting-gerelateerde nieuwtjes.

Do we need to say more? Wat je niet ziet: Sander Boschker en Blaise N’Kufo zitten samen in de kabelbaan in Valkenburg. Wat je wel ziet: Actualiteiten en cijfers over onderwerpen die van invloed kunnen zijn op jouw eerstvolgende weddenschap. Houd dus te allen tijde dit blok goed in de gaten.

Vijf interessante weetjes over FC Twente

  • ⚽ De vijf duurste aanwinsten worden allemaal aangetrokken in de periode 2009 – 2012. Onder leiding van Joop Munsterman worden voor een totaalbedrag van 29,5 miljoen euro achtereenvolgens Bryan Ruiz, Marc Janko, Leroy Fer, Luc Castaignos en Dusan Tadic naar de Grolsch Veste gehaald.

  • ⚽ Diezelfde Tadic wordt een aantal seizoenen later voor een recordbedrag van 14 miljoen euro verkocht aan Southampton. Ook voor de Costa Ricaan Ruiz boeren de Twentenaren overigens prima. Hij verkast na twee volledige seizoenen voor 12 miljoen euro naar Fulham.

  • ⚽ In 1974 brengt oud-voetballer Eddy Achterberg het lied ‘Eenmaal zullen wij de kampioenen zijn’ uit. Hij beschikt over een vooruitziende blik, want in 2010 gaat de schaal mee naar Enschede.

  • ⚽ De grootste thuiszege in de Eredivisie wordt geboekt in 1977, als FC Utrecht met 8-0 wordt verslagen.

  • ⚽ Qua recordnederlaag moeten de Tukkers hun meerdere erkennen in Ajax. In 1985 verliest FC Twente thuis met 1-8.

Historie FC Twente in slechts 150 woorden

FC Twente ziet het levenslicht op 1 juli 1965, dankzij een fusie van Sportclub Enschede met Enschedese Boys. In het oude Diekman Stadion winnen The Reds in 1977 de KNVB Beker.

Zo kabbelen de seizoenen tot aan 1998 voort. In dat jaar volgt de verhuizing naar het Arke Stadion, dat sinds 2008 is veranderd naar Grolsch Veste. In het nieuwe stadion gaat het de Tukkers op sportief vlak voor de wind. Zo wordt in 2001 nogmaals de KNVB Beker gewonnen.

De kroon op het werk moet dan nog komen. Na in 2008 en 2009 te zijn geëindigd als tweede, barst het feest in de regio pas echt los in 2010. De FC wordt landskampioen. Het jaar daarop wint de club voor de derde keer de KNVB Beker en legt het ook beslag op de Johan Cruijff Schaal. De laatste tastbare prijs wordt gewonnen in 2012, wanneer de tweede Supercup een feit is.

De beladen streekderby met aartsrivaal Heracles Almelo

Op de vraag aan beide supporterskampen wat voor hen de meest belangrijke wedstrijden van het jaar zijn, komen met 99% zekerheid twee clubnamen bovendrijven. Concreet gaat het om twee clubs uit Enschede en Almelo, die hemelsbreed zo’n twintig kilometer van elkaar afliggen.

Het treffen met Heracles Almelo wordt de Twentse Derby genoemd. Je begrijpt waarom. Zodra een van beide ploegen een overwinning boekt, resulteert dit vaak in het onthalen van de spelersbus met vuurwerk en gezang. Ondanks de rivaliteit besluiten de besturen van beide clubs met ingang van het seizoen 2020/2021 tot een samensmelting van de jeugdopleidingen.

Op sportief gebied staan ook confrontaties met Go Ahead Eagles die bij de supporters tot de verbeelding spreken. Daarnaast is de club uit Doetinchem, De Graafschap, beide eveneens gelegen in het Oosten, garant voor vuurwerk. De fanatieke supporters van Vak P en de Brigata Tifosi uit Doetinchem staan in heel Nederland bekend om de meest fantastische sfeeracties.